|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() Oby było tak, jak mówisz. Jestem pewna, że wszystkie forumowe "płaczki" z chęcią przestaną jęczeć, kiedy tylko ujrzą tych zawodników z kontraktem w ręce. Bo na razie to albo czarnowidztwo, albo hurraoptymizm. Jedno i drugie na równi denerwujące. ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gol odrzucił ofertę Wisły, ciekawe czy przez kasę czy dlatego, że bał się rywalizacji z Sobolem i Wilkiem ...
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...lbo_Legia.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Chodzi o to, że Wam nigdy nie dogodzi. Wpierw się denerwujecie, że transferów nie ma. Teraz są i będziecie mówić, że trzeba poczekać do pierwszego meczu, potem jak ktoś źle kopnie piłkę na boisku, to będziecie lamentować, że złe transfery, a jak nie będzie MP, to będziecie lamentować, żeby wywalić Maaskanta bo do dupy trener i tak w kółko. Jak dla mnie te transfery dają nam wreszcie taki wewnętrzny spokój, że Wisła ma ochotę na co najmniej wysokie miejsce w lidze, a czy uda się zdobyć MP, to trzeba na to jeszcze poczekać. Będę osobiście zadowolony, gdy awansujemy do Pucharów w tym roku. Swoje zdanie podtrzymuję i będę z tego powodu niezmiernie zadowolony. Dlaczego? Bo Wisła zaczyna prowadzić właściwą politykę transferową - kupuje zawodników wartociowych - Meliksona, który ma niesamowitą inteligencję boiskową, co dla mnie jest priorytetem i w naszej lidze on będzie niezmiernie przydatny oraz wysokiego Genkova, który naszej drużynie jest niezmiernie potrzebny. Mam nadzieję, że wyrzucą niepotrzebnego Łobodzińskiego w przerwie zimowej, bo on już jest nam kompletnie nieprzydatny i nie widzę sensu, by dalej u nas grał. Wtedy zbilansujemy swój skład. Może pójdzie do Turcji za Brożkami? Oby się udało go sprzedać i niezmiernie kibicuję by tego gościa wyrzucono. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jeszcze co do twoich poprzednich słów wyżej, to mam wrażenie że uważasz mnie za jakiegos hurraoptymistę, otóż nie ja po prostu jestem przeciwko czarnowidztwu ![]() I muszę się zgodzić w jednym z bonawenturą. Jak Stan zapowiada jakiegoś piłkarza to wielkie oburzenie, że nam tu jakieś bajki opowiada, kiedy inni mówią żeby poczekać na rozwój wypadków to tacy ludzie jak wolfy nawet nie myślą o tym żeby poczekać i wtedy wydawać opinię. Natomiast jak się okaże że taki grajek jednak przyjdzie, to zamiast przyznać że nie miało się racji to nagle będą chcieli czekać czy się sprawdzi, żeby go dobrze ocenić. Czyż to nie hipokryzja?
Ostatnio edytowane przez martonas : 21.01.2011 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
A co do Twojej wypowiedzi: zgadzam się z nią w prawie całej rozciągłości! Ale cały czas mam w pamięci milion niedoszłych transferów Wisły, więc jak wy już możecie uznawać za pewnik to, że Melikson czy Genkov zostaną pozyskani? Jeśli tak się stanie, to wspaniale. Słowo klucz w Twojej wypowiedzi: "Teraz zamiast średniego Pawełka przyjdzie może" Jeżeli Wisła pozyska Meliksona, Genkova, bramkarza i obrońcę, uznam to okienko za udane, bez względu na to, jak ci gracze będą się prezentować na wiosnę. Bo nawet gdyby przyszedł Messi, to nie wiadomo, jakby mu tutaj szło. Żadnego gracza nigdy nie można być pewnym. Na papierze okienko udane, na lepszych szans nie mamy, ale bedę się cieszyć dopiero, gdy zostaną podpisani. I o to mi cały czas chodzi, to wszystko to jest czas przyszły. ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Myślę, że ten zawodnik przy wsparciu nas, kibiców, może dłużej zabawić w Wiśle i stać się ważną postacią. Wśród komentarzy martwi mnie tylko podkreślanie antysemityzmu w Krakowie - jakaś parodia. Niektórzy mają o nas wyobrażenia niemal mityczne... Ale fakt faktem - większość tych negatywnych komentarzy jest udziałem użytkowników z avatarem Beitaru... ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A czy ja wyskakuje z odezwami? Bawię się w jedynego słusznego kibica Wisły i obrońcę uciśnionych? Jak nie, to znajdź sobie inne ujście dla własnych frustracji...
Pawełek - na przedpolu grał naprawdę dobrze, często na granicy ryzyka i lekkomyślności, ale czasem tak trzeba. Wiele razy swoimi wyjściami zażegnał groźne dla zespołu sytuacje. To nie jest żadna magia, to są podstawy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2011 o godz. 15:29.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cie.
W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe !!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jestem negatywnie zaskoczony wypowiedzią działaczy, że po ewentualnych transferach Melkinsona i Genkowa Wisła nie będzie już szukała piłkarzy do ofensywy. Tym samym oto okazuje się, że mieliśmy tam jesienią i wcześniej niemal idelaną sytuację
, wymagającą tylko jednego dodatkowego zawodnika (bo Genkow przychodzi za Brożka). Kiepski żart. Jeden bramkostrzelny napastnik (o ile takim jeszcze okaże się Bułgar) to przecież stanowczo za mało. Wystarczą kartki, kontuzje, problemy z formą i będziemy mieli ciężkie problemy. Całe latami wszyscy głośno mówili, że Wisła potrzebuje i szuka dodatkowego napastnika do Brożka, a teraz nagle jest on zbędny? Nie kupuję tego. Feniks1983 napisał(a):
Jaki "nasz model jest lepszy"? Ty poważnie uważasz, że regularne osłabianie się, wyprzedawanie najlepszych zawodników, ba całych formacji i ściąganie w ich miejsce tanich słabeuszy, jest drogą do finansowej i sportowej prosperity? ![]()
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 21.01.2011 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu Wiślak
A moze jest tak, że Robert wierzy, że teraz, po przepracowaniu całego cyklu zimowego przygotowania pod jego okiem, uda mu się "obudzić" Żurawia i Riosa, Melikson w pomocy zwolni "Małego" do ataku i wtedy będzie mial komplet i nawet konkurencje w ofensywie. Zaufajmy trochę Holendrowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
chociaż zawsze była mowa o wysokim napastniku, typowej dziewiątce. Warunki te wydaje się spełniać Genkov więc decydenci mogą uznać, że napastników wystarczy przecież są jeszcze Żuraw i Rios. Boguskiego nie liczę gdyż umiejętnościami nie grzeszy a Mały to dla mnie skrzydłowy... Jeśli teraz nie kupią jeszcze jednego napastnika to latem będzie problem jak odejdzie Rios (cena nie adekwatna do prezentowanych umiejętności) a karierę skończy Żuraw... Moim zdaniem zespól powinno budować się zimą. Nowi zawodnicy wkomponują się w drużynę w trakcie rundy wiosennej i latem wystarczy dokonać kosmetycznych zmian i można bez obaw oczekiwać na europejskich pucharów. O ile transfery dokonane zimą są przemyślane i wartościowe |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Większe nadzieje miałem co do Kirma i w ogólnym rozrachunku sie zawiodłem. Tak więc nie radziłbym robić sobie takich wygórowanych nadziei. Popieram post napisany wcześniej, jak był Paweł to konieczny był napastnik do konkurencji. Pawel odszedł to wystarczy nam Genkov co może sie okazac Christovem. Piekna ta nasza polityka. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Odnośnie napastnika mówicie że będzie jak na ten moment tylko 1, ale przecież był tu nawet osobny temat w którym większość zgodnie twierdziła, że Rios ma potencjał i należy mu dać szansę. Jest jeszcze Żuraw który przeciez nie zapomniał z dnia na dzień jak się gra w piłkę, zoabaczymy jak będzie wyglądal po przepracowaniu okresu przygotowawczego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 16:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak dla mnie Genkov i Melikson są dogadani. Dla mnie to jest pewnik. Nie róbmy sobie z obecnych działaczy sportowych kompletnych nieudaczników, nie szukajmy odniesień do poprzednich działaczy. Chyba możemy im zaufać, że te transfery są dogadane? Jak coś spali na panewce to wtedy krytykujmy, ale narazie bądźmy pewni tych dwóch transferów. Owszem - sam nigdy nie będę pewny co do jakości przeprowadzonych transferów, dopóki piłkarzy nie zobaczę na boisku, ale śmiem twierdzić po statystykach Genkova, że w polskiej lidze się sprawdzi, mimo że w mocniejszej lidze rosyjskiej sobie nie radził, ale np. w słabszej bułgarskiej doskonale się spisywał. Dlatego wierzę, że to będzie wzmocnienie ataku. Melikson - mimo że jeszcze do nas nie przyszedł, jestem przekonany, że jest już nasz, jedynie testy medyczne mogą coś wykazać, ale to musiałby być jakiś pech. Generalnie, jak już strona oficjalna coś podaje, to Melikson ma już dogadany kontrakt, pozostaje jedynie ich finalne zatwierdzenie. Dlatego, jak transfery do linii defensywnej będą podobnej jakości jak te do ataku, to jestem spokojny o wiosnę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Popatrzcie na ostatnią grę napastników Wisły przez pryzmat sytuacji podbramkowych. Ile mieliśmy podań, które umożliwiały sytuacje 'sam na sam', w której klasyczny napastnik może się pokazać? Odpowiem - nasza gra była mało kreatywna w pomocy, sytuacji było jak na lekarstwo, a te które były raczej wykorzystywał Paweł czy Mały.
Melikson jest kreatywnym pomocnikiem, potrafi podać prostopadle i rozgrywać. I tu upartuję szansy na przebudzenie naszych napastników - Żurawia czy Riosa. I nie dziwię się działaczom, że w obliczu niedoborów w obronie czy bramce nie zamierzają kupować 4 napastnika do systemu wykorzystującego tylko 1 napadziora... ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
![]() 40 chłopa gada o piłce nożnej i nic mądrego powiedzieć nie może, przychodzi jedna kobita i z miejsca trafia w sedno. Wstyd panowie, wstyd.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tomsts - trafiłeś w samo sedno. Właśnie o takie wzmocnienie drużyny mi chodziło, że nie tylko personalne, ale wzmocnienie całej siły ofensywnej przez stwarzanie sytuacji. Melikson jest inteligentnym zawodnikiem, nie holuje piłki bez powodu, nie jest samolubem, takim jak Małecki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=yKOyRpnqOR0 0:05; 1:25
http://www.youtube.com/watch?v=Lkil5...eature=related 1:45 bramki Genkowa z Dynamo Moskwa gdzie był "niewypałem" Nie wyglada mi na wolnego, statycznego kołka. Podobnie jak Brożek potrafi wyjsc na prostopadłą piłkę, a i obrońcą umie"zakręcić" ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 21.01.2011 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet grając jednym napastnikiem trzeba mieć w odwodzie przynajmniej jeszcze dwóch bramkostrzelnych zawodników, z uwagi na kartki, kontuzje, wahania formy. Rios na razie bramkostrzelny nie jest, a Żurawski to już od dawna cień siebie sprzed lat. Żaden z nich jesienią nie potrafił zastąpić Brożka w zdobywaniu bramek, dlaczego nagle mają więc w razie potrzeby zastąpić Genkowa? To wcale nie jest przesądzone. Wisła od zawsze potrzebowała dodatkowego napastnika i nadal potrzebuje. Tak samo potrzebujemy nadal bramkarza, dwóch stoperów (jeden za Clebera i drugi za zbyt słabego Kowalskiego) i przynajmniej jednego bocznego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Błędem jest udawanie, że nie.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 21.01.2011 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Guest
|
|
Zobaczcie szczególnie na ten drugi link(1:45), dobiega do prostopadłej piłki, większość zawodników pewnie wbiegałoby na żywca bliżej bramki, albo ładowałaby na bramkę. Co robi Genkow ? dotyka piłkę w taki sposób że markuję strzał i obrońca lekko już nie wie o co chodzi, dalszego przebiegu akcji nie trzeba opisywać. Ten obrońca pobiegł do lasu tak to można określić. W Polsce jedynie może Nowak by mógłby coś takiego zrobić, chociaż też wątpię. Jeśli go podpiszą to czapki z głów dla działaczy bo widać, że to nie jest zawodnik z przypadku.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 16:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 21.01.2011 o godz. 16:38.
![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Ja osobiście uważam, że gdyby udało się pozyskać Genkowa, Meliksona oraz solidnego stopera, to można naszą kadrę uznać za wystarczającą do walki o MP. Mówiąc o ataku naszej drużyny, nie należy zapominać o Riosie oraz Maćku Żurawskim. Coś mi się wydaje, że Żuraw nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w naszej lidze. Już ostatnie mecze, gdzie wchodził na końcówki pokazały przebłyski dobrej gry Żurawskiego. |
|
|
|
Guest
|
|
Chociaż uważam że powinien ładować już po tym pierwszym zamachu bo sytuacja była już klarowna.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.01.2011 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() Model funkcjonowania w oparciu o wyprzedarze nie prowadzi do samofinansowania się, bo to tylko krótkoterminowy sposób bilansowania budżetu. Drugi raz nie da się już sprzedac Marcelo, Brożka, Diaza, Głowackiego i spółki. A innych kandydatów do zyskownych sprzedaży brakuje. Długoterminowo to zawsze ścieżka do załamania i bankructwa - na całym świecie. Cytat:
Przypomnij, jakie to osiągnięcia poza ligowymi dało Wiśle ostatnio funkcjonowanie w oparciu o te Twoje rzekomo "zdrowe zasady"? Brak kompromitacji w pucharach? Coraz lepszą grę i wyniki? Sukces marketingowy? Brak dziury budżetowej? "Spłacenie" Cupiała? Dlaczego więc w polskim środowisku z nierozumiałych powodów są traktowane jako jakiś dogmatyczny cel sam w sobie? To chore. Podsumowując: Uważam, że Wisła sprowadzając dodatkowego napastnika zrobiłaby dobrze, a nie źle. I nie martw się, nie mam zamiaru nikogo na siłę do tego przekonywać. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|

|