The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2012, 11:40
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post

Pierwszy skład prezentowałby się następująco: Pareiko - Olkowski, Głowacki, Banaś, Oleksy - Pazdan, Rakowski - Kupisz, Małecki - Iliev - Brożek/Genkov

Na papierze prezentuje się to bardzo fajnie.

Co o tym sądzicie?
Rozsądnie ale bez Banasia, prędzej Chavez/Nalepa/Czekaj /Bunoza - i tak ich mamy w składzie a nie sądzę, że uda się ich pozbyć. Rakowski to interesująca propozycja ale obawiam się, że Zagłębie go za frytki nie puści, to samo może być z Oleksym. Niemniej skład jak najbardziej realny na naszą kieszeń.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.05.2012, 13:13
Kwestia Madery w Wiśle już nieaktualna. OFICJALNIE podpisał kontrakt z Lechią.
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...zewa_Lodz.html
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 11.05.2012, 13:20
Zaczyna sie ...............(tu wpisz nazwisko) nie dla Wisły.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.05.2012, 13:41
To kiedyś była kwestia Madery?
.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.05.2012, 13:45
Stoperzy to akurat w tej chwili najmniejszy problem, zwłaszcza jak wróci Głowa.
Kto będzie robił grę i strzelał gole - oto jest pytanie/problem.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 11.05.2012, 13:52
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
To kiedyś była kwestia Madery?
Chyba w zimie. Ale poprzedni wpis odnosil sie do sytuacji ogolem.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.05.2012, 13:56
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Rozsądnie ale bez Banasia, prędzej Chavez/Nalepa/Czekaj /Bunoza - i tak ich mamy w składzie a nie sądzę, że uda się ich pozbyć.
Chavez być może odejdzie, Czekaj i Bunoza na chwile obecną to nie są obrońcy na miarę Wisły, no i są bardzo podatni na kontuzje. Moim zdaniem jeden może zostać, a drugi powinien zostać wypożyczony. Nalepy sam nie obserwowałem zbyt długo, ale z opinii ludzi, którzy go widzieli to Wisły nie zbawi.
Jeżeli Chavez odejdzie to wręcz musimy pozyskać jakiegoś solidnego obrońcę. Zaproponowałem Banasia, bo to chyba jedyny sensowny obrońca z polskiej, którego mamy jakiekolwiek szanse wyjąć, a mój skład w założeniu miał być właśnie "dobry, bo polski". Możemy oczywiście szukać poza granicami naszego kraju, a jeżeli z Adamem nie wyjdzie to wręcz będziemy zmuszeni

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Rakowski to interesująca propozycja ale obawiam się, że Zagłębie go za frytki nie puści, to samo może być z Oleksym. Niemniej skład jak najbardziej realny na naszą kieszeń.
Rakowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu (wg strony Zagłębia), a za darmo go nie wziąć to grzech (zakładając oczywiście spolszczenie kadry). Chodzą słuchy, że Hapal nie chce Oleksego, więc nie powinien kosztować jakiś olbrzymich pieniędzy. Inna sprawa, że kilkaset tysięcy euro za dobrze rokującego Polaka na newralgiczną pozycję to nie są wygórowane wymagania. Konkurencji krajowej praktycznie nie ma, więc za kilka lat zapewne będzie reprezentantem.
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 11.05.2012, 14:04
Banaś zagrał pół dobrego sezonu i już mu dajecie umowe na 5 lat ?
absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 11.05.2012, 14:30
Znasz jakiegoś lepszego polskiego obrońcę, którego mamy szansę wyjąć? Swoją drogą: skąd 5 lat?
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 11.05.2012, 14:31
prawda jest taka, ze potrzeba nam koniecznie obroncow bo kazda druzyne zaczyna sie budowac od obrony. Jak grali nasi obroncy dzis? Jak ktos mi mowi ze stoperzy to nei problem to niech spojrzy jacy stoperzy grali w ostatnich 5 meczach... nie problem ?

Konieczny tez jak dla mnie jest tez lewoskrzydlowy bo Kirm to jest porazka i moze dobrze byloby tez prawoskrzydlowego. + Napastnik jako konkurencja dla Genka.

Czyli caly sklad
Odpowiedz cytując
Jacha
Member

Od: 08.2010

Stary 11.05.2012, 14:46
Ja na lewą obronę bym wziął Sadloka. Może i drewnowaty ale pokażcie mi jakiegoś innego, dobrego LO w Polsce. A że JW może się wycofać to będzie za grosze.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.05.2012, 15:03
Jacha napisał(a):Wyświetl post
Ja na lewą obronę bym wziął Sadloka. Może i drewnowaty ale pokażcie mi jakiegoś innego, dobrego LO w Polsce. A że JW może się wycofać to będzie za grosze.
Tylko że Sadlok nie jest lewym obrońcą tylko stoperem , jak gra na lewej to tak jakby drużyna grała bez zawodnika na tamtej pozycji. Na lewą widziałbym Oleksego z Zawiszy - przyszłość przed chłopakiem
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 11.05.2012, 15:04
Co do lewej obrony to tak na szybko lepsi od Sadloka z naszej ligi to: Oleksy, Magiera, Dudu, Lisowski, Wawrzyniak, Henriquez.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.05.2012, 15:22
Coin napisał(a):Wyświetl post
prawda jest taka, ze potrzeba nam koniecznie obroncow bo kazda druzyne zaczyna sie budowac od obrony. Jak grali nasi obroncy dzis? Jak ktos mi mowi ze stoperzy to nei problem to niech spojrzy jacy stoperzy grali w ostatnich 5 meczach... nie problem ?

Konieczny tez jak dla mnie jest tez lewoskrzydlowy bo Kirm to jest porazka i moze dobrze byloby tez prawoskrzydlowego. + Napastnik jako konkurencja dla Genka.

Czyli caly sklad
Byliśmy 3 drużyną pod względem najmniejszej liczy straconych goli, problem tkwi w defensywie
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 11.05.2012, 15:32
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Znasz jakiegoś lepszego polskiego obrońcę, którego mamy szansę wyjąć? Swoją drogą: skąd 5 lat?
Jak będziemy rotować obrońcami rok rocznie, wybierając darmowych emerytów lub wypożyczenia to nie będzie stabilizacji. Stąd te "5" lat. Już mamy Czekaja, Nalepę jako rezerwę, ewentualnie Głowacki i Osman i Hujoza więc nie widzę jakiegoś Banasia w Młodej Ekstraklasie.

Banaś miał dobrą rundę, charakter pokazał ale pożyjemy zobaczymy. Pamiętam że Arkadiusz Klimek też miał dobrą rundę w Zagłębiu i nikt o tym nie pamięta. Też był temat transferu. 10 lat temu. Sezonowe ogórki

mamy Osmana, Hujozę, Czekaja, Nalepę prawie mamy Głowę na tak przeciętną ligę wystarczy

"20 milionów nie mamy na transfery" Michał Probierz

Przyjdą ludzie bez nazwisk i dobrze

Problem to celność strzałów defensywnych pomocników, anemiczność skrzydłowych, mało bramek napastników
Ostatnio edytowane przez grzybson87 : 11.05.2012 o godz. 15:48.
absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.05.2012, 20:27
Banaś ciekawy pomysł, na pewno ma instynkt do strzelania goli, w defensywie solidny. Ale transfery trzeba robić z głową. Np bralbym razem z nim w pakiecie kogoś kto ma ostrą dobrą wrzutę z polskiej ligi to np taki Magiera, czy Dudu, bo Kosowski raczej za stary
..
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.05.2012, 00:17
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Odchodząc od tematu zasadności powrotu Glowackiego i Brozka, chce podkreślic co już Westersyl napisał.

Kibole/kibice kupują karnety/bilety i chodzą na mecze. A sympatycy oglądają mecze na sopcascie i w tv.
Jak nie przychodzić regularnie na mecze Wisły, nie dokladasz sie materialnie do tego klubu- to nie masz prawa WYMAGAĆ, aby u nas grali sami mlodzi Lewandowscy, Blaszczykowscy czy Piszczki.

Nie oglądam na sopie. Płacę za Canal+ więc mam prawo WYMAGAĆ. Wiem, płacę mniej ale i tak więcej niż to jest warte. Jakby jeszcze można było normalnie zaparkować przed stadionem... Albo pod jeśli byłby taki parking... Ale ja łaskawie odpuszczę sobie prawo do tych wymagań.

Nie wymagam niczego. Ja tylko komentuje to co się dzieje i na tej podstawie przewiduje co się będzie działo. Czasami (ale rzadko) z przymrużeniem oka. W tym momencie komentuje zatrudnienie łysego legionisty, który ma zamiar sprowadzić grających ambasadorów. To czy mam rację zobaczymy w przyszłości. Być może Głowa zagra jak Żewłakow a Brożek zagra jak Piech i dadzą Wiśle mistrza. Nie mam nic przeciwko. To jest polska liga. Tu każdy może być mistrzem, nawet Marek Wasiluk. Wracając do transferów to jednak mam wrażenie, że bardziej prawdopodobna jest wersja, że Głowacki zatrzyma się na 300. meczu rozegranym dla Wisły i resztę spędzi w szpitalu a Brożek podzieli los Żurawskiego i straci miejsce w składzie na rzecz Diaza, który zostanie przerobiony na napadziora (Genkow w dalszym ciągu będzie leczył przeziębienie). Pod koniec lutego 2013 Żurawski, Brożek i Głowa zajmą się już wspólnie wyborem lasek, które mają wyjść z piłkarzami z okazji Dnia Kobiet.

Ja bym widział w składzie Pazdana za Wilka, który - po odsunięciach do klubu Kokosa - wyrasta na najsłabsze ogniwo. Nie chodziłem na mecze więc mogę stówkę (bo powiedzmy, że już jedną przelałem na konto Wisły opłacając C+) dorzucić jakby to miało zadecydować o takiej wymianie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 12.05.2012 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 12.05.2012, 00:52
grzybson87 napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy rotować obrońcami rok rocznie, wybierając darmowych emerytów lub wypożyczenia to nie będzie stabilizacji. Stąd te "5" lat. Już mamy Czekaja, Nalepę jako rezerwę, ewentualnie Głowacki i Osman i Hujoza więc nie widzę jakiegoś Banasia w Młodej Ekstraklasie.
Stabilizacja w Wiśle? :O Najpóźniej za dwa lata zmienimy politykę i będziemy brali np. mańkutów albo Arabów. Nalepa, Czekaj i Bunoza nie gwarantują nam odpowiedniego poziomu, a Michał i Gordan są bardzo podatni na kontuzje (podobnie jak Głowacki). Chavez najpewniej odejdzie i zostaniemy z gołą du*ą na wietrze (czyt. Nalepą), dlatego moim zdaniem musimy pozyskać klasowego obrońce,

Banaś miał dobrą rundę, charakter pokazał ale pożyjemy zobaczymy. Pamiętam że Arkadiusz Klimek też miał dobrą rundę w Zagłębiu i nikt o tym nie pamięta. Też był temat transferu. 10 lat temu. Sezonowe ogórki
Banaś moim zdaniem jest w pierwszej trójce środkowych obrońców naszej ligi. Na dodatek nie jest jeszcze emerytem, nie powinien kosztować olbrzymich pieniędzy (chociaż za frytki nie przyjdzie) i mógłby być zainteresowany grą w Krakowie. Oczywiście może stracić formę, ale ryzyko jest przy każdym zawodniku.

Przyjdą ludzie bez nazwisk i dobrze
Czy dobrze to się okaże. To truizm, ale liczą się przede wszystkim umiejętności.

Problem to celność strzałów defensywnych pomocników, anemiczność skrzydłowych, mało bramek napastników
Mając mocną obronę (a zaproponowana przeze mnie niewątpliwie jest mocna) moglibyśmy większy nacisk położyć na grę w ofensywie. Gdyby Probierz zaczynał Przygodę w Wiśle nie traciliśmy bramek, ale dwójka defensywnych pomocników praktycznie nic nie wnosiła do przodu, bo musiała asekurować obronę. Bramki padały po stałych fragmentach. Gdy tylko defensywni pomocnicy zaczęli bardziej udzielać się w ofensywie to praktycznie w każdym meczu traciliśmy bramkę. Jak chcemy wywalczyć mistrzostwo, a nie dostać je od rywali to nie możemy tracić bramki z każdym kto się nawinie (chyba, że się rozstrzelamy, ale na to się nie zapowiada)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2012, 10:17
Jaga testuje Piotra Darmochwała z Okocimskiego...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.05.2012, 11:14
Cytat:
za Wilka, który - po odsunięciach do klubu Kokosa - wyrasta na najsłabsze ogniwo.
Cały sezon był jednym z najlepszych zawodników, grał dobrze w pucharach, strzelał gole asystował. Prawdopodobnie spędził najwięcej minut na boisk z wszystkich naszych zawodników. Liga, liga europejska, puchar polski przez wiekszość sezonu nikt nie pisał o nim złego słowa. Mało tego byl tym o którym, się mówiło że jest to "jedyny, który walczy"
Zdarzyły mu się ze 3,4 słabsze mecze pod koniec sezonu i nagle ktoś dochodzi do wniosku "ten Wilk jednak słaby" Nie wiem czy to jest nasza taka polska mentalność aby objeżdżać jak komuś nie idzie czy to ogólnie jakaś taka ludzka nienawiść bo teraz jak widzę że jak Messi się gdzieś potknie to jakby pół świata na to czekała aby powiedzieć że jednak on nie jest najlepszy.

Żebyś Ty chociaż regularnie oglądał tego Pazdana napisał o nim coś konkretnego bo ja widziałem takie mecze w którym podawał napastnikowi drużyny przeciwnej prostopadłe piłki i taki w którym strzelił gola z 35 metrów. Czy opisałbyś mi mecz Głowackiego w Trabzonsporze i z kim Brożek nie dały rady Celticu czy Turcjii. A nie tylko zasiadał w loży szyderców którzy będą wyśmiewać wszystko co dzieję się w klubie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.05.2012 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.05.2012, 11:41
Ciekawy zawodnik: Bernardo Vieira de Souza.
http://www.youtube.com/watch?v=woCaOD4zoZw
http://www.youtube.com/watch?v=2CxL_vJ19ss

Dobre noty zbiera także Alejandro Damian Gonzalez obrońca z Urugwaju
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 12.05.2012 o godz. 12:12.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2012, 12:18
Wlasnie ogladam mecz J-League Gamba Osaka vs. Vegalta Sendai i dobrze prezentuje sie lewy obronca Gamby, Hiroki Fujiharu:

http://www.transfermarkt.de/de/hirok...er_179281.html

Bardzo dobrze wyszkolony technicznie (jak wszyscy Japonczycy), szybki i czesto wlacza sie do gry ofensywnej.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.05.2012, 12:24
Piech 500tys (za rok kończy mu się kontrakt)
Kupisz 600tys
Teodorczyk free
Głowacki
Diaz
nowy kontrakt dla Małeckiego
Gajos
Oleksy
Wszołek

i jakiś dobry środkowy pomocnik (najlepiej z zagranicy)
sprzedaż Chavez Jovanic Melikson

Skład:
Pareiko- Jovanovic Głowacki(Czekaj/Uryga) Diaz (Bunoza) Oleksy - Wilk (Sobol) Garguła (nowy pomocnik)- Kupisz (Kirm) Małecki (Iliev, Wszołek)- Genkov Piech (Teodorczyk)

obcięcie kontraktu Gargule i Boguskiemu
moim zdaniem jak najbardziej drużyna z szansą na Mistrza
po sprzedaży Meliksona za dobrą cenę na pewno by starczyło
małe ryzyko, że coś nie wypali, trochę świeżości (Oleksy, Gajos, nowy pomocnik, Teodorczyk, Wszołek) z szansą na wypromowanie
moim zdaniem optymalne rozwiązania
jeżeli Paweł rozwiąże kontrakt to jeszcze on
jak najbardziej realne i nie trzeba szaleć
cała sztuka w zasadzie polegałaby na znalezieniu dobrego przyszłościowego środkowego pomocnika z dużym potencjałem
czasami oczywiste rozwiązania są najlepsze, szczególnie kiedy nie możemy zbytnio ryzykować

niech każdy zarabia średnio 200tys euro (maksymalnie pewnie tyle by wyszło) to daje pensje maksymalnie 16 milionów
kompletna drużyna i zdrowa konkurencja
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 12.05.2012 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 12.05.2012, 18:22
http://www.latribunadeportiva.hn/201...ha-a-crisanto/

Tekst dotyczący tego Honduranina - Romella Quioto. Przetłumaczcie sobie z hiszpańskiego na polski. Ja zrozumiałem, że ten koleś był/jest na testach w Norwegii i że tam może liczyć na znacznie większe zarobki niż w Polsce
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 12.05.2012, 19:05
Probierz oglądał dziś Gajosa pewnie, bo jak podaje strona oficjalna Rakowa (relacja live) pojawił sie na stadionie, może coś z tego transferu wyjdzie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2012, 20:05
Coin napisał(a):Wyświetl post

Czyli caly sklad
Obrońcy, obrońcami, ale w całym sezonie strzeliliśmy 29 bramek!! Co jest 11 wynikiem w ekstraklasie! Więcej bramek strzelały takie tuzy jak Zagłębie, Bełchatów czy Górnik Zabrze!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2012, 20:39
Tominho napisał(a):Wyświetl post
http://www.latribunadeportiva.hn/201...ha-a-crisanto/

Tekst dotyczący tego Honduranina - Romella Quioto. Przetłumaczcie sobie z hiszpańskiego na polski. Ja zrozumiałem, że ten koleś był/jest na testach w Norwegii i że tam może liczyć na znacznie większe zarobki niż w Polsce
Krótko i treściwie: chilijski menago Hugo Perez poinformował wczoraj że napastnik RQ przybył do Tromsoe. Ma jeszcze ofertę z klubu z Polski, ale zawodnik preferuje ofertę Norwegów.
To by było tyle w temacie RQ
już nie mówię o tym że koleś ma ofertę z Championship (menago nie chce podać nazwy klubu)
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.05.2012, 21:17
Dahan poinformował dziś, że Maor opuści Wisłę na 100%, więc jeśli były tu jeszcze osoby wierzące w jego pozostanie - to niestety możecie kwestię uznać za zamkniętą.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.05.2012, 21:32
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Dahan poinformował dziś, że Maor opuści Wisłę na 100%, więc jeśli były tu jeszcze osoby wierzące w jego pozostanie - to niestety możecie kwestię uznać za zamkniętą.
A kto to jest Dahan...
Gosc ktory pier... trzy po trzy bo brakuje mu pieniedzy w budzecie doowym i teraz szuka na gwalt chetncyh na Meliksona bo tzreba sobie podreperowac swoj budzet domowy..
Melikson odejdzie tylko i wylacznie wtedy jak Wisla podpisze transfer z innym klubem a Dohan moze sobie dalej pierd....
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.05.2012, 22:26
Może i Wisłę opuści, ale jeśli prawdą jest mityczne minimum w wysokości 3 ml. Euro, to osobiście wątpię czy znajdzie się kupiec, który wyłoży taką sumkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów