|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
O której i na jakim programie dzisiejsza walka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://mma.przegladsportowy.pl/Sport...908,1,991.html
tutaj relacja tekstowa, można sledzic i sprawdzac kiedy będzie walka. Jeszce 2 walki a potem koksu z najmanem. Na polsacie sport transmisja |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W WBK mozna bylo wyplacac wielokrotnosci 10zl - nie wiem jak teraz, ale z rok temu nie bylo problemow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
@WISŁAZWE - dzięki, ale tylko 4 takie bankomaty są w Krk ( przynajmniej tak mówi google )
@brzydki.brzydal - dziękuję również Tobie, ale zależy mi na bankomacie w okolicach dworca pkp / pks Jestem teraz trochę ' niepełnosprytny ' i bieganie o kulach po mieście jest trochę męczące. MOŻE KTOŚ INNY POMOŻE ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Na pewno znajdziesz bankomaty przy Bagateli i na Rynku (przy wejsciu na Szewską) Są to bankomaty Euronetu-prowizji też nie zapłacisz. Bliżej niestety nie wiem.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 28.04.2012 o godz. 10:07.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy nie w Euronecie możesz wielokrotności 20 zł wypłacać. Nie jestem z Krakowa ale chyba taki jest przy PKS - ie
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W bankomatach PKO BP można spokojnie wyciągnąć 20 zł i to kilkakrotnie.. ( nie próbowałem nigdy niższego nominału ). Tylko trzeba mieć szczęście , żeby w bankomacie akurat pozostały jakieś 20-stki .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
dobra Panowie - dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi.
Będę dymał w takim razie po centrum ![]() 3mAJcie się! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie wie ktoś jak dziś jeżdżą busy z Myślenic koło 20? Bo na infobusy pisze ze o 19;50 jest ostatni, jest jakiś może później?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Jak nie musi być konkretnie bus,a np. autobus to na stronie RDA wyskoczyło sporo np Szwagropolu.Wejdź sobie tam w przyjazdy i wpisz miejscowość i godzinę.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie jestem pewien (dobrze by było gdyby mógł to ktoś potwierdzić) ale prawdopodobnie w tym bankomacie (50.065883,19.957385 - wpisz te współrzędne w google maps) koło Opery Krakowskiej można wypłacać od 10 złotych.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.04.2012 o godz. 17:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mógłby mi ktoś polecić dobry, i w miarę tani serwis, gdzie mógłbym oddać laptopa do czyszczenia ?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
jakie są konsekwencje nie złożenia PITa? w sensie że nie w ogóle ale z drobnym tygodniowym poślizgiem?
czy ma jakiekolwiek znaczenie że to oni mają mi zwrócić? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Moja rada jest taka żebyś wypełnił cokolwiek wpisując byle co i wysłał dziś to listem poleconym (koniecznie dziś z poczty żebyś miał potwierdzenie nadania z datą 30-04-2012) a jak już będziesz składać z poprawnymi liczbami zaznacz tylko ``korekta deklaracji`` i będzie po sprawie ![]() wiślak 86: korektę możesz zrobić kiedy chcesz-nie musisz na nic czekać-dostajesz pit-11 od pracodawcy -wysyłasz korektę-korygować można zeznanie podatkowe multum razy -nie ma żadnej kary-kare dostaniesz jak nic nie złożysz a dziś ostatni dzień (urzędasy mają swój świat ) -jakbyś miał jakiś kłopot daj znać ![]() wiślak 86: no problem ![]() Powód: .
Ostatnio edytowane przez palczi : 30.04.2012 o godz. 13:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a korektę kiedy mam złożyć? tzn. zrobię tak jak Ty mówisz i czy mogę korektę zrobić np. bez ich wezwania? czy muszę czekać aż sami się odezwą? i czy jak powpisuję bzdury to nie ma za to żadnej kary?
dziada gdzieś wyrzuciłem a nie dadzą mi w pare godzin nowego. wprawdzie grosze mają oddać ale widze że zamiast zwrotu to bede musiał dołożyć do interesu. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Palczi wielkie dzięki bo szukam od 9 rano i musiałem albo wyjebać albo tak schować że nic nie pomaga.
Zrobię tak jak mówisz wyślę dzisiaj orientacyjnego a po swiętach odbiorę od pracodawcy normalnego i doślę korektę. Kurde życie mi uratowałeś bo jak zobaczyłem 200 zeta przed oczami to aż mi się słabo zrobiło.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 30.04.2012 o godz. 12:27.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wiślak ja ze swojej strony polecę rozliczyć się przez Internet, trwa to chwilkę, dostajesz UPO (urzędowe potwierdzenie odbioru) i ewentualną korektę też możesz zrobić przez Internet, nie trzeba stać na poczcie, ani w US, można spokojnie przygotowywać się na derby. http://www.e-deklaracje.gov.pl/index...age=formularze mam nadzieję, że termin składania przez Internet jest taki sam jak 'fizycznie'. Pozdro ! Ja rok temu, wpisałem złą kwotę z poprzedniego, przy weryfikacji, zadzwoniła Pani, wyjaśniłem , powiedziała , żeby złożyć korektę i spoko.
Ostatnio edytowane przez David. : 30.04.2012 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozwaliłem system złożyłem pita prze neta
ale moim zdaniem oni też są nienormalni żądając kwoty za 2010rok bo inaczej nie da sie nic zrobić. na szczęscie miałem 0 ale w innych przypadkach znowu dochodzi szukanie. I tym oto sposobem mogę sobie spokojnie iść na świętą wojnę! ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
witam,
czy istnieje jakaś stronka, albo wykaz, albo miejsce gdzie mógłbym się dowiedzieć do kogo należy dana nieruchomość Chyba że wiecie (znacie nr. tel do właściciela) gdzie się jakaś restauracja zamyka, albo gdzie coś było i teraz stoi puste na rynku w krk to byłbym wdzięczny(może hojny). Na pewno nie jeden z Was pracuje bądź pracował w gastronomii albo ma znajomych którzy mają pojęcie nt. temat. Interesuje mnie lokal od 60 do 100m2 do 10 tyś. albo od 120 do 200m2 do 30 tyś. Rynek główny (floriańska, szewska, grodzka, mały rynek itp.) lece na mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Wisłaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! pozdro :] |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest jakakolwiek szansa zeby dzisiaj zmienic opony w Krakowie ? Wiem ze swieto, ale moze byc otwarte cokolwiek ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
słyszał... i rozłożył opcję na czynniki pierwsze...
nr. KW nie dostane od pośrednika, tylko od właściciela (którego nie znam) jest opcja żeby z UMK z ewidencji gruntów wyciągnąć info. ale czytałem na forum że kiedyś to było możliwe bez podania powodu, ale teraz trzeba złożyć odpowiedni wniosek i czekać na rozpatrzenie. poza tym nawet jakby napisał podanie i rozpatrzyliby je pozytywnie, to i tak uzyskałbym tylko info i działce i budynku, bez danych osobowych właściciela (ustawa o ochronie prawa osobowych)
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 01.05.2012 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
miałem kiedyś podobną sprawę, z tym że było to 2 lata temu. Też potrzebowałem informacji kto jest właścicielem działki. Myślałem że jest jakaś sformalizowana procedura - ja akurat szukałem tego co do gminy Zabierzów, w końcu trafiem na bodaj ul. Kielecką w Krakowie (przecznica z Mogliskiej) i tam po krótkich poszukiwaniach trafiłem do pani, która mi te dane udostępniła. Jak się spytała po co mi to to powiedziałem, że chciałem sprawdzić, czy działka należy do cioci - tutaj sugeruje to samo. Nie musiałem nic pisać, wystarczyło imię i nazwisko tej osoby i gdzie jest położona działka (ulica, miejscowość). Spróbuj podzwonić po odp. wydziałach UMK, mnie się udało zdobyć nr księgi wieczystej "na gębe" przez telefon, zależy na kogo trafisz. Jak masz nr księgi to już najprostsza droga do sprawdzenia poprzez stronę: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html .Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Krav : 01.05.2012 o godz. 11:22.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógłby mi ktoś powiedzieć w najprostszy możliwy sposób jak zrobić filmik na YT a potem go zamieścić.
Więc tak: mam kilkanaście zdjęć i opisów do nich i chciałbym to połączyć w jedno z jakimś ciekawym podkładem. Ewentualnie gdyby ktoś miał chwilę wolnego i mi pomógł (wyręczył). Ja daję wszystko zdjęcia i podpisy - wyjdzie ciekawa historia a muzykę pozostawiam w tego kogoś gestii. W sumie to nic prywatnego a raczej związanego z 18 maja Instrukcje jak zrobić proszę dac tutaj może komuś się przydadzą natomiast pomoc mile widziana na priv ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|