|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Co do polemiki to nie ma sensu tracić na nią czas bo juz kilka razy we wcześniejszych postach brakło ci pary na odpisanie. Aha, piszesz do mnie "szprotsonku" wcześniej w stosunku do innych czy tez na sb uzywałes tesktów dzieciaki,gimnazjum cos o trądziku i inne rózne, kto chce poszuka znajdzie.Jesteś pedofilem ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
Co do Lukasa to niby jak go miał zatrzymać, zamknąć na klucz !? Ot zwyczajnie można porównać szkolenie w PSV i w Wiśle młodzieży i temat upada. Stan wprowadził profesjonalizm, transfery gotowe na czas, zbudował sięć skautingu, szkoda jedynie że mógł pracować długofalowo, jak ktoś tego nie widzi ślepy jak kret i tyle. Fakty typu MP2011 w pół roku i najlepszy wynik w europejskich pucharach są dość oczywiste i realne. Cóż, jednak jak ktoś jest ślepy na fakty... A wpływ Probierza i Bednarza (choć w różnym stopniu) na 7 miejsce w lidze jest ewidentny i dyskusja na ten temat jest akurat jałowa. ____________ PS. szprotson, poziom Twoich wypowiedzi jest tak dziecinny że szkoda mi czasu na odpowiadanie , jak piszesz bzdury i sam nie wiesz co piszesz to sam sie eliminujesz jako rozmówca. Co do Twoich insynuacji to cóż nie będę sie zniżał do Twojego nędznego poziomu, żegnam i bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 19:11.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nasza kadra w kolejnym sezonie będzie chyba mega liczna.
Kolejny zawodnik którym sie interesujemy to... http://www.90minut.pl/news/189/news1...u-Chorzow.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
To wytłumacz mi jaki jest na to wpływ Bednarza? Bo widocznie jestem zbyt mało ogarnięty życiowo że nie potrafię tego dostrzec? Ponadto czemu zauważasz tylko sukcesy Valckxa (mistrz i LE <mega fartowne nota bene>), a wtopy pomijasz (7 miejsce, Nikozja, dwa razy PP)? W ogóle mówi się że Bednarz był zły bo zostawił po sobie spaloną ziemię. To co w takim razie zostawił po sobie Valckx? PS. Piszesz MP w pół roku sugerując że pracę Stana należy liczyć od pierwszego okienka czyli zimy 2011. Czemu identycznie nie ocenisz Bednarza?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.05.2012 o godz. 19:15.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Valckx zdobył mistrzostwo Polski, a zaraz po tym trzeba było ściągać zawodników bo Cikosowi, Siwakowowi, Boukhariemu i Riosowi kończyły się kontrakty, na które przyszli kolejni wypożyczeni. Transfery może były na czas, ale niezbyt długi, więc polityka transferowa miała kierunek krótkoterminowy opierający się na krótkich kontraktach. Wynik w pucharach? Jakby mnie interesował tylko wynik, to bym przyszedł w 90 minucie na stadion, sprawdził telebim i wrócił do domu. Niby w gruncie rzeczy wynik jest podobny do tego z 2002/2003, jednak który sezon będzie wspominany z większym rozrzewnieniem? No chyba ten Kasperczakowy. Taka perspektywa wskazuje, że rzeczony wynik nie jest najlepszy. Gra nie zachwycała i trzeba to jasno przyznać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mr_kwolf :
Co do Bednarza i tego co zrobił w kontekście bieżącej rundy to było już tyle razy tu pisane że sam sobie poszukaj. Apoel okazał się mocną drużyną więc niby jaka to wtopa !?7 Miejsce w lidze to zmiany trenerów, praca Probierza, zdemotywowanie piłkarzy w trakcie sezonu miedzy innymi przez Bednarza i kilka innych czynników też nie chce mi sie tego powtarzać , w sumie radze przeglądnąć wątek a nie wracać do tego samego setny raz.. Transfery Valkx'a wzmacniały Wisłę w większości piłkarzy przez niego sprowadzonych , u Bednarza było dokładnie odwrotnie z wyjątkiem jednego zawodnika reszta to były per salto osłabienia. Wpływ Benarza na MP był niemal zerowy, bo zawdzięczamy je piłkarzom z którymi nic wspólnego Twój Idol Bednarz nie miał, a wpływ zawodników Valckx'a na MP był decydujący. Już samo porównywanie Bednarza z Valckxem jest wystarczająco komiczne że ciągniecie tego tematu jest bezcelowe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A twoje wstawki typu "Twój Idol Bednarz" są dziecinne. Mogłeś je sobie darować. PS. W momencie przyjścia Bednarza Wisła była na 6 miejscu w tabeli. Faktycznie. Wszystko złe w ten sezonie zaczęło się w dniu jego przyjścia. Do tego dnia wszystko szło zgodnie z planem.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.05.2012 o godz. 19:37.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mr_kwolf czytanie nie boli , po prostu ten temat juz był wałkowany przez wiele stron a poglady które prezentujesz zostały tu już wyśmiane więc nie zawracaj głowy...
______ murray to sobie poczytaj ... na temat między innymi sieci skautingu w kontekście pracy Stana Valckx'a. http://www.weszlo.com/blog/17/812
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
tak, to w 100% od Bednarza zależy sprzedaż najlepszych, to tylko i wyłącznie widzimisie Jacka, pewnie przyda się kasa Bednarzowi... albo nie pójdzie cichaczem do Myślenic... ![]() tyle lat, tyle lat a 80% forum dalej żyje w ciemnocie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Składy z obu meczy: http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=515944 http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=695420. Ściągnięci przez Bednarza: Singlar, Marcelo, Łobodziński, Ćwielong, Diaz, Jirsak. Ściągnięci przez Valckxa: Pareiko, Siwakow, Melikson, Genkov. Faktycznie Valckx miał autorski zespół zbudowany na swoich zawodnikach, a Bednarz jechał na zawodnikach ściągniętych przez poprzedników. Tylko wiesz, jak masz mi odpisać na tego posta że już było to kiedyś tłumaczone lub inny bezsensowny frazes to nie odpisuj. Szkoda miejsca. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
hmmm taki kumaty, a zapomniał, że Bednarz wspominał o tym kilka tygodni temu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
mr_kwolf :
Singlar, Łobodzinsk, Ćwielong, Diaz, Jirsak , hahahaha !!!!!! No super piłkarze .... Poza Marcelo u Bendarza same niewypały. Pareiko, Siwakow, Melikson, Genkow i ... co nie widać różnicy !? Rozumiem że wolisz Ćwielonga od Genkowa, Jirsaka od Melikosna, a wartość Diaza czy Łobodzińskiego dla zespołu większa niż Pareiki ...no jak tu sie z Ciebie nie śmiać. Skoro masz też problemy z czytanie wstecz ...to w kontekście Bednarza 3 posty :
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 19:58.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A zresztą nieważne. Żyj sobie w tym świecie uwielbienia do Valckxa. Szkoda mi spędzać wieczoru na walkę z wiatrakami. PS. Tego wyśmiewanego Diaza nieomylny Valckxa też sobie ściągnął. Więc może skasuj go bo nie pasuje do towarzystwa. PS2. Ide o zakład że będziemy w trójce w przyszłym sezonie. Jeżeli jesteś zainteresowany to proszę o kontakt. Liczę że mnie nie zawiedziesz skoro jesteś taki pewny swoich apokaliptycznych wizji. Cytowanie Markusa mogłeś sobie darować. On swego czasu też zarzekał się że przyjście Valckxa to początek wyprzedaży zespołu. Nie przypominam sobie żeby uderzył się w pierś tylko dalej kontynuuje swój marsz narzekania na wszystko co jest związane z Wisła.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.05.2012 o godz. 20:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Singlar... o klasę lepszy od Lameya. Jovanović to taki Serge Branco, który w ogóle nie ma pojęcia co to piłka nożna.
Łobodzinski... można się spierać ale od Ilieva na pewno gorszy nie był. Ćwielong... Hmmm czy Kirm jest lepszy? Kirmowi granie w 17C chyba nie przeszkadza więc Słoweniec lepszy. Diaz, Jirsak... grali wtedy i grają teraz... Jaliens vs Marcelo... punkt dla łysego... Siwakow to była tragedia... samobój Valkxa. Melikson to strzał za 2 pkt. ale na 1,5 rundy bo następne 1,5 rundy to grał beznadziejnie. Kolejny raz cytujecie gościa, który pisze w temacie o którym nie ma zielonego pojęcia...
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.05.2012 o godz. 20:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Specjalnie "zastosowałem" w odpowiedzi twoje odnoszenie się do móżgu (jego braku) bo wkurza mnie ten poziom dyskusji jaki zapoczątkowałeś ..... ty masz mózg a ci co sadzą inaczej niż ty nie
Wracając jeszcze do Czekaja to chciałbym ci przypomnieć że sam Maaskant mówił że Czekaja chciał do składu wprowadzać tylko ciągłe kontuzje mu na to nie pozwalały. Żeby była jasność Jaliens dla mnie był najsłabszym ogniwem obrony w tym sezonie. Prawdą jest jednak że to nie obroną ten sezon przegraliśmy .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.05.2012 o godz. 20:10.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mr_kwolf :
Otóż Diaz dla Bednarza to lepszy transfer, a dla Stana to jeden z najgorszych ot różnica. Moim zdaniem ta niechęć do "obcego" to niestety zaściankowość niektórych, którzy to nie rozumieją że tylko otwierając sie na zachodnich piłkarzy i na zachodnią myśl szkoleniową daje realną szanse rozwoju naszemu klubowi. Rzecz w tym że należy krytykować poszczególnych piłkarzy zagranicznych obecnych w Wiśle i krytycznie spoglądać na kolejnych, podobnie jak należy twardo i bezkompromisowo domagać się więcej również od Stana lepszych zawodników, ale raz na to potrzebne są środki /i tu wola bosa jest decydująca/, a dwa o wiele ważniejsze nie należy przekreślać szansy jaką jest dla Wisły ktoś z wiedzą byłego dyr. sp. PSV, wręcz przeciwnie ...koniecznie należałoby budować Wisłę w oparciu o model funkcjonowania choćby takiego PSV. PS. Pierwsza trójka, nie rozbrajaj mnie to porażka. Nasza liga jest tak słaba że w trójce to może być dowolny zespól z 8-mu , czyli np. Korona, to dla nas sukces nie jest. Naszym celem powinno byc budowanie zespołu który awansuje do LE, a lepiej ażeby zbliżył się poziomem do Apoelu. Praca Bednarza w tym niestety nie pomoże. _________ Żyć be ze mnie nie możesz . thechris, tylko nadal nie wiem co robisz tu na tym forum, na mecze nie chodzisz , na piłce sie nie znasz, oj coś pobłądziłeś w netcie ... No tak Singlar, Łobodziński i im podobni to byli świetni piłkarze , dlaczego ..pewnie dlatego że już ich nie ma ... Jovanovic zaś według ciebie już nie, Melikson to tez według Ciebie nie jest wzmocnienie dla Wisły, dlaczego !? A bo sa piłkarzami Wisły, tyle że jak ją opuszczą to już będziesz o nich pisał w samych superlatywach, szkoda mi nawet czasu do odpowiadania na porównania wyrwane z kontekstu , generalnie szkoda mi na Ciebie czasu, swoją drogą ależ Ty tej Wisły nie znosisz
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Edit: zapomniałem o Diazie. A tak mówiąc poważnie, bez sarkazmu, to ciekawi mnie jak niektóre "wzmocnienia" Valckxa byłyby postrzegane gdyby nie luki w składzie, które praktycznie gwarantowały im grę w wyjściowej jedenastce. Jak oceniano by Lameya czy innego Jovanovicia, gdyby o miejsce w składzie rywalizowali z 30toletnim Baszczyńskim? Jak Jaliens z sezonu 10/11 wyglądałby przy 29letnim Głowackim? Jak wypadliby Genkov i Biton w konfrontacji z Brożkiem z sezonów 07/08 lub 08/09? itd.itp. Moim zdaniem sprowadzenie Jaliensa na pozycję Głowackiego, to mniej więcej takie samo "wzmocnienie" jak sprowadzenie Łobodzińskiego w miejsce Kosy. Niby grali w pierwszym składzie, ale raczej przez brak sensownych konkurentów, niż wysoki poziom sportowy. Te transfery są postrzegane skrajnie różnie, bo Łobo przyszedł bezpośrednio po Kosie, a Jaliens kilka miesięcy po wyprzedaży, gdy podstawowym zawodnikiem był Bunoza. Stąd Jaliens jest "wzmocnieniem" - bo kibice nie porównywali go do żadnego sensownego piłkarza, tylko cieszyli się, że Gordan siądzie na ławie.
Ostatnio edytowane przez jova : 31.05.2012 o godz. 20:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak jova, bo Niedzielan , Garguła sprawdzili się w Wiśle i w sumie Bedarz to miał same super transfery, to się nazywa "czarny humor , hahaha, to forum jednak potrafi rozbawić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
"W sumie Bedarz to miał same super transfery"? A gdzie ja niby coś takiego zasugerowałem?
Ostatnio edytowane przez jova : 31.05.2012 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
... co mistrz rozumowania tu nam napisał ?
Ja kiedyś napisałem że zgodziłbym się na środek tabeli w sytuacji w której widać jakieś budowanie nowej perspektywicznej drużyny ....Tu nic takiego nie było widać. Cupiał dał kasę aby zatrudnić super fachowców i "gotowych " do ligi mistrzów piłkarzy. W momencie gdy ta koncepcja nie zadziałała , wrócił do starego. Co do tego nowoczesnego zarządzania, gdzie mamy profesjonalną szkółkę dla młodzieży ? . Co Walkx zrobił w tym temacie. Nie rozumiem też zupełnie zadowolenia z wyników Wisły w tym sezonie. Moim zdaniem jak piszesz "fantastyczny wynik" w pucharach byłby dużo mniej fantastyczny gdyby nie duża kupa szczęścia. A o lidze nie piszę już bo żal ściska i ściskał zanim zwolniono Maaskanta.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.05.2012 o godz. 21:00.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ty naprawdę sądzisz, że od chwili przyjścia Bednarza i Probierza, Valckx miał cos do powiedzenia? (w Wiśle oczywiście)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W przypadku Maaskanta ani nie postulowałem by odszedł ani nie protestowałem gdy mu podziękowano. Błędem podstawowym moim zdaniem było to że zrobiono to zanim znaleziono docelowego trenera (Probierza). A i tak tych 3 trenerów najlepiej trenował ........... Moskal ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
Pewnie powiedziano mu, klub ma problemy finansowe, musisz odejść stąd ta wypowiedź. a tak poważnie - thechris - wyjdź i nie wracaj Cytat:
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 31.05.2012 o godz. 21:41.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Uwielbiam, po prostu uwielbiam ten wspaniały i sielski mit o środkowym miejscu w tabeli, byle tylko widoczne były jakieś perspektywy. Ci wszyscy miłośnicy "krakowskiej piłki" i pięknego stylu są zapewne doskonałymi znawcami, czego nie śmiem kwestionować. Z kopaną za pan brat jesteście pewnie od lat, co Wam się chwali. Naprawdę wspaniale.
Teraz uświadomcie sobie wreszcie, że za Wisłą stoi pan Cupiał, dla którego styl jest sprawą drugorzędną. Znacznie bardziej interesują go wymierne (szelest, bynajmniej nie gazety) wykładniki sukcesu. Możecie sobie powtarzać swoje piękne frazesy, co jest dowodem indolencji umysłowej, jeśli z Wisłą jest się od pewnego czasu. Od dawna zarządzanie drużyną nakierowane jest na jak największy sukces (często ponad stan), także finansowy - wyprzedaże - co paraliżuje jakikolwiek długofalowy rozwój. No bo u nas nie ma mowy o jakiejkolwiek ciągłości. W Wiśle rządzą rewolucja i nieustanne przewroty. Cupiał jest takim bystrzakiem, że kiedy tylko coś się sypie, odwraca się od pomysłu i rozwiązań szuka w mediach i masowej opinii. Jak mądre jest takie postępowanie, wszyscy mogliśmy zobaczyć. Spójrzcie na Ruch Chorzów albo Śląsk Wrocław. Szczególnie ekipa z Chorzowa grała naprawdę dobrą piłkę. Dlaczego? KONSEKWENCJA w budowie. Nie mam więcej do dodania. Nadaj babrajcie się w tym bagnie, próbując dowieść wyższości jednego decydenta nad drugim. Obydwaj, pomimo najszczerszych chęci (w co staram się wierzyć), gówno mogą (mogli) tutaj zrobić, bo wyżej jest ktoś NIEOMYLNY, kto swoimi błędami wciąż pogrąża nasz klub. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 31.05.2012 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie Bednarz and Probierz moga byc w trojce, czy nawet mistrza zdobyc, ale w rozgrywkach europejskich sie skompromitują
![]() jak czytam ze Bednarz nie jest zly, to ciekawe czemu przez 3 lata nigdzie nie pracowal Probierz nie lepszy, mag polskiej mysli szkoleniowej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Co do ligi to Pogoń i Piast wydają się mocniejsze od Cracovii i ŁKS-u więc o to 7. miejsce nie będzie tak łatwo.
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.05.2012 o godz. 22:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tak tylko przypomnę, że za Bednarza zdobywaliśmy 77 i 64 pkt w lidze, a za Stana nie doczłapaliśmy nawet do 60 (co powinno być granicą przyzwoitości). Do tego liga obniża swój poziom, więc powinno być łatwiej.
Krótko mówiąc nie gloryfikujcie tak Valckxa, bo jakiś spektakularnych sukcesów za jego kadencji nie odnieśliśmy. Nie żeby Bednarz był lepszy, ale Holender zostawił nas z gołą dupą na wietrze, a niektórzy chcą go pod skorupką całować. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|