|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
TSW_forever 1906% racji
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do tego Rubena Jurado, to mając na względzie opinię A. Iwana warto go ściągnąć. Iwan bardzo dobrze orientuje się w realiach I - ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Narodowość w tym czy ktoś się stara czy nie nie ma żadnego znaczenia (prędzej wspomniany przez ciebie wiek). Liczy się charakter, wychowanie, determinacja zawoidnika. Nie powtarzajmy już tego mitu o leniwych obcokrajowcach bo to piramidalna bzdura. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie dosc, ze talent to jeszcze i skromny - oby go wzieli. W koncu mamy wg. zapowiedzi łysola skupiac sie na młodych i perspektywicznych Polakach
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lo_byc_lepiej/ |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Zgadzam się, wiem że po jednym meczu nie powinno się chłopaka oceniać, ale naprawdę pokazał się z dobrej strony. Mam nadzieję, że przyjrzymy mu się bliżej. Wiadome, że od razu nie wskoczyłby do pierwszej 11, zagrałby kilka spotkań w ME, ale uważam, że warto go ściągnąć. Gościu jest szybki, potrafi niekonwencjonalnie zagrać, zbiera asysty i do tego strzela gole - takie ofensywnego pomocnika chyba szukamy. Ograny też już jest, wiem, że to poziom IV ligi, ale swoją grą przyczynił się do awansu Hutnika do III ligi. Nic nie tracimy a zyskać możemy, takie moje zdanie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
dokładnie, koleś myślę spokojnie miałby miejsce w zespole drugiej ligi. Ma 18 lat, więc warto zaryzykować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy myślisz, że oni w czterech zapełnią wszystkie trybuny? Chyba jednak tych meijsc jest na stadionie troche więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zamiast jakiegoś murzyna z nadwagą o wiele lepiej zakontraktować właśnie takiego Burasa.
Zawsze stałem na stanowisku, żeby odpuścić sobie takie nędzne piłkarskie ochłapy jak Beto, Pajlić czy Branco: lepiej trzymać w kadrze chociażby Burligę czy Chrapka. Burliga jest gorszy o kilka klas od Lameya, ale na ławkę - jak najbardziej. Zabawne, ale przydałby nam się i w poprzednim sezonie, wystarczy spojrzeć jak często plaga kontuzji zmuszała nas do roszad w obronie. Przy czym żebyśmy mieli jasność - to są uzupełnienia kadry, bo z tej klasy piłkarzami zlecimy z ligi na mordę. A tak btw. - pozbyliśmy się lekką ręką Mączyńskiego, który Bruda wciągał nosem... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
||
Ewentualne testy przechodzić powinni u nas gracze defensywni w pierwszej kolejności, bo po wyprzedaży Marcelo oraz Głowackiego - cierpimy dalej.
Nie mówię, żeby chłopaka rzucać od razu na 90 minut w pierwszym spotkaniu, zresztą Probierz tu jest specjalistą a nie ja. (Przynajmniej piastuje takie stanowisko) ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jutro transfer numer 1 do Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Głowacki jak mniemam?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niie, na pewno nie Głowacki, ten przecież jeszcze chyba nie rozwiązał kontraktu z Trabzonem. To musi być ktoś wolny.
Nie zdziwi mnie Matsui. ![]()
Jak długo na Wawelu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
z nimi czy bez Wisla i tak bedzie grala to co zawsze, lipe.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A po co ma rozwiązywać kontrakt z Trabzonsporem, jak on już od pół roku może podpisać umowę z dowolnym klubem na podstawie przepisów.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Skąd ty tego Matsui wytrzasnąłeś? To jest ten piłkarzyk co się do Legii nie załapal? A w czym przeszkadza głowie podpisanie kontraktu z Wisłą? Mógł to zrobić już od pół roku, więc nie widze problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Głowacki na 100%.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.05.2012 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Pełna zgoda co do "niewielkiego" W ciągu 10 lat, musi pojawić się kolejny statystyczny Błaszczykowski, choćby przypadkiem, jak ten pierwszy i jego sprzedaż pokryje jednorazowo, koszty budowy tej infrastruktury sportowej. Zaś roczne utrzymywanie tych instytucji, pokryje choćby jeden wyprodukowany piłkarz w tych instytucjach, pozyskany i utrzymywany tanio w 1 drużynie Wisły w każdym sezonie gry, co nie jest chyba zadaniem ponad możliwości, nawet dla Kulawika, jeśli realny a nie "umyślny" skauting Wisły, dobierze mu odpowiedni materiał do produkcji. Gotowiec z antypodów lub znad Wisły - do Wisły mistrzowskiej, to około miliona €, co przy zastąpieniu go produktem własnym, powinno być potraktowane, jako roczne utrzymanie tej infrastruktury sportowej. A co dopiero dwa produkty własne w 1 składzie lub handel nimi choćby na rynku wewnętrznym Baza treningowo-szkoleniowa i skauting Wisły to podstawy biznesu Wisły Cupiała, a ich brak, to zaprzeczenie tego biznesu. Pytanie o sens tych słów, jest pytaniem o sens bycia i biznesmenem dla Cupiała i Wiślakiem dla kibiców. Pamiętajcie, że jeśli nie teraz przy Cupiale, to już raczej nigdy, nie doczekacie się infrastruktury sportowej, dającej szansę na samowystarczalność ekstraklasową w przyszłej Wiśle bez Cupiała. Niech Cupiał będzie Wielki nie tylko Wielką Wisłą wynikami, ale także wybudowaną przez niego infrastrukturą sportową. Wtedy po wsze czasy będzie się w Krakowie i nie tylko mówiło, że Cupiał zastał upadającą Wisłę drewnianą a zostawił mistrzowską i murowaną bez długów.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.05.2012 o godz. 01:57.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() Jest wolny juz od jakiegos czasu: http://www.naszaliga.pl/news/glowack...reymonta,.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Już najlepszy bramkarz ligi chorwackiej był albo nadal jest w klubie spod znaku nauki jazdy...Nam nie jest potrzebny kolejny Jezus Marian jak On. Ciekawe czy rzeczywiście będzie Głowa dzisiaj
![]()
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To może być gra żeby się Sergiej zgodził na warunki Wisły
![]()
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serial o bramkarzach sezon 2 rozpoczęty...tym razem zamiast 20 odcinków będzie pewnie z 30...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A prawy jest? Bo o takim również nie słyszałem?
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.05.2012 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z bramkarzami zapowiada się ciekawie ... Oby tylko Sergiej przedłużył , mam nadzieję że Bednarz się opamięta i da mu ten dwuletni kontrakt . Kurto już odszedł ale nie wierzę żeby ten Miśkiewicz albo ten Chorwat byli przymierzani na Jego miejsce na nr 3 , to miejsce powinno przypaść jakiemuś nastolatkowi który dobrze rokuje na przyszłość najlepiej wychowankowi Wisły a Ci dwaj wspomniani bramkarze prawdopodobnie są przymierzani do Wisły jako potencjalni konkurenci Sergieja i nr 2 czyli wtedy Milan musiałby odejść co nie jest niczym dziwnym ponieważ ten bramkarz po prostu nie przekonuje nikogo . Tylko jeszcze jedno mnie zastanawia : ten Miśkiewicz podobno prezentuje się bardzo dobrze , na sparingach też wypadł pozytywnie i jest Polakiem co zmieniłoby nieco proporcje i jako nr 2 chyba byłby odpowiedni a jest jeszcze młody więc mógłby robić postępy i za jakiś czas wskoczyć do pierwszego składu jednak nie ma decyzji o zaproponowaniu temu piłkarzowi kontraktu ( przynajmniej na razie ) i ma przyjechać kolejny bramkarz na testy ...czyli co Miśkiewicz przekonał do siebie sztab szkoleniowy czy jednak niewystarczająco ? A może nie przekonał ? A jak przekonał to dlaczego przyjeżdża kolejny ? A może przekonał ale sztab woli przetestować kolejnych bo być może ktoś przekona bardziej a jeśli tak tzn że Miśkiewicz nie do końca przekonał wszystkich co do swoich umiejętności ... no chyba że z tym Chorwatem to ściema . Gorzej jak z Sergiejem nie doszli do porozumienia i Ci testowani bramkarze to nie kandydaci na nr 2 tylko na pozycję podstawowego bramkarza ... a jeszcze jakiś czas temu wyglądało na to że tą pozycję mamy obstawioną i nie musimy się o nią bać a teraz tyle niewiadomych .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
DP podal ze wg. ich zrodel to Glowacki podpisze dzisiaj kontrakt a juz wczesniej przeszedl badania...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|