The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Yo Yo
Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2012, 11:28
Przeceniacie wpływ piłkarzy Wisły na wynik tego meczu. Nie mamy praktycznie żadnego zdrowego obrońcy, piłkarze nie walczą o nic, myślami są na wakacjach. Śląsk z kolei odwrotnie, przyjadą zmobilizowani, a o zwycięstwo u nas w tym sezonie naprawdę nietrudno. Wygrywało tu Podbeskidzie, frajerzy z Kielc, Górnik, Legia wywiozła remis w 9. To Śląsk jest faworytem, nie Wisła, więc wszelkie dywagacje na temat oddania czy nie oddania meczu nie maja sensu. Oczywiście mistrzostwa życzę Śląskowi.
Ostatnio edytowane przez Yo Yo : 04.05.2012 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.05.2012, 11:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wystarczylo wystawic mlody sklad a nie robic takie szopki.
jakie szopki ?
Przy niesprzyjającym wyniku dla WKS wrzucamy kilka rac na murawe i dziękuje walkower 3-0 w końcu tyle razy tym straszyli i straszyli a nigdy go nie przyznali..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2012, 11:32
mr_kwolf - Masz racje, cokolwiek zrobi Wisla bedzie zle, ale to tez wina niepelnosprawnych umyslowo ktorzy na publicznym forum glosno mowia o oddaniu spotkania. Potem niech sie nie dziwia ze media zmieszaja ich z blotem i nazwa jak tam sobie beda chcialy.

Prawda jest taka ze teraz najglosniej o oddanie meczu piszcza te pokemony, ktore w razie oddania takiego spotkania przez Lecha czy Polonie W nazwaly by zespol oddajacy ....AMI

Sytuacja stricte wymyslona : Wisla strzela bramke w 80 minucie... Co wtedy? Gwizdy,wbiegniecie na boisku,Malecki pakuje samoboja z polowy boiska a Pareiko idzie na kawe ?

Wystarczylo wystawic mlody sklad a nie robic takie szopki.

Na prawdę gwarantuje Ci, że nie potrzeba wystawiania młodego składu - pierwszy jest wystarczająco chujowy, by ze Śląskiem przegrać. Oglądnij sobie kilka meczów Wisły w tej rundzie (o całym sezonie nie wspomnę), a później się wypowiadaj, bo coś mi się wydaje że jesteś deko w innej rzeczywistości. Ja wiem, że co roku Wisła powołana do grania o najwyższe cele, ale raz na kilka sezonów zdarza się chudszy rok. Teraz kur.wa mać wielkie halo, bo Wisła gra ze Śląskiem, mecz z podtekstami i legioniści oburzeni (tak tak, boli was w głębi że Wisła może przegrać ze Śląskiem i będzie już w 100 % po mistrzu) - do siebie i waszych pseudopiłkarzyn miejcie pretensje że dali dupy z Lechią i Jagą.

Ile razy można to pisać - jak Wisła zagra tak jak w większości meczów tej rundy, a Śląsk np jak wczoraj to o żadnym podkładaniu nie może być mowy. Zagrają po prostu na swoim "noromalnym" poziomie, i niechże to w końcu do Ciebie dotrze. A jak nie dociera to obejrzyj sobie co my aktualnie gramy, a później miej pretensje do całego świata.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.05.2012, 11:41
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Co się działo na trybunach..
Oj działo się działo! Lechia dała koncert i na boisku i na trybunach.

Obok mnie siedziało incognito trzech legionistów, sądząc po ich reakcjach na boiskowe wydarzenia. Miałem niezły ubaw obserwując ich miny
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.05.2012, 11:44
Krav napisał(a):Wyświetl post
Na prawdę gwarantuje Ci, że nie potrzeba wystawiania młodego składu - pierwszy jest wystarczająco chujowy, by ze Śląskiem przegrać. Oglądnij sobie kilka meczów Wisły w tej rundzie (o całym sezonie nie wspomnę), a później się wypowiadaj, bo coś mi się wydaje że jesteś deko w innej rzeczywistości. Ja wiem, że co roku Wisła powołana do grania o najwyższe cele, ale raz na kilka sezonów zdarza się chudszy rok. Teraz kur.wa mać wielkie halo, bo Wisła gra ze Śląskiem, mecz z podtekstami i legioniści oburzeni (tak tak, boli was w głębi że Wisła może przegrać ze Śląskiem i będzie już w 100 % po mistrzu) - do siebie i waszych pseudopiłkarzyn miejcie pretensje że dali dupy z Lechią i Jagą.

Ile razy można to pisać - jak Wisła zagra tak jak w większości meczów tej rundy, a Śląsk np jak wczoraj to o żadnym podkładaniu nie może być mowy. Zagrają po prostu na swoim "noromalnym" poziomie, i niechże to w końcu do Ciebie dotrze. A jak nie dociera to obejrzyj sobie co my aktualnie gramy, a później miej pretensje do całego świata.
O jakich ty pretensjach mówisz? Naprawdę sądzisz że w Warszawie jeszcze wierzą w mistrzostwo? Jak tak to spójrz w tabele, a później w terminarz. Ponadto przeceniasz grających taką samą padake na wiosne jak my Śląska (nie oszukujmy się, wczorajszy mecz to wyjątek).
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.05.2012, 11:46
Nikt w Warszawie nie ma wiary w mistrzostwo i nie mowie o tym ale o tym jak ludzie pisza o "wbieganiu na murawe, samobojach itp".
Jak to szlo... "Kazdy ma prawo zadac od Was... " No tak, ale sa odstepstwa od normy

To ze Wy gracie pyte, ze wystawicie rezerwowych, ze namawiacie pilkarzy do oddania meczu to juz inna sprawa.
Nie zdziwcie sie potem tylko jak Was media zjedza i znowu bedzie ze te cale media takie uwziete na ta biedna niewinna Wisle.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.05.2012 o godz. 11:49.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.05.2012, 11:47
Prawda jest taka ze teraz najglosniej o oddanie meczu piszcza te pokemony, ktore w razie oddania takiego spotkania przez Lecha czy Polonie W nazwaly by zespol oddajacy ....AMI
Gówno prawda. 2 lata temu jak w ostatniej kolejce Zagłębie olało mecz z Lechem nie przypominam sobie by ktoś tu jeździł po Zagłębiu. Sami w 29.kolejce spieprzyliśmy (a raczej spieprzył pewien łysol) klarowną dla nas sytuacje i było pewne, że miedziowi nie beda gryźli trawy na bułgarskiej, a kuchenki spokojnie ich pykną.

Lech mógł wcześniej zwolnić Bakero, a Ruch i Legia nie grać frajersko.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.05.2012, 11:53
Edson napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda. 2 lata temu jak w ostatniej kolejce Zagłębie olało mecz z Lechem nie przypominam sobie by ktoś tu jeździł po Zagłębiu. Sami w 29.kolejce spieprzyliśmy (a raczej spieprzył pewien łysol) klarowną dla nas sytuacje i było pewne, że miedziowi nie beda gryźli trawy na bułgarskiej, a kuchenki spokojnie ich pykną.

Ekhm, ty tak na serio? Akurat oglądałem ten mecz bo wierzyłem w cud i Zagłębie w żadnym wypadku nie odpuściło. Po prostu Lech wykorzystał sytuacje (miał Lewandowskiego) i dlatego wygrał. Ponadto wtedy kibice Zagłębia nie oczekiwali od swoich piłkarzy oddania meczu, a wręcz przeciwnie. Chcieli punktów żeby zemścić się na swojej wtedy już byłej zgodzie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.05.2012 o godz. 12:00.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 04.05.2012, 11:56
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
O jakich ty pretensjach mówisz? Naprawdę sądzisz że w Warszawie jeszcze wierzą w mistrzostwo? Jak tak to spójrz w tabele, a później w terminarz. Ponadto przeceniasz grających taką samą padake na wiosne jak my Śląska (nie oszukujmy się, wczorajszy mecz to wyjątek).
Ciekaw jestem czy to samo mówiłeś przed porażkami z : PBB, Lechią, Górnikiem, Dysko, Koroną, po remisie z Legią grając 45 min z przewagą jednego, później 2 zawodników. Wtedy też rozumiem przeceniłem ? Teraz też nie przeceniłem, po prostu przyzwyczaiłem się, że prezentujemy się aktualnie tak, że nie da sięna to patrzeć. I w tym kontekście porażka ze Śląskiem to żadna niespodzianka.

Swoją drogą - ciekaw jestem analogicznej sytuacji - na Pogoń przyjeżdża Legia, która jest w tej samej sytuacji co Śląsk teraz, i co się dzieje ? Rozumiem, że Pogoń grać, ku.rwa mać, ? Coś takiego hipokryzją nazywamy.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 04.05.2012, 11:58
Dlatego z pewnymi osobami po prostu sie nie dyskutuje, szkoda klawiszy.

e: to przed postem krava, kieruje to do mr_kwolfa
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:00

W 2006 roku w przedostatniej kolejce liczyliśmy na zwycięstwo Górnika z Legią w Zabrzu. Górnik przegrał, my straciliśmy szanse na mistrzostwo. W ostatniej kolejce pokonaliśmy nowego mistrza - Legię.
W 2007 roku nasze zwycięstwo w Bełchatowie w przedostatniej kolejce sprawiło, że Zagłębie wyprzedziło GKS.
W 2008 roku mieliśmy tak kolosalną przewagę na drugą Legią, że nie oglądaliśmy się na innych.
W 2009 roku pamiętny thriller w Gdańsku w przedostatniej kolejce, a także gładkie zwycięstwo ze Śląskiem w ostatniej kolejce.
W 2010 roku Zagłębie w ostatniej kolejce grało w Poznaniu z Lechem. Przegrało... między innymi po golu samobójczym zawodnika Zagłębia w pierwszej połowie.
W 2011 roku mistrzostwo zapewnione na kilka kolejek przed końcem.

Jednak, czy media wtedy krytykowały Górnika, Śląsk, albo Zagłębie?
Czy ktoś docenił zwycięstwo Wisły grającej o nic z GKS?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:07
Ekhm, ty tak na serio? Akurat oglądałem ten mecz bo wierzyłem w cud i Zagłębie w żadnym wypadku nie odpuściło. Po prostu Lech wykorzystał sytuacje (miał Lewandowskiego) i dlatego wygrał.
Poważnie, jesteś takim fachowcem, że wiesz, że Zagłebie w tym meczu nie odpuściło ? Powiadasz, że Amika miała Lewandowskiego, ale jak mozna przeczytać w historii tego meczu to miała także Kedziorę (Zagłębie), który wbił sobie w 23 min. samobója zeby juz na początku meczu była luźna atmosfera.
Jakos media nie jechały wtedy po Zagłebiu, że odpuścil mecz a przed meczem nie kazały mu grać na śmierć i życie jak w obecnym przypadku wymaga się od Wisły żeby się pozabijała ze Slaskiem, w interesie Amiki czy Ruchu.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:08
Krav napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem czy to samo mówiłeś przed porażkami z : PBB, Lechią, Górnikiem, Dysko, Koroną, po remisie z Legią grając 45 min z przewagą jednego, później 2 zawodników. Wtedy też rozumiem przeceniłem ? Teraz też nie przeceniłem, po prostu przyzwyczaiłem się, że prezentujemy się aktualnie tak, że nie da sięna to patrzeć. I w tym kontekście porażka ze Śląskiem to żadna niespodzianka.

Swoją drogą - ciekaw jestem analogicznej sytuacji - na Pogoń przyjeżdża Legia, która jest w tej samej sytuacji co Śląsk teraz, i co się dzieje ? Rozumiem, że Pogoń grać, ku.rwa mać, ? Coś takiego hipokryzją nazywamy.
Ograliśmy ten sam Śląsk na wyjeździe. Niby czemu nie mielibyśmy tego zrobić u siebie? To takie science-fiction? Owszem, my gramy słabo ale Śląsk tez. Jeszcze dwa tygodnie temu był jednym z najsłabiej punktującym zespół w naszej lidze, wygrał dwa mecze i teraz to już jest zespół poza naszym zasięgiem?
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:12
Ograliśmy ten sam Śląsk na wyjeździe. Niby czemu nie mielibyśmy tego zrobić u siebie? To takie science-fiction? Owszem, my gramy słabo ale Śląsk tez. Jeszcze dwa tygodnie temu był jednym z najsłabiej punktującym zespół w naszej lidze, wygrał dwa mecze i teraz to już jest zespół poza naszym zasięgiem?
Bo gramy bez obrony? Bo ze wszystkich zdrowych nie jesteśmy w stanie złożyć "11"? Mamy dokładnie 11 zdrowych piłkarzy, w tym dwóch bramkarzy. Owszem, możemy się łudzić, że Sobolewski i Czekaj to będzie para stoperów nie do przejścia. Może także się łudzić tym, że Jirsak i np. Kirm (może go cofną na lewą obronę, hmm?) zagrają świetny mecz na bokach obrony. Możemy się łudzić, że Jovanić przesunięty do ataku okaże się długo oczekiwanym napastnikiem i strzeli hattricka...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:12
Ekhm, ty tak na serio? Akurat oglądałem ten mecz bo wierzyłem w cud i Zagłębie w żadnym wypadku nie odpuściło. Po prostu Lech wykorzystał sytuacje (miał Lewandowskiego) i dlatego wygrał. Ponadto wtedy kibice Zagłębia nie oczekiwali od swoich piłkarzy oddania meczu, a wręcz przeciwnie. Chcieli punktów żeby zemścić się na swojej wtedy już byłej zgodzie.
I pewnie to ich "zaangażowanie" sprawiło, że już w 23min Kędziora wpakował swojaka. Potem kuchenki mogły się cofnąć i spokojnie czekać na kontry. Nikt się nie doczepiał, że mecz był ustawiony, ale jego przebieg lekko kontrowersyjny, nie sądzisz

Pomijając w ogóle fakt, że trenerem lubinian był amikowiec Bajor.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Poważnie, jesteś takim fachowcem, że wiesz, że Zagłebie w tym meczu nie odpuściło ? Powiadasz, że Amika miała Lewandowskiego, ale jak mozna przeczytać w historii tego meczu to miała także Kedziorę (Zagłębie), który wbił sobie w 23 min. samobója zeby juz na początku meczu była luźna atmosfera.
Jakos media nie jechały wtedy po Zagłebiu, że odpuścil mecz a przed meczem nie kazały mu grać na śmierć i życie jak w obecnym przypadku wymaga się od Wisły żeby się pozabijała ze Slaskiem, w interesie Amiki czy Ruchu.

Konkrety. Jakiś link do artykuły bo nie kojarzę nic.

Pamiętam jak chodziłem po forach Zagłębia wtedy bo chciałem zobaczyć jakie jest ich podejście do tego meczu. Przekaz był jasny. Chcieli zepsuć fetę. Nawet jak piłkarze wtedy puścili mecz (w co nie wierze) to kibice na pewno nie.

Ale żyj dalej w tym swoim świecie w którym Wisła jest ZAWSZE pokrzywdzona, media się na niej uparły, wszystkie inne kluby, PZPN i sędziowie.

I pewnie to ich "zaangażowanie" sprawiło, że już w 23min Kędziora wpakował swojaka. Potem kuchenki mogły się cofnąć i spokojnie czekać na kontry. Nikt się nie doczepiał, że mecz był ustawiony, ale jego przebieg lekko kontrowersyjny, nie sądzisz

Pomijając w ogóle fakt, że trenerem lubinian był amikowiec Bajor.
Nie był lekko kontrowersyjny. Bo niby co było tam kontrowersyjnego? Samobój? Ot po prostu Zagłębie miało wtedy słabszy zespół i dlatego przegrało.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.05.2012 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2012, 12:21
Jakby tak spojrzeć na mistrzów z ostatnich lat, to nigdy nie było tak, żeby w ostatniej kolejce doszło do zmiany lidera.
2011 - wygrana Wisły z dużą przewagą.
2010 - Lech w przedostatniej kolejce wysunął się na lidera i pewnie wygrał ostatni mecz, w dodatku Wisła zremisowała swój.
2009 - nasze mistrzostwo pewne po 29.kolejce i pewne bezproblemowe zwycięstwo ze Śląskiem które tylko to potwierdziło
2008 - mistrz pewny dużo wcześniej i pewna wygrana na koniec z Sosnowcem
2007 - w przedostatniej kolejce Zagłębie objęło pozycję lidera i w ostatnim meczu jebło o nic nie grającą Legię na Ł3.
2006 - Mistrz Legii pewny po 29.kolejce i na koniec Legia pewna swego odpuściła mecz z Wisłą
2005, 2004 i 2003 - mistrzostwo pewne dużo wcześniej i zwykle Wisła swoje ostatnie mecze wygrywała bez kłopotów (wyjątkiem remis w Poznaniu w 2004, kiedy wymyślili że to był mecz o Superpuchar)
2002 Mistrz pewny w zasadzie 2 kolejki przed końcem.., Legia w ostatniej kolejce zremisowała (tracąc gola dopiero w ostatniej minucie) i wygrała Ligę jednym punktem.

i tak pewnie można by jeszcze wymieniać. Mając w pamięci wydarzenia sprzed 30 lat, kiedy Wisła pozbawiła mistrzostwo braci z Wrocławia, jestem przekonany, że historia się nie powtórzy!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 04.05.2012 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.05.2012, 12:30
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
0 22, nie taaaa, tylko tak. Doinformuj sie i zobacz. Od nieco ponad roku skonczylo sie pozyczanie pieniedzy od ITI. Nie ma co, pare lat jak ta lala
Ty jesteś poważny? To w końcu pompuje czy pożycza? Bo raz piszesz tak, a raz tak. Nie widzisz różnicy?

River - Legia w 2002 roku na ostatnią kolejkę jechała jako pewny mistrz.

Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Pięknie się stało że legii mistrzostwo odjechało!!!Ale nie płaczcie bo pzpn i tak was do finału PP doholował.Każdy inny klub za błąd w protokole meczowym dostał by walkower 3-0 ale nie legia.To macie PP a o MP możecie tylko pomarzyć i ślinić się w niedzielę przed tv.Cała żyleta płacze mistrza już nie zobaczą!!!ŚLĄSK WISEŁKA LECHIA GDAŃSK!!!
Cieszy mnie, że istniejesz
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 04.05.2012 o godz. 12:32.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2012, 12:33
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ty jesteś poważny? To w końcu pompuje czy pożycza? Bo raz piszesz tak, a raz tak. Nie widzisz różnicy?

River - Legia w 2002 roku na ostatnią kolejkę jechała jako pewny mistrz.

Cieszy mnie, że istniejesz
No wiem, ale w zasadzie już od dwóch kolejek przed końcem była pewna swego - ostatnie dwa mecze spaprali i dlatego skończyli sezon z ledwie 1-punktową przewagą.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.05.2012, 12:33
Jak dla mnie pożyczanie w nieskończoność pieniędzy przez właściciela do klubu (jak Cupiał czy ITI) to pompowanie kasy. Nie sądzę, by ktoś wierzył, że te pieniądze zostaną kiedyś oddane.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:34
A dla mnie nie. I jestem pewien, że za kilka miesięcy będziemy w czarnej dupie jak się ITI będzie zwijać, bo wyjdzie szydło z worka, że oni też od początku rozumieli to jako pożyczkę, a nie inwestycję. I zacznie się ściąganie ze wszystkiego.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.05.2012, 12:38
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie pożyczanie w nieskończoność pieniędzy przez właściciela do klubu (jak Cupiał czy ITI) to pompowanie kasy. Nie sądzę, by ktoś wierzył, że te pieniądze zostaną kiedyś oddane.

Moze Cupial ma zamiar zejsc z tego swiata bedac wlascicielem Wisly, Walter na pewno nie.

Kasa byla teraz systematycznie wyciagana z klubu by splacic cos, w co wpakowalo sie samo ITI i za to .... im w nerki.

Sprzedadza kogo sie da, wyleca wszyscy i sprzedadza Legie jeszcze w tym roku. Wszystko co robia wlasnie na to wskazuje.
Dodatkowo wiele osob z blizszego czy daleszego srodowiska "rządzących" mowi ze juz kilka firm sonduje kupno, tylko czekaja na jasny znak od Waltera, ktory wlasnie wczoraj ok 21 taki sygnal dal.

PS: 022 Ty tak na powaznie? Przeciez kase sciagaja juz od dawna, to typowe ruchy gdy chce sie zwinac interes.

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:42
Nie był lekko kontrowersyjny. Bo niby co było tam kontrowersyjnego? Samobój? Ot po prostu Zagłębie miało wtedy słabszy zespół i dlatego przegrało.
Nie będę polemizował, bo nasza rozmowa sprowadzi się do dyskusji pt. "Co musi się w meczu zdarzyć, aby można było uznać go za ustawiony?". Cóż, dla Ciebie samobój, bo szkolnym błędzie, który całkowicie ustawia spotkanie o Mistrzostwo Polski nie jest kontrowersyjny. Dla mnie jest.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.05.2012, 12:44
A dla mnie nie. I jestem pewien, że za kilka miesięcy będziemy w czarnej dupie jak się ITI będzie zwijać, bo wyjdzie szydło z worka, że oni też od początku rozumieli to jako pożyczkę, a nie inwestycję. I zacznie się ściąganie ze wszystkiego.
No ale to jest też pytanie czy z marketingowego punktu widzenia, opłacało by się ITI 'utopić' Legię
Zresztą chyba wszędzie w świecie inwestowanie w futbol jest księgowane jako pożyczka
Zresztą my jesteśmy w podobnej sytuacji, nawet nie wiem czy nie gorszej - Gdyby(odpukać), coś się stało Cupiałowi, to przyszłość Wisły jest kompletną niewiadomą

Ogólnie to jest niebezpieczna sprawa, gdy tzw długi , przekraczają realną wartość klubu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.05.2012, 12:55
PS: 022 Ty tak na powaznie? Przeciez kase sciagaja juz od dawna, to typowe ruchy gdy chce sie zwinac interes.
Tak, na poważnie. Na razie zablokowali wiele środków, ale jednak finansowali kontrakt Ljuboji czy Novo. Finansowali czyli opłacili za kasę z transferów Rybusa czy Borysiuka. A jak ostatecznie wyjdą to taką kasę zabiorą w całości do własnej kieszeni, a my będziemy grać składem wyłącznie z Akademii.

To, że nie dają jakby bonusów czyli kasy z własnego konta - to jasne od dawna. Chodzi o to, że spodziewam, się że w najbliższym czasie nawet całość dochodów z konta Legii może być przelewana do ITI jako spłata tej ich wielkiej inwestycji i pompowania kasy, czyli zwykłej pożyczki pewnie na wielki procent.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.05.2012, 13:00
Bardzo ....a dobrze Niech graja ME.

To co ich czeka w niedziele sprawi, ze wiekszosc zechce do konca zycia grac gdzies w .... daleko od Warszawy Wiekszosc zlapie kontuzje przed meczem, beda bali sie grac

PS: Ciekawie sie robi w Lechu... tam to dopiero maja rozkminy o dawaniu,ciagnieciu etc.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 04.05.2012, 13:01
Bardzo ....a dobrze Niech graja ME.
No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Kucharczyka czy Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.05.2012, 13:16
@0 22 Żyro nie jest taki zły wg mnie

Odnośnie ostatniej kolejki to, Wisła przegra ze Śląskiem (nie dlatego że się podłoży ale dlatego że jest słabsza), Ruch wygra spokojnie z Lechią, Lech przegra z Widzewem.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 04.05.2012, 13:45
No, dziękuje bardzo - ja akurat mam nadzieje, że więcej piłkarze w stylu Żyro w Legii grać nie będą. Bo ktoś ich ewidentnie krzywdzi i wmawia, że się nadają.
Dzięki Michałowi Żyro zdobyliście Puchar Polski.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 04.05.2012, 14:03
tak dla samej informacji Korona straciła definitywnie szanse na puchary ? bo nie chce mi się szukac
alejasienieznam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów