The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2012, 15:32
Zohan napisał(a):Wyświetl post
Jestem pełen podziwu dla Czekaja. Bardzo młody środkowy obrońca i jest najpewniejszym punktem w obronie (po Chavezie). W Polsce brakuje środkowych obrońców i jeżeli nie będą go nękać kontuzje, to mam nadzieję dostanie powołanie do reprezentacji, a może nawet będzie głównym filarem obrony na MŚ w Brazylii, jeżeli tylko tam pojedziemy
Przyszłość Wisły!

tak i w mistrzostwach zagra 20-30 min i wyleci z boiska
wolęUrygę
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.04.2012, 15:36
Jestem pełen podziwu dla Czekaja. Bardzo młody środkowy obrońca i jest najpewniejszym punktem w obronie (po Chavezie). W Polsce brakuje środkowych obrońców i jeżeli nie będą go nękać kontuzje, to mam nadzieję dostanie powołanie do reprezentacji, a może nawet będzie głównym filarem obrony na MŚ w Brazylii, jeżeli tylko tam pojedziemy
Przyszłość Wisły!
W takim razie jestem ślepy i się nie znam, bo ja już osobiście wolę Bunozę.Jak dla mnie Czekaj jest jednym z najsłabszysch stoperów w ostatnich latach - a tych mieliśmy całkiem dobrych.Osobiscie wolał bym, by w derbach zagrał Jaliens, a w dwóch ostatnich meczach to może i grac młoda ekstraklasa.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.04.2012, 15:51
Przyszłość Wisły!
Przyszłość, oby sie rozwinął bo na razie słabo. Choć teraz Kamiński z Lecha wg. mnie prezentuje się na prawdę nieźle, a pamiętam jak zaczynał to popełniał sporo błędów. Niech tylko kontuzje omijają Michała...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.04.2012, 15:54
tedyy napisał(a):Wyświetl post
tak i w mistrzostwach zagra 20-30 min i wyleci z boiska
wolęUrygę
Było dużo pretensji do Czekaja za mecz ze Standardem oraz Koroną - powiedzmy sobie szczerze zasłużonych bo obu przypadkach mógł puścić goscia. Natomiast jestem daleki od tego aby wieszać na nim za to psy. On robi teraz takie błędy które przy normalnym prowadzeniu popełniłby w niższych ligach bo nie oszukujmy się młoda ekstraklasa nie dała mu tego tempa fizyczności oraz gry pod presją.

Bunoza to dziwny typ piłkarza czami potrafi wyprowadzić piłkę z własnej połowy jak profesor, a po chwili nie trafić w piłkę we własnym polu karnym. Mimo wszystko widać w nim postęp w porównaniu z początkami.

W przypadku powrotu Arka Głowackiego będziemy mieć jeśli dobrze liczę 5 stoperów. Z jednego przydałoby się zrezygnować. Naturalnie najbardziej racjonalne będzie zrezygnowanie z Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.04.2012 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.04.2012, 17:37
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Było dużo pretensji do Czekaja za mecz ze Standardem oraz Koroną - powiedzmy sobie szczerze zasłużonych bo obu przypadkach mógł puścić goscia. Natomiast jestem daleki od tego aby wieszać na nim za to psy. On robi teraz takie błędy które przy normalnym prowadzeniu popełniłby w niższych ligach bo nie oszukujmy się młoda ekstraklasa nie dała mu tego tempa fizyczności oraz gry pod presją.

Bunoza to dziwny typ piłkarza czami potrafi wyprowadzić piłkę z własnej połowy jak profesor, a po chwili nie trafić w piłkę we własnym polu karnym. Mimo wszystko widać w nim postęp w porównaniu z początkami.

W przypadku powrotu Arka Głowackiego będziemy mieć jeśli dobrze liczę 5 stoperów. Z jednego przydałoby się zrezygnować. Naturalnie najbardziej racjonalne będzie zrezygnowanie z Jaliensa.

mnie bardziej chodzi o bezmyślne faule spowodowan częstym spóźnieniem reakcji co spowodowane jest tym że jest obok Chaveza najsłabszym technicznie obrońcą .Wracając do Standardu wpuszczono go na totalną minę
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.04.2012, 19:16
WYBIERAMY NAJLEPSZĄ PIĄTKĘ MVP SEZONU 2011/12 W FUTSALU!

wchodzimy na http://www.futsal-info.pl/
zjeżdzamy w dół i po lewej znajduje sie sonda.
zaznaczamy kolejno "Pater, Czech, Douglas, Franz, Andre" i ok

Ku chwale Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 22.04.2012, 20:20
Jeśli chodzi o temat Michała Czekaja to jest on moim zdaniem bardzo kontrowersyjny Dobrze, że mamy takiego Michała, który być może będzie jeszcze jednym z lepszych ligowych obrońców, ale z drugiej strony wydaje mi się, że jego brak doświadczenia jest bardziej niż widoczny. Może dobrym pomysłem byłoby wypożyczenie go gdzieś, najlepiej do ekstraklasowej drużyny z zaznaczeniem, że nie może grać przeciwko Wiśle.

Chciałbym, żeby Arek Głowacki wrócił, ale czy będzie on gwarancją poprawy naszej gry w obronie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.04.2012, 20:47
CHICK-en napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o temat Michała Czekaja to jest on moim zdaniem bardzo kontrowersyjny Dobrze, że mamy takiego Michała, który być może będzie jeszcze jednym z lepszych ligowych obrońców, ale z drugiej strony wydaje mi się, że jego brak doświadczenia jest bardziej niż widoczny. Może dobrym pomysłem byłoby wypożyczenie go gdzieś, najlepiej do ekstraklasowej drużyny z zaznaczeniem, że nie może grać przeciwko Wiśle.

Chciałbym, żeby Arek Głowacki wrócił, ale czy będzie on gwarancją poprawy naszej gry w obronie?
pytanie co można wybaczyc : brak doświadczenia u Czekaja , czy np brak zaangażowania u Jaliensa?

jeśli mamy teraz wypożyczyć Czekaja i powiedzmy że klepnąć transfer Głowackiego to kogo chcemy trzymać na ławce ? Kowalskiego czy juniorów z jeszcze mniejszym doświadczeniem ? U Urygi też to prędzej czy później wyjdzie , ale jak chcemy mieć solidnych obrońców na lata to nie można liczyć że ekstraklasowa drużyna nam ich wyszkoli, aby później mieć z nami większy problem . Tak to można liczyc na ogranie w I lidze.

moje wnioski dotyczące obrony na przyszły sezon

Jaliens - rozwiązać kontrakt , nie stać nas na trzymanie go na ławce , a chyba nikt nie ma wątpliwości ze stawianie na niego kosztem Urygi czy Czekaja jest całkowicie bez sensu
Diaz - odejdzie
Bunoza - szklana ławka , poza tym ma długi kontakt
Chavez - sprzedać póki jest taka możliwość . Podobna sprawa jak z Jaliensem , ale do jego gry nie mam większych zarzutów .
Głowacki - zatrudnić ( po pozytywnym przejściu testów medycznych )

środek obrony Wisły na 12/13 : Głowacki , Czekaj , Uryga , Bunoza (+ w alternatywie Jovanovic ) + zobaczymy kogo ściągnie Bednarz ( może Celeban ? )
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.04.2012, 20:48
CHICK-en napisał(a):Wyświetl post

To jest najbardziej bzdurny z przepisów, które funkcjonują w piłce nożnej. Zastrzeganie, że własny zawodnik nie może grać przeciwko swojej drużynie pokazuje małość i wybitnie nieprofesjonalną mentalność polskiego środowiska piłkarskiego. To takie moje osobiste zdanie na temat takich klauzul.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.04.2012, 21:41
To nie jest żaden przepis. Po prostu w Wiśle się tak przyjęło po tym, jak bodajże Brożek wypożyczony do Katowic sieknął nam bramkę (poprawcie mnie, jeśli mi się coś pomyliło).

Czy to dobry pomysł? Jeśli trener drużyny, do której piłkarz jest wypożyczony uzna, że jest on na tyle dobry, by występować w pierwszym składzie, to w naszym interesie jest, by w meczu przeciwko nam nie mógł wystąpić, co osłabia rywala i zwiększa nasze szanse na punkty. Z drugiej strony, to dwa mecze mniej dla piłkarza, a przecież chcemy właśnie, by grał jak najwięcej. Tak więc trudno powiedzieć.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.04.2012, 21:58
z tego co pamietam to chyba Jop wypozyczony do Widzewa nam strzelil gola . Mario Jop conajmniej 3 razy w karierze pograzał Wisłe (gol dla Widzewa, Lazio i derby)
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.04.2012, 22:10
AS82 napisał(a):Wyświetl post
z tego co pamietam to chyba Jop wypozyczony do Widzewa nam strzelil gola . Mario Jop conajmniej 3 razy w karierze pograzał Wisłe (gol dla Widzewa, Lazio i derby)
I zobacz, beznadziejny obrońca, a kiedys będziemy o nim wnukom opowiadać
Było nie było "legenda" klubu z tego Jopa.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2012, 22:19
Jesli chodzi o ten przepis, to chyba najwięcej złego nam Sosin sprawił, grając w ulubionej drużynie Kasperczakowskiej Wisły - Odrze Wodzisław
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2012, 23:29
nero napisał(a):Wyświetl post
a to piłkarze nie są już na działalnościach gospodarczych ?!

są i zawsze byli ale dzieci z Bulerbyn tfu tego forum nie mają pojęcia o niczym a pitolą
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.04.2012, 07:23
Skoro tyle razy Wisłę karcili Jej zawodnicy na wypożyczeniach to najwyraźniej w klubie z Reymonta nie poznano się do końca na ich umiejętnościach.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2012, 11:18
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Skoro tyle razy Wisłę karcili Jej zawodnicy na wypożyczeniach to najwyraźniej w klubie z Reymonta nie poznano się do końca na ich umiejętnościach.
Byli za słabi na naszą drużynę, a wyróżniali się w słabszych ekipach. Przykładowo taki Tomek Jirsak z powodzeniem mógłby grać w takim GKS Bełchatów i być tam czołowym graczem. U nas nie odpalił tak jak trzeba i nie powinniśmy go trzymać ze wzgląd na potencjał czy na to, że w innej drużynie sobie poradzi i będziemy mieli problem albo będą mówić o nas per frajerzy. Mamy taką pozycję i renomę, że musimy patrzyć na NASZ klub, NASZĄ sytuację, a nie czy przykładowy Jirsak będzie gwiazdą w słabszym zespole i będziemy go ewentualnie żałowali, przytaczając choćby przypadek Niedzielana.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.04.2012, 12:03
Tak patrzę na skrót MESA. To co rzuciło się w oczy to oczywiście skuteczność Szewczyka, któremu warto dać szansę w kilku meczach pierwszego sezonu, poza tym kilka ciekawych zagrań Stanka, jednak bez rewelacji. Jest jednak jeden piłkarz, który coś moim zdaniem ma takiego, aby dostać szansę na pokazanie się w pierwszym zespole. Chodzi mi o Pułkę. Na tym skrócie naprawdę nieźle się prezentował. Czy ktoś kto oglądał mecz mógłby powiedzieć, czy tak było przez przekrój całego meczu?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.04.2012, 18:12
Ostatnio często widuję Ilieva. Dziś w Galerii Krakowskiej, w zeszłym tygodniu na Floriańskiej. Jak ma mieć taką formę jak z Podbeskidziem to jestem za. Mówił, że nonstop ktoś mu mówi o derbach i bardziej zmotywowany być już nie może
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 24.04.2012, 18:37
Rozmawiałeś z nim po polsku ?
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2012, 18:42
Enek napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiałeś z nim po polsku ?
Z Ilievem, Genkovem, Pareiką i innym zagranicznymi piłkarzami można dogadać się po Polsku, wiem to, ponieważ spotkałem się z nimi po meczu z Lechią w Gdańsku i nie było problemu z komunikacją
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 24.04.2012, 19:19
I innymi ? Kogo masz na myśli ?
Kirm ni w ząb z tego co słyszałem. 3 lata mieszka w Polsce... Iliev mieszka nie cały rok i już potrafi.

Kto jeszcze umie się wypowiedzieć w naszym języku ?
Jirsak wiadomo mówi prawie perfekcyjnie, ale nie mam pomysłu kto jeszcze może mówić po Polsku.
Bunoza?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2012, 19:23
Może junior Diaz ogarnia nasz język. Mieszkał w sumie sporo w Polsce.
Chavez skoro rozmawiał z Małeckim kiedy go pocieszał to też raczej potrafi po polsku bo raczej Patryk po hiszpańsku nie śmiga...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.04.2012, 19:35
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Chavez skoro rozmawiał z Małeckim kiedy go pocieszał to też raczej potrafi po polsku bo raczej Patryk po hiszpańsku nie śmiga...
No właśnie Chavez nie zna i angielskiego i polskiego. Nie pamiętam kto to opisał, ale bodajże Weszło, że pisali do siebie wykorzystując Google Translatora ; )
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Stary 24.04.2012, 19:41
Jovanović też ogarnia polski i oczywiście Milan Jovanić mówi niemal perfekcyjnie w naszym języku.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.04.2012, 19:59
Enek napisał(a):Wyświetl post
I innymi ? Kogo masz na myśli ?
Kirm ni w ząb z tego co słyszałem. 3 lata mieszka w Polsce... Iliev mieszka nie cały rok i już potrafi.

Kto jeszcze umie się wypowiedzieć w naszym języku ?
Jirsak wiadomo mówi prawie perfekcyjnie, ale nie mam pomysłu kto jeszcze może mówić po Polsku.
Bunoza?
Słyszałeś? To, że Kirm udziela wywiadów w języku angielskim nie świadczy o tym, że nie dogadasz się z nim po polsku, może po prostu ma angielski opanowany w takim stopniu,że wygodniej mu jest się wypowiadać w tym języku? To, że weszło coś napisało to nie znaczy, że tak jest(choć nie mówie, że to nie prawda...)
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.04.2012, 11:52
Cytat:
Spotkaj się z piłkarzami przed Derbami!

W piątek 27 kwietnia zapraszamy wszystkich kibiców Białej Gwiazdy do Strefy Kibica, gdzie będzie można spotkać się z zawodnikami Wisły Kraków.

Od godz. 17:00 na fanów w Strefie Kibica będą czekać Sergei Pareiko, Radosław Sobolewski i Dudu Biton. Spotkanie będzie okazją do porozmawiania z piłkarzami, którzy kilka dni później rozegrają niezwykle ważny mecz ligowy z Cracovią.

Zachęcamy również do kupna biletów na Wielkie Derby Krakowa. Informacje na temat sprzedaży wejściówek można znaleźć tutaj (kliknij)
www.wisla.krakow.pl
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.04.2012 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
Balkansko a Naše
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 25.04.2012, 13:03
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Junior cośtam gada, ale to raczej takie z kategori 'ćjeść' czy 'dobzie dobzie'. Plus dla niego jest taki, że ile razy go widzę to stara się witać po polsku
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Stary 26.04.2012, 14:04
Super akcja: http://www.youtube.com/watch?v=F_kcS...&feature=g-u-u
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 26.04.2012, 14:10
Fajna niespodzianka . Wielkie brawa dla pomysłodawcy i piłkarzy.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2012, 14:16
Serialnie, jestem pełen podziwu. Pełen szacun dla pionu marketingu - to w taki sposob buduje sie relację z potencjalnymi klientami, ktorymi sa kibice Wisły.

http://www.wykop.pl/link/1120115/poz...ku-w-krakowie/ <- wykopcie, jesli uznacie za stosowne, niech Polska zobaczy tą akcję
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów