The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2012, 18:07
TSW_forever 1906% racji
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
złoty członek
Banita

Od: 11.2011

Stary 23.05.2012, 18:12
a co do bazy treningowej i akademii sam Cupiał powiedział że może dać na ten cel nawet 25 milionów tylko on by chciał podpisywać z tymi młodymi zawodnikami umowy np 10 czy 15 letnie a tego nie da się zrobić bo taki 17 latek się wybije menago namiesza mu w głowie i dupa. Sam Bednarz powiedział że Cupiał zapytał go ile trzeba czekać żeby się to zwróciło i nie mógł na to pytanie odpowiedzieć bo po prostu zwyczajnie się nie da. Ja nie mam nic przeciwko żeby wyciągać kasę i płacić za małolatów po 300 czy 400 tysięcy złotych bo za więcej takie kluby 2 czy 3 ligowe nie krzykną sobie, wypromować i sprzedać. Tylko tu trzeba trochę odwagi i zaryzykować a taki młody koleś na bank będzie zapierdzielał i się starał w przeciwieństwie to starych zagranicznych lamusów.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.05.2012, 18:14
Co do tego Rubena Jurado, to mając na względzie opinię A. Iwana warto go ściągnąć. Iwan bardzo dobrze orientuje się w realiach I - ligi.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2012, 18:52
palikot napisał(a):Wyświetl post
Elefant - Sam odpowiedziałeś sobie na moją tezę uściślając, to były warunki żądane przez Basałaja a nie przez Cupiała. Cupiał wyjebał go za zadłużenie spółki a nie za to, że nie zaczął robić akademii piłkarskiej, lub że Basałaj się obraził i odszedł, bo Cupiał mu nie chciał dać na to kasy. Info mam wiarygodne możesz wierzyć.
Ale ja to wiem i bez informatora. I zgadzam się z tym.

Tyle tylko, że ty zanegowałeś zdanie:

Cytat:
Oczywiście pierwotnie był to jeden punkt, który był warunkiem jego ponownego przyjścia
(sam go podkreśliłeś), więc podałem Ci przykłady jego wypowiedzi na ten temat. Przyszedł tu z taką myślą, a że później zrobiono go w konia to inna para kaloszy. Zwróć uwage, że w 2011 roku już nie ma żadnej wypowiedzi na ten temat (poza jedną o tym, że LM pomoże zrealizować bazę i akademie). Sam zresztą krytykowałem, przyjęcie tego holendro-polaka do szkolenia i brak dalszych kroków.

Co do wyrzucenia Basałaja to długi to był pretekst jak dla mnie. Te długi zapewne niedługo cudownie sie zredukują (wpłynie w końcu kasa z Uefy, nawet pomniejszona o dole kapkomandziary). Tak to juz jest w Wiśle, że jak jest chwilowy debet, to na drugiej półkuli trabia o tym, a jak są wpływy to cicho jakoś.

A teraz o szkoleniu młodzieży i bazie. Cupiał jest w Wiśle kilkanaście lat i opowieści, że nie można było zbudować bazy to 2002 roku bym jeszcze łyknął. Szlak mnie trafia jak jadę Wielicką (a jeżdze tam często) i widzę stada róznych takich młodzieżowców biegających w śmiesznych pasiastych koszulkach. Szlak mnie trafia jak co raz tu wklejane są tu zdjęcia jakiego KS Wicher z Kopydłowa Dolnego i jego bazy treningowej składającej się z kilku boisk piłkarskich z prawdziwego zdarzenia. Oni mogą a my przez kilkanascie lat nie mogliśmy ?

Nie nie mogliśmy i nie nie możemy, tylko nie chcemy.

Bo jest to wbrew interesom wielu osób. Gdyby była taka wola to metodą małych kroczków baza by powstała juz dawno. I dyrdymały, ze nie można, że sie nie zwróci to zwykłe szkodnictwo.

Co do Akademii. Skąd wziąłes ta kwoty. Musimy mieć od razu hiper super. Sa dokumenty finansowe legijnej akademii, można sobie sprawdzić ile to kosztuje. Co do bazy dla akademii. Legijni moga po gimnazjach trenowac a nasi już nie ? Bo co ? Mało mamy sal gimnastycznych w Krakowie ? Zresztą czy to musi być taki model. Może trzeba stworzyć sieć patronalnych tanich, samodzielnych mini szkółek w Małopolsce, zapewnić im wsparcie, szkolić trenerów a potem brać najlepszych (+innych wyłowionych) do centralnej akademii w Krakowie, w wieku 16 lat.
Do stworzenia szkolenia potrzebne jest :
praca,
praca,
praca,
chęć,
chęć,
chęć,
i zdolności organizacyjne.
A dopiero potem pieniądze, choć bez nich nie da rady, to fakt.
Widzisz u łysego coś takiego jak pracowitość czy zdolnosci organziacyjne ? O ostatnim czyli chęci zrobienia czegoś dla Wisły już nie wspominam.
Lepiej puszczać dyrdymały na konferencjach, że się nie zwróci, że wychowanek ucieknie i takie tam. Lud kupi. A znajomy menadzer podsunie przetłuszczonego amatora z brazylijskiej plaży. Bo przeciez jak nie ma konkurencji w postaci wychowanków to łatwiej. Zresztą to jest stanowisko właściciela, w sumie co mu się dziwić.
Tylko co to ma wspólnego z długofalowym dobrem Wisły ?

To jest nasz podstawowy problem teraz, a nie to czy wywalą Jaliensa czy nie. To są igrzyska dla ludu,
Za rok dwa lub kilka Cupiał odejdzie. Bez bazy, bez systemu szkolenia własnej młodzieży, janczarów Wisły lądujemy na bank w czwartej lidze na stadionie Wawelu. Z bazą i szkoleniem może uda się utrzymać na powierzchni.

PS. Jak boss zapalił zielone to fajnie (wg Twojego informatora). Do pół roku zgasi. Zawsze tak było.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 23.05.2012 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.05.2012, 18:58
złoty członek napisał(a):Wyświetl post
(...) a taki młody koleś na bank będzie zapierdzielał i się starał w przeciwieństwie to starych zagranicznych lamusów.
Tak jak na przykład Leszczak w Górniku, co nie? Albo tuziny młodych, utalentowanych chłopaków z regionu, których sprowadziła w ciągu kilkunastu lat Wisła.

Narodowość w tym czy ktoś się stara czy nie nie ma żadnego znaczenia (prędzej wspomniany przez ciebie wiek). Liczy się charakter, wychowanie, determinacja zawoidnika. Nie powtarzajmy już tego mitu o leniwych obcokrajowcach bo to piramidalna bzdura.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.05.2012, 19:00
Nie dosc, ze talent to jeszcze i skromny - oby go wzieli. W koncu mamy wg. zapowiedzi łysola skupiac sie na młodych i perspektywicznych Polakach
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lo_byc_lepiej/
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.05.2012, 19:05
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie dosc, ze talent to jeszcze i skromny - oby go wzieli. W koncu mamy wg. zapowiedzi łysola skupiac sie na młodych i perspektywicznych Polakach
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lo_byc_lepiej/

Zgadzam się, wiem że po jednym meczu nie powinno się chłopaka oceniać, ale naprawdę pokazał się z dobrej strony. Mam nadzieję, że przyjrzymy mu się bliżej.

Wiadome, że od razu nie wskoczyłby do pierwszej 11, zagrałby kilka spotkań w ME, ale uważam, że warto go ściągnąć.

Gościu jest szybki, potrafi niekonwencjonalnie zagrać, zbiera asysty i do tego strzela gole - takie ofensywnego pomocnika chyba szukamy. Ograny też już jest, wiem, że to poziom IV ligi, ale swoją grą przyczynił się do awansu Hutnika do III ligi.

Nic nie tracimy a zyskać możemy, takie moje zdanie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 23.05.2012, 19:31
dokładnie, koleś myślę spokojnie miałby miejsce w zespole drugiej ligi. Ma 18 lat, więc warto zaryzykować.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2012, 20:32
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Zieniu, Brożki, Głowa - to mogą być pomysły na zapełnienie R22
Czy myślisz, że oni w czterech zapełnią wszystkie trybuny? Chyba jednak tych meijsc jest na stadionie troche więcej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.05.2012, 20:50
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nic nie tracimy a zyskać możemy, takie moje zdanie.
Zamiast jakiegoś murzyna z nadwagą o wiele lepiej zakontraktować właśnie takiego Burasa.
Zawsze stałem na stanowisku, żeby odpuścić sobie takie nędzne piłkarskie ochłapy jak Beto, Pajlić czy Branco: lepiej trzymać w kadrze chociażby Burligę czy Chrapka. Burliga jest gorszy o kilka klas od Lameya, ale na ławkę - jak najbardziej. Zabawne, ale przydałby nam się i w poprzednim sezonie, wystarczy spojrzeć jak często plaga kontuzji zmuszała nas do roszad w obronie.

Przy czym żebyśmy mieli jasność - to są uzupełnienia kadry, bo z tej klasy piłkarzami zlecimy z ligi na mordę.

A tak btw. - pozbyliśmy się lekką ręką Mączyńskiego, który Bruda wciągał nosem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 23.05.2012, 22:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zabawne, ale przydałby nam się i w poprzednim sezonie, wystarczy spojrzeć jak często plaga kontuzji zmuszała nas do roszad w obronie.
Nadal uważam, że nasza obrona jest w totalnej rozsypce, a zespół należy budować od obrony właśnie.
Ewentualne testy przechodzić powinni u nas gracze defensywni w pierwszej kolejności, bo po wyprzedaży Marcelo oraz Głowackiego - cierpimy dalej.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przy czym żebyśmy mieli jasność - to są uzupełnienia kadry, bo z tej klasy piłkarzami zlecimy z ligi na mordę.
Oczywiście, że uzupełnienie kadry, melodia przyszłości. Przy Probierzu można go powoli wprowadzać, on nie boi się postawić na młodych oczywiście z umiarem.

Nie mówię, żeby chłopaka rzucać od razu na 90 minut w pierwszym spotkaniu, zresztą Probierz tu jest specjalistą a nie ja. (Przynajmniej piastuje takie stanowisko)
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.05.2012, 22:32
Jutro transfer numer 1 do Wisły
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.05.2012, 22:33
Głowacki jak mniemam?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.05.2012, 23:23
Niie, na pewno nie Głowacki, ten przecież jeszcze chyba nie rozwiązał kontraktu z Trabzonem. To musi być ktoś wolny.
Nie zdziwi mnie Matsui.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.05.2012, 00:04
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Zieniu, Brożki, Głowa - to mogą być pomysły na zapełnienie R22
z nimi czy bez Wisla i tak bedzie grala to co zawsze, lipe.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.05.2012, 00:14
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Niie, na pewno nie Głowacki, ten przecież jeszcze chyba nie rozwiązał kontraktu z Trabzonem. To musi być ktoś wolny.
Nie zdziwi mnie Matsui.
A po co ma rozwiązywać kontrakt z Trabzonsporem, jak on już od pół roku może podpisać umowę z dowolnym klubem na podstawie przepisów.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.05.2012, 00:16
Nie zdziwi mnie Matsui.
Skąd ty tego Matsui wytrzasnąłeś? To jest ten piłkarzyk co się do Legii nie załapal? A w czym przeszkadza głowie podpisanie kontraktu z Wisłą? Mógł to zrobić już od pół roku, więc nie widze problemu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.05.2012, 00:21
Głowacki na 100%.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.05.2012 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.05.2012, 01:47
Elefant napisał(a):Wyświetl post
...............

PS. Jak boss zapalił zielone to fajnie (wg Twojego informatora). Do pół roku zgasi. Zawsze tak było.
Jak sę cieszę, że są jeszcze ludzie Wisły i walczą tutaj z propagandzistami interesów obcych mecenasów dla Wisły. Jak można po udowodnieniu kłamstw, po kilku dniach, kłamać od nowa, piewcy "swojaka" Bednarza i bojówkarze wobec "obcego" Basałaja . Basałaj nie narobił długów i jesli nie podacie na tacy ich wyliczenia, to buźki w kubeł, bo kłamstwo może mieć bardzo krótkie nóżki wkrótce. Jak się wymienia 3 trenerów w miesiąc, to się ląduje na 7 miejscu i się nie wie, co by było, gdyby się tak nie zrobiło.

Pełna zgoda co do "niewielkiego" , bo kilkunastoletniego opóźnienia Cupiała z bazą i szkólką. Przedtem brakowało mu do tego warunków czyli stadionu, jak to twierdził wtedy, a teraz brakuje mu gwarancji zwrotu kasy, jak to ujął jego skompromitowany wcześniej lecz nieśmiertelny mecenas. Ciekawe, jaka kolejna szopka kadrowa nas czeka, aby do Szymka szkółki, wysyłać na treningi , nie tylko juniorów, ale 1 skład Wisły Kraków. To wstyd , żeby tak szanowany za wyniki i bogaty człowiek, jak właściciel Wisły, nie stworzył nawet jednego boiska treningowego. Proszę obrońców teorii o gwarancjach zwrotu kasy dla Cupiała o zaprzestanie kłamstw. Tak Baza, jak i szkółka w określonym i krótkim czasie, zwłaszcza w Wisle mistrzowskiej Cupiała, były,są i będą rentowne i opłacalne.

W ciągu 10 lat, musi pojawić się kolejny statystyczny Błaszczykowski, choćby przypadkiem, jak ten pierwszy i jego sprzedaż pokryje jednorazowo, koszty budowy tej infrastruktury sportowej. Zaś roczne utrzymywanie tych instytucji, pokryje choćby jeden wyprodukowany piłkarz w tych instytucjach, pozyskany i utrzymywany tanio w 1 drużynie Wisły w każdym sezonie gry, co nie jest chyba zadaniem ponad możliwości, nawet dla Kulawika, jeśli realny a nie "umyślny" skauting Wisły, dobierze mu odpowiedni materiał do produkcji. Gotowiec z antypodów lub znad Wisły - do Wisły mistrzowskiej, to około miliona €, co przy zastąpieniu go produktem własnym, powinno być potraktowane, jako roczne utrzymanie tej infrastruktury sportowej. A co dopiero dwa produkty własne w 1 składzie lub handel nimi choćby na rynku wewnętrznym

Baza treningowo-szkoleniowa i skauting Wisły to podstawy biznesu Wisły Cupiała, a ich brak, to zaprzeczenie tego biznesu. Pytanie o sens tych słów, jest pytaniem o sens bycia i biznesmenem dla Cupiała i Wiślakiem dla kibiców. Pamiętajcie, że jeśli nie teraz przy Cupiale, to już raczej nigdy, nie doczekacie się infrastruktury sportowej, dającej szansę na samowystarczalność ekstraklasową w przyszłej Wiśle bez Cupiała. Niech Cupiał będzie Wielki nie tylko Wielką Wisłą wynikami, ale także wybudowaną przez niego infrastrukturą sportową. Wtedy po wsze czasy będzie się w Krakowie i nie tylko mówiło, że Cupiał zastał upadającą Wisłę drewnianą a zostawił mistrzowską i murowaną bez długów.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.05.2012 o godz. 01:57.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 24.05.2012, 08:30
Nie zdziwi mnie Matsui.
100% na Glowackiego stawiam. KIlka dni temu bylo, ze wszystko dogadane i tylko testy zostaly. Wiec zapewne sie skonczyly i bum Arek wrocil

Jest wolny juz od jakiegos czasu:

http://www.naszaliga.pl/news/glowack...reymonta,.html
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2012, 08:37
Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Wisła Kraków przetestuje Gorana Blazevica

Wisła Kraków przetestuje chorwackiego bramkarza. Kandydatem do gry w drużynie Michała Probierza jest Goran Blazevic. Podstawowy golkiper Hajduka Split najprawdopodobniej zagra w sparingowym spotkaniu Białej Gwiazdy z Unią Tarnów.
Blazevic wygląda ciekawie, ale to raczej model na bramkarza nr 1, a to miejsce zdaje się mamy już obstawione. Nikt nie będzie płacił w Wiśle 400tys € za rezerwowego.
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2012, 08:45
Już najlepszy bramkarz ligi chorwackiej był albo nadal jest w klubie spod znaku nauki jazdy...Nam nie jest potrzebny kolejny Jezus Marian jak On. Ciekawe czy rzeczywiście będzie Głowa dzisiaj
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.05.2012, 08:48
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Blazevic wygląda ciekawie, ale to raczej model na bramkarza nr 1, a to miejsce zdaje się mamy już obstawione. Nikt nie będzie płacił w Wiśle 400tys € za rezerwowego.
Problem w tym, że nie mamy. Sergiej się jeszcze nie dogadał. Odnośnie, że ine zapłacimy 400k za rezerowego. A Jovanić to co ?
..
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.05.2012, 08:56
tofik napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że nie mamy. Sergiej się jeszcze nie dogadał. Odnośnie, że ine zapłacimy 400k za rezerowego. A Jovanić to co ?
A to zwracam honor, bo myślałem, że Pareiko już dogadany. A co do 400k, to powinienem dodać, że w obecnej sytuacji raczej nie zapłacimy tylu € za rezerwowego Tym bardziej, że bramkarz to w tym momencie jest najmniejszym problemem w Wiśle (jeśli można przedłużyć Siergieja i wziąć za darmo Miśkiewicza), a nie zdziwiłbym się jakby te 500k byłby całym budzetem transferowym na to okienko
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 24.05.2012, 08:59
To może być gra żeby się Sergiej zgodził na warunki Wisły
"Jestem trudnym człowiekiem ale pocieszam się faktem, że to Bóg mnie takim stworzył..."
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 24.05.2012, 09:05
Serial o bramkarzach sezon 2 rozpoczęty...tym razem zamiast 20 odcinków będzie pewnie z 30...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.05.2012, 09:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie.

Radek Majdan by sobie nie klęknął to nie byłoby tematu PAO.
Raiely .... uznał by bramkę turbokrasnala i też by nie było tematu PAO.

A teraz wychodzi ze to wina Zienia?
Owszem... Ani Michael Riley ani Majdan nie spieprzyli tego meczu jak Zieńczuk.

SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Ręce opadają to co sie dzieje w naszym klubie. Bijemy rekord bramkarzy testowanych ehhh a my nadal nie mamy LEWEGO OBROŃCY.
A prawy jest? Bo o takim również nie słyszałem?
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.05.2012 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.05.2012, 09:19
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Serial o bramkarzach sezon 2 rozpoczęty...tym razem zamiast 20 odcinków będzie pewnie z 30...
Ręce opadają to co sie dzieje w naszym klubie. Bijemy rekord bramkarzy testowanych ehhh a my nadal nie mamy LEWEGO OBROŃCY.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.05.2012, 09:43
Z bramkarzami zapowiada się ciekawie ... Oby tylko Sergiej przedłużył , mam nadzieję że Bednarz się opamięta i da mu ten dwuletni kontrakt . Kurto już odszedł ale nie wierzę żeby ten Miśkiewicz albo ten Chorwat byli przymierzani na Jego miejsce na nr 3 , to miejsce powinno przypaść jakiemuś nastolatkowi który dobrze rokuje na przyszłość najlepiej wychowankowi Wisły a Ci dwaj wspomniani bramkarze prawdopodobnie są przymierzani do Wisły jako potencjalni konkurenci Sergieja i nr 2 czyli wtedy Milan musiałby odejść co nie jest niczym dziwnym ponieważ ten bramkarz po prostu nie przekonuje nikogo . Tylko jeszcze jedno mnie zastanawia : ten Miśkiewicz podobno prezentuje się bardzo dobrze , na sparingach też wypadł pozytywnie i jest Polakiem co zmieniłoby nieco proporcje i jako nr 2 chyba byłby odpowiedni a jest jeszcze młody więc mógłby robić postępy i za jakiś czas wskoczyć do pierwszego składu jednak nie ma decyzji o zaproponowaniu temu piłkarzowi kontraktu ( przynajmniej na razie ) i ma przyjechać kolejny bramkarz na testy ...czyli co Miśkiewicz przekonał do siebie sztab szkoleniowy czy jednak niewystarczająco ? A może nie przekonał ? A jak przekonał to dlaczego przyjeżdża kolejny ? A może przekonał ale sztab woli przetestować kolejnych bo być może ktoś przekona bardziej a jeśli tak tzn że Miśkiewicz nie do końca przekonał wszystkich co do swoich umiejętności ... no chyba że z tym Chorwatem to ściema . Gorzej jak z Sergiejem nie doszli do porozumienia i Ci testowani bramkarze to nie kandydaci na nr 2 tylko na pozycję podstawowego bramkarza ... a jeszcze jakiś czas temu wyglądało na to że tą pozycję mamy obstawioną i nie musimy się o nią bać a teraz tyle niewiadomych .
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.05.2012, 09:50
DP podal ze wg. ich zrodel to Glowacki podpisze dzisiaj kontrakt a juz wczesniej przeszedl badania...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów