The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2012, 22:15
Krav napisał(a):Wyświetl post
I tak zrobiła się ciekawa sytuacja co do kwestii mistrzostwa - jakby tak jutro Legia zremisowała lub wdupiła (lepszy remis chyba) to Ruch ma na prawdę spore szanse. Raczej nie wierzę, że w następnej kolejce Legia nie wygra z Jagą (chociaż kiedyś ta Jaga chyba musi wyjazd wygrać ) ale już teraz coś czuje że Lechia (wiem wiem, teraz to dla wielu s-f) może Legii urwać punkty. 2 kolejne mecze Ruchu to ŁKS i żydostwo i 6 pkt wg mnie pewne. A w ostaniej kolejce Legia z Koroną a Ruch z Lechią. Oj będzie jeszcze ciekawie, byleby tylko jutro Legia nie wygrała,
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii. Dla Legii ważniejszymi meczami pewnie są mecze z Widzewem, czy z nami. Do tego punkty Lecha zmniejszają nasze szanse na ich wyprzedzenie w tabeli i ew. grę w pucharach. Legii i tak nie jesteśmy w stanie już wyprzedzić. Zresztą ich dłuższa gra w kolejnym sezonie w pucharach przy jednoczesnym braku pucharów dla nas byłaby dla nas raczej korzystna. W ostatnich latach jeżeli jakaś drużyna dobrze wypadała w pucharach to w lidze traciła masę punktów.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.04.2012, 22:22
Z FB Polonii:

PILNE: Józef Wojciechowski na zwołanym briefingu dla mediów: Wycofuję się z piłki nożnej. Na zawsze.

EDIT: Oby zabrał co smaczniejsze kąski (Cani, Dwaliszwili) i poszedł do Lechii. Tylko teraz niech Lechia się utrzyma, żeby nie było żadnych fuzji.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 20.04.2012 o godz. 22:49.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.04.2012, 22:41
To jest ten dzień. To jest ten dzień!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 20.04.2012, 22:50
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii. Dla Legii ważniejszymi meczami pewnie są mecze z Widzewem, czy z nami. Do tego punkty Lecha zmniejszają nasze szanse na ich wyprzedzenie w tabeli i ew. grę w pucharach. Legii i tak nie jesteśmy w stanie już wyprzedzić. Zresztą ich dłuższa gra w kolejnym sezonie w pucharach przy jednoczesnym braku pucharów dla nas byłaby dla nas raczej korzystna. W ostatnich latach jeżeli jakaś drużyna dobrze wypadała w pucharach to w lidze traciła masę punktów.

No tak ale widzisz tutaj znów powraca pytanie co lepsze - puchary dla nas = mistrz dla Legii, brak pucharów dla nas = brak mistrzostwa dla Legii, ja zdecydowanie wolę 2 opcję. Oczywiście najlepsza by była puchary dla nas = brak mistrza dla Legii ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co do grand serbi to dla mnie określenie z dupy przy tych 2 drużynach i chyba masz rację że to dla Amici tylko tak wygląda. Trzeba by Warszawiaków zapytać.

A jeszcze co do mistrza dla Legii i rzekomo gorszej formy przez puchary to wg mnie nie trafiłeś bo ten sezon dobitnie pokazuje, że tak nie jest. Legia prowadzi (póki co), osiągnęła wysoki poziom w pucharach, ba, jest w finale PP. Także z dwojga złego wole mistrzostwo dla Ruchu
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.04.2012, 22:53
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Z FB Polonii:

PILNE: Józef Wojciechowski na zwołanym briefingu dla mediów: Wycofuję się z piłki nożnej. Na zawsze.

EDIT: Oby zabrał co smaczniejsze kąski (Cani, Dwaliszwili) i poszedł do Lechii. Tylko teraz niech Lechia się utrzyma, żeby nie było żadnych fuzji.
Aż tak źle życzysz Lechii?. I za dwa lata spotkalo by ich to co teraz Polonie a Wojciechowski inny sobie klub by wziął.
Ostatnio edytowane przez Ma_niek : 20.04.2012 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.04.2012, 23:02
Lechia teraz wegetuje. Jeśli Wojciechowski ją przejmie to jestem pewien, że w niedługim czasie Gdańszczanie włączą się do walki o Mistrzostwo, bo mają to czego brakuje Polonii tj.stadion i kibiców.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.04.2012, 23:10
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Lechia teraz wegetuje. Jeśli Wojciechowski ją przejmie to jestem pewien, że w niedługim czasie Gdańszczanie włączą się do walki o Mistrzostwo, bo mają to czego brakuje Polonii tj.stadion i kibiców.
Kibice i stadion beda grac...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.04.2012, 23:59
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/8...cie-brutalnie/

Chyba jeszcze nie było (jeśli tak, to proszę usunąć). Niby nic wielkiego, ale Korona "mocno" się promuje. Może wkrótce ich stadion będzie nosił imię Wojewódzkiego albo Prokopa. O, ewentualnie Drzyzgi!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2012, 00:16
Ciekawe, czy licencja Groclinu nie przeniesie się tym razem do Krakowa. Wojciechowski może posprzedawać tych kopaczy co się da sprzedać, a resztę sprzedać razem z licencją Filipiakowi.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2012, 00:22
Żydowskie Dysko-Polo? To już by było przegięcie
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.04.2012, 06:46
Scenariuszy jest mnóstwo. Zapowiada się niesamowity maj. Trzeba już wstawić popcorn i śledzić co się dzieje filipiakowo-wojeciechowskich głowach
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2012, 07:49
No tak ale widzisz tutaj znów powraca pytanie co lepsze - puchary dla nas = mistrz dla Legii, brak pucharów dla nas = brak mistrzostwa dla Legii, ja zdecydowanie wolę 2 opcję. Oczywiście najlepsza by była puchary dla nas = brak mistrza dla Legii ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Co do grand serbi to dla mnie określenie z dupy przy tych 2 drużynach i chyba masz rację że to dla Amici tylko tak wygląda. Trzeba by Warszawiaków zapytać.

A jeszcze co do mistrza dla Legii i rzekomo gorszej formy przez puchary to wg mnie nie trafiłeś bo ten sezon dobitnie pokazuje, że tak nie jest. Legia prowadzi (póki co), osiągnęła wysoki poziom w pucharach, ba, jest w finale PP. Także z dwojga złego wole mistrzostwo dla Ruchu
To byłoby 15 mistrzostwo dla Ruchu i z tego powodu bardzo mi nie pasuje dlatego dzisiaj chyba 1 raz w życiu życzę (L) zwycięstwa tym łatwiej mi to przychodzi, ze mogą zahamować Lecha. Jakoś ciągle wierzę w te puchary dla nas.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.04.2012, 08:36
Z tego co pisze weszlo! Wojciechowski powiedział to od niechcenia i może (jak zawsze zresztą ) zmienić zdanie

Jeśli dzisiaj wygramy , wciąż będziemy ( o sic) w grze o puchary .

Do tego trzeba obstawiać za Legią w starciu z Lechem ( wtedy dojdziemy Lecha na 2 punkty na 3 mecze przed końcem )

Poniedziałkowe zwycięstwo ŁKS nad Koroną ( ŁKS w takiej formie jak 2 połowie z nami jest w stanie to zrobic , Korona zaś ewidentnie "siadła" i fizycznie i mentalnie. Strata do Korony podobnie wynosiła by 2 punkty .

Lechia - Śląsk . Co jak co , mecz przyjaźni , ale Lechia walczy o życie i musi zdobyć 3 punkty . Mistrzostwo dla Śląska przy takiej grze to surrealizm , pytanie jak się ma utrzymanie Lechii przy takiej fatalnej grze .

Jeśli w tej kolejce wszyscy bezpośredni rywale w walce o puchary polegną ( Polonia , Lech , Śląsk , Korona ) to będziemy o krok bliżej do piłkarskiego cudu .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.04.2012 o godz. 08:38.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 21.04.2012, 10:03
Tu się nie zgodzę. To liga jest na tyle słaba, że Legia ma szansę na mistrzostwo z tak małą liczbą punktów. Rok temu podobnie było z nami - tylko, że my nie graliśmy w pucharach, a mimo to słabość ligi doprowadziła do tego, że mistrza mogliśmy zdobyć nawet z liczbą 50 punktów. Legia na tę chwilę straciła już 29 punktów. Jeżeli wygra wszystko do końca będzie miała 61 punktów. Nie zdziwię się jednak jak będzie miała mniej niż my rok temu.

Teraz spójrzmy na te passy remisów z początku sezonu i zobaczmy, że gdyby nie te passy tłumaczone el. LM bylibyśmy prawdopodobnie w pierwszej dwójce.

Chciałbym bardzo mistrzostwa dla Śląska. Jednak jeżeli nie oni to z pozostałych drużyn nie ma dla mnie różnicy kto je zdobędzie.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 21.04.2012, 11:11
Wy tu sritutitu o pierdołach a wystarczy, że Lechia zdobywa w tej i następnej kolejce łącznie minimum cztery pkt i 30 kwietnia, około godziny 20:15 żegnamy pasiaste damy

I to jest istotne, a nie to czy Legia zdobędzie mistrzostwo, czy nie.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Teraz spójrzmy na te passy remisów z początku sezonu i zobaczmy, że gdyby nie te passy tłumaczone el. LM bylibyśmy prawdopodobnie w pierwszej dwójce.
Wierutna bzdura i krótka pamięć.

Wisła - Podbeskidzie 0:1
Wisła - Górnik 0:1
Wisła - Polonia 0:1
Wisła - Korona 0:1

To tutaj, a nie przy jakichś remisach na początku sezonu zostało wszystko spaprane.
Ostatnio edytowane przez hunter : 21.04.2012 o godz. 11:14.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.04.2012, 11:39
dorzuciłbym mimo wszystko do tego:

Wisła - Lech 0:0
Wisła - Legia 0:0

ano dlatego że Lech był piekelnie słaby a Legia grała w 10 a potem w 9.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 21.04.2012, 11:41
oczywiście że to że parchy spadną jest najważniejszą rzeczą, ale my tu sobie właśnie tak sritutitu trochę w oderwaniu od pryncypiów, coby się odstresować .

I oczywiście też chciałbym żeby Śląsk mistrza zdobył, ale na prawdę bądźmy poważni...

Że Ruch miałby 15 mistrzostw - fakt, trochę w....iające, ale zważywszy że my i tak mamy 13 więc i tak jedno mniej niż oni, to zdecydowanie wolę 1 mistrzostwo Ruchu, które będzie wypadkiem przy pracy, niż ewentualne zdobycie przez L mistrzostwo i hipotetycznie dostanie się ich do LM które mogłoby spowodować, że o mistrzu na kilka lat zapomnimy (mogłoby tak być, jak będzie i że nie byłoby sytuacji że ITI "przeje" całe zyski na razie nie wiemy) - więc wolę już ten Ruch. Poza tym remis dziś nic nie daje też Amice, a tych też w pucharach nie chce widzieć.
hunter napisał(a):Wyświetl post

Wierutna bzdura i krótka pamięć.

Wisła - Podbeskidzie 0:1
Wisła - Górnik 0:1
Wisła - Polonia 0:1
Wisła - Korona 0:1
Dokładnie. I nie mówimy tu o jakiś cudach na kiju, wygranych meczach na wyjeździe typu Legia, Amica, Śląsk. To są mecze które OBOWIĄZKOWO powinniśmy wygrać. I te 4 mecze spowodowałyby że na dzień dzisiejszy bylibyśmy na 2 miejscu z taką samą ilością pkt co L. Jak dodać do tego zupełnie abstrakcyjną dla mnie porażkę z inwalidami z KAŁU ży to obraz się dopełnia.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.04.2012, 13:07
Sedzia Malek znowu nie odrobil lekcji pt.Za co dajemy czerwona kartke.Legionista wszedl nakladka w nogi przeciwnika tak mocno, ze az Lehite wywalilo w gore...A sedzia pokazuje zoltko
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 21.04.2012, 13:22
Bez przesady, żaden sędzia nie dałby za to czerwonej kartki
Odpowiedz cytując
Misiak
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 21.04.2012, 13:25
Wracamy do gry o majstra!!! a już byłem pogodzony z brakiem pucharów ,końcowka ligi będzie mega ciekawa teraz tylko 2 remisy L i tytul wraca tam gdzie jego miejsce
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.04.2012, 13:27
Ekhm, z kim ja się tutaj ostatnio kłuciłem a propos tego, czy kibce Legii będą dopingowac czy nie?
Jak widać Błędowski strzelił swojemu klubowi nawet nie w stope a w głowę.
Nie przepadam za kibicami Legii, ale oddać im trzeba jedno.Stanowią zajebistą jedność i są bardzo zdyscyplinowani- co naprawdę strasznie mi to imponuje.U nas pewnie piknioki by się wyłamywali i klneli, że nie pomagamy kopaczom.
Niektórzy muszą zrozumieć, że z kibicami się nie zaczyna, zwłaszcza wtedy, kiedy są solą tej piłki.Bez nich nie dało by się oglądać żadnego meczu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.04.2012 o godz. 13:34.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 21.04.2012, 14:10
Ale ta Legia jest słaba.. masakra!! Nie wiem kto zdobędzie mistrzostwo, ale na pewno nie będzie to Legia
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.04.2012, 14:15
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Ale ta Legia jest słaba.. masakra!! Nie wiem kto zdobędzie mistrzostwo, ale na pewno nie będzie to Legia

Mysle ze niestety bedzie Mistrzem Polski bo Slask i Ruch chyba nie wytrzymaja cisnienia i tez beda gubic punkty - zamiast wszystko wygrac i czekac ze legia cos zremisuje
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 21.04.2012, 14:17
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ekhm, z kim ja się tutaj ostatnio kłuciłem a propos tego, czy kibce Legii będą dopingowac czy nie?
Jak widać Błędowski strzelił swojemu klubowi nawet nie w stope a w głowę.
Nie przepadam za kibicami Legii, ale oddać im trzeba jedno.Stanowią zajebistą jedność i są bardzo zdyscyplinowani- co naprawdę strasznie mi to imponuje.U nas pewnie piknioki by się wyłamywali i klneli, że nie pomagamy kopaczom.
Niektórzy muszą zrozumieć, że z kibicami się nie zaczyna, zwłaszcza wtedy, kiedy są solą tej piłki.Bez nich nie dało by się oglądać żadnego meczu.
Najwyraźniej masz coś z głosem pokoręć gałką, bo ją właśnie specjalnie przełączyłem i słychać doping dla Legii.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 21.04.2012, 14:23
Koniec. Dramatyczna Legia przegrywa z dobrym dzisiejszego dnia Lechem
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.04.2012, 14:32
Gdyby było 5 kolejek to myślę, ze Lech zostałby mistrzem, a tak boje się, że Stawarczyki i inne Szyndrowskie na swoim
stadionie z innej epoki będą reprezentować naszą piłkę w eliminacjach LM - naszczęście tylko w jednej rundzie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.04.2012, 14:37
Ruch bedzie mistrzem. Gra trzy ostatnie mecze z golasami punktowymi T Mobile ekstraklasy .LKS,Lechias i Cracovia gwarantuja komplet punktow!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.04.2012, 14:38
Albo tez przegra 3 mecze i bedzie najwiekszym frajerem sezonu !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.04.2012, 14:41
Cóż, syndrom Skorży. My też tak mieliśmy w najważniejszych meczach - graliśmy, graliśmy, graliśmy i grać mogliśmy jeszcze ze trzy tygodnie, a i tak nie przyniosłoby to żadnego efektu.

Zapowiada się ciekawy mecz w niedzielę między naszymi zgodami.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.04.2012, 14:42
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Najwyraźniej masz coś z głosem pokoręć gałką, bo ją właśnie specjalnie przełączyłem i słychać doping dla Legii.
Podgłośniłem i faktycznie dopingowali...
Cóż, ale coś dzsiaj strasznie marnie było.Myślałem, że żyleta nie dopingowała

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów