The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2012, 09:43
bofff napisał(a):Wyświetl post
ale się ....a napinacie,
prostytutki, bufony, słońce zagotowało móżdżki?
Jest Hyde Park, temat ogólny Ekstraklasa?
Czytać się tego nie da, dwie strony żenujących (poziomem) wrzutów. Albo zróbcie forum zamknięte Wisły albo ban na inwektywy i do słownika proponuję zajrzeć. Satyra albo sarkazm a nie język debilnego smarkacza
Ja mam spokój.Powiem szczerze, że sam lubię poczytać innowierców z Warszawy czy jednego takiego, który kibicuje drużynie z Wielkopolski, ale prowokatora 022 mam "zignorowanego".Wam też to proponuję.Mimo wszystko inni kibice Legii trzymają poziom.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.05.2012, 06:14
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...Warszawa_.html

Bardzo interesujący wywiad.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.05.2012, 07:02
Z wywiadu wynika, że najlepiej na Legię byłoby śpiewać CWKS, gdyż to kacapskiego pochodzenia nazewnictwo. Niestety, ale ostatnie reformy edukacji i tak uniemożliwiłyby zrozumienie tej aluzji przez 98% widowni na stadionie.
Tymczasem u nas na razie słychać o osłabieniach, zwłaszcza w obronie.
Pietrasiak - wyleciał za to, za co Garguła w Wiśle czyli korupcja w Bełchatowie.
Fojut- Celtic wprawdzie zerwał umowę, ale WKS też nie ma zamiaru dawać mu nowej, zwłaszcza, że ma kontuzję a kontrakt tylko do czerwca.
Celeban- idzie do Bundesligi na 99%, kontrakt u nas do czerwca ma.
Wołczek - podobno nie przedłużą mu kontraktu.
Pawelec-kontrakt się kończy, ale podobno przedłuży
Zostajemy z jednym obrońcą, który ma ważny kontrakt: Sochą. O wzmocnieniach nie słychać, ale z drugiej w naszym klubie o nowych transferach dowiadujemy się najczęściej w dniu ich podpisania. Tak było z Kelemenem, Kaźmierczakiem, Milą itd. Będzie ciekawie.
Powód: Pawelec- pomyłka moja z jego kontraktem
Ostatnio edytowane przez 63624 : 24.05.2012 o godz. 15:54.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.05.2012, 16:35
Rzeczywiscie długo wytrzymal
http://lechia.pl/28187
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.05.2012, 17:04
Lechia oficjalnie ogłosiła w czwartek, że nie przedłuży umowy z trenerem Pawłem Janasem. Kto go zastąpi? W spekulacjach pojawiają się nazwiska blisko 10 szkoleniowców, są to m.in. Czesław Michniewicz, Leszek Ojrzyński, Artur Skowronek, Adam Nawałka, Jurij Szatałow, Jacek Zieliński, Jan Urban czy Marcin Kaczmarek. Który z nich byłby dla Lechii najlepszy?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.05.2012, 17:43
0 22 już ci raz pisałem ale widzę że nie dociera do ciebie nic w języku ojczystym to napiszę ci po "łacinie" jak masz jaja to pisz na forum a nie zaśmiecaj mi skrzynki cwe(7)u jeden!Ja nie mam już słów czemu ten gość jest dalej tolerowany czego potrzeba żeby moderator z krwi i kości Wiślak usunął raz na zawsze ten wrzód tego forum?!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.05.2012, 19:34
crux.a napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...Warszawa_.html

Bardzo interesujący wywiad.
Ma taką samą wartość jak wywiad kibica Cracovii z krwi i kości na temat Wisły.

"Nasza" odpowiedź - http://legionisci.com/news/48470_Kol...rie_Legii.html

Daja`n napisał(a):Wyświetl post
0 22 już ci raz pisałem ale widzę że nie dociera do ciebie nic w języku ojczystym to napiszę ci po "łacinie" jak masz jaja to pisz na forum a nie zaśmiecaj mi skrzynki cwe(7)u jeden!Ja nie mam już słów czemu ten gość jest dalej tolerowany czego potrzeba żeby moderator z krwi i kości Wiślak usunął raz na zawsze ten wrzód tego forum?!
No, a ja Ci na tego typu propozycje odpisałem:

Cytat:
Ale po co mistrzu? Kogo obchodzą jakieś spinki między mną, a tobą?
I swoje podtrzymuję.

P.S. Zresztą na pw też mi się nie chce z Tobą rozmawiać, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty niż wysłuchiwanie Twojego szczekania o pedałach, cwelach, wrzodach i innych tego typu przedszkolnych wyzwiskach. Niniejsza odpowiedź jest ostatnią moją wypowiedzią skierowaną do Ciebie. Dalej obrzydzenia nie jestem w stanie już powstrzymać.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 24.05.2012 o godz. 19:40.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.05.2012, 22:30
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Zresztą na pw też mi się nie chce z Tobą rozmawiać, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty niż wysłuchiwanie Twojego szczekania o pedałach, cwelach, wrzodach i innych tego typu przedszkolnych wyzwiskach. Niniejsza odpowiedź jest ostatnią moją wypowiedzią skierowaną do Ciebie. Dalej obrzydzenia nie jestem w stanie już powstrzymać.
Pisz TYLKO na forum cwaniaczku a nie na priv ja piszę otwarcie o tobie a nie posyłam jakieś pierdoły na skrzynkę.Dla mnie Wiślaka jesteś zakłamaną mendą i tylko z nie zrozumiałych dla mnie powodów dalej masz prawo pisać na tym forum.(7)
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 24.05.2012, 22:40
Spokojnie Daja`n.Nie ma co się denerwować i polemizować z tym trollem.Szkoda zdrowia .Uważam, że to hipokryta najwyższych lotów (ale to moje zdanie).Zresztą, a propos jego linka prostującego.Ciekawy jestem, czy te sprostowanie jest tak obiektywne jak post jego adwersarza.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.05.2012, 22:56
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Lechia oficjalnie ogłosiła w czwartek, że nie przedłuży umowy z trenerem Pawłem Janasem. Kto go zastąpi? W spekulacjach pojawiają się nazwiska blisko 10 szkoleniowców, są to m.in. Czesław Michniewicz, Leszek Ojrzyński, Artur Skowronek, Adam Nawałka, Jurij Szatałow, Jacek Zieliński, Jan Urban czy Marcin Kaczmarek. Który z nich byłby dla Lechii najlepszy?

Ja w Polsce zmieniaja trenera -to od razu powstaje slynna lista potencjalnych trenerów,a na niej zawsze te same nazwiska,Urban,Nawałka,Zielinski,Macius z Klanu.

nuda
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.05.2012, 23:45
^^ I Czeslaw "polski Mourinho" Michniewicz
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.05.2012, 08:32
Jot napisał(a):Wyświetl post
Królewskie zrobiło z siebie i z was błaznów, ot co (wiele i tak nie musieli robić). U nas nic nie robią, ale przynajmniej siary nie ma na całą Polskę.

Zrozum to koleżko, że cały śmiech z was polega na tym, że śpiewacie coś o tym że jesteście mistrzami, Królewskie wypuszcza plakaty, a po stracie mistrzostwa wszyscy mają z was bekę. Dziennikarze robią z was mistrzów, obrabiają dupę Wiśle, .......ą coś o Śląsku. Kowalczyk spijaczona morda bełkocze jakieś pijackie teorie w Cafe Futbol a później marszczy się jak skóra na jajach zaczynając się jąkać, bo nie wie jak przeboleć stratę mistrzostwa. Innymi słowy brak wam pokory w swojej zajebistości powoduje u nas minę politowania.
Nic w nas nie uderzyło, ludzie na Wiśle cieszyli się z mistrza dla Ślązeczka, a nie jakiejś prostytutki ze stolicy. Proste. Ch.uj w to wbijamy, graliśmy piach przez rundę, więc odebranie mistrzostwa nie zabolało, bo byliśmy na to gotowi. Zbieraj więc manatki warszawski bufonie i wypad smarkać w chusteczkę na swoje forum.
Królewskie nie zrobiło z nas błaznów, bo myślący człowiek wie, o co w tej reklamie chodziło. Szklanka była pusta i życzeniem było, aby się wypełniła. Tyle. A ty robisz jakieś nadinterpretacje z kosmosu. Nie moja wina, że niektórzy nie rozumieją prostych rzeczy.To tak jakby na oficjalnej stronie Wisły napisano, że celem na nowy sezon jest mistrzostwo Polski - to jest tylko cel, życzenie itp. Tak samo reklama Królewskiego nie podawała nowego mistrza Polski, tylko wskazywała go życzeniowo, by tak się wypełniło (jako sponsor klubu).

Nam brakuje pokory? Wystarczy poczytać to forum i widać, komu tu brakuje pokory. Mieliśmy lepszy sezon niż Wisła, ale jak kibice Wisły robią porównania poszczególnych piłkarzy to wychodiz, że macie ich lepszych. Widzisz tylko jedną stronę medalu. Po prostu zaślepienie. Już nie będę wspominał jak bardzo się napinaliście na Lecha, gdy odebrał wam tytuł. Przez gardło wam nie przechodziło, że to mistrz Polski, tylko, że majster, bo tka kiedyś powiedział Smuda.
Jak Legia awansowała do grupy LE i potem z grupy LE to wszystko było na farcie, ale jak Wiśle pomogło Odense to wszystko było ok i nikogo fart i cud nie interesował.
Tak nas nienawidzicie a kserujecie nasze niektóre pieśni, jak np wspomniane Mistrzem Polski jest Legia przerobiliście na swój użytek.
Gdzie Twoje berło berło i korona śpiewane na fecie ze Śląskiem uderzało w was i nie ma tu po co szukać drugiego dna. Bo to wy byliście mistrzem Polski i mieliście do berło, a nie Legia. Proste myślenie, a nie jakieś skomplikowane metafory. Zauważyli to nie tylko legioniści, ale również kibice innych zepsołów na swoich forach, więc twoje tłumaczenie mnie nie rusza.
Tupnij nóżką jeszcze kilka razy i obrażaj, skoro nie masz argumentów Mi to pasuje bo mogę się posmiać
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.05.2012, 09:10
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Jak Legia awansowała do grupy LE i potem z grupy LE to wszystko było na farcie, ale jak Wiśle pomogło Odense to wszystko było ok i nikogo fart i cud nie interesował.
Co jak co, ale to wszędzie rozbrzmiewało, że Wisła ma fart, a Legia jest cudowna, najlepsza drużyna, gdyby to ona grała w el. LM to mielibyśmy Ligę Mistrzów i w ogóle.
Wszędzie też się rozpisywano jak to Wiśle pomagają sędziowie, ale jak w LE sędziowali pod Legia to pisało po prostu, że Legia potrafi wykorzystać błędy sędziów, nikomu wtedy nie przeszkadzało, że wygrali dzięki sędziom.

Aha, nie przeczę, że Wisła awansowała z grupy LE fartem, ale Legia w ogóle do grupy awansowała mega szczęśliwie, no bo powiedz:
- ile okienek strzelił w swojej karierze Rybus prawą nogą?
- A Vrdoljak przecież też nie strzelał tylko podawał do Kucharczyk.
No to tyle.
Ostatnio edytowane przez arrosmay : 25.05.2012 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2012, 09:12
PRZEGLĄD PRASY. Jan Urban spotkał się w czwartek w Warszawie z właścicielami Legii w sprawie jego ewentualnego powrotu na Łazienkowską - informuje "Przegląd Sportowy". Według gazety los Macieja Skorży jest przesądzony i trener opuści klub. Ostateczna decyzja ma zapaść w poniedziałek lub wtorek.

Trzymam kciuki...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.05.2012, 09:24
Eee to 5 miejsce gwarantowane Ciekawi mnie kto zostanie trenerem Lechii oby nie Ulatowski może Michniewicz? tam wielkiej presji mieć nie będzie?
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 25.05.2012 o godz. 09:28.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2012, 09:28
arti napisał(a):Wyświetl post
PRZEGLĄD PRASY. Jan Urban spotkał się w czwartek w Warszawie z właścicielami Legii w sprawie jego ewentualnego powrotu na Łazienkowską - informuje "Przegląd Sportowy". Według gazety los Macieja Skorży jest przesądzony i trener opuści klub. Ostateczna decyzja ma zapaść w poniedziałek lub wtorek.

Trzymam kciuki...
Ale za kogo trzymasz te kciuki ? Maciuś S. w Legii był gwarantem, że nic nam z ich strony nie grozi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2012, 10:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ale za kogo trzymasz te kciuki ? Maciuś S. w Legii był gwarantem, że nic nam z ich strony nie grozi.
Hmm chyba najbardziej za działaczy L
Co do MS vs JU mam podobne zdanie jak kacpergawlo, jeszcze może działacze opchną Wolskiego i Żyro, za nich jacyś 30+ którzy w dodatku się nie zaaklimatyzują i będzie wesoło.
Choć oczywiście my mamy swoje kłopoty i nie wiem czy są one mniejsze.
Ech.. jesienny zryw a potem wszystko w p.zdu
Ale oczywiście polska piła idzie do przodu, poziom rośnie itp.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.05.2012, 11:09
Dostaną Urbana to trochę przymkną swoje za duże buzie ; d
@ToTylkoJa kolejny który u kogoś widzi drzazgę w oku, a u siebie belki nie dostrzega. Przeglądnij sobie Wasze forum, jak to prawie nie popłakaliście jak Wisła przeszłą dalej ( ba ciągle płaczecie jak Wisła gra, nawet mecz ligowy, toż to musi być straszne przeżycie dla Was ), i gadanie o farcie to chyba najpierw wyszło z Waszej strony, chociaż sami mieliście w LE dużo farta, no ale jak się nie ma argumentu to się ślepo bije, byle coś pokłapać.
Co do reklamy królewskiego, jak Wisła czy inne zespoły w innnych sezonach były bliskie Mistrzostwa nie widziałem by robiły takie reklamy, które ewidentnie wskazują że czują się już powoli mistrzami, tym bardziej że nie powstały one na początku sezonu tylko w tym roku? chyba się nie mylę, dla tego każdy ma beke z Was, że tacy pewni byli a tu wszystko ułożylo się na odwrot ;D
Co Wy kserujecie od innych nikt nie mówi, nie róbcie z siebie panów i władców, od którch wszyscy zgapiają, bo to doprawdy śmieszne jest, a wręcz żałosne.
Jesli mowienie gdzie Twoje berło legio pier*lona uderza w nas to chyba wroc sie do podstawwki, ewentualnie pracuj nad rozumieniem slowa wypowiadanego, bo nie wiem z której strony to uderza w nas, chyba ze my stalismy się .......*ona legia, btw rozklladajac to specjalnie dla Cb na czynniki, z tego wynika ze Wy juz prawie mieliscie majstra a go straciliscie, stad slowa "gdzie Twoje berło i korona", dalszej czesci cytatu komentowac chyba nie musze, ufam iż poradzisz sobie sam, panie wszechwiedzący Legionisto
A to iż obelgi były skierowane w Waszą strone pare razy ( Śląsk, Lech ) tylko mówi jaki wszyscy w tym kraju mają stosunek do Was, i cieszą się z tego że pupile Ekstraklasy nie wygrały
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 25.05.2012, 12:17
Cytat:
Kubicki na poprawienie wizerunku Lechii?
W Gdańsku ma być trener głodny sukcesów

Lechia nie potwierdza ani nie dementuje informacji odnośnie trenerów, z którymi rozmawia. Mnożą się zatem spekulacje. Według naszych informacji nie ma już tematu zatrudnienia Czesława Michniewicza. Do Gdańska ma trafić szkoleniowiec głodny sukcesów. Większościowy właściciel klubu najcieplej wyraża się o Leszku Ojrzyńskim z Korony Kielce. Jednak nie można wykluczyć, że w ramach poprawy wizerunku klubu w oczach kibiców zatrudniony zostanie... Dariusz Kubicki, który właśnie kończy pracę w Rosji.

Szybko zmienia się ranking kandydatów do zastąpienia Pawła Janasa w roli trenera Lechii. Nieoficjalnie mówi się, że klub bierze pod uwagę również to co dzieje się na... kibicowskich forach. Dlatego wycofano się z rozmów z trenerem Michniewiczem, który delikatnie mówiąc sympatii wśród biało-zielonych nie wzbudzał.

Do myślenia władzom gdańskiego klubu powinny dać także wyniki sondy, w której można głosować na naszym portalu od wczoraj. Co prawda najwięcej respondentów (43 procent) uważa, że pożegnanie dotychczasowego szkoleniowca jest błędem, gdy tylko 21 procent ją popiera, ale aż 36 procent odpowiadających na nasze pytanie swoje stanowisko, co do oceny tej sytuacji, warunkuje od osoby, która zostanie zatrudniona w Gdańsku (czytaj więcej i zagłosuj, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś).

Władze klubu nie mogą w tej sytuacji ryzykować wprowadzenia do Lechii trenera, który już na początku pracy będzie nieakceptowany przez trybuny. To w obecnej sytuacji za duże ryzyko. Z drugiej strony decydować będzie również rachunek ekonomiczny, bo coraz więcej jest przesłanek, że w nowym sezonie klub będzie miał do wydania tylko takie środki, które sam zarobi z reklam, wpływów telewizyjnych oraz z tytułu sprzedaży biletów i karnetów. Nie będzie nowych pożyczek ze strony większościowego udziałowca, gdyż już obecnie dług klubu wobec niego przekracza 10 milionów złotych.

W tej sytuacji nowy trener nie tylko nie może mieć horrendalnych wymagań, jeśli chodzi o swoje wynagrodzenia, jak również musi zmieścić się w granicach określonych środków, jeśli chodzi o przebudowywanie drużyny. Kosztowne transfery są praktycznie wykluczone, jeśli wcześniej z tego tytułu Lechia sama nie zarobi.

Dlatego jest koncepcja, aby zatrudnić szkoleniowca głodnego sukcesów, stosunkowo młodego, ale który już zaprezentował swoje możliwości w ligowej piłce. Od dawna najwyższe notowania u Andrzeja Kuchara ma Leszek Ojrzyński, o którym ciepło większościowy udziałowiec mówił, gdy szukano następcy Tomasza Kafarskiego. Wówczas ten szkoleniowiec był związany z Koroną. Co więcej w kwietniu ogłoszono w Kielcach o przedłużeniu umowy z tym szkoleniowcem do końca sezonu 2013/14. Jeśli te dokumenty są ważne, to pozyskanie tego szkoleniowca będzie niemożliwe.

W odwodzie pozostaje Adam Nawałka, któremu kończy się kontrakt w Górniku, a drużyna na razie nie ma licencji na grę w ekstraklasie. Jednak na pozostanie tego szkoleniowca w Zabrzu naciskają władze miasta, które są większościowym udziałowcem klubu.

Wymieniani są również trenerzy, których nazwiska przejawiały się w kontekście Lechii przy poprzednich zmianach szkoleniowców, a mianowicie Jurija Szatałowa (obecnie Zawisza Bydgoszcz) oraz mieszkającego w Austrii, a związanego przez lata ze Śląskiem Wrocław, Tadeusza Pawłowskiego.

Jedynym szkoleniowcem, który na razie mediom przyznał się, że rozmawiał z Lechią o angażu jest Artur Skowronek. To najmłodszy obecnie trener w I lidze. 30-latek od stycznia 2011 roku prowadzi Ruch Radzionków, a drużynę przejął z rąk Rafała Góraka, którego wcześniej w tej drużynie był asystentem (od sezonu 2009/10). Wcześniej prowadził rezerwy Radzionkowa oraz pracował z młodzieżą w Ruchu Chorzów. Jako piłkarz nie zrobił kariery. Grał w klubach niższych lig: Szombierkach Bytom, Rozbarku Bytom, Gwarku Tarnowskie Góry, a jest wychowankiem Radzionkowa. Jednak i w jego przypadku najpierw trzeba rozwiązać kontrakt z dotychczasowym pracodawcą. W styczniu Skowronek dopisał bowiem z Ruchem nowy angaż, który gwarantuje mu tam pracę do końca sezonu 2012/13.

W tej sytuacji czarnym koniem elekcji na nowego trenera Lechii może stać się... Dariusz Kubicki. To szkoleniowiec, który wprowadził w 2008 roku biało-zielonych do ekstraklasy, ale tuż przed początkiem sezonu został z klubu zwolniony. Do dzisiaj ten szkoleniowiec ma wielu zwolenników wśród kibiców, a zatem jego zatrudnienie poprawiłoby i wizerunek władz klubu na trybunach.

Kubicki po odejściu z Gdańska na polskich boiskach nie święcił sukcesów. Z przeciętnymi efektami pracował w Zniczu Pruszków, Wiśle Płock i Dolcanie Ząbki. Jednak ostatnia wiosna dla szkoleniowca była udała, a wyniki przyszły w... Rosji. Najpierw był on drugim szkoleniowcem Sybiru Nowosybirsk przy dwóch kolejnych szkoleniowca, a następnie prowadził samodzielnie zespół w pięciu ostatnich kolejkach zaplecza rosyjskiej elity, odnosząc dwa zwycięstwa i trzy remisy.

Sybir zajął piąte miejsce w tabeli, a wobec aspiracji władz klubu związanych z awansem, w nowym sezonie będzie inny sztab trenerski. Kubicki z końcem miesiąca kończy kontrakt w Rosji i wraca do kraju, a w Nowosybirsku oddaje etat doskonałemu niegdyś piłkarzowi, m.in. grającemu w Benfice Lizbona, FC Porto, VfL Bochum, Dynamie Kijów i Spartaku Moskwa, Siergiejowi Juranowi.

Gdyby rzeczywiście zatrudniono Kubickiego w Lechii to zapewne nie byłby to jedyny powrót tego lata. Mówi się, że kandydatem na trenera III-ligowych rezerw jest Lech Kulwicki, piłkarz biało-zielonych z czasów zdobywania Pucharu Polski i meczów z Juventusem Turyn (1983).

http://sport.trojmiasto.pl/W-Gdansku...sk-n58581.html
Kubicki? Jestem za.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.05.2012, 13:35
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Kubicki? Jestem za.
A dlaczego?
Kiedyś tam trenował Legię o ile pamiętam i szło jak po grudzie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 25.05.2012, 13:42
Lechie też trenował i zrobił bardzo fajny zespół i przyjemnie się na gre Lechii wtedy patrzyło. Wkońcu to on zrobił w Gdańsku awans do Ekstraklasy

http://www.youtube.com/watch?v=bQhyx...eature=related

Lewandowski jeszcze w Zniczu grał
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 25.05.2012 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.05.2012, 15:51
arti napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego?
Kiedyś tam trenował Legię o ile pamiętam i szło jak po grudzie.
Za pierwszym razem był królem remisów. Za drugim razem w rundzie wiosennej 2004 miał chyba 11 wygranych, remis i porażkę. Wisła miała wtedy chyba 11 wygranych i 2 remisy i mistrz odjechał. Nie mniej jednak od tamtej pory takiej rundy w naszym wykonaniu nie było.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się denerwować i polemizować z tym trollem.Szkoda zdrowia .Uważam, że to hipokryta najwyższych lotów (ale to moje zdanie).Zresztą, a propos jego linka prostującego.Ciekawy jestem, czy te sprostowanie jest tak obiektywne jak post jego adwersarza.
Gumka ja wszystko rozumiem, naprawdę. Potrafię zrozumieć, że budujesz sobie jakiś wizerunek na tym forum pojazdami na moją osobę, bo mi to wisi i nie chce mi się tego prostować (nawet mnie trochę bawi, że masz naśladowców, którzy muszą szukać podobnej formy dowartościowania). Potrafię zrozumieć, że ostatnie kilka Twoich wpisów w tym temacie jest zawsze o mnie. Potrafię zrozumieć, że jesteś mega spięty w temacie 93 i z byle gównem lecisz albo do mnie albo na nasze forum albo tu. Potrafię zrozumieć, że mimo że Cie wyszydzono w związku z 93u nas, kolejny raz tam wbijasz i próbujesz znowu dyskutować, a następnie jak dostrzegasz, że włożyłeś w kij w mrowisko to kasujesz posty i udajesz, że nie podejmowałeś tematu. Potrafię zrozumieć kolejne Twoje kłamstwa o tym, że masz mnie wśród ignorowanych jednocześnie odnosząc się do treści mojego postu i linka który tam podałem.

Rozumiem, że niektórzy po prostu tak mają. Niech mają - nie mój cyrk, nie moje małpy.

Ale do cholery jasnej nie porównuj naszego stanowiska w sprawie naszej historii do stanowiska Polonisty z krwi i kości, który niektóre teksty wybiera, inne pomija, żongluje datami jak mu wygodnie, a na końcu stwierdza, że 'jeszcze niedawno na Legii spiewano CWKS'. Bo osiągasz dno dna.

Weź to sobie do serca i nie odpisuj. I dołącz mnie wreszcie do ignorowanych. Naprawdę.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.05.2012 o godz. 15:56.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 25.05.2012, 16:27
, a na końcu stwierdza, że 'jeszcze niedawno na Legii spiewano CWKS'. Bo osiągasz dno dna.
http://www.youtube.com/watch?v=v3a5Sz3p0bE

Z czystej ciekawości, bo nie orientuje się. Od kiedy się nie śpiewa CWKS ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.05.2012, 16:50
Śpiewa się cały czas i nie zapowiada się, by coś się miało zmienić. Skoro pan ekspert stwierdza, że

Cytat:
Jeszcze nie dawno kibice Legii śpiewali "CWKS, CWKS!"
To w jego opinii, już nie śpiewają. Jeszcze niedawno śpiewali, ale przestali. A skoro ma taką opinię to znaczy, że z niego ekspert co w dupie był i gówno widział.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.05.2012 o godz. 16:57.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 25.05.2012, 16:55
Śpiewa się cały czas i nie słychać by się nie śpiewało. Skoro pan ekspert stwierdza, że już się nie śpiewa to dupa, nie ekspert.

Ach,w ten sposób.
Zinterpretowałam, iż twierdzisz, że nie śpiewacie od dawna CWKS.

Ale tą przyśpiewkę z linku yt, chyba rzadziej ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 25.05.2012, 18:22
W normie, nie odczułem zmian w stosunku do filmiku.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2012, 18:40
Nie wiem, po co w ogóle dyskutujecie o tym artykule o Legii? Wyraźnie polonijna narracja, wybielanie czarnych (nomen omen) epizodów z historii KSP, niektóre przytyki do Legii naciągane. Jest trochę faktów, spora część zarzutów w kierunku Legii słuszna, ale całość tendencyjna i nierzetelna. Równie dobrze można by wklejać teksty szpeca od wszystkiego - Artura Fortuny - o Wiśle, mniej więcej podobna wartość merytoryczna. Nie od dziś wiadomo, że żydzi i przyjaciele specjalizują się w pisaniu własnej, lepszej wersji historii, lepiej się tego nie tykać, dobrze wszystkim radzę.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 25.05.2012 o godz. 18:43.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.05.2012, 18:44
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Królewskie nie zrobiło z nas błaznów, bo myślący człowiek wie, o co w tej reklamie chodziło. Szklanka była pusta i życzeniem było, aby się wypełniła. Tyle. A ty robisz jakieś nadinterpretacje z kosmosu. Nie moja wina, że niektórzy nie rozumieją prostych rzeczy.To tak jakby na oficjalnej stronie Wisły napisano, że celem na nowy sezon jest mistrzostwo Polski - to jest tylko cel, życzenie itp. Tak samo reklama Królewskiego nie podawała nowego mistrza Polski, tylko wskazywała go życzeniowo, by tak się wypełniło (jako sponsor klubu).

Nam brakuje pokory? Wystarczy poczytać to forum i widać, komu tu brakuje pokory. Mieliśmy lepszy sezon niż Wisła, ale jak kibice Wisły robią porównania poszczególnych piłkarzy to wychodiz, że macie ich lepszych. Widzisz tylko jedną stronę medalu. Po prostu zaślepienie. Już nie będę wspominał jak bardzo się napinaliście na Lecha, gdy odebrał wam tytuł. Przez gardło wam nie przechodziło, że to mistrz Polski, tylko, że majster, bo tka kiedyś powiedział Smuda.
Tak nas nienawidzicie a kserujecie nasze niektóre pieśni, jak np wspomniane Mistrzem Polski jest Legia przerobiliście na swój użytek.
Gdzie Twoje berło berło i korona śpiewane na fecie ze Śląskiem uderzało w was i nie ma tu po co szukać drugiego dna. Bo to wy byliście mistrzem Polski i mieliście do berło, a nie Legia. Proste myślenie, a nie jakieś skomplikowane metafory. Zauważyli to nie tylko legioniści, ale również kibice innych zepsołów na swoich forach, więc twoje tłumaczenie mnie nie rusza.
Tupnij nóżką jeszcze kilka razy i obrażaj, skoro nie masz argumentów Mi to pasuje bo mogę się posmiać
http://legionisci.com/news/48150_Dzi...ka_oprawe.html

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2012, 19:11
Najbardziej to mnie ubawił dopisek niejakiego "Nowohuckiego Hutnika", który jak napisał widzi Legię w podwójnej koronie, i zyczy powodzenia na ostatniej prostej Nie dość, że wyjatkowy dupowłaz to jeszcze ślepy i naiwny . Wyszedł przy tym wspólnie na durnia razem ze swoimi kolegami ze stolicy.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.05.2012, 19:13
Cytat:
Powolna dekonstrukcja Polonii. Bez właściciela, prezesa, kapitana, planów i nadziei

Na pierwszy rzut oka w Polonii nie dzieje się nic, i też nic w tym dziwnego. Jest czas po sezonie, piłkarze mają urlopy, wycofujący się z piłki właściciel Józef Wojciechowski wyjechał za granicę. Ale to tylko pozorny spokój. Pewne dokonywane po cichu działania są zastanawiające.

Kilka dni temu z polecenia Wojciechowskiego na Konwiktorską przyjechała półciężarówka. Z gabinetów klubowych wywiezione zostały wszystkie meble.
Akcja nie miała związku z przejęciem przez UEFA obiektu na Nowym Mieście, który będzie ośrodkiem treningowym reprezentacji Polski. Dyrektor właściciela stadionu, czyli Warszawskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji (WOSiR) Janusz Kopaniak, był tym ogromnie zaskoczony. Polski selekcjoner Franciszek Smuda miał zamiar od czasu do czasu skorzystać ze skromnych klubowych pokoi. Zostały jednak puste ściany. WOSiR do poniedziałku ma dostarczyć nowe meble. 28 maja Konwiktorska przechodzi pod władanie UEFA.

Po cichu też w Polonii trwają zwolnienia. Wymówienia dostali już niektórzy pracownicy administracji oraz greenkeeper z ośrodka treningowego w Markach. Prężnie działająca do tej pory klubowa strona internetowa ograniczyła aktywność. W klubie pracuje kilka osób, ale i ich los jest niepewny. Większość pracowników, w tym piłkarze, nadal nie dostało zaległych pensji.

W stan niepewności Polonia została postawiona po porażce z Ruchem Chorzów i utracie szans na mistrzostwo Polski. Wówczas to właściciel i prezes "Czarnych Koszul" Józef Wojciechowski zapowiedział, że wycofuje się z finansowania piłkarskiego klubu. Słowa dotrzymuje. Powoli go demontuje. Czy z powodu sportowej porażki, czy kryzysu, jaki dotknął również jego firmę J.W. Construction, trudno osądzić.

Nadal jest właścicielem, ale takim, któremu zależy, żeby jak najszybciej pozbyć się swojej własności lub sprawić, by nie przynosiła ona strat. Wszystkie ruchy na to wskazują. Zrezygnował z funkcji prezesa, podziękował za pracę trenerowi Czesławowi Michniewiczowi, zezwolił na rozwiązanie kontraktu z Brazylijczykiem Bruno Coutinho, na transfer kapitana zespołu Łukasza Trałki, który w piątek podpisze umowę z Lechem Poznań. Każdy piłkarz jest do sprzedania, jeśli tylko znajdzie się na niego kupiec.

Drużyna i jej forma sportowa jakby go nie obchodziła. Zespół nie ma zaplanowanego obozu przygotowawczego, sparingu, miejsca zbiórki na zajęcia po powrocie z urlopów, ale nie ma przecież również trenera.

Gdyby spojrzeć na to realistycznie, to w takiej sytuacji Polonia przygotowywana jest do likwidacji. Z drugiej strony klub otrzymał licencję na występy w ekstraklasie, ma podpisaną umowę na dzierżawę obiektu przy Konwiktorskiej na przyszły sezon, są w niej jeszcze jacyś pracownicy, również piłkarze i to kilku bardziej wartościowych od tych, którzy odeszli. Zawsze można ich sprzedać i wycofać część kapitału.

Bezwład, jaki zapanował w stołecznym klubie, przypomina to, co działo się cztery lata temu. Wtedy Wojciechowski również ciężko przeżył brak awansu do ekstraklasy. Obraził się na piłkę, na Polonię. Piłkarze odchodzili, trenerem tymczasowym został Michał Libich, aż nagle gruchnęła wieść o wykupieniu licencji Groclinu Grodzisk Wlkp.

Dziś jednak to Polonia jest wystawiona na sprzedaż. Widocznie chętnych na nią nie ma. Przynajmniej przy takich kosztach, jakie trzeba dziś ponieść na jej utrzymanie. Właściciel szuka więc oszczędności, gdzie się da, dlatego sytuacja "Czarnych Koszul" wygląda tak ponuro i niepewnie.
Filipiak - bierz przykład z Wojciechowskiego !!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów