|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
powinni zrobic jak w Szkocji podnisł by sie poziom... ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po co zwiekszac liczbe druzyn jak poziom jest tak ....*wy ,że zęby bolą jak sie to ogląda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Liga szkocka czy austriacka liczą niewiele drużyn, ponieważ są to niewielkie kraje. W Szkocji są 4 miasta powyżej 100 tys. mieszkańców, w Austrii 5, a w Polsce 40... Według mnie liga powinna zostać powiekszona do 18 zespołów, a w przyszłości może nawet o kolejne 2 ekipy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A kiedy w trakcie sezonu 1/3 klubów w takiej ekstraklasie będzie finansowo bankrutować to reszcie, którzy jeszcze z nimi nie zagrali będzie się doliczać walkowery.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem najlepsze byłoby zmniejszenie ligi do 10 drużyn. Ma to swoje wielkie plusy. Podniósł by się poziom, a każdy z każdym grałby po 4 razy przez co mielibyśmy 36 kolejek tak jak w Niemczech i prawie tyle co w Anglii, Hiszpanii... W związku z tym odpowiednio skróciłoby się przerwę zimową. Stadiony mamy już całkiem całkiem toteż granie zimą nie powinno stanowić problemu. Częściej odbywały by się szlagiery, większe zainteresowanie sponsorów, taka elita zrobiłaby dobrze polskiej piłce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po 30 meczach podzielic tebelę na 2 grupy mistrzowska i spadkową co da na dodatkowych 14 meczów i po kłopocie. Jakis prezes Gks Bełchatów gadał ze to dobry interes ale może zrujnowac kasę klubu bo za zwyciestwo zawodnicy maja premie. To niech obnizą premie meczowe zeby za 40 meczy wygranych max mogli tyle dostac co za 30 meczy i po kłopocie
a wejscówki zlikowidowac. Mysle ze to nie jest głupi pomysł. A nasi niech graja jak najwiecej moze po 44 meczach w sezonie cut lepiej beda kopac piłke i beda przyzwyczaic sie do standardów zagraniczych bo nasza liga jest sielankowa pod wzgledem kolejek meczowych 30 to mało za mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Można też na wzór austriacki. 10 drużyn i każdy gra z każdym 4 mecze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Taka dygresja po meczu KKSu mi się nasunęła, kto widział studio w C+ sam to może ocenić.
Jak dla mnie, to jak Ubiparip mówi po polsku po roku pobytu w naszym kraju, jest niesamowite. Tzn że się da i dlatego coraz mniej mam tolerancji dla tych wszystkich leniów, którzy nie chcą się nauczyć niczego, choć grają latami tutaj. U Was w tym bryluje Kirm z tego co słyszałem (też Bałkany, więc powinien mieć łatwiej z językiem), w każdej drużynie paru obiboków by się znalazło. Imo, to jednak pokazuje trochę stosunek do zawodu i profesjonalizm. Potem zaskoczenie, że grupki, że ktoś się nie aklimatyzuje, że nie ma atmosfery w drużynie. A jak ma być, skoro część nie kuma tego, co wokoło mówią? Sam pracuję w stosunkowo egzotycznym językowo kraju i wiem jak było, kiedy nie umiesz na początku prawie nic powiedzieć. Dziwię się w sumie, że chyba w żadnym z polskich klubów nie ma tak naprawdę przymusu uczenia się podstaw języka polskiego. No i gdyby wszystkowiedzący prezes Rutkowski wywalił Kopernika na zbity pysk zimą, jak się wszyscy ogarnięci domagali, to Lech w tej chwili grałby o mistrza. Ale i tak jest cudnie ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
^^^
Przecież i tak gra o Mistrza... Trzeba to (niechętnie bo niechętnie) przyznać. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chyba jednak nie, bo nawet co do pucharów nie ma pewności, jeśli Śląsk i Korona wygrają w tej kolejce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Beda legionisci niezlymi frajerami jak oddadza Mistrzostwo na rzecz Amiki. Nas juz to niestety spotkało
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A my 7 punktów do Śląska w 3 meczach -0%! Szans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mnie by to nie zdziwilo jakby Legia sie potkenal. To chimeryczna druzyna. Amika zasluguje naprawde na pochwaly. Skreslili ja wszyscy po meczu 1/4 PP z Wisla a tutaj prosze. Pelen respekt!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Widzę, że od niepamiętnych czasów zaczęło wychodzić klubowi spod znaku nauki jazdy i zwolennikom sprzętu AGD to zaczęli się panoszyć i wymądrzać na forum Wisły. Cieszcie się cieszcie. Ale do czasu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jessssu mały no wyluzuj, przecież @skttrbrain napisał "w każdej drużynie paru obiboków by się znalazło". W Wiśle Kirm w Lechu Arboleda, itd.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Leszek sie rozpedzil i wykorzystuje frajerstwo reszty czlapiacych po MP. Coz, nie mozna miec do nich o to pretensji
![]() Byl Ruch i Legia, Slask przystopowal no to sie Lech wlaczyl do walki i moim zdaniem to super sprawa ( abstrahujac od wiadomych animozji miedzy danymi kibicami ). Co do obibokow to zgadzam sie w 100%. W Bundeslidze takie opierdalanie sie w nauce jezyka nie przechodzi. Siedzi taki rok czy dwa w naszej lidze i jedyne co umie powiedziec to &*&#&# albo *@&#@# Wywiad z JW : http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...tkowej/7197385
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.04.2012 o godz. 10:40.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Zaś jednym z warunków powinno być zaplecze treningowe i szkolenie młodzieży. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Musieliby z Zagłębiem i Jagiellonią u siebie zdobyć maksymalnie 2 punkty. Rzeczywiście wydaje się to niemożliwe.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|