The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2012, 20:58
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Pytać nie muszę bo po pierwsze w zasadzie wiem a po drugie nie to jest meritum mojej wypowiedzi. Tak to już jest w "przyrodzie", że czasami ktoś coś wymyśla a ktoś inny to udoskonala i to ten udoskonalający staje się właścicielem praw autorskich. W tym przypadku to my "udoskonalaliśmy" tą przyśpiewkę albo raczej uwiarygodniliśmy kolejnymi tytułami. Co więcej mamy tyle wyobraźni, że nie śpiewamy "jest mistrzem" w chwili kiedy nim nie jesteśmy a tylko wtedy kiedy ( na szczęście dość często) to faktycznie ma miejsce.

PS Jeżeli czepiamy się szczegółów i dywagujemy na temat "co się komu należy" to jak już wielokrotnie inni pisali wypadałoby zmienić podpis bo te tytuły coś się nie zgadzają. No chyba, że idziemy w konwencję gminnych klubików typu Groclin, który nad napisem zajmującym pół trybuny dodał "vice" pisane czcionką mniej więcej tej wielkości, która używana jest na tym forum. Troszkę to pod wiochę podchodzi ale może faktycznie nie mnie oceniać. Nie znam się na zwyczajach ludności napływowej, tudzież "miastowych" w max drugim pokoleniu.
Bardzo fajnie a zarazem dobitnie napisane.Brawo oby więcej było takich Wiślaków na tym forum!(7)
Ostatnio edytowane przez Daja`n : 29.05.2012 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 29.05.2012, 22:34
Ostatnia szansa Cracovii - Polonia Warszawa

Polonia Warszawa zwolniła i nie ma kierownika ds. bezpieczeństwa Polonii a bez tego jak podają media nieważna staje się licencja na grę w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.05.2012, 07:09
Jose napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia szansa Cracovii - Polonia Warszawa

Polonia Warszawa zwolniła i nie ma kierownika ds. bezpieczeństwa Polonii a bez tego jak podają media nieważna staje się licencja na grę w ekstraklasie.
A ja słyszałem, ze na to miejsce ma ktos przyjsc z firmy J.W Constructions no chyba, ze to juz nieaktualne
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.05.2012, 07:41
Cytat:
Skoro reklama Królewskiego była (wg niektórych) pośmiewiskiem na całą Polskę, to hasło o mistrzu na stadionie Wisły też jest pośmiewiskiem. I kogo to obchodzi, że napis jest z zeszłego sezonu? Nikogo.
O który napis ci konkretnie chodzi bo jeśli o baner "mistrz Polski wita swoich kibiców" to uświadomię ci, że mistrzem jest sie przez cały sezon a nie tylko w momencie jego wywalczenia i nawet jeśli na 4 kolejki przed końcem straciliśmy szanse na obronę tytułu, to i tak wciąż byliśmy MISTRZEM POLSKI, nawet kiedy w ostatnim meczu sezonu, Śląsk strzelał nam gola, to jeszcze do 90 minuty nadal byliśmy Mistrzem Polski. Wytłumacz mi proszę, dlaczego ten baner był pośmiewiskiem

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.05.2012, 08:08
Katarskie Linie Lotnicze i Tureckie kupia Legie ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

no to teraz tylko czekac aż Legia zacznie sprowadzac zawodników za miliony € ? Chociaż kilka lat temu Katarski Inwestor miał kupic Stocznie w Szczecinie i pamiętamy jak sie to skończyło...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2012 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2012, 08:17
Na weszło wrzucono fragment wywiadu z gwiazdą Legii Warszawa Jakubem Wawrzyniakiem, którego części nie jestem w stanie zrozumieć i jakby ktoś mi wyjaśnił byłbym bardzo wdzięczny:
- Odliczasz już godziny do swojej prywatnej zemsty na Grekach?
- Gdybym odliczał godziny, tobym chyba zwariował do tego 8 czerwca (śmiech). Skłamałbym jednak, jeślibym powiedział, że zapomniałem o tym, co mi się przytrafiło. To prawda, podchodzę do tego meczu trochę jak do rewanżu na Grekach. Chciałbym przede wszystkim zagrać, żeby mieć wpływ na dobry wynik i powiedzieć w duchu Grekom: "Panowie, nie udało wam się zabić mojego życia sportowego".
Jak dla mnie gość jest ewidentnie pierdo,lnięty, ale może jednak się mylę?
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 30.05.2012 o godz. 08:19.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.05.2012, 08:34
Wawrzyniak nie jest .......niety, po prostu ma zal do sposobu w jaki go potraktowali. Nie chodzi o sam fakt "przypakowania", ale o cyrki ktore mialy miejsce jesli chodzi o kare.

Temat linii lotniczych jest walkowany od dawna. Teraz jest glosniej, bo mowia o tym samy pracownicy ITI. Jasnym dla wszystkich sie stalo ze Legia bedzie sprzedana, a dla turasow czy katarczykow 200 baniek to nie jest wielki wydatek.
Kazdy byle nie ITI.

PS: W....ienie siega zenitu, Urban na 99% nowym trenerem :/

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2012, 08:36
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
O który napis ci konkretnie chodzi bo jeśli o baner "mistrz Polski wita swoich kibiców" to uświadomię ci, że mistrzem jest sie przez cały sezon a nie tylko w momencie jego wywalczenia i nawet jeśli na 4 kolejki przed końcem straciliśmy szanse na obronę tytułu, to i tak wciąż byliśmy MISTRZEM POLSKI, nawet kiedy w ostatnim meczu sezonu, Śląsk strzelał nam gola, to jeszcze do 90 minuty nadal byliśmy Mistrzem Polski. Wytłumacz mi proszę, dlaczego ten baner był pośmiewiskiem
Nie ma co się pieklić. Piecze ich dupsko, bo już widzieli fetę na Starówcę, a zamiast tego była stypa na Łazienkowskiej
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.05.2012, 08:50
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się pieklić. Piecze ich dupsko, bo już widzieli fetę na Starówcę, a zamiast tego była stypa na Łazienkowskiej

Pasuje mi tutaj demotywator sprzed kilku dni:

"Czy wiesz jak włożyć korek z powrotem do butelki z szampanem? Jeśli nie wiesz to zapytaj kibiców Legii"

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2012, 09:00
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Pasuje mi tutaj demotywator sprzed kilku dni:

"Czy wiesz jak włożyć korek z powrotem do butelki z szampanem? Jeśli nie wiesz to zapytaj kibiców Legii"

Odkładają na później. Statystycznie to w tej dekadzie powinni zdobyć to MP
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 30.05.2012, 09:05
Moze to jedno MP na dekade wprowadzi w koncu zespol polski do LM bo Wisla wybitnie tego nie umie

Mozemy sie tak droczyc w nieskonczonosc

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.05.2012, 09:19
Adam Kokoszka i Wojciech Łuczak z Bogdanki blisko Lechii.

Na trenera pozostało 3 kandydatów, Dariusz Kubicki, Jacek Zieliński ( ten od J.W, nie repry ;] ) , oraz .. Kazimierz Moskal.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.05.2012, 10:13
Gdybym miał wybierać to albo Kubicki albo Moskal
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 30.05.2012, 10:31
kreseq napisał(a):Wyświetl post
W....ienie siega zenitu, Urban na 99% nowym trenerem :/
My też (chyba?) zrobiliśmy krok w tył kiedy Cupiał ponownie zatrudnił Bednarza.
Jedno jest pewne: Teraz każdy mecz sezonu dla Legii będzie trudny
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.05.2012, 10:35
Moze to jedno MP na dekade wprowadzi w koncu zespol polski do LM bo Wisla wybitnie tego nie umie
Też mieliście swoja szansę IMO
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.05.2012, 13:37
Lechia złożyła oferty dla Bruno oraz Caniego
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.05.2012, 14:10
I stało się
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.05.2012, 14:17
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
I stało się

Możecie mnie uznać za wariata, ale moim zdaniem to dobra decyzja władz Legii, ja bym zostawił Skorże, ale jeśli już zmieniać to w mojej opinii Urban się tam nadaje i odniesie tam sukces

wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Lechia złożyła oferty dla Bruno oraz Caniego
Będę wam szczerze współczuł jeśli zatrudnicie Bruno.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.05.2012, 14:25
Niewiarygodna historia z tym Urbanem... Koleś miał przeciętne wyniki w Legii, przeciętne w Polonii Bytom, Zagłębie prawie spuścił do I ligi, a Legia zatrudnia go spowrotem

Pozostawienie Skorży to byłby znacznie, znacznie lepszy pomysł, no ale nie mój cyrk...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.05.2012, 14:27
Myślałem że nic pobije powrotu Kasperczaka na Reymonta. Zdziwiłem się. Kasperczak przynajmniej miał wyniki podczas pierwszej kadencji w Wiśle. A Urban? Jedna z najbardziej niezrozumiałych decyzji jakie były w ostatnich latach w polskim futbolu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.05.2012, 14:28
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
I stało się

No to typujemy jak długo wytrzyma Urban - moim zdaniem gora tyle co Skorza. Kasperczak wrocił do Wisły i nic nie zdziałał, Zielinski wrocil do Polonii i nic nie zdziałał - typuje z Urbanem to samo
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 30.05.2012, 14:56
Pytanie co ze Skorza, Lechia?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2012, 14:56
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
też mieliście swoja szansę imo
.....1996.....
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 30.05.2012, 15:12
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
.....1996.....
Szydzicie z nas, że szczycimy się grą w pucharach w 2003, a sami jaracie się ciągle 1996 mimo, że od tamtego czasu nic w pucharach nie zagraliście.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.05.2012, 15:47
Hehe, w Nowej Legii to juz standard z tymi ruchami kadrowymi, wciaz te same mordy tylko stanowiska sie zmieniaja.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.05.2012, 16:59
PS: W....ienie siega zenitu, Urban na 99% nowym trenerem :/
Ciekawy ruch... Jaki to ma sens? Niedrogi trener na okres przejściowy (przejęcie), a za rok katarczycy sprowadzą Wam Hiddinka?
Tragikomiczne to wszystko - Wisła osiąga najlepszy wynik w pucharach od 9 lat po czym wszystko się rozsypuje i trzeba zaczynać od nowa.
Legia robi najlepszy wynik w pucharach od chyba 1996, zamiast iść za ciosem to sprzedaje kogo się da, dzięki czemu traci pewny tytuł i trzeba zaczynać prawie od nowa.
Amica szaleje w LE po czym traci sezon w lidze i sporym fuksem ratuje cokolwiek z kolejnego
No i to się nazywa rozwój polskiej piłki klubowej.
Tej jesieni wszyscy odpadną w sierpniu i wszyscy zobaczą "rozwój" .
Tak z ciekawości - w tej sytuacji Skorża ma rok wakacji na koszt Legii (a jak pójdzie do kogoś innego to L przestaje mu płacić) czy skasuje ileś tam i jutro może trenować kogoś innego?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.05.2012, 17:23
arti napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy ruch... Jaki to ma sens? Niedrogi trener na okres przejściowy (przejęcie), a za rok katarczycy sprowadzą Wam Hiddinka?
Tragikomiczne to wszystko - Wisła osiąga najlepszy wynik w pucharach od 9 lat po czym wszystko się rozsypuje i trzeba zaczynać od nowa.
Legia robi najlepszy wynik w pucharach od chyba 1996, zamiast iść za ciosem to sprzedaje kogo się da, dzięki czemu traci pewny tytuł i trzeba zaczynać prawie od nowa.
Amica szaleje w LE po czym traci sezon w lidze i sporym fuksem ratuje cokolwiek z kolejnego
No i to się nazywa rozwój polskiej piłki klubowej.
Tej jesieni wszyscy odpadną w sierpniu i wszyscy zobaczą "rozwój" .
Tak z ciekawości - w tej sytuacji Skorża ma rok wakacji na koszt Legii (a jak pójdzie do kogoś innego to L przestaje mu płacić) czy skasuje ileś tam i jutro może trenować kogoś innego?
W sierpniu ?! To i tak dalekooo zajdą polskie kluby
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2012, 18:42
Zwrocice uwage na to jak wyglada sklad Legii od pewnego czasu kazdy kto 3x prosto kopnie pilke - sprzedany, w takim ukladzie "spec" Skorza nic by nie ugral, ba mozna smialo wnioskowac po wynikach z konca rundy ze Legia gralaby o utrzymanie. Urban napewno nie bedzie mial wynikow slabszych.

I niech mi ktos powie kto bedzie wlaczyl o mistrzostwo za rok
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 30.05.2012, 20:08
Trudno wróżyć czy zatrudnienie Urbana to dobry czy zły uch , bo jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko , ale wg mnie zamiane Skoży na Urbana ,mozna skwitowac "zamienil stryjek siekierke na kijek " . Skorża cos ugrał w Pucharach , na ostatniej prostej dal wrecz niewiarygodnie du*y ,przekreslil wszystko bo dla Legii ten Mistrz był bardzo upragniony , ale z tego co pamietam za Urbana Legia nawet nie zbliżyła się do tego zeby być Mistrzem .Pamietam serie Urbana 7 pierwszych meczow wygranych , ale za jakiś czas po meczu z Wisłą mieli 10 punktów straty do Nas
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2012, 20:15
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Szydzicie z nas, że szczycimy się grą w pucharach w 2003, a sami jaracie się ciągle 1996 mimo, że od tamtego czasu nic w pucharach nie zagraliście.
Kto szydzi, pokaż. I kto się w tym momencie jara? Zwykłe przypomnienie.

Odpowiedź na drugie zagadnienie: 2011/2012.

To po co piszesz, że mieliśmy swoje szanse (i w domyśle ich nie wykorzystaliśmy)? Prosta odpowiedź, raz wykorzystaliśmy, a ty szukasz jakiś nadinterpretacji i wyszukujesz tłumaczeń o szydzeniu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów