|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Oj działo się działo! Lechia dała koncert i na boisku i na trybunach.
Obok mnie siedziało incognito trzech legionistów, sądząc po ich reakcjach na boiskowe wydarzenia. Miałem niezły ubaw obserwując ich miny ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nikt w Warszawie nie ma wiary w mistrzostwo i nie mowie o tym ale o tym jak ludzie pisza o "wbieganiu na murawe, samobojach itp".
Jak to szlo... "Kazdy ma prawo zadac od Was... " No tak, ale sa odstepstwa od normy ![]() To ze Wy gracie pyte, ze wystawicie rezerwowych, ze namawiacie pilkarzy do oddania meczu to juz inna sprawa. Nie zdziwcie sie potem tylko jak Was media zjedza i znowu bedzie ze te cale media takie uwziete na ta biedna niewinna Wisle.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.05.2012 o godz. 11:49.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Lech mógł wcześniej zwolnić Bakero, a Ruch i Legia nie grać frajersko. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.05.2012 o godz. 12:00.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Swoją drogą - ciekaw jestem analogicznej sytuacji - na Pogoń przyjeżdża Legia, która jest w tej samej sytuacji co Śląsk teraz, i co się dzieje ? Rozumiem, że Pogoń grać, ku.rwa mać, ? Coś takiego hipokryzją nazywamy.![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dlatego z pewnymi osobami po prostu sie nie dyskutuje, szkoda klawiszy.
e: to przed postem krava, kieruje to do mr_kwolfa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W 2007 roku nasze zwycięstwo w Bełchatowie w przedostatniej kolejce sprawiło, że Zagłębie wyprzedziło GKS. W 2008 roku mieliśmy tak kolosalną przewagę na drugą Legią, że nie oglądaliśmy się na innych. W 2009 roku pamiętny thriller w Gdańsku w przedostatniej kolejce, a także gładkie zwycięstwo ze Śląskiem w ostatniej kolejce. W 2010 roku Zagłębie w ostatniej kolejce grało w Poznaniu z Lechem. Przegrało... między innymi po golu samobójczym zawodnika Zagłębia w pierwszej połowie. W 2011 roku mistrzostwo zapewnione na kilka kolejek przed końcem. Jednak, czy media wtedy krytykowały Górnika, Śląsk, albo Zagłębie? Czy ktoś docenił zwycięstwo Wisły grającej o nic z GKS? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiadasz, że Amika miała Lewandowskiego, ale jak mozna przeczytać w historii tego meczu to miała także Kedziorę (Zagłębie), który wbił sobie w 23 min. samobója zeby juz na początku meczu była luźna atmosfera. ![]() Jakos media nie jechały wtedy po Zagłebiu, że odpuścil mecz a przed meczem nie kazały mu grać na śmierć i życie jak w obecnym przypadku wymaga się od Wisły żeby się pozabijała ze Slaskiem, w interesie Amiki czy Ruchu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pomijając w ogóle fakt, że trenerem lubinian był amikowiec Bajor. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Konkrety. Jakiś link do artykuły bo nie kojarzę nic. Pamiętam jak chodziłem po forach Zagłębia wtedy bo chciałem zobaczyć jakie jest ich podejście do tego meczu. Przekaz był jasny. Chcieli zepsuć fetę. Nawet jak piłkarze wtedy puścili mecz (w co nie wierze) to kibice na pewno nie. Ale żyj dalej w tym swoim świecie w którym Wisła jest ZAWSZE pokrzywdzona, media się na niej uparły, wszystkie inne kluby, PZPN i sędziowie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.05.2012 o godz. 12:21.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jakby tak spojrzeć na mistrzów z ostatnich lat, to nigdy nie było tak, żeby w ostatniej kolejce doszło do zmiany lidera.
2011 - wygrana Wisły z dużą przewagą. 2010 - Lech w przedostatniej kolejce wysunął się na lidera i pewnie wygrał ostatni mecz, w dodatku Wisła zremisowała swój. 2009 - nasze mistrzostwo pewne po 29.kolejce i pewne bezproblemowe zwycięstwo ze Śląskiem które tylko to potwierdziło 2008 - mistrz pewny dużo wcześniej i pewna wygrana na koniec z Sosnowcem 2007 - w przedostatniej kolejce Zagłębie objęło pozycję lidera i w ostatnim meczu jebło o nic nie grającą Legię na Ł3. 2006 - Mistrz Legii pewny po 29.kolejce i na koniec Legia pewna swego odpuściła mecz z Wisłą 2005, 2004 i 2003 - mistrzostwo pewne dużo wcześniej i zwykle Wisła swoje ostatnie mecze wygrywała bez kłopotów (wyjątkiem remis w Poznaniu w 2004, kiedy wymyślili że to był mecz o Superpuchar) 2002 Mistrz pewny w zasadzie 2 kolejki przed końcem.., Legia w ostatniej kolejce zremisowała (tracąc gola dopiero w ostatniej minucie) i wygrała Ligę jednym punktem. i tak pewnie można by jeszcze wymieniać. Mając w pamięci wydarzenia sprzed 30 lat, kiedy Wisła pozbawiła mistrzostwo braci z Wrocławia, jestem przekonany, że historia się nie powtórzy!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 04.05.2012 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
||
![]() River - Legia w 2002 roku na ostatnią kolejkę jechała jako pewny mistrz.
![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 04.05.2012 o godz. 12:32.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie pożyczanie w nieskończoność pieniędzy przez właściciela do klubu (jak Cupiał czy ITI) to pompowanie kasy. Nie sądzę, by ktoś wierzył, że te pieniądze zostaną kiedyś oddane.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dla mnie nie. I jestem pewien, że za kilka miesięcy będziemy w czarnej dupie jak się ITI będzie zwijać, bo wyjdzie szydło z worka, że oni też od początku rozumieli to jako pożyczkę, a nie inwestycję. I zacznie się ściąganie ze wszystkiego.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Moze Cupial ma zamiar zejsc z tego swiata bedac wlascicielem Wisly, Walter na pewno nie. Kasa byla teraz systematycznie wyciagana z klubu by splacic cos, w co wpakowalo sie samo ITI i za to .... im w nerki. Sprzedadza kogo sie da, wyleca wszyscy i sprzedadza Legie jeszcze w tym roku. Wszystko co robia wlasnie na to wskazuje. Dodatkowo wiele osob z blizszego czy daleszego srodowiska "rządzących" mowi ze juz kilka firm sonduje kupno, tylko czekaja na jasny znak od Waltera, ktory wlasnie wczoraj ok 21 taki sygnal dal. PS: 022 Ty tak na powaznie? Przeciez kase sciagaja juz od dawna, to typowe ruchy gdy chce sie zwinac interes.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie będę polemizował, bo nasza rozmowa sprowadzi się do dyskusji pt. "Co musi się w meczu zdarzyć, aby można było uznać go za ustawiony?". Cóż, dla Ciebie samobój, bo szkolnym błędzie, który całkowicie ustawia spotkanie o Mistrzostwo Polski nie jest kontrowersyjny. Dla mnie jest.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Zresztą chyba wszędzie w świecie inwestowanie w futbol jest księgowane jako pożyczka Zresztą my jesteśmy w podobnej sytuacji, nawet nie wiem czy nie gorszej - Gdyby(odpukać), coś się stało Cupiałowi, to przyszłość Wisły jest kompletną niewiadomą Ogólnie to jest niebezpieczna sprawa, gdy tzw długi , przekraczają realną wartość klubu ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że nie dają jakby bonusów czyli kasy z własnego konta - to jasne od dawna. Chodzi o to, że spodziewam, się że w najbliższym czasie nawet całość dochodów z konta Legii może być przelewana do ITI jako spłata tej ich wielkiej inwestycji i pompowania kasy, czyli zwykłej pożyczki pewnie na wielki procent. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Bardzo ....a dobrze
Niech graja ME.To co ich czeka w niedziele sprawi, ze wiekszosc zechce do konca zycia grac gdzies w .... daleko od Warszawy PS: Ciekawie sie robi w Lechu... tam to dopiero maja rozkminy o dawaniu,ciagnieciu etc. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Kucharczyka czy Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
@0 22 Żyro nie jest taki zły wg mnie
Odnośnie ostatniej kolejki to, Wisła przegra ze Śląskiem (nie dlatego że się podłoży ale dlatego że jest słabsza), Ruch wygra spokojnie z Lechią, Lech przegra z Widzewem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dzięki Michałowi Żyro zdobyliście Puchar Polski.
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
tak dla samej informacji Korona straciła definitywnie szanse na puchary ? bo nie chce mi się szukac
![]()
alejasienieznam
|
|
|