The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2012, 23:16
"Nieoficjalnie wiadomo, że Wisła Kraków zgodzi się na sprzedaż Izraelczyka pod warunkiem, że na stole zobaczy minimum 3 mln euro."

Jak to nieoficjalnie? Kudłaty, o ile nie jestem głuchy powiedział jasno i wyraźnie: 3 miliony na stół - Melikson wasz!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.05.2012, 23:20
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądam na sopie. Płacę za Canal+ więc mam prawo WYMAGAĆ. Wiem, płacę mniej ale i tak więcej niż to jest warte. Jakby jeszcze można było normalnie zaparkować przed stadionem....
Większość tych co chodzi na mecze tez płaci są C+, do tego kupują bilety/karnety i wspierają Wisłę na wyjazdach.
Do momentu jak jeden z drugim nie zrozumie, ze niezbednym warunkiem sukcesu musi być wypełniony stadion, to nic sie nie zmieni. TO właśnie kasa z biletów, karnetów + wydatki z dnia meczowego + reklam na stadionie w dużej mierze decyduje o kondycji finansowej klubu i w konsekwencji kondycji sportowej.

A ty jak siedzisz w domu, to w dniu meczowym co najwyżej zyskuje zabka/kefirek na osiedlu gdy kupisz browara.

Moze jeszcze chcesz czerwony dywan na stadion i czapkę niewidke? Ale wtedy pewnie tez nie przyjedziesz , bo wtedy znów sobie coś wymyslisz!

Dla mnie jak nie przychodzisz na stadion na mecz Wisły to nie jesteś godzien w ogóle wypowiadac sie o Wisle. To tak jak nie pójdziesz głosować, to nie masz prawa narzekać na tych co rządzą.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2012, 23:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie jak nie przychodzisz na stadion na mecz Wisły to nie jesteś godzien w ogóle wypowiadac sie o Wisle. To tak jak nie pójdziesz głosować, to nie masz prawa narzekać na tych co rządzą.
Amen.

Przepraszam za offtop
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2012, 01:00
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Do momentu jak jeden z drugim nie zrozumie, ze niezbednym warunkiem sukcesu musi być wypełniony stadion, to nic sie nie zmieni. TO właśnie kasa z biletów, karnetów + wydatki z dnia meczowego + reklam na stadionie w dużej mierze decyduje o kondycji finansowej klubu i w konsekwencji kondycji sportowej.
Dopóki jeden łysy z innymi kudłatymi nie zrozumieją, że 33 tys przyjdzie jedynie wtedy, kiedy będzie kogo zobaczyć to będzie chodziło na mecze 10 tys i nic tego nie zmieni. Jeśli ktoś myśli, że takim Jovanoviciem czy Wilkiem, którzy o grze w piłkę mają dość mgliste pojęcie, uda się zapełnić stadion na 33 tys to jest w błędzie. Niektórzy lubią sponsorować filmy pokroju Kac Wawa i chodzą na to do kina - ich sprawa. Nie ma jednak takich osób za wiele.

Na dzisiejszy mecz Borussia - Bayern było pół miliona ludzi chętnych na bilety. Jest różnica w stosunku do 10 tys, co nie? Myślisz, że wynika to z lenistwa kibiców czy z tego jak marne widowisko dostają w zamian za poświecenie czasu i kasy? Bo ja myślę, że jakby było na co popatrzyć to chętnych byłoby deczko więcej... A są większe stadiony niż Wisły, które wielu klubom udaje się jakoś zapełnić... Tych którzy chodzą bez względu na to czy Garguła się położy na trawie i zacznie się opalać czy będzie mijał rywali jak tyczki to jest określa liczba i tego nie przeskoczysz. Zważ, że reszta może mieć w dupie oglądanie opalającego Gargułę i jeszcze dopłacanie mu do olejku. Dlatego chodzi na mecze tyle ile chodzi. Niektórzy ze względu na marny poziom oglądają jeszcze mecze w TV. A wiele osób jest takich, które w ogóle przestają się interesować bo poziom całej Ekstraklasy spadł już na pysk dawno a teraz puka w dno od spodu. Podsumowując: niezbędnym warunkiem zapełnienia stadionu jest zaoferowanie widowiska na odpowiednim poziomie a nie na odwrót.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.05.2012 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.05.2012, 10:26
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Cały sezon był jednym z najlepszych zawodników, grał dobrze w pucharach, strzelał gole asystował. Prawdopodobnie spędził najwięcej minut na boisk z wszystkich naszych zawodników. Liga, liga europejska, puchar polski przez wiekszość sezonu nikt nie pisał o nim złego słowa. Mało tego byl tym o którym, się mówiło że jest to "jedyny, który walczy"
Zdarzyły mu się ze 3,4 słabsze mecze pod koniec sezonu i nagle ktoś dochodzi do wniosku "ten Wilk jednak słaby" Nie wiem czy to jest nasza taka polska mentalność aby objeżdżać jak komuś nie idzie czy to ogólnie jakaś taka ludzka nienawiść bo teraz jak widzę że jak Messi się gdzieś potknie to jakby pół świata na to czekała aby powiedzieć że jednak on nie jest najlepszy.
Nie wiem czy to do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Czarek to w mojej ocenie najlepszy zawodnik Wisły w tym sezonie. Faktycznie jako jeden z niewielu zostawiał serce na boisku (swoją drogą w Polsce robimy z tego jakąś super cechę, a prawda jest taka, że KAŻDY zawodnik powinien z takim zaangażowaniem grać). Niestety jest strasznie surowy technicznie. Ma problem ze zmianą ciężaru gry, czy kontrolą tempa. Nie wspominając nawet o strzale z dystansu. Plusem były jego wejścia do przodu, ale od jakiegoś czasu ich nie widziałem (przypuszczalnie wynika to z taktyki).

Żebyś Ty chociaż regularnie oglądał tego Pazdana napisał o nim coś konkretnego bo ja widziałem takie mecze w którym podawał napastnikowi drużyny przeciwnej prostopadłe piłki i taki w którym strzelił gola z 35 metrów.
Nie istnieje piłkarz, który nie popełnia błędów (w szczególności przy naszych możliwościach finansowych). Pazdan nie jest piłkarzem wybitnym, ale na naszym podwórku zdecydowanie się wyróżnia. W defensywie pracuje podobnie do Wilka, ale w ofensywie prezentuje się lepiej. Gdyby kosztował z 2 mln euro można by się było zastanawiać, ale skoro jest do wzięcia za darmo i Bednarz wraz z dziennikarzami będą bardziej identyfikować się z Wisła jeżeli na środku będzie grał Michał, a nie jakiś Makumba to warto rozważyć jego kandydaturę. Dodatkowym plusem jest fakt, że może grać na środku obrony, co jest istotne biorąc pod uwagę naszą obronę w tym sezonie.

Czy opisałbyś mi mecz Głowackiego w Trabzonsporze i z kim Brożek nie dały rady Celticu czy Turcjii. A nie tylko zasiadał w loży szyderców którzy będą wyśmiewać wszystko co dzieję się w klubie.
Ja popieram sprowadzenie Pawła, a już w szczególności Arka.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.05.2012, 11:38
Fojut wolny, tylko trzeba go wyleczyć...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2012, 11:44
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Czarek to w mojej ocenie najlepszy zawodnik Wisły w tym sezonie. Faktycznie jako jeden z niewielu zostawiał serce na boisku (swoją drogą w Polsce robimy z tego jakąś super cechę, a prawda jest taka, że KAŻDY zawodnik powinien z takim zaangażowaniem grać). Niestety jest strasznie surowy technicznie. Ma problem ze zmianą ciężaru gry, czy kontrolą tempa. Nie wspominając nawet o strzale z dystansu. Plusem były jego wejścia do przodu, ale od jakiegoś czasu ich nie widziałem (przypuszczalnie wynika to z taktyki).
W normalnych warunkach piłkarz surowy technicznie nie mógłby pretendować do miana najlepszego piłkarza jego drużyny jeśli mówimy tu o kandydacie na mistrza kraju większego niż San Marino. Wychodzi na to, że piłkarz bez umiejętności wygrywa konkurencje na najpopularniejszego grajka bo jako jedynemu (lub jednemu z nielicznych) się chce. Myślę, że mamy odpowiedź dlaczego Wisła przegrała co można było przegrać w ostatnim sezonie. Póki w jakimś stopniu wyróżniającym się piłkarzem w klubie będzie zawodnik środka pola, bez techniki, bez podania, bez strzału, z kiepskim odbiorem piłki (mnóstwo fauli), bez warunków fizycznych, które powinien mieć na tej pozycji, bez wzrostu i skoczności (gol Elsnera) i ogólnie bez większego talentu do piłki nożnej to nie ma co liczyć, że Wisła będzie wyżej niż w ostatnim sezonie.

Wisła miała jednak lepszych grajków w tym sezonie. Na jesieni Biton wymiatał. Pareiko też jest wyżej w moim rankingu. Diaz zostawia na boisko tyle samo zdrowia jak nie więcej. Melikson długo się leczył bez niego Wisła była to inna słabsza drużyna. Wilk miał bardzo mały wpływ na charakter tej drużyny a jeśli jakiś miał to często negatywny. Prowokował mnóstwo fauli 30-40 metrów od bramki z czego wpadało bardzo dużo goli. Jak wypadł ze składu na dwa mecze to Wisła nawet jakby odżyła i wygrała dwa mecze.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 13.05.2012, 11:57
Fojut nie wiadomo jak będzie grał, ja bym nawet nie brał go pod uwagę. Natomiast Wilk od czasu Maaskanta zrobił krok w tył jeżeli chodzi o ofensywe. Pamiętamy jak Maaskant uczył go kreatywności, podania itd. Teraz Probierz ani wcześniej Moskal nie pracowali nad tym elementem gry u niego.
Odpowiedz cytując
Malaki
Member

Od: 11.2011

Stary 13.05.2012, 12:06
Fojut nie wiadomo jak będzie grać, natomiast wiadomo gdzie będzie grać.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...61/story.shtml
Mój oczywisty bład :
http://ekstraklasa.net/fojut-nie-zag...22dd8d04000000
Sorry.
Powód: Nieaktualne wiadomości
Ostatnio edytowane przez Malaki : 13.05.2012 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 13.05.2012, 13:35
Wisła miała jednak lepszych grajków w tym sezonie. Na jesieni Biton wymiatał. Pareiko też jest wyżej w moim rankingu. Diaz zostawia na boisko tyle samo zdrowia jak nie więcej. Melikson długo się leczył bez niego Wisła była to inna słabsza drużyna. Wilk miał bardzo mały wpływ na charakter tej drużyny a jeśli jakiś miał to często negatywny. Prowokował mnóstwo fauli 30-40 metrów od bramki z czego wpadało bardzo dużo goli. Jak wypadł ze składu na dwa mecze to Wisła nawet jakby odżyła i wygrała dwa mecze.
Biton miał zadziwiającą zdolność zagrań na światowym poziomie w jednym meczu, a potem partaczenia najprostszych piłek w drugim. Niemniej, jak to się mówi, ma gola. Pewnie bym się zgodził, gdyby nie fatalna dyspozycja po dłuższym odstawieniu od zespołu. Na wiosnę zdarzało mu się przyćmić Gargułę w plebiscycie na najbardziej niewidocznego zawodnika meczu.
Z Pareiką można dyskutować. Faktem jest, że ta dwójka była najlepsza w tym sezonie.
Diaz może zostawia zdrowie, ale, jak ktoś gdzieś napisał, biega jakby każda część jego ciała biegała osobno. Jeżeli zagra jeden mecz dobrze, to w dwóch następnych na bank kilka razy sprezentuje rywalom 200% okazję. Świętowałem gdy się go pozbyliśmy, a tu znowu przyszedł... Oby informacje o możliwym pozostaniu były tylko plotkami...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2012, 14:13
Od Bitona proszę się odstosunkować. To Wisła z niego zrezygnowała a dopiero później on zrezygnował z Wisły, stąd jego olewające podejście do gry na wiosnę. Taka była kolejność.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.05.2012 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 13.05.2012, 14:30
emjot napisał(a):Wyświetl post
Krótko i treściwie: chilijski menago Hugo Perez poinformował wczoraj że napastnik RQ przybył do Tromsoe. Ma jeszcze ofertę z klubu z Polski, ale zawodnik preferuje ofertę Norwegów.
To by było tyle w temacie RQ
już nie mówię o tym że koleś ma ofertę z Championship (menago nie chce podać nazwy klubu)
No i mamy pierwszy sukces Bednarza. Pierwszy z wielu nadchodzących artykułów pt. "(Nazwisko piłkarza) nie zagra w Wiśle."

Mam nadzieję, że Jacek przynajmniej stwarza jakieś pozory i siedzi w biurze, a nie opala łysą glacę na wakacjach w Tunezji.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.05.2012, 14:38
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Jacek przynajmniej stwarza jakieś pozory i siedzi w biurze, a nie opala łysą glacę na wakacjach w Tunezji.
A czy nie bierzesz pod uwagę opcji numer 2? Chodzi tutaj mianowicie o chęć podniesienia kwoty za transfer od Tromsoe. Dyrektor honduraskiego klubu sprytnie powiązał Chaveza z Quioto i tak mogła wyjść wiarygodna informacja, ze i my jestesmy nim zainteresowani. To przeciez tak powszechna obecnie praktyka, ze mała bania.. Jak dla mnie właśnie tak sprawa wyglądała.

Naprawdę, nie bądźmy aż tak jednostronni w osądach.. Dla mnie Łysy może testować tabun obywateli Kambodżanu, ale niech wynajdzie wśród nich drugiego Marcelo i Meliksona nawet w niższych ligach polskich.
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Od: 07.2011

Stary 13.05.2012, 14:48
Wyczuwam że nie długo pojawi sie "zainteresowanie" jakims ciekawym zawodnikiem (jak swego czasu Nei, Tristan), po to żeby po miesiącu oczekiwania przeczytać to wyżej - "X... Y... nie dla Wisły"
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 13.05.2012, 14:49
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
A czy nie bierzesz pod uwagę opcji numer 2? Chodzi tutaj mianowicie o chęć podniesienia kwoty za transfer od Tromsoe. Dyrektor honduraskiego klubu sprytnie powiązał Chaveza z Quioto i tak mogła wyjść wiarygodna informacja, ze i my jestesmy nim zainteresowani. To przeciez tak powszechna obecnie praktyka, ze mała bania.. Jak dla mnie właśnie tak sprawa wyglądała.

Naprawdę, nie bądźmy aż tak jednostronni w osądach.. Dla mnie Łysy może testować tabun obywateli Kambodżanu, ale niech wynajdzie wśród nich drugiego Marcelo i Meliksona nawet w niższych ligach polskich.
Uwierz mi, że zwykle daleko mi do jakiegokolwiek radykalizmu w osądach, ale niestety Bednarz po prostu fatalnie mi się kojarzy. Od swojego powrotu zdążył już zaliczyć kilka niezłych wpadek i kompletnie nie przekonuje mnie granie non stop kartą "Ale przecież znalazł Marcelo."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.05.2012, 14:57
Od Bitona proszę się odstosunkować. To Wisła z niego zrezygnowała a dopiero później on zrezygnował z Wisły, stąd jego lewackie podejście do gry na wiosnę. Taka była kolejność.
O czym Ty za przeproszeniem pier*
Biton dostawał dobre pieniądze za wykonywanie swojego zawodu, sam od początku doskonale wiedział, że istnieje mała szansa aby został dłużej w Wiśle a ludzka przyzwoitość czy chęć gry nakazywała mu mówić o możliwości pozostania w klubie dla którego obecnie pracuje. Wyobrażasz sobie że Biton mówi w połowie rudny. "Nastrzelałem dużo goli, będę miał lepsze oferty i na pewno tu nie zostanę" To byloby nic innego jak strzelenie samobója.
Im częściej o tym wspominał tym brzmiało to z jego ust coraz dziwniej. Powiedzmy sobie szczeże Genkov w tej rundzie wyglądał zdecydowanie lepiej, do pierwszej 11 Bitona wpychał nawet sam dudu dahan sugerując że Wisła zachowuję się nie profesjonalnie, tylko że Dudu dostawał szansę, nawet w Gdańsku pozwolono mu wykonać karnego co jest sprzeczne z tezą że graliśmy na obniżenie ceny. Nie dość, że Biton nie gral dla drużyny to dodatkowo zatracił to co go wyróżniało - skuteczność bo zmarnował kilka sytuacji w dziecinny sposób.

Dudu to piłkarz który ma ogromny potencjał jeśli chodzi o strzelanie goli, technika jest strzału jest imponująca, natomiast reszta kwestii pozostawia wiele do życzenia. Po jego wejściu w meczu z Górnikiem można było zadać pytanie: " Czy to piknik czy mecz Wisły"
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2012 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 13.05.2012, 14:59
Mniej więcej tak to sobie wyobrażam...[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2012, 15:12
O czym Ty za przeproszeniem pier*
Wyobrażasz sobie że Biton mówi w połowie rudny. "Nastrzelałem dużo goli, będę miał lepsze oferty i na pewno tu nie zostanę" To byloby nic innego jak strzelenie samobója.
Owszem... wyobrażam sobie. Myślę, że właśnie tak było. Tylko, że wcale nie strzelił sobie samobója. Strzelił tych goli wystarczająco dużo, żeby być spokojnym o dobry kontrakt w jakimś klubie. Wisła go zlała więc potem on już grał na pół gwizdka jak większość drużyny. Zobaczył, że większości też zwisa więc co ona będzie sam szarpał? Miał to gdzieś i ja go rozumiem. A skutecznych napadziorów jest mało w ogóle. Taki Lewandowski jest jednym z lepszych w Europie. W Polskiej lidze to był Rudniew i Franek... Następni to Piech, Ljuboja i Biton. Więc jest w pierwszej piątce ligi... o jego kontrakt się nie martw.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.05.2012 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.05.2012, 15:24
Owszem... wyobrażam sobie. Myślę, że właśnie tak było. Tylko, że wcale nie strzelił sobie samobója. Strzelił tych goli wystarczająco dużo, żeby być spokojnym o dobry kontrakt w jakimś klubie. Wisła go zlała więc potem on już grał na pół gwizdka jak większość drużyny. Zobaczył, że większości też zwisa więc co ona będzie sam szarpał? Miał to gdzieś i ja go rozumiem. A skutecznych napadziorów jest mało w ogóle. Taki Lewandowski jest jednym z lepszych w Europie. W Polskiej lidze to był Rudniew i Franek... Następni to Piech, Ljuboja i Biton. Więc jest w pierwszej piątce ligi... o jego kontrakt się nie martw.
tetris wake up! Biton do samego końca twierdził że chce tu zostać tylko tych pytań było proporcjonalnie mniej wraz z jego słabszą grą i marnowaniem setek. Zlewania sprawy nie było na początku tylko brak umiejętności bo przegrywał rywalizacje z Genkovem nie u jednego trenera. Zapewniam Cie że jeśli ktoś go obserwował wiosną i zobaczył jesienią ta na pewno nie wyłoży za niego dobrych pieniędzy. W przeciwieństwie do zawodników którzy poszli do Niemiec czy to Rudniev oraz Lewandowski Biton nie ma potencjału motorycznego oraz fizycznego. Nie mówiąc o kwestii wolicjonalnej, u tych zawodników podstawą jest walka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.05.2012 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.05.2012, 15:27
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi, że zwykle daleko mi do jakiegokolwiek radykalizmu w osądach, ale niestety Bednarz po prostu fatalnie mi się kojarzy. Od swojego powrotu zdążył już zaliczyć kilka niezłych wpadek i kompletnie nie przekonuje mnie granie non stop kartą "Ale przecież znalazł Marcelo."
Wiadomo. Na dobrą sprawę jeden solidny transfer nijak ma się do wszystkich Betonów i MakpfherlinówDudówOmagbemich, których nam nasprowadzał. Ja też do tego człowieka nie pałam szczęśliwością, ale skoro już od niego zależą transfery to mam cholerną nadzieję, że tym razem coś mu wypali.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2012, 16:01
Ludzie , Bednarz i tak pewnie teraz jest na urlopie ... Nie znacie go ? Przecież On lubi sobie zrobić wolne kiedy inni budują skład na następny sezon.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2012, 16:18
tetris wake up! Biton do samego końca twierdził że chce tu zostać tylko tych pytań było proporcjonalnie mniej wraz z jego słabszą grą i marnowaniem setek. Zlewania sprawy nie było na początku tylko brak umiejętności bo przegrywał rywalizacje z Genkovem nie u jednego trenera. Zapewniam Cie że jeśli ktoś go obserwował wiosną i zobaczył jesienią ta na pewno nie wyłoży za niego dobrych pieniędzy. W przeciwieństwie do zawodników którzy poszli do Niemiec czy to Rudniev oraz Lewandowski Biton nie ma potencjału motorycznego oraz fizycznego. Nie mówiąc o kwestii wolicjonalnej, u tych zawodników podstawą jest walka.
A co miał powiedzieć? Nie każdy jest Kirmem i nie mówi wprost, że chodzi o odfajkowanie kolejnych meczu do wakacji. Większość grajków będzie mówiła, że się starają i im zależy - bez względu na to jak jest naprawdę. Jeśli im wierzysz - Twoja sprawa. Myślę, że jeszcze usłyszymy o Bitonie nie raz i nie dwa. Ale jak strzela gole dla innego klubu. Natomiast cena 1,6 mln oczywiście wygórowana - nie mam tu żadnych pretensji, że go nie wykupiono. Myślę, że jest wart jakieś 900 tys euro + 20% od następnego transferu. Jakby się sprawdził i poszedł za rok-dwa za 3 mln to wtedy Belgowie dostali by te 1,6 bańki w sumie ale tak od razu to lekka przesada.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.05.2012 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 13.05.2012, 16:37
A co miał powiedzieć? Nie każdy jest Kirmem i nie mówi wprost, że chodzi o odfajkowanie kolejnych meczu do wakacji. Większość grajków będzie mówiła, że się starają i im zależy - bez względu na to jak jest naprawdę. Jeśli im wierzysz - Twoja sprawa. Myślę, że jeszcze usłyszymy o Bitonie nie raz i nie dwa. Ale jak strzela gole dla innego klubu. Natomiast cena 1,6 mln oczywiście wygórowana - nie mam tu żadnych pretensji, że go nie wykupiono. Myślę, że jest wart jakieś 900 tys euro + 20% od następnego transferu. Jakby się sprawdził i poszedł za rok-dwa za 3 mln to wtedy Belgowie dostali by te 1,6 bańki w sumie ale tak od razu to lekka przesada.
Powtórzę po raz kolejny, "problemem" zarówno w przypadku Bitona, jak i Maora jest de facto Dahan. Od początku było wiadomo, że to właśnie on ma olbrzymi wpływ na swoich zawodników. Od kiedy zaczęły się psuć relacje na linii Dahan-Wisła (czyli nota bene od początku kadencji Bednarza) Dudu i Maor zaczęli zachowywać się jak obrażone dzieciaki.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2012, 19:10
Co do ataku to jest wystarczająco dobry na ligę .Aczkolwiek największą bolączka Wisły to pomoc bo Jirsak, Wilk,i Sobolewski to za mało tak samo jak obrona która ostatnio legła w gruzach i brak zmiennika dal Estończyka.Pocieszające że temat transfeu Małeckiego jest zamknięty co daje duże prawdopodobieństwo że Małecki od nowego sezonu będzie w wyjściowej 18tce teamu Probierza
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.05.2012 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 13.05.2012, 22:13
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Co do ataku to jest wystarczająco dobry na ligę .Aczkolwiek największą bolączka Wisły to pomoc bo Jirsak, Wilk,i Sobolewski to za mało tak samo jak obrona która ostatnio legła w gruzach i brak zmiennika dal Estończyka.Pocieszające że temat transfeu Małeckiego jest zamknięty co daje duże prawdopodobieństwo że Małecki od nowego sezonu będzie w wyjściowej 18tce teamu Probierza
No i dobrze. Bo czyż nie tego właśnie chcą kibice Wisły? Więc się cieszmy że Mały jest naszym krajanem .
Warszawski uzurpator bardzo liczy się z głosem trybun wiec Polaków nam odbierać nie zamierza.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2012, 23:14
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Fojut wolny, tylko trzeba go wyleczyć...
Głowacki - Fojut. Sztab medyczny osiwieje jak wejdzie na forum i zobaczy co się święci.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.05.2012, 23:21
Fojut na 9 miesięcy bodaj wyleciał.
Nie dzięki - ale Celeban czy nawet Tadziu Socha jest lepszy od Fojuta.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 13.05.2012, 23:36
Głowacki - Fojut. Sztab medyczny osiwieje jak wejdzie na forum i zobaczy co się święci.

Jeszcze na to ze czasami L4 przyniesie można przymknąć oko, jednak kontuzja w parze z słabymi umiejętnościami nic nie wróży dobrego
Zresztą samo już jego nazwisko jakoś dziwnie mi się kojarzy

Szkoda że nasza ligowa piłka jest naprawdę tak żenująca że wystarczy wykonać sumiennie kilka zgrań by zostać wyłapanym z tłumu.
Coś co powinno być "abecadłem zawodowego piłkarza" urasta do rangi nie spotykanego zjawiska na naszych boiskach .
Smaczku dodają sportowe media, które zamiast piać z zachwytu nad kilkoma zagraniami w sezonie powinny raczej skupic się na tym, dlaczego reszta takich podstaw nie potrafi.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 14.05.2012, 05:55
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Nasz atak na chwilę obecną to sam Genkov (0,33 gola na mecz ogólnie/0,33 gola na mecz w Ekstraklasie ). Od biedy można dołączyć Ilieva (0,07/0,03), czy Małeckiego (0,15/0,00). Cała trójka zdobywa łącznie ~0,55 gola na mecz, a w Ekstraklasie zawrotną średnią ~0,36 gola na mecz. Krótko mówiąc nasz atak nie jest wystarczająco dobry.

PS. Nie zmienia to faktu, że pomoc i obrona też jest dramatycznie słaba.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.05.2012, 14:09
Towarzysz Generał zapomniałeś o Boguskim ale muwiąc o stanie ataku to będzie całkowice dobry jak na lige biorąc transfer Brożka. Co do Honduranina to wielka niewiadoma zwłaszcza że w Krakowie wyścig zbrojęn jest na 2 kluby .Więc do końca niewiadomo czy Honduranin negocjuje z Wisłą czy z nowym I ligowcem z drugiej strony Błoń.A co do Garguły to w ŁKSie mogą sie cieszyć bo raczej dni Garguły są policzone tak samo jak Bełchatowa które raczej długo nie zawita w ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.05.2012 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów