|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Raczej jakoś pod koniec marca bo chyba przed podsumowaniem należało by zobaczyć jak radzą sobie w walce o punkty
![]() Co do tego Genkova.Marszałek pisał by zbytnio się nim nie podniecać na wyrost i ja jestem tego samego zdania Wiemy jedynie że w Bułgarii mu żarło i że w Rosji nie dał rady a czy będzie wystarczająco szybki(bo to podstawa w naszej lidze przy zmasowanej obronie większości rywali)by dać radę w naszej lidze- czas pokaże. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
ale zastanówcie się przez chwile..jakby Cupiał chciał sprzedać klub to łatwiej to zrobić jak się ma lepszych piłkarzy bo to przyciąga ludzi. A poza tym Cupiał jakby sprzedał klub nie oddał by go za 20mln zł tylko przynajmniej za 40-50mln zł, tak więc nie musi robić wysprzedaży bo kto kupi klub grający juniorkami
![]()
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() Mam jednakowoż nadzieję, że wszystko pójdzie po klubu i naszej myśli i już niedługo będziemy się cieszyć skompletowaną kadrą. Oby do końca stycznia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Kandydatury Meliksona i Genkova wyglądają ciekawie. Zobaczymy, co będzie się działo dalej, bo na dzień dzisiejszy, jeśli rzeczywiście poważnie myślimy o mistrzostwie i grze w pucharach, to wzmocnienia przydałyby się praktycznie na każdej pozycji. Może poza defensywną pomocą. Napad, bramka, środkowa i lewa obrona to priorytety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mądrze napisane!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy gorsi to się dopiero okaże... Na pewno słabsi piłkarsko od Marcelo (ale to perełka) od reszty niekoniecznie. Za to na pewno silniejsi mentalnie. Takie jest moje zdanie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kiedy nowi pokazali tą mentalną siłę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeśli transfery wypalą i będą wystarczające, to wszyscy normalni kibice będą szczęśliwi. Mimo to dalej będą mieli wizje WioReXXX-a w szczerym i głębokim poważaniu. Problem w tym, że braki kadrowe są olbrzymie, a na razie nie podpisano nikogo. Będą musieli podpisać napastnika, bocznego obrońcę, bramkarza i stopera żeby kadra wróciła do stanu z poprzedniej rundy. Stanu, który jest zdecydowanie niewystarczający... No i mówimy tu oczywiście o zawodnikach prezentujący pewien minimalny poziom. To właśnie się liczy - Wisła. W tym temacie zajmujemy się jej poziomem sportowym. Może pora skończyć tę szopkę, bo wieś robicie straszliwą od początku okienka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.01.2011 o godz. 03:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a kiedy Brożek, Głowacki ją zademonstrowali? W starciach z ległą czy Odrą W? Bo w Europie jakoś nie bardzo... i w reprezentacji też nie. To jest głowna przywara polskich piłkarzy- mecze przegrywają w szatni... Myślę, że Izraelita i Bułgar mają lepiej poukładane w głowie i jak staną naprzeciw Anderlechtu Bruksela czy Sparty praga to nogi im się nie ugną
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mistrzu. Ja nie twierdzę, że Głowacki i Brożek byli jakoś szczególnie silni psychicznie. To Ty napisałeś, że piłkarze których sprowadziliśmy na pewno są mocniejsi mentalnie od sprzedanych. Moim zdaniem nie ma powodu by tak twierdzić. Szczególnie w przypadkach Jovanicia i Bunozy. Nawet Chavez, Boukhari i Palić nie wyglądają na ludzi, którzy jakoś szczególnie dobrze radzą sobie z presją.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A wiesz gdzie wiekszosc uzytkownikow ma ciebie? Mam ci to wprost napisac?
Jak zwykle czesc forumowiczow szuka dziury w calym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
No z tą mentalnością to zobaczymy. Brożek, Głowacki i inni gwarantowali nam przynajmniej 2 miejsce na podium, a nowi niekoniecznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() Poki co jednak spokojnie czekajmy na to jak sie sytuacja rozwinie i jakich i co moze wazniejsze ilu zawodnikow sie uda pozyskac i czy podniosa poziom zespolu. Licze tez ze Maaskant bedzie potrafil szybciej tym razem klocki ulozyc, wszak ma cale przygotowania dla siebie a nie tak jak w ostatnije rundzie kiedy wszedl do klubu juz w "trakcie" sezonu. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W Twojej wiosce jeszcze nie rozeszło się że jest Legia a nie legła
A w 1410 pyknęliśmy Krzyżaków. Porażki tamtego składu są faktem ale jak tu winić np obronę za Levadie?Oni zrobili to co do nich należało.Najlepiej by było pozbyć się najsłabszych ogniw z tych i innych meczów a pozbyto się generalnie tych których wina była najmniejsza bądź żadna.Gdzie ja o to też nie mam jakiś wielkich pretensji, byle za nich przychodzili wartościowi zawodnicy.Dotąd było z tym kiepsko, mam nadzieje że teraz to się zmieni.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.01.2011 o godz. 10:37.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Obrona, póki co, do czerwca jaka jest, taka jest, ale jest i mamy tutaj oddech. Na bramce zamiast sprowadzania szrotu, wg mnie, trzeba dać szansę pokazać sie Jovanciczowi i Jesli w 5-6 meczach będzie kiepski, to postawić na Kurto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No w jakimś tam stopniu w meczu derbowym gdzie grali do ostatniego gwizdka a jeden z nich wykorzystał nadarzającą się w ostatnich sekundach okazję i wygrał nam mecz.
Ale w zasadzie to jestem zdania, że za wcześnie na ocenę która (obecna czy sprzed roku) drużyna lepiej znosi presję. Co któryś post się przewija info że "podobno ma jeszcze dołączyć obrońca i bramkarz". Plotka czy też stoi za tym jakieś w miarę wiarygodne źródło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Czy wiecie coś na temat pozyskania bramkarza? Podobno z kimś prowadzone są rozmowy, ma to być doświadczony bramkarz co grał w LM i LE z mocnej ligi. Teraz grzeje ławę...przeglądałem kadrę klubów i nie chce mi się wierzyć bo jedyny co by pasował to 38-letni Gregory Coupet...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Czyli jak nie sprowadzimy bramkarza bedziemy musieli strzelac wiecej niz Jovanić pusci
![]() ![]() Nie no zart moze zacznie bronic tak jak trzeba Chlop ma potencjal tylko to musi pokazac w kilku meczach.![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Bramkarz,o ile takiego szukają, może dla mnie osobiście grać w FC ....owiance,byleby umiał grać na linii,na przedpolu,miał refleks i był pewny w interwencjach. Reszta jest rzeczą nawet nie drugą a trzeciorzędną. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Dobitnie pokazał to przykład Pawełka. Bramkarz to obok napastnika i środkowego obrońcy priorytet w tym okienku. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam w którym momencie wyrobiliście sobie o Javanicu opinie słabego bramkarza? Co to znaczy "zacznie bronić jak trzeba"? To, że Maaskant dał się ogłupić czarom Pawełka i podobnie jak Kazimierski i kilku kibiców zobaczył w nim dobrego bramkarza nie znaczy, że Jovanić jest słaby i gorszy od Pawełka, bo gorszym już być nie można... Wg. mnie pozycję pierwszego bramkarza mamy dobrze obsadzoną. Myślę, że Jovanic to nie jest gość, który będzie puszczał "Pawełki" co drugi mecz, pokazywał fucka kibicom, brał się do roboty przed końcem kontraktu, w dupie miał dobrą grę, bo nie ma konkurencji, itp. Z Jovanica będzie pociecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Czy to nie jest zbyt oczywiste, ze nie wazne skad jest - wazne by byl dobry?
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 21.01.2011 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czytając posty niektórych chce się śmiać. Cisza nt transferów to płacz, że były obietnice transferów, pojawiają się info, że blisko podpisania kontraktu są Genkow i Melikson to lament, że przecież będą za słabi. Ale te transfery dają jakiś dobry prognostyk na przyszłość, bo jeżeli dojdą do skutku, to będą najlepszymi wzmocnieniami klubu od dawien dawna. Bo kogo sprawdzaliśmy ostatnio w ataku? Christow, Beto i Rios, nadzieja tylko w tym ostatnim a przez całą rundę i tak bramki nie zdobył, chociaż potencjał ma. Pomoc? Tutaj wzmocnieniem był tylko Kirm w ostatnim czasie.
Do sprzedania na pierwszym miejscu na pewno Łobodziński i Boguski, bo pensje pobierają a nie wnoszą nic do drużyny, zamiast nich wolałbym widzieć na ławce młodzież, dla której zaszczytem byłoby tam siedzieć. Za rok mam nadzieję, że szansę dostanie Mączyński po powrocie z wypożyczenia, bo w ŁKS'ie gra pierwsze skrzypce. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sport.pl
Cwetan Genkow jest już w Krakowie, a niedługo mają zjawić się bramkarz i środkowy obrońca. - Liczę, że do środy będę miał większość nowych zawodników - zaznacza trener Robert Maaskant Maaskant ma nadzieję, że Bułgar będzie miał w podróży kompana. Szkoleniowiec już wytypował bramkarza oraz środkowego obrońcę, których chciałby pozyskać. czyli będzie dwóch Bułgarów. Maaskant. - Jeśli podpiszemy umowę z Genkowem oraz Maorem Meliksonem [izraelski pomocnik ma się zjawić w Krakowie w niedzielę - przyp. red.], to zakończymy wzmacnianie ofensywy. Konkurencja będzie wystarczająco duża.
Ostatnio edytowane przez TeeS88 : 21.01.2011 o godz. 11:24.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|