|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kwestia Madery w Wiśle już nieaktualna. OFICJALNIE podpisał kontrakt z Lechią.
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...zewa_Lodz.html |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zaczyna sie ...............(tu wpisz nazwisko) nie dla Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To kiedyś była kwestia Madery?
![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Stoperzy to akurat w tej chwili najmniejszy problem, zwłaszcza jak wróci Głowa.
Kto będzie robił grę i strzelał gole - oto jest pytanie/problem. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Banaś zagrał pół dobrego sezonu i już mu dajecie umowe na 5 lat ?
![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Znasz jakiegoś lepszego polskiego obrońcę, którego mamy szansę wyjąć? Swoją drogą: skąd 5 lat?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
prawda jest taka, ze potrzeba nam koniecznie obroncow bo kazda druzyne zaczyna sie budowac od obrony. Jak grali nasi obroncy dzis? Jak ktos mi mowi ze stoperzy to nei problem to niech spojrzy jacy stoperzy grali w ostatnich 5 meczach... nie problem ?
Konieczny tez jak dla mnie jest tez lewoskrzydlowy bo Kirm to jest porazka i moze dobrze byloby tez prawoskrzydlowego. + Napastnik jako konkurencja dla Genka. Czyli caly sklad ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja na lewą obronę bym wziął Sadloka. Może i drewnowaty ale pokażcie mi jakiegoś innego, dobrego LO w Polsce. A że JW może się wycofać to będzie za grosze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do lewej obrony to tak na szybko lepsi od Sadloka z naszej ligi to: Oleksy, Magiera, Dudu, Lisowski, Wawrzyniak, Henriquez.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Banaś miał dobrą rundę, charakter pokazał ale pożyjemy zobaczymy. Pamiętam że Arkadiusz Klimek też miał dobrą rundę w Zagłębiu i nikt o tym nie pamięta. Też był temat transferu. 10 lat temu. Sezonowe ogórki mamy Osmana, Hujozę, Czekaja, Nalepę prawie mamy Głowę na tak przeciętną ligę wystarczy "20 milionów nie mamy na transfery" Michał Probierz Przyjdą ludzie bez nazwisk i dobrze Problem to celność strzałów defensywnych pomocników, anemiczność skrzydłowych, mało bramek napastników
Ostatnio edytowane przez grzybson87 : 11.05.2012 o godz. 15:48.
![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Banaś ciekawy pomysł, na pewno ma instynkt do strzelania goli, w defensywie solidny. Ale transfery trzeba robić z głową. Np bralbym razem z nim w pakiecie kogoś kto ma ostrą dobrą wrzutę z polskiej ligi to np taki Magiera, czy Dudu, bo Kosowski raczej za stary
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie oglądam na sopie. Płacę za Canal+ więc mam prawo WYMAGAĆ. Wiem, płacę mniej ale i tak więcej niż to jest warte. Jakby jeszcze można było normalnie zaparkować przed stadionem... Albo pod jeśli byłby taki parking... Ale ja łaskawie odpuszczę sobie prawo do tych wymagań. Nie wymagam niczego. Ja tylko komentuje to co się dzieje i na tej podstawie przewiduje co się będzie działo. Czasami (ale rzadko) z przymrużeniem oka. W tym momencie komentuje zatrudnienie łysego legionisty, który ma zamiar sprowadzić grających ambasadorów. To czy mam rację zobaczymy w przyszłości. Być może Głowa zagra jak Żewłakow a Brożek zagra jak Piech i dadzą Wiśle mistrza. Nie mam nic przeciwko. To jest polska liga. Tu każdy może być mistrzem, nawet Marek Wasiluk. Wracając do transferów to jednak mam wrażenie, że bardziej prawdopodobna jest wersja, że Głowacki zatrzyma się na 300. meczu rozegranym dla Wisły i resztę spędzi w szpitalu a Brożek podzieli los Żurawskiego i straci miejsce w składzie na rzecz Diaza, który zostanie przerobiony na napadziora (Genkow w dalszym ciągu będzie leczył przeziębienie). Pod koniec lutego 2013 Żurawski, Brożek i Głowa zajmą się już wspólnie wyborem lasek, które mają wyjść z piłkarzami z okazji Dnia Kobiet. Ja bym widział w składzie Pazdana za Wilka, który - po odsunięciach do klubu Kokosa - wyrasta na najsłabsze ogniwo. Nie chodziłem na mecze więc mogę stówkę (bo powiedzmy, że już jedną przelałem na konto Wisły opłacając C+) dorzucić jakby to miało zadecydować o takiej wymianie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 12.05.2012 o godz. 00:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Czy dobrze to się okaże. To truizm, ale liczą się przede wszystkim umiejętności. Mając mocną obronę (a zaproponowana przeze mnie niewątpliwie jest mocna) moglibyśmy większy nacisk położyć na grę w ofensywie. Gdyby Probierz zaczynał Przygodę w Wiśle nie traciliśmy bramek, ale dwójka defensywnych pomocników praktycznie nic nie wnosiła do przodu, bo musiała asekurować obronę. Bramki padały po stałych fragmentach. Gdy tylko defensywni pomocnicy zaczęli bardziej udzielać się w ofensywie to praktycznie w każdym meczu traciliśmy bramkę. Jak chcemy wywalczyć mistrzostwo, a nie dostać je od rywali to nie możemy tracić bramki z każdym kto się nawinie (chyba, że się rozstrzelamy, ale na to się nie zapowiada) |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jaga testuje Piotra Darmochwała z Okocimskiego...
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Zdarzyły mu się ze 3,4 słabsze mecze pod koniec sezonu i nagle ktoś dochodzi do wniosku "ten Wilk jednak słaby" Nie wiem czy to jest nasza taka polska mentalność aby objeżdżać jak komuś nie idzie czy to ogólnie jakaś taka ludzka nienawiść bo teraz jak widzę że jak Messi się gdzieś potknie to jakby pół świata na to czekała aby powiedzieć że jednak on nie jest najlepszy. Żebyś Ty chociaż regularnie oglądał tego Pazdana napisał o nim coś konkretnego bo ja widziałem takie mecze w którym podawał napastnikowi drużyny przeciwnej prostopadłe piłki i taki w którym strzelił gola z 35 metrów. Czy opisałbyś mi mecz Głowackiego w Trabzonsporze i z kim Brożek nie dały rady Celticu czy Turcjii. A nie tylko zasiadał w loży szyderców którzy będą wyśmiewać wszystko co dzieję się w klubie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.05.2012 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciekawy zawodnik: Bernardo Vieira de Souza.
http://www.youtube.com/watch?v=woCaOD4zoZw http://www.youtube.com/watch?v=2CxL_vJ19ss Dobre noty zbiera także Alejandro Damian Gonzalez obrońca z Urugwaju ![]()
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 12.05.2012 o godz. 12:12.
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wlasnie ogladam mecz J-League Gamba Osaka vs. Vegalta Sendai i dobrze prezentuje sie lewy obronca Gamby, Hiroki Fujiharu:
http://www.transfermarkt.de/de/hirok...er_179281.html Bardzo dobrze wyszkolony technicznie (jak wszyscy Japonczycy), szybki i czesto wlacza sie do gry ofensywnej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Piech 500tys (za rok kończy mu się kontrakt)
Kupisz 600tys Teodorczyk free Głowacki Diaz nowy kontrakt dla Małeckiego Gajos Oleksy Wszołek i jakiś dobry środkowy pomocnik (najlepiej z zagranicy) sprzedaż Chavez Jovanic Melikson Skład: Pareiko- Jovanovic Głowacki(Czekaj/Uryga) Diaz (Bunoza) Oleksy - Wilk (Sobol) Garguła (nowy pomocnik)- Kupisz (Kirm) Małecki (Iliev, Wszołek)- Genkov Piech (Teodorczyk) obcięcie kontraktu Gargule i Boguskiemu moim zdaniem jak najbardziej drużyna z szansą na Mistrza po sprzedaży Meliksona za dobrą cenę na pewno by starczyło małe ryzyko, że coś nie wypali, trochę świeżości (Oleksy, Gajos, nowy pomocnik, Teodorczyk, Wszołek) z szansą na wypromowanie moim zdaniem optymalne rozwiązania jeżeli Paweł rozwiąże kontrakt to jeszcze on jak najbardziej realne i nie trzeba szaleć cała sztuka w zasadzie polegałaby na znalezieniu dobrego przyszłościowego środkowego pomocnika z dużym potencjałem czasami oczywiste rozwiązania są najlepsze, szczególnie kiedy nie możemy zbytnio ryzykować niech każdy zarabia średnio 200tys euro (maksymalnie pewnie tyle by wyszło) to daje pensje maksymalnie 16 milionów kompletna drużyna i zdrowa konkurencja
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 12.05.2012 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.latribunadeportiva.hn/201...ha-a-crisanto/
Tekst dotyczący tego Honduranina - Romella Quioto. Przetłumaczcie sobie z hiszpańskiego na polski. Ja zrozumiałem, że ten koleś był/jest na testach w Norwegii i że tam może liczyć na znacznie większe zarobki niż w Polsce |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz oglądał dziś Gajosa pewnie, bo jak podaje strona oficjalna Rakowa (relacja live) pojawił sie na stadionie, może coś z tego transferu wyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To by było tyle w temacie RQ ![]() już nie mówię o tym że koleś ma ofertę z Championship (menago nie chce podać nazwy klubu) ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dahan poinformował dziś, że Maor opuści Wisłę na 100%, więc jeśli były tu jeszcze osoby wierzące w jego pozostanie - to niestety możecie kwestię uznać za zamkniętą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Gosc ktory pier... trzy po trzy bo brakuje mu pieniedzy w budzecie doowym i teraz szuka na gwalt chetncyh na Meliksona bo tzreba sobie podreperowac swoj budzet domowy.. Melikson odejdzie tylko i wylacznie wtedy jak Wisla podpisze transfer z innym klubem a Dohan moze sobie dalej pierd.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może i Wisłę opuści, ale jeśli prawdą jest mityczne minimum w wysokości 3 ml. Euro, to osobiście wątpię czy znajdzie się kupiec, który wyłoży taką sumkę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|