|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale przynajmniej staramy się mocno o takich piłkarzy, bo kiedy ostatnio było głośno o tym że chcemy sprowadzić wartościowych piłkarzy? Głośno jest co wakacje, jak oddajemy tych którzy wybijali się przez cały rok.
Zobaczymy co z tych transferów wyjdzie, ale nawet jak nici to płakać nie będę. Uważam, że polska liga jest tak słaba, że nawet jeżeli wystawimy atak- Żuraw-Rios (jeżeli ten pierwszy poprawi kondycję, jeżeli nie to wolałbym juniorów) to w europejskich pucharach za rok zagramy. Zresztą patrząc na ruchy transferowe, to większość klubów na razie działa tak jak My, czyli głownie się osłabiają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
[QUOTE=Mar85;1038793może Stan coś dołoży[/QUOTE]
taa ze swojej kieszeni ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
dziękuję moderatorom za usunięcie mojego i mojego "pierwowzoru" wpisu, oto chodziło
![]() i na przyszłość, proszę ludzie nie wypisujcie tu bzdur dot negocjacji finansowych z piłkarzami bo nie sądzę aby ktokolwiek z was miał jakiekolwiek SPRAWDZONE i PEWNE informacje na ten temat, no chyba, że tatuś zasiada w zarządzie czy radzie nadzorczej i was informuje o tym - ale wtedy to trzeba współczuć nam i naszemu klubowi takich "działaczy" PS. czekajmy na informacje z oficjalnej, nie ma na ten moment pewniejszego źródła informacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Genkow byłby wzmocnieniem gdyby dalej w kadrze był Paweł Brożek. Jeżeli go podpiszemy będzie następcą Pawła. Jego ewentualne pozyskanie nie zwiększy rywalizacji w drużynie, bo jeden odszedł, a na jego miejsce pojawił się ktoś nowy. Gdyby Paweł dalej był z zespołem lamentów pewnie byśmy nie czytali. Natomiast przyjście Meliksona można rozpatrywać w kategorii "wzmocnień" ponieważ ilościowo pomoc się zgadzała i nikt nowy nie był tu priorytetem. Zatem, żeby móc napisać o okienku, że byłoby najlepsze od dawien dawna przydałoby się jeszcze pozyskać piłkarzy, którzy mogliby z miejsca wskoczyć do 11. Bramkarza (wzmocnienie) i środkowego obrońcy (wzmocnienie). Dodatkowo kilka uzupełnień w postaci - boczny obrońca, napastnik i ewentualnie jakiś młody dynamiczny skrzydłowy pasujący do 4-3-3. Na ten moment jesteśmy jedynie blisko załatania dziury po odejściu Pawła Brożka i wzmocnienia pomocy Meliksonem. Jest ok, ale to jeszcze chyba daleko do tego, żeby nazwać to okno najlepszym od jakiegoś czasu. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
a tu... rzut oka do lustra i ... dupa ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Nastepny co ....a nie moze dac po Polsku lub po Angliesku ![]() Polish "Wisla" is ready to pay Tsvetan Genkov same salary, which takes in "Dynamo" (M). It is about 25,000 euros. Yesterday striker, who last year kicked rent in Loko (Sf), arrived in Krakow with agent Emil Danchev. Bulgarian afternoon passed medical examinations and then held talks on personal terms with the leadership of Genkov of "Vistula". Late last night expected the contract until the summer of 2013 a reality. Genkov know much about Krakow from his former teammate at Dinamo Marcin Kovalchik. They always dividing one room in the Russian team. "I called Marcin when I realized the interest of" Vistula ". He told me many things about Poland. I know that Krakow's old town with interesting history. I learned a lot about the history of the Vistula. For these reasons I decided to come here. I would like to help the team to become champions of Poland, then to play in European tournaments, "said goalscorers on arrival at the airport. (24 hours)
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 21.01.2011 o godz. 12:02.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Bulgarian afternoon passed medical examinations.
Czyli juz przeszedl testy medyczne i tylko zostala Pensja ile bedzie zarabial a tutaj bedziemy mieli problem ...... ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Nieuchronnie zbliża się weekend, mam nadzieję, że Stan i jego świta nie zrobią sobie wolnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wiktor, usiądź, wypij herbatę i przeczytaj jeszcze raz dokładnie post Speedy'ego. Pozdrawiam
Wypada się tylko cieszyć, że coś wreszcie ruszyło w tych transferach (choć nie mówmy jeszcze "hop"). Co do innych uzupełnień, to chyba wolałbym żeby zamiast np. bramkarza postarali się o drugiego napastnika. Ale to nie koncert życzeń, jak wiadomo ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla przypomnienia kilka zasad z tematu Zasady pisania w temacie Wisła Kraków
15. Temat Transferowe s-f przeznaczony jest dla tych którzy lubią bawić się menadżerską i wypatrzyli jakiegoś piłkarza który wg nich idealnie by pasował do Wisły. Tutaj też można podzielić się informacjami z jakiś prywatnych źródeł odnośnie transferów z tym że: a) Informacje z prywatnych źródeł mogą zamieszczać osoby jedynie ze statusem co najmniej member z co najmniej pół rocznym stażem na forum b) Jeśli taka osoba zostanie przyłapana na tym że specjalnie szerzy dezinformacje dostaje dożywotnego bana c) Proszę takie informacje traktować z dużym dystansem 16. Polityka transferowa Wisły – tutaj dyskutujemy o transferach zapowiadanych przez media. Jeśli temat pojawia się po raz pierwszy podajemy źródło. Możemy też ogólnie tu wypowiadać się o polityce transferowej naszego klubu. Natomiast wszelkie posty o tym kogo to ja bym kupił tudzież co szofer Cupiała powiedział mi wczoraj w pubie na rogu będą owocowały banami
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 21.01.2011 o godz. 12:37.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Chodzi o to, że napadłeś na Speedy'ego za bzdurne domysły, a ich autorem był TeeS88. Speedy tylko odpowiadał na pytanie mr_kwolfa, skąd tamten miał ten domysł ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wracając do tematu Genkova. Jeśli prawdą jest że w Dynamo pobierał 25 tys. euro miesięcznie, to chyba nie przerasta to możliwości naszego klubu.. jeśli pamięć mnie nie myli to jest to gaża porównywalna z tym co otrzymuje Garguła, czyż nie? Pytanie jak Bułgar zareagował na kontrakt motywacyjny (o ile taki u nas wciąż obowiązuje?) ?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ok zwracam honor wiec to co napisalem niech sobie ten drugi wezmie do serca
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Kompan to towarzysz, moze Genkow czeka aż z BŁG mu przywiozą ukochaneg psa tudzież kota który jest jego kompanem w podrózy ale nie przyleciał z nim od razu bo miał wszy. dorabiamy sami sobie ideologie. No i na najwazniesze, to jest to że nasz trener udziela wywiadów po angielsku, więc równie dobrze mógł powiedzieć co innego, badz nie powiedziec a sport.pl wszysto zmyślił. Nie takie historie sie zdarzały. E: Dudka nie można podpiąć pod ogólną charakterystyke 2 niby bramkarzy,gdyż "ponoć" żadne z nich nie jest Polakiem.Czytamy ze zrozumieniem
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.01.2011 o godz. 13:10.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Melikson: To nie prawda ze w Krakowie jest Antysemityzm.
W artykule Maor mowi ze jest bardzo przejety przenosinami i tlumaczy jak bardzo sie zwiazal wlasnie z kibicami Hapoelu mimo ze gral juz w wielu klubach i chce sie z nimi ladnie pozegnac. O Wisle mowi ze to wielki klub ktory pokonal 5-0 Beitar, ktory byl po zdobyciu mistrzostwa i pucharu. I ze co roku graja w europejskich pucharach. (ciekawe swoja droga czy wie z jakim skutkiem )Co do swoich szans mowi ze mozliwe ze wroci po 10 miesiacach a mozliwe ze zostanie tam 10 lat. To jest szansa ktorej nie dostaje sie na codzien i chce tam zostac jak najdluzej. Uwazam ten transfer to za duzy awans, chce zobaczyc czy potrafie odnosic sukcesy w europie, bo po to zaczalem grac w pilke. zrodlo: http://one.co.il/Article/172958.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Widać, że Melikson bardzo chciałby grać w Wiśle. Oby te jego chęci przekładały się na zaangażowanie na boisku, o ile oczywiście zostanie naszym piłkarzem, bo do momentu podpisania kontraktu nic nie jest pewne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
M Haifa - moje osobiste pokłony za tłumaczenie newsów z Izraela, dzięki za obecność na tym forum ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Melikson to ogromne wzmocnienie. Razem z Genkovem będą to wzmocnienie tworzyć napewno. Kolejne transfery to środkowy obrońca i bramkarz. Na następne transfery, czyli lewego obrońcy i powiedzmy - lewego skrzydłowego, jako konkurencji dla Kirma, trzeba będzie poczekać do lata. Drużynę trzeba budować z głową i powoli, bo zawsze im większa rewolucja kadrowa, tym większe ryzyko, że będzie gorzej, a nie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z tego co można wyczytać w komentarzach na temat odejścia Meliksona to traktują go tam z wielkim szacunkiem.
![]()
jeremi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No bo ja nie mogę nie mieć racji w tym przypadku
Przecież nie mówię czy będzie dobrze czy źle tylko żeby poczekać, nie ważne jaki będzie efekt końcowy, więc gdzie ja tu mogę nie mieć racji? P.S. Brawa dla modów, którzy skasowali mój post do którego się własnie odnosiłem, natomiast post na którego tamtym postem odpowiadałem dalej sobie wisi. Post który kierowałem do Wolfyego również zniknął, natomiast jego dalej jest. Oczywiście nawet nie pytam czym się kierujecie, pewnie macie podobne poglądy co on, więc najłatwiej jest wykasować posty które w jakikolwiek sposób podważają sens wyrażania takich poglądów.
Ostatnio edytowane przez martonas : 21.01.2011 o godz. 15:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|