The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 11:13
nero napisał(a):Wyświetl post
Czy korzystał ktoś z usług Open Finace?
Jak to wygląda, idę do nich oni obliczają gdzie jest najtańszy kredyt, mówią mi szczegóły? Płacę coś u nich?
Powinno być ok. Nie płacisz nic.
Ale jak najlepszą ofertą będzie Getin Bank to sie zastanów w kontekście poniższej informacji:

http://www.stockwatch.pl/gpw/openfin...at,wyniki.aspx
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.04.2012, 12:58
baton napisał(a):Wyświetl post
Wybieram sie na tydzien do Austrii, chcialbym miec tam internet, cos w stylu neta na karte (np jak Orange free na karte w PL). Mozecie cos polecic ?
http://translate.google.com/translat...t-mobile.at%2F

Poszukaj sobie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 15.04.2012 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2012, 14:56
Ktoś jeździ do Wawy jakoś regularnie?

Wybieram się w środę autkiem - muszę się dostać na Ursynów / Kabaty - tamte okolice - czyli od południa.

Wiadomo że przez Radom - a potem pytanie czy się pchać przez Grójec - Sękocin czy odbić na Piaseczno jakoś - żeby nie wpieprzyć się jakieś mega korki ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 15.04.2012, 16:25
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
niby nie, chociaz moze ktoś bardziej kompetentny sie wypowie

Umowa o podwójnym opodatkowaniu

Sposób opodatkowania dochodów uzyskanych za granicą wynika w postanowień umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania, którą Polska zawarła z danym państwem, a w przypadku braku takiej umowy zgodnie z obowiązującą ustawą. Oznacza to, że dochody osiągane za granicą nie mogą być opodatkowane podwójnie tzn. jednocześnie w Polsce i zagranicą.

Zgodnie z ogólną zasadą, określoną w tych umowach wynagrodzenie z tytułu pracy najemnej wykonywanej przez osobę mającą miejsce zamieszkania w jednym z umawiających się państw podlega opodatkowaniu tylko w tym państwie.
Jeżeli pracowałeś za granicą nie pracując w tym samym czasie w Polsce to się nie rozliczasz. Ale to dlatego, że za PiSu podpisaliśmy umowę z Anglią i Irlandią jak byś pracował gdzie indziej np. Holandia to do PItu musisz wpisać.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.04.2012, 20:04
Ma ktoś link, do tej strony, gdzie jest mapa ze wszystkimi lotami on-line na świecie?

EDIT: dokładnie dzieki
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.04.2012 o godz. 20:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.04.2012, 20:13
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś link, do tej strony, gdzie jest mapa ze wszystkimi lotami on-line na świecie?

Tego szukasz? http://www.flightradar24.com/
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.04.2012, 11:49
baton napisał(a):Wyświetl post
Wybieram sie na tydzien do Austrii, chcialbym miec tam internet, cos w stylu neta na karte (np jak Orange free na karte w PL). Mozecie cos polecic ?
Ja polecam kartę za 10 euro na której jest 1 GB do wykorzystania. Karta nazywa się yesss! i jest dostępna w sklepach Hofer ( u nas to jest Lidl, u nich Hofer). Ustawienia punktu dostępowego dostępne w necie. Ponoć działa tylko po sieci 3G od Orange, czyli warto sprawdzić jak z dostępnością właśnie tego operatora, z tą właśnie szybkością w danej lokalizacji. Ale w alpach, w małej wiosce nie było problemu więc powinno być ok.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.04.2012, 12:10
Szukam adresu stony wyszukiwania połaczeń lotniczych tylko takiej w której mógłbym śledzic na bieżąco wszelkie promocje na bilety.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.04.2012, 12:34
czy najszybciej z Ronda Grunwaldzkiego dojechać na stadion KS Tramwaj? no i oczywiście na jakim przystanku wysiąść
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.04.2012, 14:13
wie ktoś gdzie jest TANIE (poniżej 10 gr/str) ksero w okolicach Podgorza

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.04.2012, 14:43
rzep napisał(a):Wyświetl post
czy najszybciej z Ronda Grunwaldzkiego dojechać na stadion KS Tramwaj? no i oczywiście na jakim przystanku wysiąść

Już po czasie pewnie, ale na przyszłość powinno się przydać:

www.krakow.jakdojade.pl
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 17.04.2012, 15:14
przepraszam czy mogę kupić bilet na inny sektor chociaż mam karnet?
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 17.04.2012, 15:18
Nie, nie można kupić biletu na inny sektor!
Wałkowałem to juz w kasie i mailowo, mimo iz chciałem kupic drugi bilet - zapłacic jeszcze raz, nawet jeżeli ten poprzedni byłby skasowany (juz nie mówie o oddaniu pieniedzy za to miejsce), ale sie nie da - bo tak!

Chciałem iśc ze znajomymi na mecz, którzy byli pierwszy raz na meczu - nie dało rady. To samo jakbym chciał iśc z dzieckiem na sektor rodzinny - to jest kara za posiadanie karnetu, niestety!
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 17.04.2012, 16:28
szkoda.Dzieki kolego za odpowiedz
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.04.2012, 17:16
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Szukam adresu stony wyszukiwania połaczeń lotniczych tylko takiej w której mógłbym śledzic na bieżąco wszelkie promocje na bilety.
Może to ?

http://www.loter.pl/
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 17.04.2012, 19:31
Gdzie w Krakowie w miarę tanio można kupić koszulki ze swoim nadrukiem? (ok 15 sztuk) Jaki może być tego koszt
I
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.04.2012, 21:23
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w Krakowie w miarę tanio można kupić koszulki ze swoim nadrukiem? (ok 15 sztuk) Jaki może być tego koszt
"Tanio i dobrze" w DH Wanda na II p., to w Hucie jakby było Ci po drodze. Za ile to nie wiem, znajomy robił i chwalił...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Mlody19061906
Member

Od: 05.2009

Stary 18.04.2012, 16:17
Proszę o kontakt na priv osobę, która już wyrobiła kartę kibica Podbeskidzia przez internet.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.04.2012, 17:47
Pytanie z prawa budowlanego

Mamy decyzję zatwierdzającą projekt i udzielającą pozwolenia na budowę. Nakłada na inwestora obowiązek zawiadomienia o zakońćzeniu budowy .. Projektem /Decyzją objęty jest budynek (głównie jego remont, wymiana instalacji itp.) oraz otoczenei. Jak to zwykle bywa - najpierw zajmujemy sie budynkiem, potem otoczeniem. Pytanie - czy można użytkować juz "gotowy" budynek, czy też trzeba czekać na skończenie prac przy parkingu i wysłanie zawiadomienia o zakończeniu budowy (+ 21 dni na odpowiedź PINB)? Czy da się coś zrobić, by nie było ew. problemów ?

Może być na priv.
Ostatnio edytowane przez felipe : 18.04.2012 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.04.2012, 19:36
Zgodnie z prawem nieruchomość możesz użytkować wyłącznie po otrzymaniu pozwolenia na użytkowanie. Praktyka jednak jest zupełnie inna. W Krakowie sam znam kupę nieruchomości ( w tym bloków mieszkalnych wielorodzinnych ), które zamieszkują ludzie a budynki nie mają pozwolenia na użytkowanie. Jeśli ktoś doniesie, że użytkujesz ( mieszkasz ) w budynku bez pozwolenia właścicielowi grozi kara od PINB`u.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.04.2012, 09:09
Jest w okolicach ul. Starowislnej jakies tanie ksero? (max. 10gr/ str)?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2012, 12:58
Dobra.Musze opanować photoshopa. Co polecacie na początek ? (oczywiscie w gre wchodzi wszystko co moge ściagnąc z neta, wiem ze sa tutoriale ale mi najpierw potrzeba samouczek od naprawde podstaw)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 19.04.2012 o godz. 18:50.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.04.2012, 17:50
zepsuł mi się telefon - mam gwarancję ważną i będę musiał go oddać do salonu plusa.
pytanie jest takie, ponieważ kupiłem telefon od osoby trzeciej ( to jej nazwisko widnieje na kwicie zakupu telefonu ).

A jak oddaje się telefon do naprawy, zawsze spisują / sprawdzają z dowodu.

Co począć, skoro nazwisko w dowodzie, a w papierach się nie zgadza ?

Jasne, zawsze mogę powiedzieć, że to telefon dziewczyny, a ja jej tylko zanoszę do serwisu, ale gdyby nie wypaliło ?
Mogą odmówić przyjęcia telefonu ?!
Odpowiedz cytując
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 19.04.2012, 19:02
Jak się nazywa Polska strona internetowa oferująca wynajem mieszkań na euro2012 ? Ewentualnie gdzie mogę dać jeszcze takie ogłoszenie. ?

Szukam szablonów na allegro : aukcje, strona o mnie tak aby to profesjonalnie wyglądało ew. programy współpracujące z allegro. Najlepiej takie pod hurtownię ale bez branży aby profesjonalnie wyglądało. Najlepiej coś z płatnych rozbudowanych za darmo do sciagniecia. I w czym graficznie edytować takie szablony bo w notatniku to mi coś nie idzie.
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.04.2012, 19:53
Puchatek, o to Ci chodzi? http://www.polishpass.org/
Tam na dole masz baner "dodaj ofertę zakwaterowania"
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2012, 21:08
labtec napisał(a):Wyświetl post
zepsuł mi się telefon - mam gwarancję ważną i będę musiał go oddać do salonu plusa.
pytanie jest takie, ponieważ kupiłem telefon od osoby trzeciej ( to jej nazwisko widnieje na kwicie zakupu telefonu ).

A jak oddaje się telefon do naprawy, zawsze spisują / sprawdzają z dowodu.

Co począć, skoro nazwisko w dowodzie, a w papierach się nie zgadza ?

Jasne, zawsze mogę powiedzieć, że to telefon dziewczyny, a ja jej tylko zanoszę do serwisu, ale gdyby nie wypaliło ?
Mogą odmówić przyjęcia telefonu ?!
Jeśli masz paragon/fakturę (dowód zakupu) i posiadasz gwarancję (ważną) przyjmą Ci spokojnie,podasz imię nazwisko nr telefonu (pewnie przyślą sms z automatu że tel masz gotowy do odbioru),do 14 dni masz tel do odbioru w salonie w którym zgłosiłeś usterkę -jeśli będzie kłopot -pisz na priv,pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2012, 22:07
Mam problem z odtwarzaniem filmów na YT i innych stronach.
Bardzo często przy włączeniu na jakieś 30 sekund przeglądarka zawiesza się po tym wyskakuję informacja że wtyczka Adobe flash uległa awarii.
Korzystam z firefoxa a flash uaktualniony. Strasznie to denerwujące. Miał ktoś podobny problem?
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.04.2012, 22:15
30 sekund trwają reklamy na yt ^^
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.04.2012, 10:21
Nie wiecie czy gdzieś można kupić koszulkę drużyny futsalowej Wisły z białą gwiazdą i reklamą Krakbetu?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.04.2012, 15:26
kornd,podobno były w fanatyku kiedyś,a jak byś nie musiał mieć nowej to na forum Śląska chłopak sprzedaje takową.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów