|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tak może nie do końca na temat naszej aktualnej polityki transferowej, ale związana z Bednarzem :
http://www.sport.pl/sport-wroclaw/1,...w__Szkoci.html Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
oglądałem dzisiaj cafe futbol i ten Fojut nie jest taki zły, jeśli jego kontuzja nie jest aż tak bardzo poważna, widziałbym go w drużynie. Myślę, że żaden zagraniczny klub go nie kupi, także nie przedłuży kontraktu ze Śląskiem, bo gdy oni chcieli to wybrał celtic i mają go w dupie. Po obrażeniu legii także do nich nie dojdzie, wiec zostajemy my albo Lech.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pomijając fakt, że Meliksona i (pewnie) Genkova chcemy się jak najszybciej pozbyć - brak nam piłkarskiej jakości. Jovanović ponadprzeciętny? Mówimy o grze w piłkę? Diaz? Brutalna prawda - zawodnicy tego pokroju niczego nie wykreują. W ostatecznym rozrachunku ktoś musi dograć, ktoś strzelić do bramki, ktoś musi wygrać pojedynek jeden na jeden albo wrzucić. To co nas czeka z "ponadprzeciętnym" składem skleconym przez Kapkę i Bednarza to liczenie, że się "uda". Tak jak Górnikowi czy Bełchatowowi: jak będzie żarło to środek tabeli, jak nie - widmo degradacji. Doliczmy do tego nieuniknione zmiany trenerów i może być nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2012 o godz. 13:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie mówmy o Jovanovicu, że jest słaby. Pamiętajmy też, że jego nominalna pozycja to środek obrony. Także w gruncie rzeczy przydałoby się sprowadzić prawego obrońce do naszej kadry. Skrzydła obrony u nas kuleją, a to niedobrze, bo wzmocnienie siły ataku na skrzydłach przez bocznych obrońców często robi przewagę.
b) Wiem co napisałem - uważam tak samo jak Ty. Gdybyś przejrzał głębiej forum, dowiedziałbyś się, że cały czas krytykuję Bednarza za jego konferencję i bzdury, które wypowiada na każdej z nich.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.05.2012 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Teraz my mamy tyle braków, że się tego nijak nie nadrobi. Nie ma nawet szans nadrobić wszystkich zaległości, bo praktycznie calą drużynę by trzeba było kupić. A oni jeszcze myślą jak tu Meliksona sprzedać. Więc tworzy się kolejna wyrwa . A jak Meliksona sprzedadzą to piłkarzy w tej drużynie będzie można policzyć na palcach jednej ręki optymistycznie patrząc.
Pareiko, Chavez, Iliev, Sobolewski
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.05.2012 o godz. 14:25.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Meliksona Wisła musi sprzedać by znalazły się środki na transfery zawodników mających zastąpić grupę graczy którzy odchodzą. Jeszcze jedno - Melikson miał słaby sezon i za bardzo po nim nie było widać że wychodzi z tego jak to ująłeś dołka, a co jeśli przyszły sezon miał być podobny.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 13.05.2012 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Po prostu irytuje mnie nie tylko polityka transferowa Wisły. Denerwują mnie w tym klubie częste zmiany trenerów. Był Maaskant - pracował rok z hakiem, teraz przyszedł Probierz. Można do niego mieć różne "ale", jednak taki jest wybór - możnaby powiedzieć trener idealny pod względem ekonomicznym, na naszą kieszeń. Dlatego, jeśli ktoś tak zdecydował, to niech ten Probierz trenuje Wisłę teraz minimum 2-3 sezony i buduje zespół pod swoją taktykę, kupuje odpowiednich piłkarzy etc. Jak przyjdzie jakieś niepowodzenie, to trudno, ale nie można od razu załamywać rąk i za każdym niepowodzeniem stwierdzać, że trzeba gościa wywalić bo mu nie wyszło. Niech ktoś wreszcie raz pomyśli rozsądnie - jeśli mnie nie stać od razu zbudować zespół na Ligę Mistrzów, to trzeba to budować nie przez sezon, dwa, tylko przez kilka, by w pewnym momencie mieć pewność, że do tej "Wielkiej Europy" wejdziemy. Może w Polsce natenczas nie ma zbytnio klimatu do piłki, ale to się musi zmieniać, z racji tego, że powstają wielkie stadiony, po Euro 2012 może być boom na piłkę - ludzie wreszcie może zaczną się bardziej interesować futbolem i przychodzić na mecze. Zobaczymy. Stabilizacja w zespole i wokół niego to główna determinanta sukcesów. Niestety czeka nas bardzo ciężki sezon, ale mam nadzieję, że pomimo tego wielkiego bałaganu jaki mamy dziś po roku powiemy sobie, że mamy nareszcie jakiś szkielet zespołu, z którego już coś sensownego można tworzyć. Liczę w tej przerwie na 2-3 transfery pieniężne, które "zaplombują" nam najbardziej newralgiczne pozycje w zespole. Powinniśmy kupić lewego obrońcę, skrzydłowego i defensywnego pomocnika. Reszta może przyjść z wolnych transferów, bądź za małe pieniądze - też około 3 piłkarzy(chodzi mi łącznie o 6-7 zawodników do pierwszej jedenastki, na miarę możliwości). Resztę może stanowić młodzież, niech wychodzą w drugiej połowie i grają. Jeśli mamy już rozsądnie zarządzać pieniądzem, to nie tak, że sprowadzamy jakiś totalny szrot. I to by było tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
SZROT TO SZROT - nieważne czy polski nieważne czy z zagranicy... gówno amerykańskie śmierdzi tak samo jak gówno polskie, kropka.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 13.05.2012 o godz. 23:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I tak właśnie powstają mity - Cupiał od 9 lat 'nie daje' i nic w tej kwestii się nie zmienia.Jak są transfery 'do klubu' to są one połączone z transferami 'z klubu'. Dlatego choćby dziś tak przebierają nogami by sprzedać Meliksona bo od tej sprzedaży, uzależnione są jakiekolwiek transfery.
Nie ma i nie było opcji transferów do klubu, kiedy Wisła nie sprzeda zawodników.Tak było, tak jest i tak będzie - tyle że na dziś, oprócz Meliksona, w zasadzie nie ma kogo sprzedać, tak więc ciekaw jestem przyszłości, bo można w zasadzie uznać , że ten system poległ i tak na prawdę jedyny sposób by utrzymać płynność finansową, to nie zmniejszenie budżetu o 10% a o 50, co za tym idzie, najpewniej koniec z odgrywaniem w lidze jakiejkolwiek roli Zobaczymy co ten upadek dotychczasowej polityki finansowej przyniesie.Przyszły sezon(jeśli nie zdarzy się cud), to będzie gwóźdź do trumny, takiej Wisły, z jaką mamy do czynienia.Mam nadzieje że ten upadek da nowe otwarcie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kolego 1q2, już po samych przymiarkach "wzmocnień" zgaduję że liga będzie ciekawsza.
Nazwiska takie jak Lisowski, Magiera, Banaś, Mak itp itd dla kogoś kto ligę polską ogląda dłużej niż 1 sezon znaczą tyle samo co nazwiska "Kiełbasy, Podstawka, Króla , Chełbińskiego . Ja osobiście nie kupuję takich bajeczek. Bo jak ktoś myśli że po kilku latach kopania się po czole nagle ktoś eksploduje talentem a w 1 sezon kopacz zmieni się w piłkarza to...gratuluje poczucia im humoru. A gdzie te uśpione wulkany swoich talentów były sezon , dwa sezony wcześniej? Ano w dupie. A gdzie będą za sezon ? głęboko w dupie juz razem z WISLA. Erupcja wulkanów nie trwa wiecznie, szczęście też jest zezowate. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z opcja pierwokupu mam nadzieje ze tym razem nie 1,6 mil
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"Romell będzie wypożyczony do Wisły, z zapisaną w kontrakcie możliwością pierwokupu"
I znów popełniamy ten sam bład. Zespołu sie nie buduje na zawodnikach wypożyczonych ! Ile można popełniac te same błędy? ehhhh
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 14.05.2012 o godz. 08:57.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Co do Quiotto to przynajmniej na filmiku w przeciwieństwie do Beto można stwierdzić że potrafi biegać czy coś jeszcze pozytywnego można o nm napisać raczej nie. Ciekawi mnie tylko czy Bednarz widział go kiedy kol wiek na oczy, czy zdał się na rekomendacje managera i materiały video które w Hondursiae kręcone są kamerą na poziomie tej z telefonów komórkowych. Ciekawe jeszcze czy piłkarzowi z charakteru bliżej do Chaveza czy Costlego. Jeśli go podpiszemy życzę mu naturalnie jak najlepiej ja osobiscie jednak widziałem jako tego "trzeciego" jakiegoś młodego perspektywicznego polaka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.05.2012 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
widziałbym Stępińskiego w Wiśle, chłopak ma ogromny potencjał... dodatkowo idealnie wpisuje się w nową koncepcję BC - kupowanie młodych perspektywicznych polaków... a co do Romella to wydaje mi się, że zawodnik młodzieżowej reprezentacji swojego kraju nie ma prawa być ogórkiem. Pożyjemy, zobaczymy.. najgorsze jest to, że nikt go tak na prawdę nie widział na żywo, bo wątpię żeby ktokolwiek z Wisły fatygował się do Hondurasu żeby go oglądać w akcji, czyli coś w stylu chybił trafił, a nuż się uda z tym Romellem. Typowa "Bednarzowa" prowizorka
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gość z Hondurasu z filmiku wygląda na totalne drewno - zero techniki. Żeby grać w ataku pozycyjnym i piłkę kombinacyjną trzeba zawodników technicznych, szybkich. Jeżeli Diaz do tej pory pomimo lat spędzonych w Europie ma w dalszym ciągu ogromne problemy poza wyżej wymienionymi atrybutami z taktyką to mi osobiście trudno uwierzyć w to, że ten gość się sprawdzi - sam fakt że go wypożyczamy a nie kupujemy świadczy o tym, że w klubie nie ma co do niego 100% przekonania. W kadrze musi być 4 napastników, tym bardziej w kraju gdzie zawodnicy są tak surowi technicznie, bez umiejętności gry 1 na 1 choć poprzez ustawienie w systemie gry na 2 w ataku można pewne sprawy niwelować - gra na 1 napastnika doprowadziła do zawrotnej liczby strzelonych bramek w tym sezonie 29 - można tak grać ale warunki są że ma się w składzie kreatywnych zawodników w pomocy o bardzo dobrej technice, defensywnych pomocników umiejących również rozegrać i wysokiej klasy napastnika - Wisła nie spełnia żadnego z tych warunków.
Dobry napastnik to koszt powyżej miliona euro, drugiego Lewandowskiego jakoś w Polsce nie widać nawet w niższych ligach także sprowadzamy kolejny zresztą raz na ilość nie na jakość. Dziwna sprawa z tym gościem z Hondurasu bo według mediów norweskich w weekend miał odbywać testy medyczne przed transferem do Tromso... czyli co oblał je.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 14.05.2012 o godz. 10:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie zdziwię się jeśli ten hondurasek przyjedzie do nas na testy sportowe.. to idealnie wpisuje się z koncepcję JB (czyt. łysy .... ). Jednym słowem czuje że zaczyna się testowanie ufoludków z całego świata.
Tkwimy w tym samym gównie co kiedyś i tkwić będziemy przez najbliższe lata. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na mnie również nie zrobił wrażenia ( również na filmiku ).
Obawiam się również, że nasza Ukryta Opcja Warszawska nic więcej nie zrobił w tym kierunku niż ja i Szanowny Przedmówca - czyli pozostał przy filmiku. Jak zwykle - obym się mylił, oby to była zasłona dymna, oby to była dziennikarska kaczka itp... Ku chwale Wielkiej Wisły ! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Oby ten Honduranin nie okazał się takim klockiem jak np. Beto.
Wielka, wielka niewiadoma, lepiej brać kogoś kogo widziało się na żywo choć parę razy i wie się coś o nim. Stępińskiego oczywiście brać koniecznie! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
raczej: Koniec Garguly w Wisle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Pamietacie co bylo rok temu gdy przychodzil Nunez? Krążył tu taki filmik z wyczynami Nuneza, te przyspieszenie, dryblingi, technika, strzaly... Mial wciagac lige nosem
Rzeczywistosc okazala sie mniej kolorowa wiec moze teraz tez bedzie odwrotnie - na filmiku Honduranin to drewno ale jak przyjdzie to okaze sie Messim![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do filmików wszyscy jesteśmy zgodni, Quito nie zachwyca, wygląda jakby chłopak nie był wielkim technikiem, ale zobaczymy.Może leci do Norwegii przez Kraków;p
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|