|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chociaż ten fragment o tym, że na własną odpowiedzialność to takie ubezpieczenie się klubu przed kibicami na wypadek jakichś komplikacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...gom_sushi.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Strasznie się męcze i próbuje znależć kogoś kogo Wisła wyleczyła z ciężkiej kontuzji w oparciu o polskie kadry medyczne. Może Garguła ? No i bliżej rodziny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nawiązując do wcześniejszych postów, ja osobiście chciałbym aby pozbyto się Małeckiego. Jego gra i zachowanie na boisku, jak i poza nim, jest żenujące. Do tego może mieć negatywny wpływ na innych piłkarzy. Trochę pieniędzy byśmy za niego dostali, dlatego mam nadzieję ze w następnym sezonie go w Wiśle nie zobaczę.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przepisy jakie znalazłem mówią:
ZASADY regulujące stosunki pomiędzy klubem sportowym a zawodnikiem profesjonalnym Załącznik do typowego kontraktu o profesjonalne uprawianie piłki nożnej (umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej) zawartej pomiędzy zawodnikiem profesjonalnym a klubem sportowym (tekst jednolity) Rozdział IV - Świadczenia przysługujące zawodnikowi w okresie kontuzji lub choroby Art. 20. 1. W przypadku kontuzji lub choroby uniemożliwiającej występowanie zawodnika w rozgrywkach, stwierdzonej zaświadczeniem lekarskim, zawodnikowi kontuzjowanemu lub choremu przysługuje wynagrodzenie określone w kontrakcie piłkarskim. W takim przypadku zawodnik otrzymuje świadczenia od klubu lub ZUS-u w wysokości określonej odpowiednimi przepisami oraz ewentualne świadczenie uzupełniające ze strony klubu do 100% kontraktowego wynagrodzenia. 2. W przypadku kontuzji lub choroby uniemożliwiającej występowanie zawodnika w rozgrywkach przez okres dłuższy niż 6 (sześć) miesięcy, stwierdzonej zaświadczeniem lekarskim klub po tym terminie może wnioskować do Izby ds. Rozwiązywania Sporów Sportowych o rozwiązanie kontraktu lub ograniczyć wypłatę wynagrodzenia do kwoty 50% wynagrodzenia określonego kontraktem. Obniżone wynagrodzenie przysługuje zawodnikowi kontuzjowanemu lub choremu, ale nie dłużej niż do dnia wygaśnięcia kontraktu. Z tego nie wynika jednoznacznie czy klub czy ZUS ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W Wiśle sytuacja raczej nie jest jednoznaczna gdyż zdaje się, że nie wszystkie osoby są zatrudniane w oparciu o umowę o pracę. Tak jeśli chodzi o zawodników jak resztę sztabu.
Ostatnio edytowane przez spartan : 19.04.2012 o godz. 19:56.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tutaj można temat troszke pogłębić. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Sadze, ze pilkarze sa zatrudniani poprzez umowe cywilnoprawna, ktora opiera sie na kodeksie cywilnym, ktory zwykle ingeruje w umowe gdy cos w niej nie jest okreslone (kazdy pracodawca jak ma taka mozliwosc woli podpisywac umowe cywilnoprawna niz umowe o prace ktora jest oparta na wiecznie latanym, az jebiacym socjalizmem kodeksie pracy z 197ktoregos (chyba 4)) , wiec nie oplaca zusu, czyli zus nie wyplaci mu zaswiadczenia, z czego wynika ze z leczeniem kopacz musi sobie zwykle radzic sam, bo nie sadze by klub dobrowolnie przyjal w umowie oplacanie leczenia zawodnika (mozna to tez wywnioskowac po wypowiedziach pilkarzy/agentow ze jak to ich klub nie wspiera gdy kopacz jest kontuzjowany itede oraz z linku powyzej). Mam nadzieje ze pomoglem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
wydaje mi się jednak, że między piłkarzem, a klubem jest umowa o pracę. Umowa o pracę tym się wyróznia od cywilnej, że jest ściślejsze podporządkowanie piłkarza klubowi (pracodawcy). Poza tym wszelkie kary finansowe wskazują na odwołanie do karania pracownika na podstawie kodeksu pracy (czyli max 1 dniowka za 1 czyn). Oczywiscie sa od tego wyjatki, ale ci profesjonalni na pewno maja umowy o prace na czas okreslony. Poza tym zeby zawrzeć z pilkarzem profesjonalny kontrakt musi on miec 16 lat, bo do tego go zmusza kodeks pracy. Kodeks cywilny nie operuje takim wiekiem, on rozroznia 13 lat i pelnoletniosc.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
a to piłkarze nie są już na działalnościach gospodarczych ?!
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sobol wraca i jest to bardzo dobra wiadomosc. Trenował na pełnych obrotach, pojechał do Bielska czyli jest w stanie grac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ciekawe jak to Probierz poustawia, skoro Sobol już jest zdolny do gry. Niewykluczone, że nie zagra od początku, ale fajnie by było zobaczyć znowu kapitana. Na derby musi być w formie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
do hejterów Ilieva, którzy patrzą tylko na liczby
dzisiaj Ivica nie zaliczył ani jednej asysty, a trzy bramki to jego zasługa... mam nadzieję, że w derbach coś wsadzi i zamknie usta niektórym |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Według mnie jeżeli Ivica nie ma "kosmicznego " kontraktu , to mimo tego ,że jest zawodnikiem na 60 minut ,powinien u nas zostać. Nie mam na myśli ostatniego meczu , ale według mnie trudno będzie " w małej kwocie ' złowić podobnego grajka, który zrobi podobny " wiatr ".Troche lat chłop ma ale potrafi fajnie zagrać ( nawet jeżeli 6/10 meczów ) ifajnie się to ogląda...
Ostatnio edytowane przez ddii : 21.04.2012 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak to nie zaliczył? Może nie takie "czyste", ale przy bramkach Kirma i Genkowa asysty zostaną zaliczone Ilievowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wydaje mi się, jeśli gol jest strzelony po dobitce, to jako asystenta do statystyk zalicza się tego, którego strzał został obroniony, ale mogę się mylić.
EDIT: Jednak masz rację, z regulaminu Ekstraklasy: Cytat:
Ostatnio edytowane przez ichigo : 21.04.2012 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo jak niedawno zaczęło się spoglądanie w statystyki Meliksonowi. Chłop co mecz może mieć minimum jedną asystę jak sypie piłki sam na sam, jak choćby dziś Kirmowi. Tyle że asyst nie ma, bo i wykończyć nie ma komu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kołtoń znowu jakby zaapelował do władz kliubu, żeby nie sprzedawać na siłę Meliksona i budować wokół niego drużynę na nowy sezon... no kapitalny mecz wczoraj, czy tego ktoś chce czy nie, Izraelczyk wraca do formy i staje się czołową postacią drużyny... trudno się nie zgodzić ze słowami Kołtonia, inna sprawą jest oczywiście czy Melikson chce u nas zostać na nowy sezon? jak tak, to nie sprzedawać go na siłę i budować Wielką Wisłę wokół niego. To samo Iliev... no kapitalny piłkarz.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jestem pełen podziwu dla Czekaja. Bardzo młody środkowy obrońca i jest najpewniejszym punktem w obronie (po Chavezie). W Polsce brakuje środkowych obrońców i jeżeli nie będą go nękać kontuzje, to mam nadzieję dostanie powołanie do reprezentacji, a może nawet będzie głównym filarem obrony na MŚ w Brazylii, jeżeli tylko tam pojedziemy
![]() Przyszłość Wisły! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez tedyy : 22.04.2012 o godz. 15:33.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|