The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2012, 20:21
O której i na jakim programie dzisiejsza walka?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.04.2012, 20:55
http://mma.przegladsportowy.pl/Sport...908,1,991.html

tutaj relacja tekstowa, można sledzic i sprawdzac kiedy będzie walka. Jeszce 2 walki a potem koksu z najmanem.

Na polsacie sport transmisja
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.04.2012, 21:30
Mam takie pytanie..

Gdzie fajnie i TANIO zaopatrzyć sklepik na EURO 2012. Chodzi mi o gadżety i upominki Euro 2012 licencjonowane jak i nie, gadżety związane z reprezentacją Polski itp...

Każdy kontakt, adres, miejsce bardzo ważne.

Z góry dzięki!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.04.2012, 22:49
w większości bankomatów można wypłacać minimum kwotę 50 zł i jej wielokrotność.
nie mam tyle na koncie, więc w którym bankomacie będę mógł wypłacić np. 30 zł ?

Mam kartę w ING, nie płacę prowizji za wypłaty, więc podawajcie mi wszystkie sieci, nazwy itd

DZIĘKI !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.04.2012, 22:54
labtec napisał(a):Wyświetl post

Mam kartę w ING, nie płacę prowizji za wypłaty, więc podawajcie mi wszystkie sieci, nazwy itd

DZIĘKI !

cash4you...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 28.04.2012, 09:08

DZIĘKI !
W WBK mozna bylo wyplacac wielokrotnosci 10zl - nie wiem jak teraz, ale z rok temu nie bylo problemow.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 28.04.2012, 09:54
@WISŁAZWE - dzięki, ale tylko 4 takie bankomaty są w Krk ( przynajmniej tak mówi google )

@brzydki.brzydal - dziękuję również Tobie, ale zależy mi na bankomacie w okolicach dworca pkp / pks

Jestem teraz trochę ' niepełnosprytny ' i bieganie o kulach po mieście jest trochę męczące.

MOŻE KTOŚ INNY POMOŻE ?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.04.2012, 10:03
@WISŁAZWE - dzięki, ale tylko 4 takie bankomaty są w Krk ( przynajmniej tak mówi google )

@brzydki.brzydal - dziękuję również Tobie, ale zależy mi na bankomacie w okolicach dworca pkp / pks

Jestem teraz trochę ' niepełnosprytny ' i bieganie o kulach po mieście jest trochę męczące.

MOŻE KTOŚ INNY POMOŻE ?
WBK -tak jak ktoś pisał,dalej możesz wypłacać od 10 zł.
Na pewno znajdziesz bankomaty przy Bagateli i na Rynku (przy wejsciu na Szewską)
Są to bankomaty Euronetu-prowizji też nie zapłacisz.
Bliżej niestety nie wiem.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 28.04.2012 o godz. 10:07.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.04.2012, 10:04
Nie wiem czy nie w Euronecie możesz wielokrotności 20 zł wypłacać. Nie jestem z Krakowa ale chyba taki jest przy PKS - ie
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.04.2012, 11:44

MOŻE KTOŚ INNY POMOŻE ?
w większości euronetów, z którymi się spotykam (czyli tymi bankomatami których jest w sumie najwięcej chyba) można wypłacać 50zł i wielokrotności, natomiast jest euronet z którego można wybierać 20zł i wielokrotności i jest to bankomat przy Biedronce na ulicy Powstańców (sprawdzone). jeśli chodzi o okolice pkp/pks, to niestety nie wiem, ale musisz sprawdzać, bo właśnie niektóre modele euronetu (nie wiem czy nie nowsze głównie) pozwalają wypłacać od 20zł.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2012, 11:56

DZIĘKI !
W bankomatach PKO BP można spokojnie wyciągnąć 20 zł i to kilkakrotnie.. ( nie próbowałem nigdy niższego nominału ). Tylko trzeba mieć szczęście , żeby w bankomacie akurat pozostały jakieś 20-stki .
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 28.04.2012, 12:10
dobra Panowie - dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi.
Będę dymał w takim razie po centrum

3mAJcie się!
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2012, 15:10
Nie wie ktoś jak dziś jeżdżą busy z Myślenic koło 20? Bo na infobusy pisze ze o 19;50 jest ostatni, jest jakiś może później?
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.04.2012, 15:21
Jak nie musi być konkretnie bus,a np. autobus to na stronie RDA wyskoczyło sporo np Szwagropolu.Wejdź sobie tam w przyjazdy i wpisz miejscowość i godzinę.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2012, 17:34
dobra Panowie - dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi.
Będę dymał w takim razie po centrum

3mAJcie się!
Nie jestem pewien (dobrze by było gdyby mógł to ktoś potwierdzić) ale prawdopodobnie w tym bankomacie (50.065883,19.957385 - wpisz te współrzędne w google maps) koło Opery Krakowskiej można wypłacać od 10 złotych.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.04.2012 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 28.04.2012, 20:27

MOŻE KTOŚ INNY POMOŻE ?
WBK jest na skrzyzowaniu warszawskiej i szlak, wiec tuz obok GK i dworca.
Odpowiedz cytując
Jacha
Member

Od: 08.2010

Stary 29.04.2012, 16:29
Mógłby mi ktoś polecić dobry, i w miarę tani serwis, gdzie mógłbym oddać laptopa do czyszczenia ?
Odpowiedz cytując
Lemonek
Member

Od: 06.2011

Stary 29.04.2012, 18:49
Jacha napisał(a):Wyświetl post
Mógłby mi ktoś polecić dobry, i w miarę tani serwis, gdzie mógłbym oddać laptopa do czyszczenia ?
Ja mogę polecić BINO. Kiedyś mi robili komputer i byłem bardzo zadowolony jakościowo i cenowo.
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.04.2012, 10:55
jakie są konsekwencje nie złożenia PITa? w sensie że nie w ogóle ale z drobnym tygodniowym poślizgiem?
czy ma jakiekolwiek znaczenie że to oni mają mi zwrócić?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.04.2012, 11:15
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
jakie są konsekwencje nie złożenia PITa? w sensie że nie w ogóle ale z drobnym tygodniowym poślizgiem?
czy ma jakiekolwiek znaczenie że to oni mają mi zwrócić?
Jak już się odgrzebią i zaczną sprawdzać to dostaniesz wezwanie do U.S. na rozmowę i tam Pani Ci powie iż kara wynosi od 200zł do 5tys .Wszystko zależy od dziury budżetowej - ja dostałem 200zł .
Moja rada jest taka żebyś wypełnił cokolwiek wpisując byle co i wysłał dziś to listem poleconym (koniecznie dziś z poczty żebyś miał potwierdzenie nadania z datą 30-04-2012) a jak już będziesz składać z poprawnymi liczbami zaznacz tylko ``korekta deklaracji`` i będzie po sprawie

wiślak 86: korektę możesz zrobić kiedy chcesz-nie musisz na nic czekać-dostajesz pit-11 od pracodawcy -wysyłasz korektę-korygować można zeznanie podatkowe multum razy -nie ma żadnej kary-kare dostaniesz jak nic nie złożysz a dziś ostatni dzień (urzędasy mają swój świat ) -jakbyś miał jakiś kłopot daj znać

wiślak 86: no problem
Powód: .
Ostatnio edytowane przez palczi : 30.04.2012 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.04.2012, 11:53
a korektę kiedy mam złożyć? tzn. zrobię tak jak Ty mówisz i czy mogę korektę zrobić np. bez ich wezwania? czy muszę czekać aż sami się odezwą? i czy jak powpisuję bzdury to nie ma za to żadnej kary?
dziada gdzieś wyrzuciłem a nie dadzą mi w pare godzin nowego. wprawdzie grosze mają oddać ale widze że zamiast zwrotu to bede musiał dołożyć do interesu.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.04.2012, 12:23
Palczi wielkie dzięki bo szukam od 9 rano i musiałem albo wyjebać albo tak schować że nic nie pomaga.
Zrobię tak jak mówisz wyślę dzisiaj orientacyjnego a po swiętach odbiorę od pracodawcy normalnego i doślę korektę.

Kurde życie mi uratowałeś bo jak zobaczyłem 200 zeta przed oczami to aż mi się słabo zrobiło.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 30.04.2012 o godz. 12:27.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.04.2012, 12:30
Palczi wielkie dzięki bo szukam od 9 rano i musiałem albo wyjebać albo tak schować że nic nie pomaga.
Zrobię tak jak mówisz wyślę dzisiaj orientacyjnego a po swiętach odbiorę od pracodawcy normalnego i doślę korektę.

Kurde życie mi uratowałeś bo jak zobaczyłem 200 zeta przed oczami to aż mi się słabo zrobiło.

Wiślak ja ze swojej strony polecę rozliczyć się przez Internet, trwa to chwilkę, dostajesz UPO (urzędowe potwierdzenie odbioru) i ewentualną korektę też możesz zrobić przez Internet, nie trzeba stać na poczcie, ani w US, można spokojnie przygotowywać się na derby.

http://www.e-deklaracje.gov.pl/index...age=formularze

mam nadzieję, że termin składania przez Internet jest taki sam jak 'fizycznie'. Pozdro !

Rozwaliłem system złożyłem pita prze neta

ale moim zdaniem oni też są nienormalni żądając kwoty za 2010rok bo inaczej nie da sie nic zrobić. na szczęscie miałem 0 ale w innych przypadkach znowu dochodzi szukanie.

I tym oto sposobem mogę sobie spokojnie iść na świętą wojnę!
Ja rok temu, wpisałem złą kwotę z poprzedniego, przy weryfikacji, zadzwoniła Pani, wyjaśniłem , powiedziała , żeby złożyć korektę i spoko.
Ostatnio edytowane przez David. : 30.04.2012 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 30.04.2012, 13:03
Rozwaliłem system złożyłem pita prze neta

ale moim zdaniem oni też są nienormalni żądając kwoty za 2010rok bo inaczej nie da sie nic zrobić. na szczęscie miałem 0 ale w innych przypadkach znowu dochodzi szukanie.

I tym oto sposobem mogę sobie spokojnie iść na świętą wojnę!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.04.2012, 16:16
witam,

czy istnieje jakaś stronka, albo wykaz, albo miejsce gdzie mógłbym się dowiedzieć do kogo należy dana nieruchomość Tzn. zamierzam otworzyć restaurację i znalazłem po kilku godz. łażenia po rynku kilka odpowiednich lokali... są puste, zamknięte, nic się tam nie dzieje, nie ma żadnych reklam, nr telefonu, czy czegoś podobnego... na jednym był nr. tel. ale do biura nieruchomości, którzy zażyczyli sobie za tak na prawdę podanie nr. tel. równowartości miesięcznego czynszu... czyli kilkadziesiąt tyś. zł. Owszem, gdyby mi znaleźli ten lokal, zaprezentowali, załatwili formalności to spoko... ale to ja sobie znalazłem lokal i z resztą też sobie poradzę, brakuje mi tylko nr. tel. do właściciela.

Chyba że wiecie (znacie nr. tel do właściciela) gdzie się jakaś restauracja zamyka, albo gdzie coś było i teraz stoi puste na rynku w krk to byłbym wdzięczny(może hojny). Na pewno nie jeden z Was pracuje bądź pracował w gastronomii albo ma znajomych którzy mają pojęcie nt. temat. Interesuje mnie lokal od 60 do 100m2 do 10 tyś. albo od 120 do 200m2 do 30 tyś. Rynek główny (floriańska, szewska, grodzka, mały rynek itp.)

lece na mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Wisłaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

pozdro :]
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.05.2012, 10:42
Jest jakakolwiek szansa zeby dzisiaj zmienic opony w Krakowie ? Wiem ze swieto, ale moze byc otwarte cokolwiek ?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.05.2012, 10:44
Cytat:
witam,

czy istnieje jakaś stronka, albo wykaz, albo miejsce gdzie mógłbym się dowiedzieć do kogo należy dana nieruchomość
A o księdze wieczystej słyszał?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.05.2012, 11:09
Watts napisał(a):Wyświetl post
A o księdze wieczystej słyszał?
słyszał... i rozłożył opcję na czynniki pierwsze...
nr. KW nie dostane od pośrednika, tylko od właściciela (którego nie znam)
jest opcja żeby z UMK z ewidencji gruntów wyciągnąć info. ale czytałem na forum że kiedyś to było możliwe bez podania powodu, ale teraz trzeba złożyć odpowiedni wniosek i czekać na rozpatrzenie.

poza tym nawet jakby napisał podanie i rozpatrzyliby je pozytywnie, to i tak uzyskałbym tylko info i działce i budynku, bez danych osobowych właściciela (ustawa o ochronie prawa osobowych)
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 01.05.2012 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.05.2012, 11:20
miałem kiedyś podobną sprawę, z tym że było to 2 lata temu. Też potrzebowałem informacji kto jest właścicielem działki. Myślałem że jest jakaś sformalizowana procedura - ja akurat szukałem tego co do gminy Zabierzów, w końcu trafiem na bodaj ul. Kielecką w Krakowie (przecznica z Mogliskiej) i tam po krótkich poszukiwaniach trafiłem do pani, która mi te dane udostępniła. Jak się spytała po co mi to to powiedziałem, że chciałem sprawdzić, czy działka należy do cioci - tutaj sugeruje to samo. Nie musiałem nic pisać, wystarczyło imię i nazwisko tej osoby i gdzie jest położona działka (ulica, miejscowość). Spróbuj podzwonić po odp. wydziałach UMK, mnie się udało zdobyć nr księgi wieczystej "na gębe" przez telefon, zależy na kogo trafisz. Jak masz nr księgi to już najprostsza droga do sprawdzenia poprzez stronę: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html .Powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Krav : 01.05.2012 o godz. 11:22.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 01.05.2012, 16:13
Mógłby mi ktoś powiedzieć w najprostszy możliwy sposób jak zrobić filmik na YT a potem go zamieścić.

Więc tak: mam kilkanaście zdjęć i opisów do nich i chciałbym to połączyć w jedno z jakimś ciekawym podkładem.
Ewentualnie gdyby ktoś miał chwilę wolnego i mi pomógł (wyręczył). Ja daję wszystko zdjęcia i podpisy - wyjdzie ciekawa historia a muzykę pozostawiam w tego kogoś gestii. W sumie to nic prywatnego a raczej związanego z 18 maja
Instrukcje jak zrobić proszę dac tutaj może komuś się przydadzą natomiast pomoc mile widziana na priv
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów