Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30 kolejka] Wisła Kraków - ¦l±sk Wrocław, Niedziela 6 maja 2012, 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8725)

tommiyacht 03.05.2012 19:49

[30 kolejka] Wisła Kraków - ¦l±sk Wrocław, Niedziela 6 maja 2012, 17:00

co tu duzo mowic, miejmy nadzieje ze bedzie to piekna porażka z naszej strony :P

WISŁAZWE 04.05.2012 22:39

Dziękuje, dobranoc.

WISŁAZWE 04.05.2012 22:57

W niedzielę, czeka nas ostatni ligowy pojedynek w tym sezonie.
Do Krakowa przyjedzie walczący o Mistrzostwo Śląsk Wrocław.
Aby zostać mistrzem, Śląsk musi pokonać Wisłę.
Czy tak się stanie, okaże się już niedługo, dokładnie 6 maja 2012 roku około godziny 19:00.

Na trybunach będzie prawdziwe święto, nasi braci z Wrocławia zapowiedzieli bardzo liczny przyjazd!

Na pewno będzie ich 1650 w sektorze gości, dziś dostali 2000 tys wejściówek na sektory G1, G2 oraz G3.
Więc ich liczba będzie oscylować w granicach 4000 tys!

Zaprezentujmy się godnie, bez względu na boiskowe wydarzenia, bez względu na to czy Wisła czy Śląsk, to mecz przyjaźni, prawdziwej przyjaźni.

Wydarzenia boiskowe pozostawmy piłkarzom Wisły Kraków i Śląska Wrocław, to w ich nogach przez 90 minut leżeć będzie Mistrzostwo Polski!

A My KIBICE zajmij my się dopingowaniem oraz goszczeniem Braci z Wrocławia!

HEJ ŚLĄSK!
AVE WISŁA!

Braci Się Nie Traci!

WISŁAZWE 06.05.2012 20:25

Otwieram!!!

Daje wam szansę.

willow 06.05.2012 20:33

Łaskawca, nie ma co.

1. Cieszę się, że mistrzem jest Śląsk

2. Nie sądzę, żeby Wisła odpuściła, choć II połowa meczu była trochę dziwna.

3. Gwizdy pod koniec meczu to szmaciarstwo jakich mało. Ciekawe, czy ci, co gwizdali, kilka miesięcy temu pieklili się, że nie wolno gwizdać na własnych zawodników. Jak można tak nisko upaść? Rynsztok.

WISŁAZWE 06.05.2012 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1247381)
Łaskawca, nie ma co.
.

I po co się napinasz?

Widziałe¶ co się przedtem w tym temacie działo ?

Elendil 06.05.2012 20:40

Heh, tak jakby kibice ŻADNEGO innego klubu, gdy piłkarze robią sobie cyrki na nich NIGDY nie gwizdali. A nasi robili dziś cyrki, teraz im się biegać zachciało.

dziś piłkarze Legii na meczu zostali przywitani gwizdami. A przecież puchar zdobyli. Ale to pewnie rynsztok i szmaciarze z tych na żylecie, co?

Wasiu 06.05.2012 20:41

1. Sobol nie nadaje sie na stopera.

2. Wilk nie nadaje sie na nastepce Sobola.

3. Czekaj nie nadaje sie do niczego - Mati Kowalski go sportowo zjadal na sniadanie.

wolfy 06.05.2012 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1247387)
3. Czekaj nie nadaje sie do niczego - Mati Kowalski go sportowo zjadal na sniadanie.

Dobrze gra rękami. Na bramkarza go?

Kowalski faktycznie był lepszy.

leszekm 06.05.2012 20:44

Piłkarze raczej nie odpuścili meczu,co innego niektórzy "kibice" i działacze.A te gwizdy na końcu meczu na zawodników - żenujące.

willow 06.05.2012 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1247386)
Heh, tak jakby kibice ŻADNEGO innego klubu, gdy piłkarze robi± sobie cyrki na nich NIGDY nie gwizdali. A nasi robili dzi¶ cyrki, teraz im się biegać zachciało.

dzi¶ piłkarze Legii na meczu zostali przywitani gwizdami. A przecież puchar zdobyli. Ale to pewnie rynsztok i szmaciarze z tych na żylecie, co?

A my mamy się wzorować na innych?
To może sprzedawajmy li¶cie naszym piłkarzom, jak na Ł3? Bo skoro tam to robi±, to czemu u nas nie?

Szmaciarstwo i tyle. Jak dla mnie przynajmniej. Gwizdać na piłkarzy, żeby nie grali.... Ale czasów dożyłem.

ichigo 06.05.2012 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1247386)
Heh, tak jakby kibice ŻADNEGO innego klubu, gdy piłkarze robią sobie cyrki na nich NIGDY nie gwizdali. A nasi robili dziś cyrki, teraz im się biegać zachciało.

To jednak była inna sytuacja - wygwizdywanie własnej drużyny dlatego, że atakuje jest, bardzo delikatnie mówiąc, dziwne. Dziwię się, że Sobol czy Czekaj po czymś takim jeszcze oddali swoje koszulki.

papiwislak 06.05.2012 20:58

http://www.youtube.com/watch?v=B-MiP...ature=youtu.be prowokacje
http://www.youtube.com/watch?v=jtJ_w...ature=youtu.be prowokacje
http://www.youtube.com/watch?v=2EwQp...ature=youtu.be prowokacje
http://www.youtube.com/watch?v=9lYGd...ature=youtu.be doping
http://www.youtube.com/watch?v=2gAPO...ature=youtu.be doping + bramka
http://www.youtube.com/watch?v=PFPFM...ature=youtu.be doping race
http://www.youtube.com/watch?v=ydyr9...ature=youtu.be prowokacje

Lechista69 06.05.2012 21:02

Co z Siergiejem ?

Grisza1 06.05.2012 21:03

Śląskowi gratuluję Mistrza, Wiśle dzielnej i honorowej postawy. Jeśli ktoś z Ruchu czy Legii zarzuca dziś, że to przez Wisłę ich drużyny nie zdobyły tytułu, to niech się zapyta o to, co ich piłkarze robili choćby w meczu z ŁKS (Ruch) czy Lechią (Legia) i w innych, w których potracili punkty. Amen. Za rok Białą Gwiazda wraca na tron i bawimy się na Rynku:)

Grisza1 06.05.2012 21:05

¦l±skowi gratuluję Mistrza, Wi¶le dzielnej i honorowej postawy. Je¶li kto¶ z Ruchu czy Legii zarzuca dzi¶, że to przez Wisłę ich drużyny nie zdobyły tytułu, to niech się zapyta o to, co ich piłkarze robili choćby w meczu z ŁKS (Ruch) czy Lechi± (Legia) i w innych, w których potracili punkty. Amen. Za rok Biał± Gwiazda wraca na tron i bawimy się na Rynku:)

nesta 06.05.2012 21:24

Przyjaznie przyjazniami, ale ja skonczylem mecz ogladac w 89 min. Zbyt surrealistyczne byloby to dla mnie i srednio przyjemne uczucie, patrzec jak rok po tym jak sam bawilem sie na murawie i na rynku, teraz swietuje tam inna druzyna. Ba, nie byloby takiego problemu gdyby mistrza zdobyl tu inny klub i panowie szybko zeszliby cieszyc sie do szatni.
Wiec przyjazn przyjaznia, ale sa pewne granice.

Nie wyobrazam sobie innego scenariusza niz walka Wisly o mistrzostwo w przyszlym sezonie. To jest obowiazek zarzadu, trenera, pilkarzy - sukcesy, feta, puchary musza wrocic do Krakowa.

Z calym szacunkiem do nowego mistrza - tak slabego nie bylo od czasu Zaglebia. Pilkarsko Wisla, Legia, Lech, przy wszystkich swoich problemach stoja moim zdaniem wyzej. Tak czy inaczej powodzenia w pucharach, bo bedzie baardzo potrzebne :)

Edit.

A co do wyniku, to uwazam, ze pilkarze, a kibice to dwa rozne swiaty. I jedni nie powinni ingerowac w sprawy drugich. Dostaja pieniadze za gre, za wygrywanie, za reprezentowanie klubu i na tym powinni sie skoncentrowac aby jako zawodowcy wykonywac to jak najlepiej. Zatkac sobie uszy odnosnie wszystkich sugestii, przyspiewek itp. Nie kalkulowac w zadnym wypadku tylko zawsze grac o zwyciestwo dla Wisly. Nie chce tu nic sugerowac, ale dziwnym trafem padl wynik jakiego wszyscy sie spodziewali. Dziekuje dobranoc.

1q2 06.05.2012 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1247390)

Szmaciarstwo i tyle.

Ja .......e, jak Ty łatwo definiujesz.Od razu zaznaczam, na meczu nie byłem - dopiero na 2 połowę udało mi się dotrzeć do domu i powiem Ci..takiej nerwówki to dawno nie miałem - tak więc zrozum ludzi.Każdy albo prawie każdy, chciał tego mistrza dla Śląska a wyglądało to tak, że strzelimy tego gola w samej końcówce tak więc mogło ludzi ponieść i to nie powód by kogokolwiek od szmat wyzywać.

A co do meczu - widziałem tylko drugą połowę - gratulacje że zagrali tak że nikt nie będzie się mógł dopieprzyć że się podłożyli, no i gratulacje że jednak tego gola nie strzelili;)
To na pewno nie ten dzień ale...słabiutki ten Śląsk strasznie - zresztą nie tylko dziś ale całą rundę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1247406)
Nie chce tu nic sugerowac, ale dziwnym trafem padl wynik jakiego wszyscy sie spodziewali. Dziekuje dobranoc.

To nie sugeruj.Dziś widzę same wały - City miało wygrać - wygrało - Anderlecht potrzebował punktu do mistrzostwa - zdobył, Fortuna punktu do playofów do 1 bundesligi, zdobyła, Juventus 2-0 jak widzę....ja .......e, wszyscy kręcą:/

comek 06.05.2012 21:33

nie, nie, nie. Piłkarze dzisiaj zagrali profesjonalnie do samego końca i za to im chwała, może nie chcieli strzelić bramki, bo chociażby ostatnia sytuacja Ilieva- uderzył w bramkarza, a myślę, że gdyby lepiej przymierzył mogłaby paść bramka.
Cieszyłem się, że Śląsk zdobywa mistrza, ale te gwizdy na naszych, gdy "walczyli" były niepotrzebne.

SWEET_83 06.05.2012 21:35

Gratulacje dla Slaska Wrocław. Co do meczu nie bedzie sie wypowiadał....

nesta 06.05.2012 21:41

Ha ha ludzie nie badzcie naiwni.. Myslicie, ze mecze sie ustawia tak, zeby kazdy widzial, ze zostal ustawiony ?! Kazdy kto gral w pilke troche powazniej dobrze wie jak zrobic zeby sie nie narobic, a zeby wygladalo okej.
To nie polega na tym, ze sie przestaje walczyc albo podaje pilke przeciwnikowi zeby sobie strzelil. Walczysz, zapierdalasz, gryziesz trawe, ale czasem nie wyskoczysz do glowy, spoznisz sie lekko z kryciem, odpuscisz spalonego, sfaulujesz, za pozno wystartujesz, strzelisz na pale, ale do pola karnego bedziesz bardzo walecznym zawodnikiem! A jak przeciwnik nie wykorzysta tych szans to frajer.
Co do meczu pewnosci nie mam i nie bede nikogo oskarzal. Ale proponuje zastanowic sie dwa razy zanim wyda sie kategoryczny sad w jedna albo druga strone.

ps. gratulacje dla gwizdzacych. ciekawe ile gwizdow zebral debil ze Slaska, ktory chcial zlamac noge Meliksonowi..

1q2 06.05.2012 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1247411)
może nie chcieli strzelić bramki, bo chociażby ostatnia sytuacja Ilieva- uderzył w bramkarza, a myślę, że gdyby lepiej przymierzył mogłaby paść bramka.
.

No faktycznie super snajper Ivica - 1 gol w 27 meczach :lol:..podejrzane to by było , gdyby on strzelił tą bramkę;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1247417)
r.
Co do meczu pewnosci nie mam i nie bede nikogo oskarzal.

No to po .... cokolwiek sugerujesz?? - idź już spać lepiej.

Sialalalala 06.05.2012 21:45

Iliev powinien dostać premię od Śląska za ostatnią akcje meczu :)

nesta 06.05.2012 21:48

To nie sa sugestie tylko slowa skierowane do osob, ktore ze 100% pewnoscia twierdza jak bylo. Ze sie warto zastanowic, a nie pieprzyc banaly, ze jak walczyli to wszystko bylo okej.
Ja takich przyjazni nie rozumiem, nie rozumiem jak mozna cieszyc sie jak twoja druzyna przegrywa. Coz nie moja broszka, nie moje klimaty. Gratulacje jeszcze raz i powodzenia w euro pucharach.

Lysy 06.05.2012 21:50

Gratulacje dla Śląska , za zdobycie majstra! Po tym meczu nikt naszym nie może zarzucić, że się nie starali, bo dziwnym trafem wykazywali większe zaangażowanie niż w derbach, a gra momentami mogła się podobać. Szkoda, że nie grali tak przez cały sezon.

snyrting 06.05.2012 21:52

Cytat:

nesta napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
r.
Co do meczu pewnosci nie mam i nie bede nikogo oskarzal.
No to po .... cokolwiek sugerujesz?? - idĽ już spać lepiej.

Odpu¶ć, robisz z siebie po¶miewisko.

A tym, którzy gwizdali na własn± drużynę radzę poważnie się nad sob± zastanowić. Przypomnę, że obok tych tak bardzo znienawidzonych najemników, na boisku był też Sobol i dwóch naszych wychowanków.

ps.
Odpu¶cić ma nesta a nie 1q2;)

1227 06.05.2012 21:55

o co chodzi z tymi koszulkami z rogrzewki?

nesta 06.05.2012 21:56

Oczywiscie, ze odpuszcze forum, na ktorym ludzie drzeli zeby Wisla nie strzelila bramki

KOALIK 06.05.2012 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1227 (Post 1247432)
o co chodzi z tymi koszulkami z rogrzewki?

Aby mały chłopiec, który ciężko choruje trzymał się i dał radę w walce z chorobą.

Cytat:

Oczywiscie, ze odpuszcze forum, na ktorym ludzie drzeli zeby Wisla nie strzelila bramki
Ciekawe, co byś pisał, gdyby Rojewski trafił setkę w ostatnich minutach. Poza tym, chyba lepiej, że Śląsk zdobył to mistrzostwo, a nie Legia, Ruch, czy Amica. Przede wszystkim, chciałem i jak wielu kibiców, aby Wisła wygrała jesienne derby, u siebie wygrała z Podbeskidziem, z Górnikiem, itp. Kopacze odpuścili tamte spotkania, nie walczyli i zdanie kibiców mieli gdzieś, itp. A teraz jest histeria, że najgorsza drużyna w erze Cupiała przegrała z lepszym Śląskiem. Tylko taka jest prawda, że więcej piłkarzy Śląska byłoby u Nas ważnymi graczami niż na odwrót. Problemem tego sezonu nie jest dzisiejszy mecz, który z perspektywy Wisły był o nic. Tylko postawa kopaczy w wielu spotkaniach, którzy przechodzili obok gry. Nie interesowało ich to, że hańbią swoją postawą Nasz Klub. Gdyby ci kopacze wykazali trochę więcej zaangażowania (w tych za chwilę wymienionych grach), dzisiaj byśmy byli mistrzem, bo w tej buraczanej lidze niewiele trzeba zdobyć, aby ją wygrać. Wystarczyłoby tak: wygrać z Lechią, z Podbeskidziem, z Górnikiem u siebie, wygrać jesienne derby i dzisiaj byłby mecz o mistrzostwo z obydwu stron. Tak niewiele zabrakło do mistrzostwa.

OpEnTaNy 06.05.2012 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1247434)

Dlaczego dla Was tak nagle najwazniejszym meczem sezonu jest ten o pietruszke ze ¦l±skiem ?
Nikt Ci nie kazał sie cieszyc z porazki. dziekuje dobranoc

Wszystkie daty podane s± w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl