The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2012, 11:22
Moimi zdaniem największe transfery to mogą by Głowacki i Brozek i tak powinno być dać chłopakom zarobić a jak chcą wrócić to tylko sie cieszyć na Głowie i Brożku to Wisła najwięcej może zarobić i sportowo i finansowo

Melikson powinien zostać minimum ten jeszcze jeden rok .

ps. Broz ,Magiera Dudu to tez całkiem obiecujące uzupełnienia kadry trafi jeden czy dwóch będzie Ok ale to nie jakieś wielkie wzmocnienia
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.05.2012, 12:16
Tak może nie do końca na temat naszej aktualnej polityki transferowej, ale związana z Bednarzem :
http://www.sport.pl/sport-wroclaw/1,...w__Szkoci.html
Cytat:
Jarosław Fojut nie będzie piłkarzem Celtiku Glasgow, podał szkocki serwis videocelts.com Stało się tak z powodu kontuzji odniesionej przez obrońcę Śląska Wrocław.
We wtorek Jarosław Fojut był w Londynie z naszym lekarzem doktorem Roddym Macdonaldem i odwiedził specjalistę - poinformował menedżer Celticu Neil Lennon.- Jeśli pozyskuje się piłkarza na zasadzie kontraktu przedwstępnego, to jest w niej zapisana klauzula na taką ewentualność, więc musimy zerwać tę umowę.
To się nazywa profesjonalne podejście do takich właśnie umów. Ciekawe co by było gdyby Wisła miała taką klauzule w przypadku Garguły. A może miała, tylko nie skorzystała ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2012, 12:38
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym skąd chcesz wziąć środki finansowe na transfery jeżeli na zawodnikach z których rezygnujemy nic nie zarobimy a jeszcze możemy dopłacić jak w wypadku Jaliensa. Z obecnego składu jedynym piłkarzem na którym możemy zarobić jest Melikson, to ostatni dzwonek na jego sprzedaż za przyzwoite pieniądze. W przyszłym sezonie nie będziemy grać w pucharach, mistrzostwo polski raczej nam nie grozi (Ekstraklasa jest tak podła, że nigdy nic nie wiadomo) w związku z czym małe są szanse by ktoś zawitał na Reymonta oglądając Wisłę w akcji pod kątem zakupy z niej graczy.
Bzdura. On ma długoletni kontrakt i równie dobrze można go sprzedać w następne wakacje. Kwestia tylko tego, jak będzie wyglądało parcie włodarzy Wisły na kasę i jaka oferta wpłynie. Ale tu się powtarzam, niestety.

Rudniewa mogło wziać HSV, mimo, że nie grał w poprzednim sezonie w pucharach, Sobiecha mogli wziąć do Bundesligi nawet Świerczoka z naszej 1 ligi to nie rozumiem, czemu nie można wziąć Meliksona jeśli zagra super sezon?

Zejdź na ziemię, na dobrego piłkarza, który jest w formie zawsze będzie popyt. Teraz Melikson jest w dołku i sprzedawanie go to zarobienie dużo mniejszej gotówki niż sprzedanie go jak będzie w gazie. To nie fizyka jądrowa.

Wracając do budżetu, zacytuje Małeckie 'kim ty k.... jestes p....', żeby wiedzieć jak wygląda budżet Wisły od wewnątrz, ile pieniędzy będzie gotowych na transfery, czy Cupiał sypnie groszem czy nie?
Takie wróżenie z fusów i gadanie, że musimy go sprzedać jest po prostu głupie. Wcale nie musimy, ale bardzo możliwe, że tak się stanie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.05.2012 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 13.05.2012, 12:43
oglądałem dzisiaj cafe futbol i ten Fojut nie jest taki zły, jeśli jego kontuzja nie jest aż tak bardzo poważna, widziałbym go w drużynie. Myślę, że żaden zagraniczny klub go nie kupi, także nie przedłuży kontraktu ze Śląskiem, bo gdy oni chcieli to wybrał celtic i mają go w dupie. Po obrażeniu legii także do nich nie dojdzie, wiec zostajemy my albo Lech.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.05.2012, 13:17
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
David "Coperfield" Biton
Gracz sezonu ? Patałach roku ? Gwiazda Drużyny ? Przepłacony pozer ?

Statystyki:
Ekstraklasa: 25 meczy/11 bramek ; 0 asyst 19 pełnych meczy po 90 minut

Bramki godne uwagi:
6 bramka = 7 kolejka
9 bramka - 11 kolejka

Bramki z karnego :
3 bramka = 3 kolejka
10 bramka - 20 kolejka

Bramki wyłożone na tacy - tylko przyłożyć noge, głow - każdy by strzelił ! :
- 2 bramka = 2 kolejka; dołożył głowę do pustaka
- 4 bramka = 6 kolejka; dołożył głowę do pustaka
- 7 bramka = 8 kolejka; dołożyć nogę, głowe do pustaka
- 11 bramka = 22 kolejka ; dołożyć nogę, do pustaka

Bramki z przypadku:
1 bramka = 1 kolejka - fatalne zachowanie obrońcy, wsadził noge
5 bramka = 7 kolejka - błąd Sapeli - taki samobój ...
8 bramka = 10 kolejka - faul Jaliensa - bramka powinna być nieuznana

Jeżeli chodzi o bramki to: Dudu Biton powinien mieć na swoim koncie tylko 2 bramki na 25 meczów, no może troszkę więcej, ale o 11 bramkach np. w następnym sezonie to możemy sobie pomarzyć, bo jeżeli nie wyłoży mu Iliev, Genkov, przeciwnik piłki na tacy ( 2 metry przed bramką) to Dudu Biton nie istnieje na boisku. Gdyby był moim klientem, a ja jego agentem to nie wiem jak przekonać władze klubu, żeby mu oferować przedłużenie kontraktu, a nie wykup! Chłopak strzela tylko 2 bramki godne uwagi, reszta to włożyć nogę, karny, błąd sędziego, przeciwnika!

Wartość rynkowa: 1,6 mln euro = buhahahahaha , jak dla mnie to nawet bym go za darmo nie zostawił za jego bierność w grze, indywidualną grę pod publiczkę, nie ukrywam, że niekiedy mu piłka siadła jak w LE albo w meczu z PGE, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tym spłacił swoje wypożyczenie, które kosztowało nas 150 tys. euro + wysoki kontrakt

Dlaczego "Coperfield" ? Dlatego, że ma wiecej szczęścia niż umiejętności, potrafił strzelić super bramki w LE. Wyczarował jakoś te 15 bramek w sezonie i to mnie dziwi jak to możliwe ? Jak dla mnie to może 8 się mu należało ...

Genkov ma 7 bramek na 13 rozegranych w pełnym wymiarze czasowym , karnych nie strzela, asystuje, gra dla drużyny, tak szczerze to też łamaga ale chyba lepsza niż Biton

Time to say goodbay

subiektywna opinia Anthony09
Niezły rodzyn, chciałbym miec kilku takich napastników co znajdą się w odpowiednim miejscu i dołoża głowe/noge i przy okazji nie spudłuja. NIe ważne ile mu sie należało, ważne ile strzelił.
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 13.05.2012, 13:28
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
David "Coperfield" Biton
Gracz sezonu ? Patałach roku ? Gwiazda Drużyny ? Przepłacony pozer ?

Odpowiedzcie sobie sami ...

Jakie określenie pasuje najbardziej do Dudu "Bidona" jak mowił Hajto ?

Ciekawe dane:
ur. 01.03.1988
Poprzedni klub: Charleroi ( 12 meczy, 5 bramek, ) --> spadek z ligi
koszt zakupu przez poprzedni klub: 500 tys. euro z Hapoel Petah Tikiva - wówczas 13 drużyna ligi izraelskiej
---------------------------

Statystyki:
Ekstraklasa: 25 meczy/11 bramek ; 0 asyst 19 pełnych meczy po 90 minut

Bramki godne uwagi:
6 bramka = 7 kolejka
9 bramka - 11 kolejka

Bramki z karnego :
3 bramka = 3 kolejka
10 bramka - 20 kolejka

Bramki wyłożone na tacy - tylko przyłożyć noge, głow - każdy by strzelił ! :
- 2 bramka = 2 kolejka; dołożył głowę do pustaka
- 4 bramka = 6 kolejka; dołożył głowę do pustaka
- 7 bramka = 8 kolejka; dołożyć nogę, głowe do pustaka
- 11 bramka = 22 kolejka ; dołożyć nogę, do pustaka

Bramki z przypadku:
1 bramka = 1 kolejka - fatalne zachowanie obrońcy, wsadził noge
5 bramka = 7 kolejka - błąd Sapeli - taki samobój ...
8 bramka = 10 kolejka - faul Jaliensa - bramka powinna być nieuznana

Jeżeli chodzi o bramki to: Dudu Biton powinien mieć na swoim koncie tylko 2 bramki na 25 meczów, no może troszkę więcej, ale o 11 bramkach np. w następnym sezonie to możemy sobie pomarzyć, bo jeżeli nie wyłoży mu Iliev, Genkov, przeciwnik piłki na tacy ( 2 metry przed bramką) to Dudu Biton nie istnieje na boisku. Gdyby był moim klientem, a ja jego agentem to nie wiem jak przekonać władze klubu, żeby mu oferować przedłużenie kontraktu, a nie wykup! Chłopak strzela tylko 2 bramki godne uwagi, reszta to włożyć nogę, karny, błąd sędziego, przeciwnika!

Wartość rynkowa: 1,6 mln euro = buhahahahaha , jak dla mnie to nawet bym go za darmo nie zostawił za jego bierność w grze, indywidualną grę pod publiczkę, nie ukrywam, że niekiedy mu piłka siadła jak w LE albo w meczu z PGE, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Tym spłacił swoje wypożyczenie, które kosztowało nas 150 tys. euro + wysoki kontrakt

Dlaczego "Coperfield" ? Dlatego, że ma wiecej szczęścia niż umiejętności, potrafił strzelić super bramki w LE. Wyczarował jakoś te 15 bramek w sezonie i to mnie dziwi jak to możliwe ? Jak dla mnie to może 8 się mu należało ...

Genkov ma 7 bramek na 13 rozegranych w pełnym wymiarze czasowym , karnych nie strzela, asystuje, gra dla drużyny, tak szczerze to też łamaga ale chyba lepsza niż Biton

Time to say goodbay

subiektywna opinia Anthony09
ale jaja... jednak brawo za odwagę, w życiu bym się pod takimi wypocinami nie podpisał imieniem, nazwiskiem, czy nickiem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.05.2012, 13:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Uważam że w przeciwieństwie do wielu klubów które są ukierunkowane tylko na to aby dostać przelew z Canalu plus, mamy wielu zawodników ponad przeciętnych jak Melikson, Iliev, Diaz, Jirsak, Jovanovic - uważam że jak zaczną omijać go kontuzje to będzie dobry zawodnik, Patryk Małecki kiedy gra z drużyną, Jaliens - wiadomo że jak mu się kilka razy mocniej zachciało to dobrze to wyglądało, Pareiko też nie gra w siatkówkę a Genkov potrafi strzelić do pustej i kiedy mu wrzucą na głowę.
Bzdura.
Pomijając fakt, że Meliksona i (pewnie) Genkova chcemy się jak najszybciej pozbyć - brak nam piłkarskiej jakości.
Jovanović ponadprzeciętny? Mówimy o grze w piłkę?
Diaz?

Brutalna prawda - zawodnicy tego pokroju niczego nie wykreują. W ostatecznym rozrachunku ktoś musi dograć, ktoś strzelić do bramki, ktoś musi wygrać pojedynek jeden na jeden albo wrzucić.

To co nas czeka z "ponadprzeciętnym" składem skleconym przez Kapkę i Bednarza to liczenie, że się "uda". Tak jak Górnikowi czy Bełchatowowi: jak będzie żarło to środek tabeli, jak nie - widmo degradacji.
Doliczmy do tego nieuniknione zmiany trenerów i może być nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2012 o godz. 13:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2012, 13:47
Nie mówmy o Jovanovicu, że jest słaby. Pamiętajmy też, że jego nominalna pozycja to środek obrony. Także w gruncie rzeczy przydałoby się sprowadzić prawego obrońce do naszej kadry. Skrzydła obrony u nas kuleją, a to niedobrze, bo wzmocnienie siły ataku na skrzydłach przez bocznych obrońców często robi przewagę.

Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
a I bez niego Valckx pozostawił po sobie silny szkielet zespołu na kolejny sezon.

bTy naprawdę nie widzisz, że to co napisałeś, jest zwykłym oksymoronem? Nie można bowiem być w dobrej kondycji finansowej, gdy klub gra źle i ma kiepskie wyniki – najlepszym przykładem cała polska liga. Wszystkie polskie kluby grające słabo, nie istniejące w pucharach, zajmujące w ostatnich latach regularnie miejsca za Wisłą, mają bardziej lub mniej poważne kłopoty finansowe i z wypłacalnością. Tak naprawdę, nie ma w Polsce klubu, który nie byłby ekonomicznym bankrutem, nawet jeśli zatrudnia dużo tańszych w utrzymaniu zawodników niż ma Wisła.

Więc jeśli Bednarz faktycznie myśli tak jak piszesz, a niestety wiele na to wskazuje, to przepraszam za dosadność, ale jest zwykłym idio…., dobra, nie będę kończył, bo nie chcę nikogo obrażać.
a) Moim zdaniem nikt nie pozwolił Valcxowi tego silnego szkieletu zbudować. To nie przez niego, ale obecnie mamy w kadrze wielki bu... powiem jednak dyplomatycznie - bałagan. Gdyby pozwolić mu tutaj zostać conajmniej przez kolejne 2 lata, jestem pewien, że dopiero po 4 latach mielibyśmy wymiernik jego pracy w postaci jakiejś wykrystalizowanej kadry. Sytuacja finansowa klubu byłaby lepsza, być może i dzięki temu, że Wisła w końcu awansowałaby do europejskich pucharów. Wystarczyło trochę szczerych chęci by drużyna budowana przez Valcxa miała ponadprzeciętną jakość i rok w roku biła drużyny z polskiej ligi na głowę. Niestety nikt nie pomyślał, stwierdzono, że drużyna jest beznadziejna. A szkoda, bo można było coś sensownego stworzyć

b) Wiem co napisałem - uważam tak samo jak Ty. Gdybyś przejrzał głębiej forum, dowiedziałbyś się, że cały czas krytykuję Bednarza za jego konferencję i bzdury, które wypowiada na każdej z nich.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.05.2012 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.05.2012, 14:15
Teraz my mamy tyle braków, że się tego nijak nie nadrobi. Nie ma nawet szans nadrobić wszystkich zaległości, bo praktycznie calą drużynę by trzeba było kupić. A oni jeszcze myślą jak tu Meliksona sprzedać. Więc tworzy się kolejna wyrwa . A jak Meliksona sprzedadzą to piłkarzy w tej drużynie będzie można policzyć na palcach jednej ręki optymistycznie patrząc.
Pareiko, Chavez, Iliev, Sobolewski
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.05.2012 o godz. 14:25.
..
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.05.2012, 14:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. On ma długoletni kontrakt i równie dobrze można go sprzedać w następne wakacje. Kwestia tylko tego, jak będzie wyglądało parcie włodarzy Wisły na kasę i jaka oferta wpłynie. Ale tu się powtarzam, niestety.

Rudniewa mogło wziać HSV, mimo, że nie grał w poprzednim sezonie w pucharach, Sobiecha mogli wziąć do Bundesligi nawet Świerczoka z naszej 1 ligi to nie rozumiem, czemu nie można wziąć Meliksona jeśli zagra super sezon?

Zejdź na ziemię, na dobrego piłkarza, który jest w formie zawsze będzie popyt. Teraz Melikson jest w dołku i sprzedawanie go to zarobienie dużo mniejszej gotówki niż sprzedanie go jak będzie w gazie. To nie fizyka jądrowa.

Wracając do budżetu, zacytuje Małeckie 'kim ty k.... jestes p....', żeby wiedzieć jak wygląda budżet Wisły od wewnątrz, ile pieniędzy będzie gotowych na transfery, czy Cupiał sypnie groszem czy nie?
Takie wróżenie z fusów i gadanie, że musimy go sprzedać jest po prostu głupie. Wcale nie musimy, ale bardzo możliwe, że tak się stanie.
A słuchałeś wypowiedzi Bednarza o cięciach budżetu płacowego - to jest fakt, tak sobie o tym nie mówił. Nie podawaj kretyńskich porównań bo ile ma lat Melikson a ile Rudniev (jak grał w europejskich pucharach, król strzelców z gigantyczną przewagą nad kolejnymi zawodnikami) czy Sobiech. Powiedz kolego skąd ma być kasa na transfery w takim wypadku - oczywiście ze sprzedaży ostatniego powiewu jakości. Cupiał położył lagę na Wiśle - czasem wypadało by używać mózgu a nie cytować prymitywne wypowiedzi Małeckiego w tym miejscu bo jest to nad wyraz żałosne. Cupiał nie sypnie groszem gdyby tak miało być to przed walką o LM rok temu dał by kasę na transfery a że nie dał musieliśmy posiłkować się piłkarskim szrotem.
Meliksona Wisła musi sprzedać by znalazły się środki na transfery zawodników mających zastąpić grupę graczy którzy odchodzą. Jeszcze jedno - Melikson miał słaby sezon i za bardzo po nim nie było widać że wychodzi z tego jak to ująłeś dołka, a co jeśli przyszły sezon miał być podobny.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 13.05.2012 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.05.2012, 14:33
comek napisał(a):Wyświetl post
oglądałem dzisiaj cafe futbol i ten Fojut nie jest taki zły, jeśli jego kontuzja nie jest aż tak bardzo poważna, widziałbym go w drużynie. Myślę, że żaden zagraniczny klub go nie kupi, także nie przedłuży kontraktu ze Śląskiem, bo gdy oni chcieli to wybrał celtic i mają go w dupie. Po obrażeniu legii także do nich nie dojdzie, wiec zostajemy my albo Lech.
Fajnie by było
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2012, 22:56
Cupiał nie sypnie groszem gdyby tak miało być to przed walką o LM rok temu dał by kasę na transfery a że nie dał musieliśmy posiłkować się piłkarskim szrotem.
To nieprawda, co piszesz. Cupiał dał pieniądze na transfery. Tylko że chciał z tych pieniędzy, które dał zrobić Ligę Mistrzów - oczywiście to domysły, ale znając Cupiała od tych 15 lat, zawsze chce zrobić coś z niczego, po czym orientuje się(czy aby na pewno?), że tak się nie da. Niestety znowu w trakcie sezonu dał się ponieść emocjom, zwolnił Maaskanta, owszem - gościa, który zaczynał lewitować, ale zarazem człowieka, który najlepiej wiedział, jak tą drużynę w przerwie między rundami poukładać. Nie wiem, kto podjął taką decyzję, ciężko wyrokować, ale znając życie decyzja poszła "z góry".

Po prostu irytuje mnie nie tylko polityka transferowa Wisły. Denerwują mnie w tym klubie częste zmiany trenerów. Był Maaskant - pracował rok z hakiem, teraz przyszedł Probierz. Można do niego mieć różne "ale", jednak taki jest wybór - możnaby powiedzieć trener idealny pod względem ekonomicznym, na naszą kieszeń. Dlatego, jeśli ktoś tak zdecydował, to niech ten Probierz trenuje Wisłę teraz minimum 2-3 sezony i buduje zespół pod swoją taktykę, kupuje odpowiednich piłkarzy etc.

Jak przyjdzie jakieś niepowodzenie, to trudno, ale nie można od razu załamywać rąk i za każdym niepowodzeniem stwierdzać, że trzeba gościa wywalić bo mu nie wyszło. Niech ktoś wreszcie raz pomyśli rozsądnie - jeśli mnie nie stać od razu zbudować zespół na Ligę Mistrzów, to trzeba to budować nie przez sezon, dwa, tylko przez kilka, by w pewnym momencie mieć pewność, że do tej "Wielkiej Europy" wejdziemy.

Może w Polsce natenczas nie ma zbytnio klimatu do piłki, ale to się musi zmieniać, z racji tego, że powstają wielkie stadiony, po Euro 2012 może być boom na piłkę - ludzie wreszcie może zaczną się bardziej interesować futbolem i przychodzić na mecze. Zobaczymy.

Stabilizacja w zespole i wokół niego to główna determinanta sukcesów. Niestety czeka nas bardzo ciężki sezon, ale mam nadzieję, że pomimo tego wielkiego bałaganu jaki mamy dziś po roku powiemy sobie, że mamy nareszcie jakiś szkielet zespołu, z którego już coś sensownego można tworzyć.

Liczę w tej przerwie na 2-3 transfery pieniężne, które "zaplombują" nam najbardziej newralgiczne pozycje w zespole. Powinniśmy kupić lewego obrońcę, skrzydłowego i defensywnego pomocnika. Reszta może przyjść z wolnych transferów, bądź za małe pieniądze - też około 3 piłkarzy(chodzi mi łącznie o 6-7 zawodników do pierwszej jedenastki, na miarę możliwości). Resztę może stanowić młodzież, niech wychodzą w drugiej połowie i grają. Jeśli mamy już rozsądnie zarządzać pieniądzem, to nie tak, że sprowadzamy jakiś totalny szrot. I to by było tyle.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.05.2012, 23:11
comek napisał(a):Wyświetl post
Tak włąśnie sie kolego zbiera SZROT .

SZROT TO SZROT - nieważne czy polski nieważne czy z zagranicy... gówno amerykańskie śmierdzi tak samo jak gówno polskie, kropka.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 13.05.2012 o godz. 23:14.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.05.2012, 23:27
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
To nieprawda, co piszesz. Cupiał dał pieniądze na transfery.
I tak właśnie powstają mity - Cupiał od 9 lat 'nie daje' i nic w tej kwestii się nie zmienia.Jak są transfery 'do klubu' to są one połączone z transferami 'z klubu'. Dlatego choćby dziś tak przebierają nogami by sprzedać Meliksona bo od tej sprzedaży, uzależnione są jakiekolwiek transfery.
Nie ma i nie było opcji transferów do klubu, kiedy Wisła nie sprzeda zawodników.Tak było, tak jest i tak będzie - tyle że na dziś, oprócz Meliksona, w zasadzie nie ma kogo sprzedać, tak więc ciekaw jestem przyszłości, bo można w zasadzie uznać , że ten system poległ i tak na prawdę jedyny sposób by utrzymać płynność finansową, to nie zmniejszenie budżetu o 10% a o 50, co za tym idzie, najpewniej koniec z odgrywaniem w lidze jakiejkolwiek roli

Zobaczymy co ten upadek dotychczasowej polityki finansowej przyniesie.Przyszły sezon(jeśli nie zdarzy się cud), to będzie gwóźdź do trumny, takiej Wisły, z jaką mamy do czynienia.Mam nadzieje że ten upadek da nowe otwarcie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.05.2012, 00:03
Kolego 1q2, już po samych przymiarkach "wzmocnień" zgaduję że liga będzie ciekawsza.
Nazwiska takie jak Lisowski, Magiera, Banaś, Mak itp itd dla kogoś kto ligę polską ogląda dłużej niż 1 sezon znaczą tyle samo co nazwiska "Kiełbasy, Podstawka, Króla , Chełbińskiego .

Ja osobiście nie kupuję takich bajeczek. Bo jak ktoś myśli że po kilku latach kopania się po czole nagle ktoś eksploduje talentem a w 1 sezon kopacz zmieni się w piłkarza to...gratuluje poczucia im humoru.
A gdzie te uśpione wulkany swoich talentów były sezon , dwa sezony wcześniej? Ano w dupie. A gdzie będą za sezon ? głęboko w dupie juz razem z WISLA.

Erupcja wulkanów nie trwa wiecznie, szczęście też jest zezowate.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.05.2012, 08:31
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Kolego 1q2, już po samych przymiarkach "wzmocnień" zgaduję że liga będzie ciekawsza.
Nazwiska takie jak Lisowski, Magiera, Banaś, Mak itp itd dla kogoś kto ligę polską ogląda dłużej niż 1 sezon znaczą tyle samo co nazwiska "Kiełbasy, Podstawka, Króla , Chełbińskiego .

Ja osobiście nie kupuję takich bajeczek. Bo jak ktoś myśli że po kilku latach kopania się po czole nagle ktoś eksploduje talentem a w 1 sezon kopacz zmieni się w piłkarza to...gratuluje poczucia im humoru.
A gdzie te uśpione wulkany swoich talentów były sezon , dwa sezony wcześniej? Ano w dupie. A gdzie będą za sezon ? głęboko w dupie juz razem z WISLA.

Erupcja wulkanów nie trwa wiecznie, szczęście też jest zezowate.
Widocznie w ogóle nie ma sensu grać w piłkę. No bo po co, skoro nie ma dobrych piłkarzy, a wszyscy byli w dupie i nie mają szans zagrać dobrze.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.05.2012, 08:47
Z opcja pierwokupu mam nadzieje ze tym razem nie 1,6 mil
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.05.2012, 08:55
"Romell będzie wypożyczony do Wisły, z zapisaną w kontrakcie możliwością pierwokupu"

I znów popełniamy ten sam bład. Zespołu sie nie buduje na zawodnikach wypożyczonych ! Ile można popełniac te same błędy? ehhhh
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 14.05.2012 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.05.2012, 09:13
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
"Romell będzie wypożyczony do Wisły, z zapisaną w kontrakcie możliwością pierwokupu"

I znów popełniamy ten sam bład. Zespołu sie nie buduje na zawodnikach wypożyczonych ! Ile można popełniac te same błędy? ehhhh
Z słów Bednarza z ligi + wnioskowałem, że jest on zdania, że w kadrze musi być więcej niż 2 napastników. Dlatego uważam że Bednarz widzi Romella jako tego "trzeciego" bo osobiście liczę, że uda się podpisać jednak Pawła. Moim faworytem do zasilenia Wisły był Gruzin Dvalishvili nie wiem czy podpisanie tego chłopaka nie wykluczy tego.

Co do Quiotto to przynajmniej na filmiku w przeciwieństwie do Beto można stwierdzić że potrafi biegać czy coś jeszcze pozytywnego można o nm napisać raczej nie. Ciekawi mnie tylko czy Bednarz widział go kiedy kol wiek na oczy, czy zdał się na rekomendacje managera i materiały video które w Hondursiae kręcone są kamerą na poziomie tej z telefonów komórkowych.
Ciekawe jeszcze czy piłkarzowi z charakteru bliżej do Chaveza czy Costlego. Jeśli go podpiszemy życzę mu naturalnie jak najlepiej ja osobiscie jednak widziałem jako tego "trzeciego" jakiegoś młodego perspektywicznego polaka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.05.2012 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2012, 10:19
widziałbym Stępińskiego w Wiśle, chłopak ma ogromny potencjał... dodatkowo idealnie wpisuje się w nową koncepcję BC - kupowanie młodych perspektywicznych polaków... a co do Romella to wydaje mi się, że zawodnik młodzieżowej reprezentacji swojego kraju nie ma prawa być ogórkiem. Pożyjemy, zobaczymy.. najgorsze jest to, że nikt go tak na prawdę nie widział na żywo, bo wątpię żeby ktokolwiek z Wisły fatygował się do Hondurasu żeby go oglądać w akcji, czyli coś w stylu chybił trafił, a nuż się uda z tym Romellem. Typowa "Bednarzowa" prowizorka
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.05.2012, 10:21
Gość z Hondurasu z filmiku wygląda na totalne drewno - zero techniki. Żeby grać w ataku pozycyjnym i piłkę kombinacyjną trzeba zawodników technicznych, szybkich. Jeżeli Diaz do tej pory pomimo lat spędzonych w Europie ma w dalszym ciągu ogromne problemy poza wyżej wymienionymi atrybutami z taktyką to mi osobiście trudno uwierzyć w to, że ten gość się sprawdzi - sam fakt że go wypożyczamy a nie kupujemy świadczy o tym, że w klubie nie ma co do niego 100% przekonania. W kadrze musi być 4 napastników, tym bardziej w kraju gdzie zawodnicy są tak surowi technicznie, bez umiejętności gry 1 na 1 choć poprzez ustawienie w systemie gry na 2 w ataku można pewne sprawy niwelować - gra na 1 napastnika doprowadziła do zawrotnej liczby strzelonych bramek w tym sezonie 29 - można tak grać ale warunki są że ma się w składzie kreatywnych zawodników w pomocy o bardzo dobrej technice, defensywnych pomocników umiejących również rozegrać i wysokiej klasy napastnika - Wisła nie spełnia żadnego z tych warunków.
Dobry napastnik to koszt powyżej miliona euro, drugiego Lewandowskiego jakoś w Polsce nie widać nawet w niższych ligach także sprowadzamy kolejny zresztą raz na ilość nie na jakość.
Dziwna sprawa z tym gościem z Hondurasu bo według mediów norweskich w weekend miał odbywać testy medyczne przed transferem do Tromso... czyli co oblał je.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.05.2012 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.05.2012, 10:29
Nie zdziwię się jeśli ten hondurasek przyjedzie do nas na testy sportowe.. to idealnie wpisuje się z koncepcję JB (czyt. łysy .... ). Jednym słowem czuje że zaczyna się testowanie ufoludków z całego świata.
Tkwimy w tym samym gównie co kiedyś i tkwić będziemy przez najbliższe lata.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.05.2012, 10:44
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
widziałbym Stępińskiego w Wiśle, chłopak ma ogromny potencjał... dodatkowo idealnie wpisuje się w nową koncepcję BC - kupowanie młodych perspektywicznych polaków... a co do Romella to wydaje mi się, że zawodnik młodzieżowej reprezentacji swojego kraju nie ma prawa być ogórkiem. Pożyjemy, zobaczymy.. najgorsze jest to, że nikt go tak na prawdę nie widział na żywo, bo wątpię żeby ktokolwiek z Wisły fatygował się do Hondurasu żeby go oglądać w akcji, czyli coś w stylu chybił trafił, a nuż się uda z tym Romellem. Typowa "Bednarzowa" prowizorka
przynajmniej jest młody, z takim łatwiej rozwiązać niski kontrakt niż horrendalne kontrakty odcinaczy kuponów Stava Vlaksa.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.05.2012, 10:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie tylko czy Bednarz widział go (Quiotto) kiedy kol wiek na oczy, czy zdał się na rekomendacje managera i materiały video które w Hondursiae kręcone są kamerą na poziomie tej z telefonów komórkowych.
Sam sobie przecież na to pytanie odpowiedziałeś.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 14.05.2012, 11:18
Gość z Hondurasu z filmiku wygląda na totalne drewno - zero techniki.
Na mnie również nie zrobił wrażenia ( również na filmiku ).
Obawiam się również, że nasza Ukryta Opcja Warszawska nic więcej nie zrobił w tym kierunku niż ja i Szanowny Przedmówca - czyli pozostał przy filmiku.
Jak zwykle - obym się mylił, oby to była zasłona dymna, oby to była dziennikarska kaczka itp...

Ku chwale Wielkiej Wisły !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.05.2012, 11:40
Oby ten Honduranin nie okazał się takim klockiem jak np. Beto.
Wielka, wielka niewiadoma, lepiej brać kogoś kogo widziało się na żywo choć parę razy i wie się coś o nim.
Stępińskiego oczywiście brać koniecznie!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 14.05.2012, 11:40
KONIEC GARGUŁY W WIŚLE!!!!

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...go_koniec.html
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.05.2012, 11:50
raczej: Koniec Garguly w Wisle? znaczaca roznica.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.05.2012, 11:51
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Na mnie również nie zrobił wrażenia ( również na filmiku ).
Pamietacie co bylo rok temu gdy przychodzil Nunez? Krążył tu taki filmik z wyczynami Nuneza, te przyspieszenie, dryblingi, technika, strzaly... Mial wciagac lige nosem Rzeczywistosc okazala sie mniej kolorowa wiec moze teraz tez bedzie odwrotnie - na filmiku Honduranin to drewno ale jak przyjdzie to okaze sie Messim Wiem, wiem, niemozliwe, w koncu to Bednarz go sciaga
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 14.05.2012, 12:33
Co do filmików wszyscy jesteśmy zgodni, Quito nie zachwyca, wygląda jakby chłopak nie był wielkim technikiem, ale zobaczymy.Może leci do Norwegii przez Kraków;p
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów