|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@thechris - a widzisz różnicę między Kagawą i Lewandowskim, których cała Europa może sobie oglądać co trzy dni, a chłopaczkiem, który nigdy w życiu zapewne nie opuścił Ameryki? Te testy to jak najbardziej słuszna decyzja. Gdybym był dyrektorem sportowym/trenerem to w miarę możliwości chciałbym, żeby każdy piłkarz przed transferem potrenował kilka dni z drużyną.
Testowanie? A zobacz kto to jest testowany. Wyróżniający się osiemnastoletni chłopak z niższej ligi, i bramkarz, który kiedyś był uznawany za wielki talent i słuch po nim zaginął, jak na bramkarza - także młody. Ten Honduranin, który ma dolecieć? Młody olimpijczyk, którego raczej nikt z Wisły na żywo (na żywo, nie jego mecze w tv na przykład) nie widział - mamy okazję, to go testujemy, zanim wyłożymy kilkaset tysięcy złotych. Minus za pozyskanie Piotrka Brożka? Jeśli się nie mylę mówiono tylko o Pawle, resztę dopisują pismaki. Może nie oceniaj czegoś, co się nie wydarzyło? Ściąganie przeciętniaków? A kogo to ściągnęli? Albo nawet, kogo ściągają? Kupisz, o którego krzyczało pół forum przez ostatnie okienka, wyróżniający się zawodnik, Lisowski, Dudu i Magiera, jedni z niewielu zawodników w lidze, których można nazwać lewymi obrońcami?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 15.05.2012 o godz. 18:39.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Nie rozumiem niechęci do Głowackiego i Pawła Brożka. Głowa w Trabzonie, gdy grał spisywał się naprawdę dobrze, po za tym to jeden z prawdziwych Wiślaków, więc można mieć pewność, że będzie dawał z siebie wszystko. Paweł to dwukrotny król strzelców ligi, piłkarz na pewno nie gorszy od Genkova, a mogący się z nim całkiem fajnie uzupełniać. Owszem z nimi zaliczyliśmy wtopę z Levadią. Tylko pytanie, czy w większym stopniu była to wina w.w dwójki, czy Bednarza, który odprawił Zieńczuka i Baszcza, w wyniku czego graliśmy z Łobo na prawej obronie, na środku wymiatał Jop, a w ataku biegał Pepe Ćwielong, bo nikt nie wpadł na pomysł kupna kogoś w miejsce kontuzjowanego Boguskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Paweł to dwukrotny król strzelców ligi polskiej (najlepszy sezon to zdobyte 23 goli), który przez ponad rok czasu nie wiem czy zdobył 5 bramek. Siedział całą rundę jesienną przeważnie na trybunach a w Szkocji podaje ręczniki na treningach - Celtic i Trabzonspor to normalnie potentaci w Europie. Jeżeli zawodnik w jego wieku nie poradził sobie tam to jaką mamy gwarancje na to, że będzie jakimkolwiek dla nas wzmocnieniem - jakoś powroty napastników do Polski z wypraw zagranicznych mało komu wychodziły na dobre może poza Frankiem.
Głowackiego i Brożków nie chcą w Trabzonie i to główny powód dla jakich w ogóle są brani pod uwagę w kontekście Wisły. Zainwestowanie w skutecznego napastnika o dobrej technice i szybkości to dla mnie coś od czego powinniśmy zacząć jeżeli nie mamy zamiaru zmieniać systemu gry, podobnie zresztą jak w skrzydłowych. Gdy Wisła miała klasowe skrzydła i atak pomimo słabszego środka pomocy z Cantoro czy Strąkiem dawała rady i w lidze a nawet udawało się jej ładnie grać w pucharach. Ja na miejscu Probierza zastanowiłbym się mocno nad zmianą ustawienia w obronie - skrajnych klasowych obrońców w lidze czy nawet w reprezentacji mamy jak na lekarstwo - jeden z największych problemów od lat w Polsce to słabi obrońcy. Skrajny obrońca powinien mieć szybkość, technikę i dobre dośrodkowanie - a ja takiego choćby jednego u nas nie widzę. Jeżeli ma się za skautów Żurawskiego, Kuźbę i ich szefa Kapkę to powiem szczerze, że jak uda się pozyskać kogoś sensownego do Wisły to będę pozytywnie zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 15.05.2012 o godz. 19:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nawet pomijając to, nie mogę się zgodzić z pierwszym zdaniem. Jeśli okaże się, że faktycznie obracamy się jedynie w zamkniętym kręgu menadżerów, to wtedy będzie można mówić o uzasadnionych podejrzeniach. Jeśli tak będzie, to o paranoi nie będzie mowy. Zauważasz różnicę? "Będzie mowy", a nie "nie ma mowy". Dziś dowodów nie ma i dziś nie ma podstaw do mówienia o układach. Jeśli kiedyś dowody się znajdą, to wtedy podstawy będą. Niezależnie od tego, co przyniesie przyszłość, dziś teorie spiskowe są nieuzasadnione. Cóż to za "doświadczenie i nieoficjalne informacje", o których pisałeś? Bo mi się zdaje, że to zwykłe wymysły i domniemania kilku wiecznych forumowych płaczków. Przypomnę Ci ten post gdy i Kagawa i Lewandowski będą w nowych klubach. Zobaczymy, czy to wciąż będzie maj...
Ostatnio edytowane przez jova : 15.05.2012 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na testy się zgadzają desperaci i drewna. Czasem wśród tych młodych zdesperowanych się znajdzie jakiś talent, ale to jak znaleźć igłę w stogu siana.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie jest to dobra myśl, by do drużyny wracali starzy wyjadacze, by potem Bednarz ze spółką wyszli i powiedzieli - zrobiliśmy robotę, bo Wisła ma ponownie MP. Tylko jak długo można tak się oszukiwać? Nie lepiej zrobić z drużyny na przyszły sezon choćby i ligowego średniaka by coś zbudować w przyszłości? Dla mnie, jako kibica, Wisła mogłaby grać padakę przez najbliższych kilka lat, ale gdyby była budowana szkółka przy tej okazji, rozbudowywany by był scouting - wszystko jednocześnie, to byłbym w stanie przeboleć 2-3 lata bez pucharów, ale z gwarancją solidnej drużyny w przyszłości. Legia i Lech już zaczynają nam odstawać i nie mówię tutaj o poziomie sportowym, bo ta odległość nie jest aż tak wielka, chodzi mi o pewne fundamenty generujące gwarancję stabilności Spółki Akcyjnej, że mamy zdolną młodzież, którą po 2-3 latach po przejściu do pierwszego zespołu możemy sprzedać i tak zbilansować ewentualne braki finansowe. Zauważcie, z Wisły prócz Meliksona nie ma właściwie kogo sprzedawać. Wracamy do pomysłu Brożków, którzy jak wrócą do Wisły ponownie, już raczej podwójnego targu na nich nie ubijemy, bo będą "zabetonowani" w zespole o nazwie Wisła Kraków. Każdy, kto popatrzy na grę Brożka będzie patrzył na niego przez pryzmat niepowodzeń w Trabzonie. Ja rozumiem, że on nam da tych kilkanaście bramek w sezonie, ale nie możemy iść na taką łatwiznę i sprowadzać piłkarza, który będzie zarabiał podwójnie za nazwisko. Kupmy już lepiej młodych na rezerwę jako zmienników Genkova, bądź grających u jego boku. Będzie taniej, a i większa perspektywa zarobienia na takich zawodnikach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.05.2012 o godz. 20:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Zakontraktowanie Genkova było krokiem wstecz? To czemu wówczas piałeś z zachwytu:
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Jeśli są podstawy do testowania - warto testować. W przypadku zawodników których dzisiaj testowaliśmy takie podstawy są. Błaszczykowskiego też testowaliśmy. http://www.sport.pl/sport-lodz/1,117...ly_Krakow.html No proszę, a podobno był już ugadany na pewno, na sto procent. Solidny stoper, zamiana Ukah do Wisły -> Chavez w ....u jak najbardziej, prezentują bardzo wyrównany poziom (a Ukah gra głową, co Osmanowi bardzo przeszkadza...) O testowanym: http://pilka-nozna.przegladsportowy....692,1,292.html
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 15.05.2012 o godz. 20:57.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na pocieszenie na dniach na Reymonta pojawia się wzmocnienia dwaj kluczowi obrońcy Widzewa w zeszłym sezonie mają zawitać na Reymonta .Ciekawe tylko czy razem z nimi zawita Bruno któremu Polonia dała wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ten Miśkiewicz chyba nie taki słaby jak z tak słabą drużyną (większość to MESA) wybronił podobnoż kilka niezłych sytuacji i Wisła zremisowała z dobrym składem Widzewa. Z kolei ten młody z Rozwoju Katowice to kolega z drużyny Milika. Podobno równie utalentowany. Tyle można o nim przeczytać w sieci. Junior, więc warto przetestować. Ma 17 lat (w listopadzie 18), a strzelił kilka goli w 3. lidze i miał kilka asyst. Niby to dopiero 4 poziom rozgrywkowy w Polsce, ale patrz wiek. Warto przetestować. Ilu z naszej młodzieży strzeliłoby kilka goli w 3. lidze i dołożyło kilka asyst. Wypożyczenia pokazały, że niewielu. To, że ktoś idzie na testy nie oznacza, że jest słaby. Tak samo jak z wolnego transferu nie przychodzą tylko słabi piłkarze... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Tak wymienienie Genkova za Pawła było krokiem wstecz co było do przewidzenia natomiast nie napisałem że Genkov jest słabym piłkarzem co uwodnił w końcówce rundy grają dobrze strzelając gole itp. Nie był może to strzał w 10 ale solidny zawodnik, oczekiwałem od niego trochę więcej ja pewnie większość. Zresztą nie rozumiem po co odkopujesz... dzisiaj to ja Ci mogę podać numery totolotka z soboty.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.05.2012 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozumiem, że to Dudu i Ukah?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I co dalej ? Jakim poza stadionem dysponujemy kapitałem na przyszłość ? A póki co kroczymy od śmiesznosci do śmieszności. Człowiek ewidentnie związany z Legią prezesem w Wiśle. A kibice (niektórzy) zadowoleni, bo nie holender. Śmieszne konferencja prasowe łysego, po których najlepiej byłoby rozwiązać drużynę. Śmieszny klub biegaczy po błoniach. Jeszcze niedawno wszyscy tu drwili z klubu kokosa u śmiesznego Józia, teraz jest OK. Bo Jaliens. Ale jak Jaliens ratował nam dupe w derbach to też było OK. Śmieszne skandowanie "postaw na młodych polaków". No to nowy prezes stawia. A to jakiś honduranin (co wyleciał chyba ostatnio z reprezentacji) a to podobno jakiś Ugo Ukah. Tak a propos, które to imie a które nazwisko ? No i Dudu i Bruno podobno ? Co by się młodzież krakowska miała z kim identyfikować. Śmieszne gadanie o zawodnikach głodnych sukcesów. No to mamy Głowackiego (nic do niego nie mam, ale pewnie będzie głównie absorbował sztab szkoleniowy) i braci Brożków na tapecie. Ci dwaj ostatni potrafili przejść koło kilku meczów z rzędu, tacy byli głodni sukcesów (czemu ja muszę mieć taką dobrą pamieć ?) Wsjo eto było by smieszno, kogda by nie było tak grustno. Póki co jest śmiesznie. Ale z całościową oceną polityki transferowej poczekam do końca okienka. Bo opowieści na forum to jedno a rzeczywistość to drugie. Juz nie tacy jak ten honduranin byli w samolocie, ba widziano ich na Balicach, a z drugiej strony miłe niepodzianki też bywały. A może akurat coś się trafi. Jak ślepej kurze...Nadzieja jak wiadomo umiera ostatnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Mam nadzieję, że Ci dwaj testowani pokażą się z dobrej strony i ich zakontraktujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bruno? Nie sądzę żeby ktoś był aż tak głupi w naszym klubie, albo i wogóle całej ekstraklasie, aby zatrudniać tą mende. Z całego serca, wszystkiego najgorszego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Coz czuje ze juz widac ze z Bednarzem wracamy do schematu testy 100 zawodnikow a noz ktorys umie grac w pilke.
Niedobrze sie robi jak sie widzi jak stacza sie ten klub. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Teraz będzie sezon pt. "Skupujemy polski szrot, a nuż coś Probierz z tego zrobi - w Jadze zrobił coś z niczego, to może u nas się uda zrobić z Burligi Messiego".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
No ale łysa pała przyjdzie narobi burdelu i podobno po paru miesiącach ma odejść, nie wiem co się dzieje ale jest coraz bardziej śmiesznie. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Abstrahując od jakości naszych potencjalnych wzmocnień mam pytanie. Ilu my mamy zamiar mieć środkowych obrońców?
1) Chavez, 2) Jaliens, 3) Czekaj, 4) Bunoza, 5) Głowacki, 6) Ukah 7) ... No bez jaj. Będziemy grać 4 środkowymi ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Takie "wzmocnienia", to naprawde... Podobną droge przerobila juz Polonia. Nasciagali pilkarzy z Gornika, z Bechlatowa, "wcielili" z Groclinu i jak to sie skonczylo wszyscy widzimy. Cel - Mistrzostwo Polski, ktorego slabi czy przecietni kopacze poprostu nie moga zrealizowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Koko, koko będzie spoko!
|
|