|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Było dużo pretensji do Czekaja za mecz ze Standardem oraz Koroną - powiedzmy sobie szczerze zasłużonych bo obu przypadkach mógł puścić goscia. Natomiast jestem daleki od tego aby wieszać na nim za to psy. On robi teraz takie błędy które przy normalnym prowadzeniu popełniłby w niższych ligach bo nie oszukujmy się młoda ekstraklasa nie dała mu tego tempa fizyczności oraz gry pod presją.
Bunoza to dziwny typ piłkarza czami potrafi wyprowadzić piłkę z własnej połowy jak profesor, a po chwili nie trafić w piłkę we własnym polu karnym. Mimo wszystko widać w nim postęp w porównaniu z początkami. W przypadku powrotu Arka Głowackiego będziemy mieć jeśli dobrze liczę 5 stoperów. Z jednego przydałoby się zrezygnować. Naturalnie najbardziej racjonalne będzie zrezygnowanie z Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.04.2012 o godz. 15:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
mnie bardziej chodzi o bezmyślne faule spowodowan częstym spóźnieniem reakcji co spowodowane jest tym że jest obok Chaveza najsłabszym technicznie obrońcą .Wracając do Standardu wpuszczono go na totalną minę |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
WYBIERAMY NAJLEPSZĄ PIĄTKĘ MVP SEZONU 2011/12 W FUTSALU!
wchodzimy na http://www.futsal-info.pl/ zjeżdzamy w dół i po lewej znajduje sie sonda. zaznaczamy kolejno "Pater, Czech, Douglas, Franz, Andre" i ok ![]() Ku chwale Białej Gwiazdy. |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o temat Michała Czekaja to jest on moim zdaniem bardzo kontrowersyjny
Dobrze, że mamy takiego Michała, który być może będzie jeszcze jednym z lepszych ligowych obrońców, ale z drugiej strony wydaje mi się, że jego brak doświadczenia jest bardziej niż widoczny. Może dobrym pomysłem byłoby wypożyczenie go gdzieś, najlepiej do ekstraklasowej drużyny z zaznaczeniem, że nie może grać przeciwko Wiśle.Chciałbym, żeby Arek Głowacki wrócił, ale czy będzie on gwarancją poprawy naszej gry w obronie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
jeśli mamy teraz wypożyczyć Czekaja i powiedzmy że klepnąć transfer Głowackiego to kogo chcemy trzymać na ławce ? Kowalskiego czy juniorów z jeszcze mniejszym doświadczeniem ? U Urygi też to prędzej czy później wyjdzie , ale jak chcemy mieć solidnych obrońców na lata to nie można liczyć że ekstraklasowa drużyna nam ich wyszkoli, aby później mieć z nami większy problem . Tak to można liczyc na ogranie w I lidze. moje wnioski dotyczące obrony na przyszły sezon Jaliens - rozwiązać kontrakt , nie stać nas na trzymanie go na ławce , a chyba nikt nie ma wątpliwości ze stawianie na niego kosztem Urygi czy Czekaja jest całkowicie bez sensu Diaz - odejdzie Bunoza - szklana ławka , poza tym ma długi kontakt Chavez - sprzedać póki jest taka możliwość . Podobna sprawa jak z Jaliensem , ale do jego gry nie mam większych zarzutów . Głowacki - zatrudnić ( po pozytywnym przejściu testów medycznych ) środek obrony Wisły na 12/13 : Głowacki , Czekaj , Uryga , Bunoza (+ w alternatywie Jovanovic ) + zobaczymy kogo ściągnie Bednarz ( może Celeban ? ) |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To nie jest żaden przepis. Po prostu w Wiśle się tak przyjęło po tym, jak bodajże Brożek wypożyczony do Katowic sieknął nam bramkę (poprawcie mnie, jeśli mi się coś pomyliło).
Czy to dobry pomysł? Jeśli trener drużyny, do której piłkarz jest wypożyczony uzna, że jest on na tyle dobry, by występować w pierwszym składzie, to w naszym interesie jest, by w meczu przeciwko nam nie mógł wystąpić, co osłabia rywala i zwiększa nasze szanse na punkty. Z drugiej strony, to dwa mecze mniej dla piłkarza, a przecież chcemy właśnie, by grał jak najwięcej. Tak więc trudno powiedzieć. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
z tego co pamietam to chyba Jop wypozyczony do Widzewa nam strzelil gola . Mario Jop conajmniej 3 razy w karierze pograzał Wisłe (gol dla Widzewa, Lazio i derby)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jesli chodzi o ten przepis, to chyba najwięcej złego nam Sosin sprawił, grając w ulubionej drużynie Kasperczakowskiej Wisły - Odrze Wodzisław
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Skoro tyle razy Wisłę karcili Jej zawodnicy na wypożyczeniach to najwyraźniej w klubie z Reymonta nie poznano się do końca na ich umiejętnościach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Byli za słabi na naszą drużynę, a wyróżniali się w słabszych ekipach. Przykładowo taki Tomek Jirsak z powodzeniem mógłby grać w takim GKS Bełchatów i być tam czołowym graczem. U nas nie odpalił tak jak trzeba i nie powinniśmy go trzymać ze wzgląd na potencjał czy na to, że w innej drużynie sobie poradzi i będziemy mieli problem albo będą mówić o nas per frajerzy. Mamy taką pozycję i renomę, że musimy patrzyć na NASZ klub, NASZĄ sytuację, a nie czy przykładowy Jirsak będzie gwiazdą w słabszym zespole i będziemy go ewentualnie żałowali, przytaczając choćby przypadek Niedzielana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak patrzę na skrót MESA. To co rzuciło się w oczy to oczywiście skuteczność Szewczyka, któremu warto dać szansę w kilku meczach pierwszego sezonu, poza tym kilka ciekawych zagrań Stanka, jednak bez rewelacji. Jest jednak jeden piłkarz, który coś moim zdaniem ma takiego, aby dostać szansę na pokazanie się w pierwszym zespole. Chodzi mi o Pułkę. Na tym skrócie naprawdę nieźle się prezentował. Czy ktoś kto oglądał mecz mógłby powiedzieć, czy tak było przez przekrój całego meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ostatnio często widuję Ilieva. Dziś w Galerii Krakowskiej, w zeszłym tygodniu na Floriańskiej. Jak ma mieć taką formę jak z Podbeskidziem to jestem za. Mówił, że nonstop ktoś mu mówi o derbach i bardziej zmotywowany być już nie może
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Rozmawiałeś z nim po polsku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
I innymi ? Kogo masz na myśli ?
Kirm ni w ząb z tego co słyszałem. 3 lata mieszka w Polsce... Iliev mieszka nie cały rok i już potrafi. Kto jeszcze umie się wypowiedzieć w naszym języku ? Jirsak wiadomo mówi prawie perfekcyjnie, ale nie mam pomysłu kto jeszcze może mówić po Polsku. Bunoza? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Może junior Diaz ogarnia nasz język. Mieszkał w sumie sporo w Polsce.
Chavez skoro rozmawiał z Małeckim kiedy go pocieszał to też raczej potrafi po polsku bo raczej Patryk po hiszpańsku nie śmiga... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No właśnie Chavez nie zna i angielskiego i polskiego. Nie pamiętam kto to opisał, ale bodajże Weszło, że pisali do siebie wykorzystując Google Translatora ; )
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jovanović też ogarnia polski i oczywiście Milan Jovanić mówi niemal perfekcyjnie w naszym języku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.04.2012 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Fajna niespodzianka
. Wielkie brawa dla pomysłodawcy i piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Serialnie, jestem pełen podziwu. Pełen szacun dla pionu marketingu - to w taki sposob buduje sie relację z potencjalnymi klientami, ktorymi sa kibice Wisły.
http://www.wykop.pl/link/1120115/poz...ku-w-krakowie/ <- wykopcie, jesli uznacie za stosowne, niech Polska zobaczy tą akcję ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|