The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2012, 13:09
Moim zdaniem, atak Brożek - Genkow wyglądałby ciekawie, a ściślej Genkow- Brożek, w ustawieniu na boisku.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2012, 13:15
cfa napisał(a):Wyświetl post
Wg. mnie Genkov jest dobrym napastnikiem tylko brakowało mu w tym sezonie wsparcia w postaci celnych dośrodkowań. Po prostu nasi genialni skrzydłowi nie potrafili go wykorzystac właściwie. Cwetan bardzo dobrze sobie radzi w pojedynkach powietrzych. Bardzo pasowałoby mu gdyby miał drugiego napastnika koło siebie, niestety Biton się nie nadawał do współpracy z bułgarem. I jeśli miałbym cokolwiek do powiedzenia chciałbym aby został w Wiśle. A jak ma odejsc to mam nadzieję, że zakontraktują kogoś lepszego co przy Beednarzu może byc ciężką misją.
Dokładnie, były jakieś statystyki w C+, ze Genkow miał najwięcej strzelonych goli w stosunku do oddanych strzałów.
Poza tym odwalał kawal fizycznej roboty wałcząc z obrońcami tyłem do bramki.
Sprzedaż Genkova to będzie wielbłąd.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.05.2012, 13:17
milosz napisał(a):Wyświetl post
Polityka transferowa Wisły zaś ściśle łączy się z jej możliwościami finansowymi, czyli z np. z frekwencją na stadionie, do której się nie przyczyniasz, o czym sam tu nam pisałeś. Kasy na transfery nie ma między innymi przez takich jak Ty.
OT
e no? a jak ktoś płaci za canal+?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.05.2012, 13:21
Jeżeli informacje o sprzedaży Genkova i Meliksona to prawda, to mamy oficjalnie wyprzedaż. Powodzenia życzę z łamagami które Bednarz sprowadzi na ich miejsce...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2012, 13:23
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, były jakieś statystyki w C+, ze Genkow miał najwięcej strzelonych goli w stosunku do oddanych strzałów.
Poza tym odwalał kawal fizycznej roboty wałcząc z obrońcami tyłem do bramki.
Sprzedaż Genkova to będzie wielbłąd.
Mamy walczyć o miejsca 5-8. Po co nam więc Melikson i Genkow?

Na miejscu Meliksona również rwałbym się do nowego pracodawcy. Po co ma siedzieć w klubie, który jest na etapie robienia 3 kroków wstecz?
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.05.2012, 13:24
Cyrk się kręci, wyprzedaż trwa w najlepsze. Genkow odejdzie i zostaje na ataku Quioto wypożyczony?. Dobre sobie. Miśkiewicz na bramce, ludzie czy my teraz bedziemy walczyc o utrzymanie?
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
misieq
Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2012, 13:25
Genkov zdementował informację o transferze. Info z wislaportal.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2012, 13:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
OT
Nie no... Po co go cytujesz... Ten mechanizm ignorowania jest daleki od doskonałości. Jeszcze gimnazjaliście uda się sprowokować mnie do jakieś dyskusji z nim. Koleś pisze, że nie jestem kibicem Wisły a po chwili ma pretensje, że nie chodzę na mecze i przeze mnie nie ma kasy na transfery. No kurde szczyt A głęboko się zastanowię czy w przyszłym sezonie płacić za c+. Tak mocno polecacie sopcasta, że go może przetestuje przez Euro.

Genkov...? A sprzedać. Jak dobra cena to sprzedać. Jak dla mnie nie ma ani jednego grajka w kadrze, nad którym warto by się pochylić dłużej niż 5 minut przy jakieś dobrej ofercie cenowej.

Kurz napisał(a):Wyświetl post

Na miejscu Meliksona również rwałbym się do nowego pracodawcy. Po co ma siedzieć w klubie, który jest na etapie robienia 3 kroków wstecz?

Liga z roku na rok jest słabsza i każdy może być mistrzem. A biorąc pod uwagę masową wyprzedaż praktycznie wszystkich grajków z ligi, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o grze w piłkę, to w przyszłym sezonie liga będzie na poziomie tak dennym, że może ją wygrać nawet Pogoń Szczecin. W lidze pozostaną praktycznie same lenie, beztalencia i emeryci. Ligę taką może wygrać też Piast albo Wisła więc nie odbierajmy sobie szans na starcie. Wisła będzie walczyła o miejsca od 1. do 14. bo zarówno 1. jak i 14. jest tak samo prawdopodobne... a więc pewnie wyjdzie coś po środku jak w ostatnim sezonie, czyli pewnie się wstrzeliłeś w dobry przedział

lazy napisał(a):Wyświetl post
Pora się z tym oswajać. Ciekaw jestem bardzo jak klub będzie chciał przekonać kibiców do zakupu karnetów na przyszły sezon?
Jedyny ratunek na rozwiązanie tego problemu to zatrudnienie milosza na stanowisku dyrektora ds. marketingu
Ostatnio edytowane przez thechris : 31.05.2012 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.05.2012, 13:37
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie ten post to jest na poziomie gimnazjum. Oby Bednarz tego nie przeczytał bo jeszcze będzie mial inspiracje

Zachowaj takie .......enie proszę,dla siebie.

Karuzela dopiero się zacznie po ME,jak widać Genkov wszystko zdementował,więc takich plotek pewnie się jeszcze 15002900 pojawi.
Co nie zmienia faktu,że nie szczególnie jestem jego zwolennikiem i jak dla mnie potrzebujemy bardziej kompletnego napastnika jak będziemy grać jednym. No chyba,że za Probierza w końcu zaczniemy grać dwójką to Genkov-Brożek mogliby coś zdziałać
Ciekawe kogo Bednarz znajdzie na miejsce Maora,wypadałoby mieć chociaż jednego rozgrywającego w zespole,no chyba że gramy środek Wilk-Sobol a gre mają skrzydła ciągnąć.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 31.05.2012, 13:44
Kurz napisał(a):Wyświetl post

(...)
Pora się z tym oswajać. Ciekaw jestem bardzo jak klub będzie chciał przekonać kibiców do zakupu karnetów na przyszły sezon?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.05.2012, 13:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli informacje o sprzedaży Genkova i Meliksona to prawda, to mamy oficjalnie wyprzedaż. Powodzenia życzę z łamagami które Bednarz sprowadzi na ich miejsce...
Easy.
Rok temu też była wyprzedaż i wcześniej też.

Piłkarze przychodzą i odchodzą to raz. Tylko ja nie rozumiem płaczy niektórych...W trakcie sezonu ja nie szło, narzekanie na obcokrajowców było i chęć gry polakami. Do tego narzekanie na brak bazy szkoleniowej.
No to teraz jest ten sezon przewrotowy, gdzie zajmiemy 14 miejsce w lidze grając naszą zdolną młodzieża. I moze to otworzy oczy Cupiałowi że Ci nasi wychowankowie to słabi są.
Czy nie tego chcieliśmy? Zeby Czekaj grał, Brud grał, Szewczyki Kamińskie czy inne dobre chłopaki...
Miśkiewicz kibic Wisły, źle ? Przeciez były narzekanie jak to wszyscy pozorują grę i zbieraja tylko hajs do emerytury, ze nie ma Wiślaków. No to własnie tu jeden taki przyjdzie.

ale i tak najlepsze są teksty znawców pt" powinnyśmy kupić tego" albo "Ten za słaby ja bym kupił tego"
A ciekawe co byście ....a w zyciu zrobili jakbyście mieli =0= słownie zero, i za to mieli coś kupić.

i miłosz "Wisła powinna sie wzmacniać" = no ....a jasne. Kazdy kibic swojego klubu powtarza to codziennie rano, tyle że jak ma to sie do zycia? Nijak. No ale to jest milosz, osoba ktora glosiła od stycznia jakie to Wisła ma zyski ogromne, wiec w sumie nie dziwie mu się ze oczekuje transferów itp itd skoro jesteśmy u niego w świecie na dużym plusie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 31.05.2012, 13:59
Cytat:
[Stan też miał porażki i to droższe... Krytyka testowania piłkarzy jest śmieszna. Małeckiego testowali w drugiej lidze angielskiej. Doprawdy pewnie to amatorzy...
Stan miał droższe porażki? Które? Wymień je łaskawie i uzasadnij, że kosztowały Wisłę więcej niż Jirsak, Matusiak, Niedzielan, Garguła, Ćwielong, Beto, Łobo?

Bednarz odchodząc z klubu w 2009 roku zostawił po sobie spaloną ziemię. Nie stworzył żadnych struktur, a jego transfery poza jednym wyjątkiem Marcelo okazały się błędem i pomyłką. Finansowo też nie poprawił sytuacji klubu. Gdyby nie zawodnicy ściągnięci do klubu jeszcze wcześniej, zanim tu trafił, Wisła od dawna nie grałaby o nic. I ile zarobiła w pucharach Bednarzowa Wisła, a ile Wisła Valckxa? Opowiadasz totalne bzdury. Między nimi jest przepaść na korzyść Valckxa.

Ktoś tu jeszcze pisze o szacunku dla Bednarza za to, co zrobił wiosną Zastanawiam się, jak mocno trzeba upaść na głowę, by szanować kogoś za decyzje, które załatwiły rundę wiosenną i doprowadziły do klęski na koniec sezonu?! Bednarz za swoje niekompetentne posunięcia, które doprowadziły do katastrofy powinien wylecieć z klubu, a nie być chwalony!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2012, 14:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze przychodzą i odchodzą to raz. Tylko ja nie rozumiem płaczy niektórych...W trakcie sezonu ja nie szło, narzekanie na obcokrajowców było i chęć gry polakami. Do tego narzekanie na brak bazy szkoleniowej.
No to teraz jest ten sezon przewrotowy, gdzie zajmiemy 14 miejsce w lidze grając naszą zdolną młodzieża. I moze to otworzy oczy Cupiałowi że Ci nasi wychowankowie to słabi są.
Czy nie tego chcieliśmy? Zeby Czekaj grał, Brud grał, Szewczyki Kamińskie czy inne dobre chłopaki...
Miśkiewicz kibic Wisły, źle ? Przeciez były narzekanie jak to wszyscy pozorują grę i zbieraja tylko hajs do emerytury, ze nie ma Wiślaków. No to własnie tu jeden taki przyjdzie.
Jacy MY?

Nie, nie wszyscy narzekaliśmy na obcokrajowców tylko dlatego, bo stało się to modne. Niektórzy z nas mają mózgi i ich używają, a nie idą z tłumem.

Czekaj i Brud to drewna które mogą co najwyżej buty za Jaliensem nosić. Mam gdzieś czy Miśkiewicz kibicował Wiśle, bo on tu nie przyjeżdża dyrygować młynem tylko ciągnąć pieniądze z Wisły. Pewnie za podgrzewania ławki, bo jeżeli Bednarz planuje zostawić nas z nim i Jovaniciem, to żarty się naprawdę skończyły i raczej czeka nas walka o utrzymanie.
Beznadziejna obrona, słaba pomoc i do tego dwóch leszczy walczących o miejsce miedzy słupkami?

"Piłkarze przychodzą i odchodzą" - jasne, bo faktycznie nie robi niektórym tutaj różnicy kto przychodzi a kto odchodzi... Ja widzę problem jeśli za odchodzących przychodzą jakieś ofiary losu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 31.05.2012, 14:10
Jacy MY?
No właśnie, jacy My? Bardzo wielu kibiców nie chce i nigdy nie chciało, by Wisła opierała się na wychowankach, zamiast na dobrych zawodnikach, bardzo wielu nie przeszkadzała i nie przeszkadza liczba obcokrajowców, wielu nie chce w ich miejsce Polaków, jeszcze więcej nie ma problemu z identyfikowaniem się z Meliksonem czy Genkowem zamiast z Brudem czy Czekajem...

Więc jacy My? Nie twórzcie sobie Szprotsony czy Fiala razem z Bednarzem i Kapką mitów na własny użytek...

Większość kibiców nie zgadza się z kierunkiem zmian firmowanych przez Łysego i wolałaby aby pionem sportowym nadal zarządzał Stan Valckx, a Wisła konsekwentnie realizowała jego strategię rozwoju, która i w tym roku zapewne dałaby puchary, gdyby wiosną nie wpieprzył się taki dyletant jak Bednarz, a jesienią Cupiał nie uległ podszeptom Kapki oraz Rogali.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 31.05.2012 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.05.2012, 14:21
Ja proponuje się wstrzymac z krytyką Meliksona że on chce odejsć. Agent Meliksona rozsiewa plotki w mediach izraelskich o tym ze Melikson chce odjesć. Klub nie dostał jeszcze żadnej oferty na temat Meliksona. Ta sam sytuacja z Genkovem. Media bułgarskie rozsiewaja plotki że Genkov jest jedna nogą w Lewski Sofia. Sam zawodnik dementuje te rewelacje. Przecież Lewski Sofia nie ma pieniędzy na naszego zawodnika to po pierwsze a po drugie nie zaoferuje mu takich pieniedzy jakie ma u nas !
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.05.2012, 14:27
Nie, nie wszyscy narzekaliśmy na obcokrajowców tylko dlatego, bo stało się to modne. Niektórzy z nas mają mózgi i ich używają, a nie idą z tłumem.
Mam mózg i chciałbym zauważyć że Wisła zajęła 7 miejsce w lidze więc każdy normalny kibic ma prawo ponarzekać bo aspiracje mamy wieksze.
Mam mózg i zauważyłem że trzon drużyny stanowili obcokrajowcy ... tacy oczywiście na jakich Wisłę było stać.
Mam mózg i wnioskuję ze koncepcja zakładająca kupienie solidnych stranierii przy obecnym a zwłaszcza przyszłym budżecie Wisły NIE GWARANTUJE SUKCESU.

Może więc zainwestował w Meliksona i Pereike i może jeszcze 1 solidnego obrońce a resztę montował z młodych.
Czekaj i Brud to drewna które mogą co najwyżej buty za Jaliensem nosić.
Dodaj że chodzi ci o Jaliensa ....... sprzed 6 lat ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.05.2012 o godz. 14:29.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2012, 14:45
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie, chodzi o obecnego Jaliensa. Ten sprzed sześciu lat wciągał nosem całą naszą ligę.
Brud to w ogóle porażka, Czekaj zaś już pokazał jaki z niego pewny punkt obrony.

Na kilku doświadczonych (i starych) piłkarzach oparł się GKS Bełchatów. Do końca bronili się przed spadkiem.

A skoro masz mózg to zastanów się, jaki wpływ na wyniki mógł mieć burdel z ciągłymi zmianami trenerów. Mieliśmy tego przykład wcześniej.

Bawcie się w demagogię na zdrowie, ale nie pieprzcie przynajmniej że "młodzi, zdolni i kochający Wisłę (szczególnie w dniu wypłaty)" podniosą poziom sportowy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 31.05.2012, 14:57
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, jacy My? Bardzo wielu kibiców nie chce i nigdy nie chciało, by Wisła opierała się na wychowankach, zamiast na dobrych zawodnikach, bardzo wielu nie przeszkadzała i nie przeszkadza liczba obcokrajowców, wielu nie chce w ich miejsce Polaków, jeszcze więcej nie ma problemu z identyfikowaniem się z Meliksonem czy Genkowem zamiast z Brudem czy Czekajem...

Więc jacy My? Nie twórzcie sobie Szprotsony czy Fiala razem z Bednarzem i Kapką mitów na własny użytek...

Większość kibiców nie zgadza się z kierunkiem zmian firmowanych przez Łysego i wolałaby aby pionem sportowym nadal zarządzał Stan Valckx, a Wisła konsekwentnie realizowała jego strategię rozwoju, która i w tym roku zapewne dałaby puchary, gdyby wiosną nie wpieprzył się taki dyletant jak Bednarz, a jesienią Cupiał nie uległ podszeptom Kapki oraz Rogali.
Jak wyżej.
Mnie też zależy na rozwoju Wisły a nie zasobów finansowych Bednarza i podszeptywaczy Cupiała.

@Grantar
Wbrew wszystkiemu co opisałeś byliśmy o krok od sukcesu, który zdefiniowali Cupiał i kibice - awansu do LM.
Rozumiem że jesteś niepoprawnym optymistą twierdząc że Czekaj jest lepszy od Jaliensa.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.05.2012, 15:01
Mam mózg i chciałbym zauważyć że Wisła zajęła 7 miejsce w lidze więc każdy normalny kibic ma prawo ponarzekać bo aspiracje mamy wieksze.
Mam mózg i zauważyłem że trzon drużyny stanowili obcokrajowcy ... tacy oczywiście na jakich Wisłę było stać.
Mam mózg i wnioskuję ze koncepcja zakładająca kupienie solidnych stranierii przy obecnym a zwłaszcza przyszłym budżecie Wisły NIE GWARANTUJE SUKCESU.
Powinieneś jeszcze dodać:

Mam mózg i widzę, że Cupiał wykonuje bezsensowne (z punktu widzenia kbiców Wisły, no może on widzi w tym jakiś sens) ruchy: zwalnianie kolejnych trenerów w trakcie rundy, nierealne oczekiwane bez dawania koniecznej na ich realizacje kasy, zatrudnianie tych, którzy już wcześniej sie nie sprawdzili.

Podejrzewam, że gdybyśmy mieli w składzie połowe Borussi i połowę Barcelony, a polityka sportowa i żonglowanie trenerami byłaby taka do jakiej przyzwyczaja nas Cupał (chociaż ja nie mogę się do tego przyzwyczaić), to i tak nie zdobylibyśmy mistrzostwa.

W skrócie: nieważne jakimi piłkarzami gramy. Ważne jak bardzo w trakcie sezonu mącimy im w głowach wymagająć bókwico, kiedy sami jako klub nie zachowujemy się profesjonalnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.05.2012, 15:10
Zgodziłbym się z tym co napisał framat.Polityka prowadzenia naszego klubu jest fatalna.Jak jest dobrze to sinusoida zaraz opada i tak w kółko .W polskiej kopanej to i tak się sprawdza,ale na coś więcej nie będzie nas stać, dopóki to się nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 31.05.2012 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Stary 31.05.2012, 15:22

Może więc zainwestował w Meliksona i Pereike i może jeszcze 1 solidnego obrońce a resztę montował z młodych.

Wszystko, co napisałeś pokazuje jedynie, że "mózgowcem" to Ty jednak raczej nie jesteś.

Strategia wdrażana przez Valckxa, bazująca na skutecznych i sprawdzonych rozwiązaniach funkcjonowania klubu od lat z powodzeniem wdrażanych nie tylko na zachodzie, gwarantowała długofalowy sukces. Już w pierwszym roku obowiązywania dała MP i fantastyczny wynik w Europie. Ale ponieważ była niewygodna wielu osobom, mających od lat destrukcyjny wpływ na Cupiała, została rozwalona gdy tylko pojawiły się pierwsze kłopoty. A za 7 miejsce podziękuj Bednarzowi i Probierzowi, bo tak mało punktów jak wiosną Wisła nie zdobywała nigdy wcześniej za szefowania Valckxa.

I to Czekaj mógłby się wiele nauczyć od Jaliensa, a nie Jaliens od Czekaja. To, co dziś robi Bednarz i pierdoły, które wygaduje wraz z innymi "polskimi działaczami" jest jedynie drogą do kolejnej sportowej i finansowej katastrofy.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 31.05.2012 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.05.2012, 16:51
Wszystko, co napisałeś pokazuje jedynie, że "mózgowcem" to Ty jednak raczej nie jesteś.

Strategia wdrażana przez Valckxa, bazująca na skutecznych i sprawdzonych rozwiązaniach funkcjonowania klubu od lat z powodzeniem wdrażanych nie tylko na zachodzie, gwarantowała długofalowy sukces. Już w pierwszym roku obowiązywania dała MP i fantastyczny wynik w Europie. Ale ponieważ była niewygodna wielu osobom, mających od lat destrukcyjny wpływ na Cupiała, została rozwalona gdy tylko pojawiły się pierwsze kłopoty. A za 7 miejsce podziękuj Bednarzowi i Probierzowi, bo tak mało punktów jak wiosną Wisła nie zdobywała nigdy wcześniej za szefowania Valckxa.

I to Czekaj mógłby się wiele nauczyć od Jaliensa, a nie Jaliens od Czekaja. To, co dziś robi Bednarz i pierdoły, które wygaduje wraz z innymi "polskimi działaczami" jest jedynie drogą do kolejnej sportowej i finansowej katastrofy.
Pisząc My miałem na myśli wiekszosc forum posiadajacego prawie 40.000 uzytkowników. Ale uderz w stół nożyce sie odezwą.
To ci Ci podkreśliłem, mozesz mi to wyjaśnić?. Udowodnij że to co mówisz jest prawdą, nie jest twoim wymysłem tylko faktem.

wolfy napisał(a):
Bawcie się w demagogię na zdrowie, ale nie pieprzcie przynajmniej że "młodzi, zdolni i kochający Wisłę (szczególnie w dniu wypłaty)" podniosą poziom sportowy.
Wolfy ale kto tak pieprzy? Cytuj ?
P.s. Oczywiście to nie TY byłes pierwszym zwolennikiem gry ponadprzeciętnego Małeckiego, nie ,to był ktoś inny.
Cytat:
Nie, chodzi o obecnego Jaliensa. Ten sprzed sześciu lat wciągał nosem całą naszą ligę.
A skad taka pewnosć? .......enie o szopenie, skoro wtedy wciągła to co, nagle zapomniał jak grać? Jest stoperem wiec co takiego stracił ze teraz liga wciąga jego a nie on lige?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.05.2012, 17:09
Hrluc napisał(a):Wyświetl post
Zgodziłbym się z tym co napisał framat.Polityka prowadzenia naszego klubu jest fatalna.Jak jest dobrze to sinusoida zaraz opada i tak w kółko .W polskiej kopanej to i tak się sprawdza,ale na coś więcej nie będzie nas stać, dopóki to się nie zmieni.
W ogóle w całej lidze polityka prowadzenia klubu jest fatalna. Byłbym bardzo rad, gdyby ktoś przygotował listę trenerów z najdłuższym stażem w jednej drużynie - oczywiście nieprzerwanym. Moim zdaniem jeśli już ktoś decyduje się na jakiegoś trenera, to powinien dać mu 3-4 lata spokojnie pracować, a nie po kolejnym niepowodzeniu zwalniać. Ciężko jest znaleźć jakikolwiek sens w tych ciągłych zmianach.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.05.2012, 17:17
Jeśli przebudowa Wisły ma być finansowana przez pozbycie się Genkova i Meliksona to niestety ale jesteśmy w czarnej dupie. Co jak co ale nie powinniśmy oddawać jednych z niewielu zawodników na poziomie, którch posiadamy. Naprawdę kompletnie nie rozumiem co się dzieje teraz naszym klubie, to jakiś sen wariata.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.05.2012, 17:19
OT
Kurcze też, mój błąd, każdy kto ogląda mecze ... wspiera Wisłę, choćby niechcąco ... .
Kasa z telewizji to jedno, ale w sumie każdy kto ogląda jakiekolwiek mecze nakręca jej koniunkturę, nawet jak nie ogląda ale pisze w sposób kontrowersyjny w netcie (jak thechris właśnie, który nie potrafi używać argumentów merytorycznych tylko próbuje absolutnie wszystkich i to dość nieudolnie obrażać, kibiców Wisły też, ale i piłkarzy Wisły i to absolutnie wszystkich, a co do gimnazjum, niestety młodość u mnie już dawno przeminęła, do gimnazjum nigdy nie chodziłem, szkoła średnia i dalsza edukacja na studiach, cóż ….w moich młodych czasach, zwyczajnie nie było gimnazjum, tyle OT.) na temat piłki nożnej, więc ktokolwiek i gdziekolwiek pisze ją wspiera … w sumie tak działa marketing. Pewnie dlatego taki thechris jest tu tolerowany.
______
I tu kłania się korzyść marketingowa ze sprowadzenia choćby jednej gwiazdy do Wisły Kraków na poziomie np. Ljuboi, był taki pomysł za Basałaja, ale go porzucono, samorodkiem stał się Maor. Wisła to nie Real Madryt, czy Barcelona, ale kibiców na stadion jednak przyciągają znane nazwiska. Kupisz sam w sobie raczej nie zwiększy frekwencji, no chyba że pokaże mega sportową klasę. Wisła potrzebuje też zwyczajnie …dobrej promocji, również w kontekście polityki transferowej. Jej celem jednak powinno być nie tylko zdobycie MP i pokazanie się w pucharach, ale też zapełnienie stadionu.

Tak, tak szprotsonku, bo jak Wisła przegrywa z Levadią to jest finansowy sukces według Ciebie, a jak gra w kw. do LM i LE to same straty, szkoda czasu na polemikę z kimś takim.
______
PS.I) bonawentura, Po prostu Wiślak, w pełni zgoda Wisła potrzebuje jak tlenu stabilizacji, ale nie tylko trenerskiej, również, a może zwłaszcza w ogólnej polityce całego klubu, a tu w istocie odbijamy się od ściany do ściany. Mnie marzyła by się przede wszystkim dłuższa praca ze spójną wizją rozwoju dla klubu takiego gościa jak Stan Valckx.

PS. II) Genkow dementuje. http://www.wislaportal.pl/22824,Genk..._Bulgarii.html
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.05.2012 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.05.2012, 17:39
Pamiętam okienko zimowe w sezonie 2010/2011 i lament po sprzedaży Brożków. Że to koniec, że Valckx dostał misje upchnięcia wszystkiego co się da bo Cupiał zwija manatki. Lamenty, że amatorka i w ogóle blablabla.

Teraz ten Valckx jest ubóstwiany i stawiany za wzór profesjonalizmu.

Jaki z tego morał? Poczekajcie pół roku i będziecie oceniać Bednarza i to okienko bo na razie wystawiacie się na śmieszność.

Nie będe wymieniał ksywek, ale myśle że wszyscy wiedzą o kogo chodzi.

PS. A tekst, że słaba wiosna to wina Bednarza mnie rozwalił na łopatki. Powiedz więcej. Nikozja to też jego wina!
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 31.05.2012, 18:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam okienko zimowe w sezonie 2010/2011 i lament po sprzedaży Brożków. Że to koniec, że Valckx dostał misje upchnięcia wszystkiego co się da bo Cupiał zwija manatki. Lamenty, że amatorka i w ogóle blablabla.

Teraz ten Valckx jest ubóstwiany i stawiany za wzór profesjonalizmu.

Jaki z tego morał? Poczekajcie pół roku i będziecie oceniać Bednarza i to okienko bo na razie wystawiacie się na śmieszność.

Nie będe wymieniał ksywek, ale myśle że wszyscy wiedzą o kogo chodzi.

PS. A tekst, że słaba wiosna to wina Bednarza mnie rozwalił na łopatki. Powiedz więcej. Nikozja to też jego wina!
Tylko że my mieliśmy już okazje poznać metody Bednarza. I dobrze pamiętamy te niekończące się testy i jeszcze pare kwiatków. A teraz Pan Jacek rozpoczął pracę od strzału w stopę i odebrał piłkarzom motywacje do gry (tak, tak, słaba wiosna to m.in. jego wina, jego wina, jego bardzo wielka wina).

O jakżesz chciałbym się mylić. Niech Bednarz prowadzi nas ku sukcesom sportowym i marketingowym, ku kolejnym mistrzostwom, dominacji w lidze, znaczącej pozycji w europejskim futbolu i upragnionej Lidze Mistrzów.
Tak szczerze, ktoś z was w to wierzy?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.05.2012, 18:09
lazy napisał(a):Wyświetl post
Tylko że my mieliśmy już okazje poznać metody Bednarza. I dobrze pamiętamy te niekończące się testy i jeszcze pare kwiatków. A teraz Pan Jacek rozpoczął pracę od strzału w stopę i odebrał piłkarzom motywacje do gry (tak, tak, słaba wiosna to m.in. jego wina, jego wina, jego bardzo wielka wina).

O jakżesz chciałbym się mylić. Niech Bednarz prowadzi nas ku sukcesom sportowym i marketingowym, ku kolejnym mistrzostwom, dominacji w lidze, znaczącej pozycji w europejskim futbolu i upragnionej Lidze Mistrzów.
Tak szczerze, ktoś z was w to wierzy?
No mieliśmy okazje poznać metody Bednarza i zrobił 2 mistrzostwa w 2 lata pracy tutaj. To zły wynik? Poza Levadią, którą ewidentnie zawalił Skorża (olanie Estończyków, bo nawet mając tych graczy do dyspozycji OBOWIĄZKIEM było ich przejść) to nie miał żadnych spektakularnych wtop.

Co takiego niby zrobił co było taką wielką winą? Bo powiedział że zespół będzie po sezonie przebudowywany? Tak jakby to była jakaś zaskukująca informacja. Zawsze mnie śmieszyło zwalanie winy na trenera że zespół źle gra. Teraz przeszliśmy na wyższy poziom. Najbardziej winy żenującej postawy kopaczy był dyrektor sportowy.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.05.2012 o godz. 18:11.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.05.2012, 18:14
milosz napisał(a):Wyświetl post
Mnie marzyła by się przede wszystkim dłuższa praca ze spójną wizją rozwoju dla klubu takiego gościa jak Stan Valckx.[/COLOR]
Hmm.. ściąganie podstarzałych kolegów z dawnych lat, wypożyczenia z astronomicznymi kwotami wykupu (typowie dzialanie na jeden sezon), odpuszczanie utalentowanej młodzieży (vide sprawa Lucasa, którego Valckx nawet nie próbował zatrzymać, kiedy zgłosiło się po niego PSV - podobno taka "kolej rzeczy"), podpisywanie kontraktów ponad możliwości finansowe, kompletne zlanie polskiego rynku na rzecz współpracy z wybranymi menedżerami, etc., etc.

Po chuju spójna ta wizja, jak dla mnie to synonim chaosu, działanie na teraz, bez żadnego pomyślunku o przyszłości. I tego oczekuje od Bednarza - stworzenia drużyny perspektywicznej, za niezbyt dużą kasę - to na pewno wyzwanie, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale daleki jestem od siania defetyzmu

I zgadzam się z mr_kwolf - obwinianie JB za tragiczną wiosnę to oznaka choroby psychicznej, ewentualnie działanie SUV (Syndromu Uwielbienia Valckxa).
Ostatnio edytowane przez fialo : 31.05.2012 o godz. 18:21.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 31.05.2012, 18:24
fialo napisał(a):Wyświetl post
Hmm.. ściąganie podstarzałych kolegów z dawnych lat, wypożyczenia z astronomicznymi kwotami wykupu (typowie dzialanie na jeden sezon), odpuszczanie utalentowanej młodzieży (vide sprawa Lucasa, którego Valckx nawet nie próbował zatrzymać, kiedy zgłosiło się po niego PSV - podobno taka "kolej rzeczy"), podpisywanie kontraktów ponad możliwości finansowe, kompletne zlanie polskiego rynku na rzecz współpracy z wybranymi menedżerami, etc., etc.

Po chuju spójna ta wizja, jak dla mnie to synonim chaosu, działanie na teraz, bez żadnego pomyślunku o przyszłości. I tego oczekuje od Bednarza teraz - stworzenia drużyny perspektywicznej, za niezbyt dużą kasę - to na pewno wyzwanie, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale daleki jestem od siania defetyzmu

I zgadzam się z mr_kwolf - obwinianie JB za tragiczną wiosnę to oznaka choroby psychicznej, ewentualnie działanie SUV (Syndromu Uwielbienia Valckxa).
Tak jest. Mam SUV. Bo uważam że w profesjonalnej firmie na stanowiskach kierowniczych powinni zasiadać wyspecjalizowani profesjonaliści. Dyrektorami szpitali i szkół powinni być managerowie, a nie lekarze i nauczyciele. Tak samo dyrektorem sportowym nie powinien być prawnik.
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów