|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety:
|
|||
| jazda jazda jazda |
|
0 | 0% |
| Tak się bawią ludzie |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 0. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Chodzisz na uczelnie, każdego roku wyłania się 16-stu najlepszych uczniów uczelni, którzy stają do rywalizacji o miano najlepszego ucznia (najlepsza średnia). W poprzednim roku Ty wygrałeś, wygrywałeś bardzo często. Po każdym roku wygranym każdy Ci gratulował uroczyście na wielkiej sali przy wielu ważnych osobach. Wygrywałeś tak często, że nawet przyzwyczaiłeś się że te miejsce na sali należy do Ciebie. Nadszedł rok 2012 do 16 najlepszych uczniów zakwalifikowano jak zawsze Ciebie oraz innych 15 osób, ale tym razem jedna osoba nie jest przypadkowa. Do rywalizacji z Tobą stanęła Twoja dziewczyna/narzeczona. Konkurs dobiegł końca, okazało się że tym razem przegrałeś, miejsce numer 1 zajęła Twoja dziewczyna. Nadchodzi wielki dzień gratulacji na sali, już mają ją wyczytywać, wszyscy oklaskiwać, gratulować... ale Ty co robisz ?! Wychodzisz z sali parę sekund przed odczytaniem nazwiska ?! Tak wnioskuje po przeczytaniu Twojego postu. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Fetę to mieli we Wrocławiu. W Krakowie było wręczenie pucharu i runda honorowa. Nie myl podstawowych pojęć. . Dla mnie to była życzliwość i kultura na wysokim poziomie. Coś co mogłem oglądać do tej pory na meczach tenisa ziemnego czy golfa. Jestem dumny z tego jak klub i kibice przyjęli braci z Wrocławia. Stanęli na wysokości zadania. Mnie to się oglądało z przyjemnością. Wiem, że mocno kibicowałeś aby MP został Ruch ale musisz obejść się smakiem.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.05.2012 o godz. 22:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie mylcie pojęć. Jerry.lii.lewis nie kibicował ani Ruchowi ani Śląskowi, lecz Wiśle. Dramatem jest to, że życzenie zwycięstwa Wiśle kojarzy sie niektorym z życzeniem mistrzostwa Ruchowi czy Legii. Tak sie ułozyła sytuacja. Podobnie nesta. Odczuwał naturalny smutek i przykrość, że ktoś inny cieszyl się z MP niz Wisła. A to całe gadanie o przyjaźni to możecie sobie między bajki włożyć. Zwykły uklad między kibicami dwóch klubów. Podnoszenie tego do rangi przyjaźni to zwykła hipokryzja. Jak gadanie o przyjaźni między narodami. Słowa, słowa, polityka, układy i propaganda.
Jot, podziel się wrażenami z "przyjaźni". Ilu kibiców Śląska znasz osobiście i ile razy w roku wychodzicie razem na piwo? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Framacie jeśli nie masz przyjaciół wśródk kibiców WKSu to ten mecz był idealna okazją by takich przyjaciół chociażby poznać.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
FraMat - co za matoł.Skąd wy się bierzecie?
edit: przykro mi, że we własnej sprawie, ale za takie odzywki jest ban. Nie będę czekał na innego moda FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.05.2012 o godz. 11:35.
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A niby czemu miał ich chciec poznawać? Bo tak odgornie jest przyjete?
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czemu mial chcieć ich nie poznać ? Jakieś uprzedzenia, zly dotyk czy melancholik ?
![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Ja też jestem inny i popieram Framata w tej kwestii mam sporo dobrych znajomych kibicujących drużynom "wrogim" Wiśle mam przestać z nimi gadać? |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Modern Ultras j.w
![]() absurdalne uczucie gdy Maor Melikson strzelił gola cracovii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Porownania Slaska do dziewczyny/narzeczonej nawet nie bede komentowal.. To Wisla jest daleko u mnie w takich analogiach, a co dopiero jakas inna druzyna. Czesc osob ma wybitna trudnosc zeby zrozumiec, ze przyjaznie/uklady kibicowskie sa czyms znanym jedynie waskiej liczbie osob chodzacych na stadion. Wiaza sie z uczestnictwem w okreslonym ruchu kibicowskim, aktywnoscia wyjazdowa, wspolnym piciem wódy i wieloma szlechetnymi i braterskimi incjatywami. I pretensje do pana/pani X, ktory od lat chodzi na Wisle, niezaleznie od wynikow, ale nie ma ochoty na bratanie sie, wlaczanie w tego typu akcje, jest kibicem jakich tysiace, pretensje ze nie skacze w gore jak obca dla niego druzyna swietuje mistrza na stadionie jego klubu (jeszcze rok po mistrzostwie tego klubu!) sa po prostu dramatycznie glupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Dla mnie nazywanie kibiców "zgodowych" klubów przyjaciółmi czy braćmi to, delikatnie mówiąc, przerost formy nad treścią, czego przykładem jest wspomniana wcześniej przyjaźń z Jagą - "łatwo przyszło - łatwo poszło". Czy wszyscy kibice Wisły są Twoimi przyjaciółmi, szprotsonie Ja te "przyjaźnie i braterstwa" rozumiem jako umowę między kibicami, że nie będziemy się lać po pyskach i obrzucać inwektywami w związku z meczem. No i bramkarz przeciwnika jest względnie bezpieczny nawet gdy śnieg dostępny ![]() Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.05.2012 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Rozumiem, że jak pracuje z kimś i ktoś jest kibicem Legi to totalna zlewka w pracy? Pracujemy przy jednym projekcie, razem ciągniemy ten wózek, ale mam mu podkładać nogi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Święta prawda, coś za dużo głosów rozsądku na naszym forum ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jerry iii lewis : Tak, każdy kto uważa sie za kibica Wisły jest moim "przyjacielem" czy bedzie to 15letni szczyl uwalony w trupa czy 70 letni dziadzio, jesli bedzie potrzebował mojej pomocy to mu ją ofiaruję. W wielu dziwnych miejscach zdarzyło mi sie poznać a to kibica Lechii a to kibica Śląska i tylko po podaniu wspólnego mianownika tj. WISŁA relacje od razu stawały sie lepsze.
E: nie, chodzi o kaczora donalda.Głupi przykład dałes ale dobra. Jeśli Donald T. poprosi mnie o pomoc jako kibic Lechii to mu jej udziele. Jeśli zrobiły to jako płemieł to reakcja była by inna.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 11:16.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
szprotson: a czy aby "Donald pedał" z Twojego podpisu to przypadkiem Donald T. - kibic Lechii mocno zaangażowany w ruch kibicowski, autor pieśni do melodii Marsylianki
Jakiś wyjąteczek |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=zQMdocH8X4c ostatni filmik z meczu Wisla Śląsk..
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czemu głupi przykład. Donald kibic i premier to 2 różne osoby? Znaczy jak przyjdzie w szaliku to na niego zagłosujesz a jak w krawacie to nie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
głupi przykład dlatego ze Donald kiedyś a Donald dziś to dwie rózne osoby. Byłbys choć raz na meczu w Gdańsku to byś wiedział jaki maja stosunek do płemieła.
No ale po co odbiegamy od tematu. Ja mu tylko przedstawiłem "opcję" i tyle. Nie napisalem ze MUSI.Nie chcecie to nie. Tyle, bez sensu E:
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 11:56.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Eksperci na forum snują jednak teraz nowe teorie. Większość jest pewnie wysnuta na podstawie oglądania meczów w C+ albo odwiedzin stadionu przy okazji derbów albo meczu z Legią lub Lechem. Brak słów na to co niektórzy tutaj wypisują. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Na mdłości mi się zbiera; i co z tego, że Rojewski by trafił? byłoby 1:1, Śląsk nie zdobyłby mistrzostwa...byłoby smutniej, ale chyba chodzi o to aby nasza drużyna wygrywała, zdobywała jak najlepsze rezultaty, bez względu na okoliczności. Przyjaźń, przyjaźnią...ale kibicowanie przeciwnej drużynie, choćby nawet zaprzyjaźnionej jest dla mnie niezrozumiałe...oni (piłkarze) w każdej sytuacji mają być zawodowcami i tego od nich wymagam, a nie mają "robić dobrze" kibicom przeciwnej (bądź co bądź) drużynie...oczywiście moja opinia jest tutaj odosobniona, ale mam to gdzieś.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast jak strzeli na 1:1 to mistrzem zostanie powiedzmy, że Legia a Śląsk spadnie na 2 miejsce. Chcesz żeby trafił czy nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jeśli Mistrzem nie jest Wisła, to w dupie mam to kto nim jest. Głęboko. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Będę niepopularny w twierdzeniu: tak chcę. Dlaczego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jak widać są dwa obozy, nie neguje tego w którym nie jestem bo te dwa obozy łączy jedna wspólna sprawa która zwie się Wisła.
Zamknijmy ten temat, wyjdzmy cieszmy sie ładną pogodą. E: Ajax nic nie sugeruje, ale skoro zadałes pytanie nt. Donalda to odpowiedziałem, ze jeśli byłes na Lechii w Gdańsku to znasz ich stosunek do w/w osoby, a jeśli nie byłes to kolega wyzej wkleił Ci fotkę obrazującą poglądy Lechistów.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.05.2012 o godz. 14:05.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a po .... wy to jeszcze wałkujecie ? musicie srać do własnego gniazda ? mecz się skończył Śląsk mistrzem i heja
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rozumem że mnie znasz i twierdzisz że na mecze nie chodzę;P Wisła ma wygrywać w każdym meczy ja mózg mam swój i ja sobie dobieram przyjaciół/wrogów a nie jakaś tam grupa ludzi, dobry przykład z Jagiellonią. Ja się po mistrzu Śląska nie cieszyłem. Ale każdy ma prawo do swojego zdania i tyle. Jak słusznie ktoś napisał łączy nas wspólna sprawa Wisła ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzisz. A ja bym nie miał nic przeciwko jakby kopnął na aut. Dlaczego? Bo nie lubię, Legii, nie lubię Rucha i nie lubię Lecha. Śląsk jest dla mnie neutralny. Tak samo Lechia. Jakby na drugim miejscu była Lechia to wtedy co innego. Może strzelić... najwyżej tytuł trafiłby do Gdańska. Ale Legia, Ruch, Amica... never.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Odniose się do jeszcze jednej opinii
Nie bylo tu żadnego przejawu kultury czy życzliwości. Nie byłoby bowiem takiego zachowania, gdyby na naszym stadionie mistrzostwo zdobył inny klub (Legia, Amica czy Ruch). Nikt z naszych by ich nie oklaskiwał. Nie pozwolono by na runde honorową a wręczenie pucharu odbyłoby sie przy gwizdach, albo w ogóle. Tak więc nie przesadzajmy z ta nasża kulturą i zyczliwością jak na korcie tenisowym czy polu golfowym. thechris, czy oklaskiwałbyś kulturalnie nowego mistrza gdyby to była Legia, albo Amica? ![]() A po co wałkujemy ten temat? Widocznie jest taka potrzeba. Nie wszyscy kibice identyfikują się pogladami i zachowaniami innych kibiców.Warto, aby ci najbardziej fanatyczni też wzieli to pod uwagę. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|