The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety:
jazda jazda jazda 0 0%
Tak się bawią ludzie 0 0%
Głosujących: 0. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jot
Banita

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2012, 21:32
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla Śląska, choć feta mistrzowska innego klubu na naszym stadionie to nadmiar życzliwości.
Wychodzi, że o przyjaźni kibiców TKWM wiesz niewiele i nie miałeś okazji jej zaznać, no ale niczego innego nie można było się po tobie spodziewać.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.05.2012, 22:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
Przyjaznie przyjazniami, ale ja skonczylem mecz ogladac w 89 min. Zbyt surrealistyczne byloby to dla mnie i srednio przyjemne uczucie, patrzec jak rok po tym jak sam bawilem sie na murawie i na rynku, teraz swietuje tam inna druzyna. Ba, nie byloby takiego problemu gdyby mistrza zdobyl tu inny klub i panowie szybko zeszliby cieszyc sie do szatni.
Wiec przyjazn przyjaznia, ale sa pewne granice.
Wyobraź sobie... (będzie długa historia...)

Chodzisz na uczelnie, każdego roku wyłania się 16-stu najlepszych uczniów uczelni, którzy stają do rywalizacji o miano najlepszego ucznia (najlepsza średnia). W poprzednim roku Ty wygrałeś, wygrywałeś bardzo często. Po każdym roku wygranym każdy Ci gratulował uroczyście na wielkiej sali przy wielu ważnych osobach. Wygrywałeś tak często, że nawet przyzwyczaiłeś się że te miejsce na sali należy do Ciebie. Nadszedł rok 2012 do 16 najlepszych uczniów zakwalifikowano jak zawsze Ciebie oraz innych 15 osób, ale tym razem jedna osoba nie jest przypadkowa. Do rywalizacji z Tobą stanęła Twoja dziewczyna/narzeczona. Konkurs dobiegł końca, okazało się że tym razem przegrałeś, miejsce numer 1 zajęła Twoja dziewczyna. Nadchodzi wielki dzień gratulacji na sali, już mają ją wyczytywać, wszyscy oklaskiwać, gratulować... ale Ty co robisz ?! Wychodzisz z sali parę sekund przed odczytaniem nazwiska ?!

Tak wnioskuje po przeczytaniu Twojego postu.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.05.2012, 22:50
feta mistrzowska innego klubu na naszym stadionie to nadmiar życzliwości.
Fetę to mieli we Wrocławiu. W Krakowie było wręczenie pucharu i runda honorowa. Nie myl podstawowych pojęć. . Dla mnie to była życzliwość i kultura na wysokim poziomie. Coś co mogłem oglądać do tej pory na meczach tenisa ziemnego czy golfa. Jestem dumny z tego jak klub i kibice przyjęli braci z Wrocławia. Stanęli na wysokości zadania. Mnie to się oglądało z przyjemnością. Wiem, że mocno kibicowałeś aby MP został Ruch ale musisz obejść się smakiem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.05.2012 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2012, 09:11
Nie mylcie pojęć. Jerry.lii.lewis nie kibicował ani Ruchowi ani Śląskowi, lecz Wiśle. Dramatem jest to, że życzenie zwycięstwa Wiśle kojarzy sie niektorym z życzeniem mistrzostwa Ruchowi czy Legii. Tak sie ułozyła sytuacja. Podobnie nesta. Odczuwał naturalny smutek i przykrość, że ktoś inny cieszyl się z MP niz Wisła. A to całe gadanie o przyjaźni to możecie sobie między bajki włożyć. Zwykły uklad między kibicami dwóch klubów. Podnoszenie tego do rangi przyjaźni to zwykła hipokryzja. Jak gadanie o przyjaźni między narodami. Słowa, słowa, polityka, układy i propaganda.
Jot, podziel się wrażenami z "przyjaźni". Ilu kibiców Śląska znasz osobiście i ile razy w roku wychodzicie razem na piwo?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.05.2012, 09:19
Framacie jeśli nie masz przyjaciół wśródk kibiców WKSu to ten mecz był idealna okazją by takich przyjaciół chociażby poznać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.05.2012, 09:46
FraMat - co za matoł.Skąd wy się bierzecie?

edit:
przykro mi, że we własnej sprawie, ale za takie odzywki jest ban. Nie będę czekał na innego moda
FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.05.2012 o godz. 11:35.
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.05.2012, 10:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Framacie jeśli nie masz przyjaciół wśródk kibiców WKSu to ten mecz był idealna okazją by takich przyjaciół chociażby poznać.
A niby czemu miał ich chciec poznawać? Bo tak odgornie jest przyjete?
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 10:18
Greebo napisał(a):Wyświetl post
A niby czemu miał ich chciec poznawać? Bo tak odgornie jest przyjete?
A czemu mial chcieć ich nie poznać ? Jakieś uprzedzenia, zly dotyk czy melancholik ?

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.05.2012, 10:23
A czemu mial chcieć ich nie poznać ? Jakieś uprzedzenia, zly dotyk czy melancholik ?
A jeśli zmieni się układ polityczny i ktoś komuś da w psyk to wtedy ma przestać ich lubić (Jaga?)

Ja też jestem inny i popieram Framata w tej kwestii mam sporo dobrych znajomych kibicujących drużynom "wrogim" Wiśle mam przestać z nimi gadać?
Odpowiedz cytując
grzybson87
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 09.05.2012, 10:33
Modern Ultras j.w
absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2012, 10:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie mylcie pojęć. Jerry.lii.lewis nie kibicował ani Ruchowi ani Śląskowi, lecz Wiśle. Dramatem jest to, że życzenie zwycięstwa Wiśle kojarzy sie niektorym z życzeniem mistrzostwa Ruchowi czy Legii. Tak sie ułozyła sytuacja. Podobnie nesta. Odczuwał naturalny smutek i przykrość, że ktoś inny cieszyl się z MP niz Wisła. A to całe gadanie o przyjaźni to możecie sobie między bajki włożyć. Zwykły uklad między kibicami dwóch klubów. Podnoszenie tego do rangi przyjaźni to zwykła hipokryzja. Jak gadanie o przyjaźni między narodami. Słowa, słowa, polityka, układy i propaganda.
Jot, podziel się wrażenami z "przyjaźni". Ilu kibiców Śląska znasz osobiście i ile razy w roku wychodzicie razem na piwo?
Otoz to.

Porownania Slaska do dziewczyny/narzeczonej nawet nie bede komentowal.. To Wisla jest daleko u mnie w takich analogiach, a co dopiero jakas inna druzyna.

Czesc osob ma wybitna trudnosc zeby zrozumiec, ze przyjaznie/uklady kibicowskie sa czyms znanym jedynie waskiej liczbie osob chodzacych na stadion. Wiaza sie z uczestnictwem w okreslonym ruchu kibicowskim, aktywnoscia wyjazdowa, wspolnym piciem wódy i wieloma szlechetnymi i braterskimi incjatywami. I pretensje do pana/pani X, ktory od lat chodzi na Wisle, niezaleznie od wynikow, ale nie ma ochoty na bratanie sie, wlaczanie w tego typu akcje, jest kibicem jakich tysiace, pretensje ze nie skacze w gore jak obca dla niego druzyna swietuje mistrza na stadionie jego klubu (jeszcze rok po mistrzostwie tego klubu!) sa po prostu dramatycznie glupie.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.05.2012, 10:44
Myślę, że ten post pokazuje przyczynę nieporozumienia - dla mnie (i jak sądzę dla Framata i Nesty również) przyjaciel to ktoś więcej niż kibic zaprzyjaźnionego klubu. To trochę bardziej wymagająca relacja.
Dla mnie nazywanie kibiców "zgodowych" klubów przyjaciółmi czy braćmi to, delikatnie mówiąc, przerost formy nad treścią, czego przykładem jest wspomniana wcześniej przyjaźń z Jagą - "łatwo przyszło - łatwo poszło".
Czy wszyscy kibice Wisły są Twoimi przyjaciółmi, szprotsonie Sądząc po wypowiedziach wielu osób na forum , raczej o przyjaźni czy braterstwie pogadać tu wiele nie można. A co dopiero pomiędzy ludźmi z Krakowa i Wrocławia.
Ja te "przyjaźnie i braterstwa" rozumiem jako umowę między kibicami, że nie będziemy się lać po pyskach i obrzucać inwektywami w związku z meczem. No i bramkarz przeciwnika jest względnie bezpieczny nawet gdy śnieg dostępny
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.05.2012 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.05.2012, 10:44
Rozumiem, że jak pracuje z kimś i ktoś jest kibicem Legi to totalna zlewka w pracy? Pracujemy przy jednym projekcie, razem ciągniemy ten wózek, ale mam mu podkładać nogi?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 10:47
Czesc osob ma wybitna trudnosc zeby zrozumiec, ze przyjaznie/uklady kibicowskie sa czyms znanym jedynie waskiej liczbie osob chodzacych na stadion. Wiaza sie z uczestnictwem w okreslonym ruchu kibicowskim, aktywnoscia wyjazdowa, wspolnym piciem wódy i wieloma szlechetnymi i braterskimi incjatywami. I pretensje do pana/pani X, ktory od lat chodzi na Wisle, niezaleznie od wynikow, ale nie ma ochoty na bratanie sie, wlaczanie w tego typu akcje, jest kibicem jakich tysiace, pretensje ze nie skacze w gore jak obca dla niego druzyna swietuje mistrza na stadionie jego klubu (jeszcze rok po mistrzostwie tego klubu!) sa po prostu dramatycznie glupie.

Święta prawda, coś za dużo głosów rozsądku na naszym forum
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 10:54
jerry iii lewis : Tak, każdy kto uważa sie za kibica Wisły jest moim "przyjacielem" czy bedzie to 15letni szczyl uwalony w trupa czy 70 letni dziadzio, jesli bedzie potrzebował mojej pomocy to mu ją ofiaruję. W wielu dziwnych miejscach zdarzyło mi sie poznać a to kibica Lechii a to kibica Śląska i tylko po podaniu wspólnego mianownika tj. WISŁA relacje od razu stawały sie lepsze.

E: nie, chodzi o kaczora donalda.
Głupi przykład dałes ale dobra. Jeśli Donald T. poprosi mnie o pomoc jako kibic Lechii to mu jej udziele. Jeśli zrobiły to jako płemieł to reakcja była by inna.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 11:16.

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.05.2012, 11:03
szprotson: a czy aby "Donald pedał" z Twojego podpisu to przypadkiem Donald T. - kibic Lechii mocno zaangażowany w ruch kibicowski, autor pieśni do melodii Marsylianki TUTAJ WIĘCEJ
Jakiś wyjąteczek
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 09.05.2012, 11:09
https://www.youtube.com/watch?v=zQMdocH8X4c ostatni filmik z meczu Wisla Śląsk..
Odpowiedz cytując
Yo Yo
Member

Od: 05.2005

Stary 09.05.2012, 11:38
szprotson: a czy aby "Donald pedał" z Twojego podpisu to przypadkiem Donald T. - kibic Lechii mocno zaangażowany w ruch kibicowski, autor pieśni do melodii Marsylianki TUTAJ WIĘCEJ
Jakiś wyjąteczek

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 11:38
E: nie, chodzi o kaczora donalda.
Głupi przykład dałes ale dobra. Jeśli Donald T. poprosi mnie o pomoc jako kibic Lechii to mu jej udziele. Jeśli zrobiły to jako płemieł to reakcja była by inna.

Czemu głupi przykład. Donald kibic i premier to 2 różne osoby? Znaczy jak przyjdzie w szaliku to na niego zagłosujesz a jak w krawacie to nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 11:50
głupi przykład dlatego ze Donald kiedyś a Donald dziś to dwie rózne osoby. Byłbys choć raz na meczu w Gdańsku to byś wiedział jaki maja stosunek do płemieła.

No ale po co odbiegamy od tematu. Ja mu tylko przedstawiłem "opcję" i tyle. Nie napisalem ze MUSI.Nie chcecie to nie.
Tyle, bez sensu

E:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 11:56.

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.05.2012, 11:54
Otoz to.

Porownania Slaska do dziewczyny/narzeczonej nawet nie bede komentowal.. To Wisla jest daleko u mnie w takich analogiach, a co dopiero jakas inna druzyna.

Z perspektywy C widać było, ze cały stadion po końcowym meczu świętował mistrzostwo Śląska. I nie pisałbym o wąskiej grupie ludzi, bo ilość przypadkowych osób wymieniających się barwami była ponad przeciętna.

Eksperci na forum snują jednak teraz nowe teorie. Większość jest pewnie wysnuta na podstawie oglądania meczów w C+ albo odwiedzin stadionu przy okazji derbów albo meczu z Legią lub Lechem.

Brak słów na to co niektórzy tutaj wypisują.
Odpowiedz cytując
ramms
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 09.05.2012, 13:25
Na mdłości mi się zbiera; i co z tego, że Rojewski by trafił? byłoby 1:1, Śląsk nie zdobyłby mistrzostwa...byłoby smutniej, ale chyba chodzi o to aby nasza drużyna wygrywała, zdobywała jak najlepsze rezultaty, bez względu na okoliczności. Przyjaźń, przyjaźnią...ale kibicowanie przeciwnej drużynie, choćby nawet zaprzyjaźnionej jest dla mnie niezrozumiałe...oni (piłkarze) w każdej sytuacji mają być zawodowcami i tego od nich wymagam, a nie mają "robić dobrze" kibicom przeciwnej (bądź co bądź) drużynie...oczywiście moja opinia jest tutaj odosobniona, ale mam to gdzieś.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.05.2012, 13:33
ramms napisał(a):Wyświetl post
Na mdłości mi się zbiera; i co z tego, że Rojewski by trafił? byłoby 1:1, Śląsk nie zdobyłby mistrzostwa...byłoby smutniej, ale chyba chodzi o to aby nasza drużyna wygrywała, zdobywała jak najlepsze rezultaty, bez względu na okoliczności. Przyjaźń, przyjaźnią...ale kibicowanie przeciwnej drużynie, choćby nawet zaprzyjaźnionej jest dla mnie niezrozumiałe...oni (piłkarze) w każdej sytuacji mają być zawodowcami i tego od nich wymagam, a nie mają "robić dobrze" kibicom przeciwnej (bądź co bądź) drużynie...oczywiście moja opinia jest tutaj odosobniona, ale mam to gdzieś.
Proste pytanie, wyobraźmy sobie że jest 93 minuta. Karny dla Wisły ze Śląskiem. Podchodzi Genkow. Jeśli strzeli będzie 1:1 i Wisła zajmie 7. miejsce. Jak nie strzeli to Wisła też zajmie 7. miejsce.

Natomiast jak strzeli na 1:1 to mistrzem zostanie powiedzmy, że Legia a Śląsk spadnie na 2 miejsce. Chcesz żeby trafił czy nie?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.05.2012, 13:35
thechris napisał(a):Wyświetl post
Proste pytanie, wyobraźmy sobie że jest 93 minuta. Karny dla Wisły ze Śląskiem. Podchodzi Genkow. Jeśli strzeli będzie 1:1 i Wisła zajmie 7. miejsce. Jak nie strzeli to Wisła też zajmie 7. miejsce.

Natomiast jak strzeli na 1:1 to mistrzem zostanie powiedzmy, że Legia a Śląsk spadnie na 2 miejsce. Chcesz żeby trafił czy nie?
Ja odpowiem.

Jeśli Mistrzem nie jest Wisła, to w dupie mam to kto nim jest. Głęboko.
Odpowiedz cytując
ramms
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 09.05.2012, 13:38
Będę niepopularny w twierdzeniu: tak chcę. Dlaczego bo chcę aby moja drużyna zawsze dążyła do jak najlepszego wyniku, ZAWSZE, bo jeżeli odpuszczają w takim momencie, kto mi zapewni, że nie odpuszczą w innym momencie. MAJĄ WYGRYWAĆ ZAWSZE, WSZĘDZIE I Z KAŻDYM. I mam gdzieś kto jest mistrzem, jak nie jest nim Wisła.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 13:48
jak widać są dwa obozy, nie neguje tego w którym nie jestem bo te dwa obozy łączy jedna wspólna sprawa która zwie się Wisła.

Zamknijmy ten temat, wyjdzmy cieszmy sie ładną pogodą.

E: Ajax nic nie sugeruje, ale skoro zadałes pytanie nt. Donalda to odpowiedziałem, ze jeśli byłes na Lechii w Gdańsku to znasz ich stosunek do w/w osoby, a jeśli nie byłes to kolega wyzej wkleił Ci fotkę obrazującą poglądy Lechistów.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 14:05.

Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.05.2012, 13:51
a po .... wy to jeszcze wałkujecie ? musicie srać do własnego gniazda ? mecz się skończył Śląsk mistrzem i heja
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2012, 14:00
głupi przykład dlatego ze Donald kiedyś a Donald dziś to dwie rózne osoby. Byłbys choć raz na meczu w Gdańsku to byś wiedział jaki maja stosunek do płemieła.

No ale po co odbiegamy od tematu. Ja mu tylko przedstawiłem "opcję" i tyle. Nie napisalem ze MUSI.Nie chcecie to nie.
Tyle, bez sensu

E:
Śmieszny ten tekst o byciu na meczu

Rozumem że mnie znasz i twierdzisz że na mecze nie chodzę;P

Wisła ma wygrywać w każdym meczy ja mózg mam swój i ja sobie dobieram przyjaciół/wrogów a nie jakaś tam grupa ludzi, dobry przykład z Jagiellonią.

Ja się po mistrzu Śląska nie cieszyłem. Ale każdy ma prawo do swojego zdania i tyle. Jak słusznie ktoś napisał łączy nas wspólna sprawa Wisła
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 09.05.2012, 14:33
ramms napisał(a):Wyświetl post
Będę niepopularny w twierdzeniu: tak chcę.
No widzisz. A ja bym nie miał nic przeciwko jakby kopnął na aut. Dlaczego? Bo nie lubię, Legii, nie lubię Rucha i nie lubię Lecha. Śląsk jest dla mnie neutralny. Tak samo Lechia. Jakby na drugim miejscu była Lechia to wtedy co innego. Może strzelić... najwyżej tytuł trafiłby do Gdańska. Ale Legia, Ruch, Amica... never.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2012, 16:21
Odniose się do jeszcze jednej opinii
thechris napisał(a):Wyświetl post
Fetę to mieli we Wrocławiu. W Krakowie było wręczenie pucharu i runda honorowa. Nie myl podstawowych pojęć. . Dla mnie to była życzliwość i kultura na wysokim poziomie. Coś co mogłem oglądać do tej pory na meczach tenisa ziemnego czy golfa. Jestem dumny z tego jak klub i kibice przyjęli braci z Wrocławia. Stanęli na wysokości zadania. Mnie to się oglądało z przyjemnością. Wiem, że mocno kibicowałeś aby MP został Ruch ale musisz obejść się smakiem.
Obawiam się, że przesadziłeś.
Nie bylo tu żadnego przejawu kultury czy życzliwości.
Nie byłoby bowiem takiego zachowania, gdyby na naszym stadionie mistrzostwo zdobył inny klub (Legia, Amica czy Ruch). Nikt z naszych by ich nie oklaskiwał. Nie pozwolono by na runde honorową a wręczenie pucharu odbyłoby sie przy gwizdach, albo w ogóle.
Tak więc nie przesadzajmy z ta nasża kulturą i zyczliwością jak na korcie tenisowym czy polu golfowym.

thechris, czy oklaskiwałbyś kulturalnie nowego mistrza gdyby to była Legia, albo Amica?

A po co wałkujemy ten temat? Widocznie jest taka potrzeba. Nie wszyscy kibice identyfikują się pogladami i zachowaniami innych kibiców.Warto, aby ci najbardziej fanatyczni też wzieli to pod uwagę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów