The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 22:18
http://www.youtube.com/watch?feature...v=vbq9XSZJLNo#!

"W. - Nobel dla rodziny Wałęsy to jest, ....a, wielka sprawa. Dlatego chcę ją wygrać. Jak wygram, to dobrze. Mogę nie dostać bo teraz Kościół się w.......ił, z tym, że ja nie chcę z tym Kościołem przegrać, bo on jest mocny. Więc inaczej się ustawię.

B. - Kościół jest ustawiony, jak mówiłeś, na lata.

W. - Na wieki.

B. - Na wieczność, ale my nie możemy się tak ustawiać.

W. - To ustaw swojego syna.

B. - Dlaczego ja? Ty ustawiłeś.

W. - Cesarz Rzymu, którego pokonał Rusek z Konstantynopola, w 410 roku wygonił go.

B. - Jak była bitwa pod Grunwaldem w 1410 roku?

W. - Nie, w 410 roku wygonił go jakiś szpec z Konstantynopola. Nazywał się Wałensa. Dosłownie, z tym , że w Rzymie nie ma "ę" tylko "en" i on uciekł. Jeden brat uciekł do Francji, a drugi tutaj. Gdzieś na słowiany.

B. - A trzeci na Włochy.

W. - Nie. On rządził we Włoszech, on miał dwóch braci.

B. - Acha.

W. - Jego, nie wiem, czy tam zamordowali, bo to Grzegorz doszedł, to wygonili z tronu cesarskiego z Włoch. W tej książce tak było.

B. - To był Wałensa?

W. - Wałensa, nie "ę" tylko "en". Doszedłem do tego, że on uciekł tu gdzieś na Słowację, Czechosłowację, na Słowiany a drugi uciekł do Francji. My pochodzimy prawdopodobnie z tych, co uciekli tutaj. Tak jak ktoś kiedyś w religii uczył, że po jakimś czasie się odnawia, to prawdopodobnie los trafił na mnie. Na cwaniaka prostego itd. Mnie się udało bez większego przygotowania coś tam zrobić, ale nie chcę wychodzić przeciwko Kościołowi, więc muszę poczekać wieki, 100 lat, 200 lat. W związku z tym chcę ustawić swoją rodzinę, która dokończy naszego dzieła. Przykra sprawa, że mnie zrobili kontrkandytatem papieża."
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 15.04.2012 o godz. 22:22.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2012, 23:28
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.04.2012, 00:59
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj do tej pory jakoś dało się znosić twoje propagandowe zacięcie starego ZSL-owca (nawiasem mowiąc jak tam raport o stanie dróg i autostrad?), ale tym tekstem pojechałeś niczym hiena z najgorszego brukowca. Dowody jakieś masz na tego typu pomówienia? Mąż Hejke wraz z Wybiórczą wysuwał tego typu oskarżenia pod adresem śp. Kurtyki, sprawę sprawdzała prokuratura i wszystko okazało się pomówieniami chorego na umyśle człowieka. S.k.u.r.w.y.s.y.ń.s.t.w.o to łagodne określenie na to co w tej chwili zrobiłeś.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że kolega emj10 szczerze się oburza gdy nazywa się go mitomanem . Już nie chce mi sie nawet wspominać o: mitycznym raporcie o drogach, znajomym z IS raportującym o walkach frakcyjnych czy biednym premierze Pawlaku podwyższającym ceny gazu w zamian za eksport jabłek do Rosji z winy ministra Jasińskiego. Ogarnij się trochę chłopie bo zaczynasz tu robić za kleparską straganiarę.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.04.2012, 07:30
Tak się czasem zastanawiam, czy wislak68 produkując cytaty typu "Pawlaku podwyższającym ceny gazu w zamian za eksport jabłek do Rosji z winy ministra Jasińskiego" robi to z niewiedzy, czy może specjalnie?

Sądzę, że jest to jednak jedno i drugie. Robi to umyślnie, bo chce postawić się w lepszej sytuacji, a dodatkowo jest jak zwykle niedoinformowany i zmyśla jak najęty. Skoro "Pawlak" był wyłączony z dyskusji w jednym i w drugim przypadku (choć jasno było zaakcentowane, że wina co do obecnych cen gazu jest również po jego stronie) to jakim cudem nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej. Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz, ale ściemniaj dalej.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.04.2012, 09:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pudelkowe sensacje mnie naprawdę nie obchodzą, a o sprawie dowiedziałem się na dniach. Z tego co znalazłem to prokuratura umorzyła sprawę dotyczącą kwitów z IPN na Wielgusa, a nie rzekomych pomówień męża Hejke w całości. Chodziło wyłącznie o źródło z jakiego korzystała "MS".
Jak widać z twojego postu dotyczącego Kurtyków i Hejke - wystarczy przeczytać ostatni wywiad Zuzanny Kurtyki, gdzie wyraźnie stwierdza ona, że żadnego romasu między jej mężem a K. hejke nie było, a cała sprawa to wręcz bezczelna i haniebna manipulacja.
Powtarzanie tych brednii już po samym wywiadzie p. Kurtyki jest czymś jeszcze gorszym, niż mógłbym sobie wyobrazić. Język polski nie dysponuje odpowiednim określeniem, które mogłoby Cię w adekwatny sposób obrazić.

Porównanie dziennikarstwa Wildsteina do Lisa - nie wchodząc w polityczne szczegóły, to kolejny majstersztyk w Twoim wykonaniu. Wildstein nie pozwoliłby sobie na takie chamskie zagrywki na jakie pozwala sobie regularnie Lis...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.04.2012, 09:17
Rozumiem, PiS-owskie zmiany? Na czym one polegały? Czyżby nie na tym, że zrobiono taką samą czystkę z dziennikarzami innej opcji jak miało to miejsce gdy wchodził Kwiatkowski, czy ostatnio po przejęciu władzy przez SLD?
Tak,Pis-owskie zmiany.Na czym polegały? Na tym że powstało masę dokumentów na temat polskich patriotów które do tej pory można oglądnąć na TVP Historia - zobacz daty produkcji - 3/4 to 2006/2007r.
Czystka powiadasz.... Lisa kiedy zatrudniono w TVP? Żakowski kiedy miał program w TVP? Kogo zwolniono -poza komunistycznymi aparatczykami którzy powinni byli odejść w 1989r?

Programowo nie widziałem wtedy zmian na lepsze. Programy Wildsteina, czy Lisa nie prezentowały i nie prezentują zbyt wysokiego poziomu. Pospieszalski wiemy jaki jest i jak w pewnym momencie prowadził programy, a Misja Specjalna miała wtedy jasno określoną "misję"
Jak wyżej.Generalnie pisałem o czasie kiedy Wildstain był prezesem a nie kiedy prowadził program. Ale jak się odnosisz do niskiej jakości jego programu podaj przykłady (nie wiem czym się objawia wg.ciebie niska jakość) a nie rzucaj oskarżeń bez pokrycia. Co do Lisa wklejałemm juz masę linków na tym forum potwierdzających jego manipulacje i jednostronność więc myślę że to nie będzie dla ciebie problemem. Merytorycznośc Wildstaina a Lisa to jak porównanie Wisły i Izolatora Boguchwała,hehe-polacam rozmowę W.z panią Sakowską w Polsacie -mistrzostwo świata

PS. Dopiero ostatnio się dowiedziałem, choć nowina jest ponoć stara skąd Gargas i Hejke miały wtedy w "MS" takie świetne materiały. W tamtym momencie ta druga żonatka baraszkowała z prezesem IPN (nazwiska ze wzgląd na pewne fakty nie wymienię, choć i tak każdy wie o co biega).
A z dokumentów tylko jutro są 3: "Nieznana Białoruś", "Betar" i "Archimandryta". W końcu mam w czym wybierać
emj10 ciebie nie podejrzewałem o klonowanie pomówień spreparowanych jak za "najlepszych lat" .
co do dokumentów to masz widzę niewielkie wymagania (pokaż mi na przestrzeni ostatnich 6-12 miesięcy ile było dokumentów o polskich patriotach? o Piłsudskim,Dmowskim, o generałach Sikorskim,Rozwadowskim,Klebergu,Kutrzebie,Fieldorf ie,Roweckim,Komorowskich (Borze)?o Pileckim,Łupaszce,Ogniu,Bartku,Warszycu, o kaźniach ubeckich,o żołnierzach wyklętych,o sędziach stalinowskich,o Katyniu,o Kresach-Lwowie,Wilnie,Stanisławowie, o XX leciu międzywojennym, o Solidarności Walczącej? rozumiem też że godziny to nie jest problem- kto to oglada o północy?- paru nocnych marków.O to chodzi?.Cóż wg.mnie ani tematy, ani ich ilość, ani godziny to nie powód to dumy czy nawet zadowolenia

i mały edit- wajcha na chwilę przestawiona?

Cytat:
"W centrum Warszawy, w prestiżowym miejscu powinien stanąć pomnik Lecha Kaczyńskiego. Najlepiej z panią Marią. Nie głosowałem na niego, nie głosowałbym w kolejnych wyborach, ale był wielkim polskim patriotą (...), zginął na posterunku, wypełniając misję państwa polskiego, a dla milionów Polaków był, jest i będzie bohaterem narodowym" - napisał Meller w "Newsweeku".
I co ciekawe -L.K. był wielkim polskim patriotom ale nie zagłosowałby na niego bo ..(w domyśle - nie podobał mi się z wygladu, nie wyraźnie mówił,źle wychodził na zdjęciach z innymi prezydentami- niepotrzebne skreslić).Chyba mamy nadmiar wielkich patriotów w polityce - z tego wynika.Rzeźnia jak dla mnie to co mówi opiniotwórczy celebryta
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.04.2012 o godz. 11:50.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Stary 16.04.2012, 12:10
Tak się czasem zastanawiam, czy wislak68 produkując cytaty typu "Pawlaku podwyższającym ceny gazu w zamian za eksport jabłek do Rosji z winy ministra Jasińskiego" robi to z niewiedzy, czy może specjalnie?

Sądzę, że jest to jednak jedno i drugie. Robi to umyślnie, bo chce postawić się w lepszej sytuacji, a dodatkowo jest jak zwykle niedoinformowany i zmyśla jak najęty. Skoro "Pawlak" był wyłączony z dyskusji w jednym i w drugim przypadku (choć jasno było zaakcentowane, że wina co do obecnych cen gazu jest również po jego stronie) to jakim cudem nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej. Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz, ale ściemniaj dalej.
Coś się na Ciebie towarzystwo rzuciło. Nie chciałbym być akurat teraz tym kopiącym ale wydaje mi się że dochodzimy do sedna sporu o odpowiedzialność PiS za "pawlakowe" podwyżki gazu. Otóż wg. moich informacji nie ma i nie było furtki o której wspominasz. Negocjacje prowadzone były niezależnie od siebie. Oczywiście jedna strona mogła zawsze argumentować że stare rozwiązanie jest jakimś "benchmarkiem" ale absolutnie nic nie wiązało drugiej strony aby się na to zgadzać w zupełnie nowej turze negocjacji (szczególnie gdy jest się w znacznie lepszej sytuacji negocjacyjnej). Jeśli było inaczej daj jakieś linki, informacje (ogólnie mówiąc dowody; od razu dodam że nie są takimi wrzuty z blogu Pawlaka, wyjaśniałem Ci ich naturę). Jeśli udowodnisz swoją tezę to możesz mi wierzyć że nie zabraknie mi cochones aby przyznać Ci rację. Mam nadzieję że Ty również znajdziesz w sobie wystarczającą determinację, aby przyznać się do pomyłki w momencie gdy nie będziesz w stanie udowodnić bronionej przez siebie tezy. Przymiotniki o: celowej złośliwości, niedoinformowaniu i zmyślaniu pominę bo tak jak wspomniałem wcześniej: nie chcę kopać leżącego.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.04.2012 o godz. 12:38.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.04.2012, 12:50
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
I co ciekawe -L.K. był wielkim polskim patriotom ale nie zagłosowałby na niego bo ..(w domyśle - nie podobał mi się z wygladu, nie wyraźnie mówił,źle wychodził na zdjęciach z innymi prezydentami- niepotrzebne skreslić).Chyba mamy nadmiar wielkich patriotów w polityce - z tego wynika.Rzeźnia jak dla mnie to co mówi opiniotwórczy celebryta
co Cię dziwi? ja też o LK mam taką opinię i tak samo nigdy bym na niego nie zagłosował. Ja też uważam siebie za patriotę, a na PiS nie głosuję. Czy PiS ma monopol na patriotyzm?
emj10
Senior Member

Stary 16.04.2012, 12:54
A niech się towarzystwo rzuca, ja nikomu nie bronię jeśli ma taką potrzebę dowartościowania się.

Przedstawiałem miesiąc, czy też miesiące temu fragmenty wskazujące na to, że podwyżka objęła nie tylko tą renegocjowaną umowę w latach 2005-2006, a wszystkie umowy z Rosjanami co potwierdziło wtedy samo PGNiG, ale skoro enty raz pozostają wątpliwości to więcej się na ten temat nie wypowiadam. Nie mam pełnej wiedzy na ten temat jak nikt z nas, a z dostępnych śmiertelnikowi środków pozostaje zwracanie się do konkretnych organów, aby uzyskać bardzej szczegółowe informacje dotyczące tego, jak ceny gazu były związane z negocjacją/renegocjacją umów, a w jakim z sytuacją rynkową (polityczną również) oraz kursem PLN. Chcesz się w to bawić to przez ten wg. Ciebie mityczny Instytut Sobieskiego spróbuję pozyskać jakąś informację.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.04.2012 o godz. 13:06.
Arapaho
Senior Member

Stary 16.04.2012, 13:24
Szpen napisał(a):Wyświetl post
co Cię dziwi? ja też o LK mam taką opinię i tak samo nigdy bym na niego nie zagłosował. Ja też uważam siebie za patriotę, a na PiS nie głosuję. Czy PiS ma monopol na patriotyzm?
Ty uważasz siebie za wielkiego patriote, Meller - Lecha Kaczyńskiego. Chyba czegoś nie zrozumiałeś, hehe,.Jak zwykle zresztą
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.04.2012, 13:27
Im sie tak wydaje ,że mają monopol na patriotyzm , i to na nieszczescie to jest patriotyzm bym powiedział w "krzywym zwierciadle" . Patriotyzm polegajacy na izolacji ,ksenofobii , machaniu szabelką .Sadzę że z takimi "zawzietymi patriotami" u władzy doprowadzili by Polske ,do granic śmieszności ,kto wie czy nie do jakiegoś poważnego sporu gospodarczego czy nawet militarnego . Dla przykładu gdyby Kaczyński był premierem , i jako premier czyli reprezentant Polski wygadywał w Polsce i na arenie miedzynarodowej te wszystkie bzdury na temat smoleńska ,bezpośrednio nazywał Putina terrorysta czy bandytą , to sądze ,że Putin mógłby się wku*rwić i np. zakręcić Polsce gaz . Tyle by ta polityka przyniosła zero korzyści i same straty ,ale Kaczyński by sie obwiesił flagami Polski i rżnął by wielkiego patriote i męża stanu.
Arapaho
Senior Member

Stary 16.04.2012, 13:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Im sie tak wydaje ,że mają monopol na patriotyzm , i to na nieszczescie to jest patriotyzm bym powiedział w "krzywym zwierciadle" . Patriotyzm polegajacy na izolacji ,ksenofobii , machaniu szabelką .Sadzę że z takimi "zawzietymi patriotami" u władzy doprowadzili by Polske ,do granic śmieszności ,kto wie czy nie do jakiegoś poważnego sporu gospodarczego czy nawet militarnego . Dla przykładu gdyby Kaczyński był premierem , i jako premier czyli reprezentant Polski wygadywał w Polsce i na arenie miedzynarodowej te wszystkie bzdury na temat smoleńska ,bezpośrednio nazywał Putina terrorysta czy bandytą , to sądze ,że Putin mógłby się wku*rwić i np. zakręcić Polsce gaz . Tyle by ta polityka przyniosła zero korzyści i same straty ,ale Kaczyński by sie obwiesił flagami Polski i rżnął by wielkiego patriote i męża stanu.

No i AS posrałby się ze strachu.Co ty byś biedaku wtedy zrobił? Właśnie o to chodzi ze Kaczyński bandytę nazwałby bandytom .Tak powinno być- a nie lizanie nieumytego tyłka tylko dlatego że ktoś trzyma w ręku gazowy kurek. Teraz tyłek liżą a i tak gaz mamy jeden z najdrozszych, idziemy na ustepstwa w sprawie gazociągu, ruchu bezwizowego, pomagamy prokuratorom rosyjskim a w zamian sobie kpią z nas. To jest dopiero śmieszność.Nikt sie z Polską nie liczy , nawet malutka Litwa się wypina
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.04.2012 o godz. 13:35.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.04.2012, 13:42
No i AS posrałby się ze strachu.Co ty byś biedaku wtedy zrobił? Właśnie o to chodzi ze Kaczyński bandytę nazwałby bandytom .Tak powinno być- a nie lizanie nieumytego tyłka tylko dlatego że ktoś trzyma w ręku gazowy kurek. Teraz tyłek liżą a i tak gaz mamy jeden z najdrozszych, idziemy na ustepstwa w sprawie gazociągu, ruchu bezwizowego, pomagamy prokuratorom rosyjskim a w zamian sobie kpią z nas. To jest dopiero śmieszność.Nikt sie z Polską nie liczy , nawet malutka Litwa się wypina
Jak słucham Ciebie , i tego ,że Polska ma nazywać niejako z urzędu Putina jako bandyte ,to przypomina sie historia ,gdzie zawsze Polska wychodziła przed szereg, biła się w nieswojej sprawie i zawsze dostawała po dupie a wszyscy inni to olewali . Tak wiec niech macha Kaczyński dalej szabelką , powie że Putin to bandyta , a 37 milionów obywateli beda w zimie siedzieć w domu w temperaturze -5 C .Z Pisowcami u steru bieda albo wojna w perspektywie jest niemal pewna.
Litwa sie wypinała już za czasów rzadów PISu , i dziesiątki wizyt L.Kaczyńskiego na Litwie tego nie zmieniły.
emj10
Senior Member

Stary 16.04.2012, 14:08
Apraho, w przeszłości już pisałem ze 3, albo 4 razy w tym temacie jak wyglądała czystka w TVP, więc nie będą szczegółów przytaczał - można sprawdzić. A i owszem Żakowskiego i Lisa zatrudnił Urbański o czym też pisałem.

Natomiast co do dokumentów to sprowadzanie tego, że ich poziom nie jest obecnie wysoki do tego, że nie produkuje się dokumentów o patriotach pozostawię bez komentarza. Nie jest to żaden wyznacznik poziomu dokumentów, z których raczej wolę produkcje zagraniczne na światowym poziomie, których w ostatnim czasie na TVP było minimum kilkanaście. Z produkcji krajowych na pewno niektóre odcinki "Za kulisami PRL" były na poziomie mimo tego, że autorem był Walenciak, a PRL-owcom dano prawo głosu większe niż gdziekolwiek indziej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.04.2012 o godz. 14:11.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2012, 19:51
Cytat:
Dziura w budżecie państwa po pierwszym kwartale sięgnęła już 22,9 mld zł, czyli 65,6 proc. planu na cały rok – wynika z szacunkowych danych resortu finansów

Jeszcze dwa tygodnie wiceminister Hanna Majszczyk spodziewała się, że będzie to ok. 20 mld zł.
Dochody budżetu wyniosły 63,5 mld zł, czyli 21,6 proc. planu na 2012 r. To nieco gorsze wykonanie niż w marcu 2011 r., gdy wpływy sięgały już 22,9 proc. całorocznych oczekiwań.

Wydatki po pierwszym kwartale sięgnęły szacunkowo 86,5 mld zł, co oznacza 26,3 proc. plan. W zeszłym roku wykonanie po marcu było niższe – 25,6 proc.

Dochody z podatków wyniosły 58,1 mld zł. To tylko o 1,8 proc. więcej niż rok wcześniej.

ten cholerny PiS !! to ich wina
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Szpen
Senior Member

Stary 16.04.2012, 21:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
ten cholerny PiS !! to ich wina
nie rób sensacji jak nie znasz faktów. dochody są ciut wieksze niż w zeszłym roku (pierwszy kwartał). Nieznaczni, ale zawsze. spadek na 21,6 to przez większe planowane dochody w 2012. druga sprawa, wazniejsza, to tak, że zawsze w pierwszym kwartale sa najwieksze obciazenia. zadna nowosc - tak jest od wielu lat.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.04.2012, 21:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak słucham Ciebie , i tego ,że Polska ma nazywać niejako z urzędu Putina jako bandyte...(i takie tam bla,bla,bla)

Kto Ci człeku taką krzywdę zrobił ?
Myślenie nie boli !
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.04.2012, 22:21
nie rób sensacji jak nie znasz faktów. dochody są ciut wieksze niż w zeszłym roku (pierwszy kwartał). Nieznaczni, ale zawsze. spadek na 21,6 to przez większe planowane dochody w 2012. druga sprawa, wazniejsza, to tak, że zawsze w pierwszym kwartale sa najwieksze obciazenia. zadna nowosc - tak jest od wielu lat.
Czułem, że Szpen wyjedzie ze swoimi mądrościami. Co tam 23 mld "strat" - żadna nowość, tak jest od wielu lat

ps. Słabo się w tym roku starają, do 100 mld nie dociągną
Szpen
Senior Member

Stary 17.04.2012, 09:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Czułem, że Szpen wyjedzie ze swoimi mądrościami. Co tam 23 mld "strat" - żadna nowość, tak jest od wielu lat

ps. Słabo się w tym roku starają, do 100 mld nie dociągną
bo tak właśnie manipuluje się ludźmi - założę się że w dzienniku lub gazecie polskiej będzie to wkrótce na jedynce. Na czerwono. Tylko już się ludziom nie powie że pierwszy kwartał to zawsze są największe obciązenia, a w kolejnym kwartale może już być nawet nadwyżka. Robić ludziom wode z mozgu, manipulowac to takie pisowskie
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2012, 09:59
bo tak właśnie manipuluje się ludźmi - założę się że w dzienniku lub gazecie polskiej będzie to wkrótce na jedynce. Na czerwono. Tylko już się ludziom nie powie że pierwszy kwartał to zawsze są największe obciązenia, a w kolejnym kwartale może już być nawet nadwyżka. Robić ludziom wode z mozgu, manipulowac to takie pisowskie
Za to w TVN, czy Polsacie nawet się na ten temat nie zająkną. Powrócą zapewne natomiast to straszliwej awantury na WDŚ, które okraszą (a jakże inaczej) nieśmiertelnymi zdjęciami z Bydgoszczy.

Nie powiedzą też ani słowa, że przytłaczająca większość inwestycji (szczególnie kolejowych i drogowych) to pic na wodę fotomontaż. A jeśli już powiedzą, to oczywiście winna będzie zima, potem wiosenne roztopy i deszcze, a nie ignorancja ekipy przy korycie.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2012, 10:07
Robić ludziom wode z mozgu, manipulowac to takie pisowskie
Hehehe boki zrywać . Złodziej zawsze pierwszy krzyczy "łapać złodzieja". Od pięciu lat cudak z przydupasami narobili tyle długów co wszyscy ich poprzednicy razem wzięci, a leming dalej drepcze w stronę urwiska. W każdym aspekcie jesteśmy jako państwo w co raz większym gnoju. A lemingi dale jsie pisem interesują. Walczysz szpenie z kaczorami? Ile wzrósł dług w zeszłym roku? Pomimo zagrabienia kasy z ofe. To niby nie manipulacja?
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 17.04.2012, 11:13
My tu gadu gadu a białoruska opozycja sonduje czy po upadku Łukaszenki Polska będzie zainteresowana konfederacją z Białorusią

Cytat:
W białoruskim internecie rozpoczęła się dyskusja o tym czy nie warto aby Białoruś weszła w konfederację z Polską. Niektórzy autorzy proponują nawet przeprowadzenie w tej sprawie referendum. Teksty poświęcone tej kwestii znajdują się na następujących stronach:

http://arche.by/by/page/ideas/9744
http://www.bramaby.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=732
http://secret-r.net/forum/viewtopic....42d0bd4b55e2df
http://nczas.com/wiadomosci/polska/n...acji-z-polska/

Do naszej Redakcji [Najwyższy Czas], a także redakcji kilku innych polskich gazet, zgłosili się białoruscy dziennikarze i publicyści, którzy chcą rozpropagować ten pomysł by zorientować się jaki stosunek mają do niego Polacy. Twierdzą, że pomysł z ich punktu widzenia wcale nie jest egzotyczny, gdyż w momencie upadku Aleksandra Łukaszenki Białoruś nieuchronnie wpadnie w rosyjskie ręce o ile wcześniej nie zostanie w jakiś sposób zabezpieczona. Ponadto spośród posowieckich republik na Białorusi antypolski resentyment jest prawdopodobnie najmniejszy. Czy jednak ta idea, która wyszła ze strony białoruskiej jest realna? Zapraszamy do dyskusji.

Źródło: http://nczas.com/wiadomosci/polska/n...acji-z-polska/
i jeszcze ciekawostka

Cytat:
Według Centrum Badania Opinii Społecznej, co siódmy Polak posiada krewnego w linii prostej urodzonego na dawnych Kresach lub sam urodził się na tych terenach. Oznacza to, że w Polsce żyje około 4 i pół miliona osób powyżej osiemnastego roku życia, wywodzących swą genealogię z dawnych Kresów.

Zdecydowanie częściej posiadanie korzeni kresowych deklarują mieszkańcy północnej i zachodniej części kraju, co pokrywa się z kierunkiem przesiedleń Polaków ze Wschodu. Wśród badanych posiadających przodków urodzonych na Kresach co czwarty to mieszkaniec województwa dolnośląskiego, a blisko co dziesiąty mieszka obecnie w województwie śląskim, lubuskim lub mazowieckim. Osoby posiadające korzenie kresowe mieszkają najczęściej w makroregionach południowo- i północno-zachodnim. Jednocześnie, gdy przyjrzeć się rozkładom odpowiedzi w poszczególnych województwach i regionach Polski to okazuje się, że różnice są nawet kilkunastokrotne. I tak największa liczba ankietowanych deklarujących posiadanie krewnych w linii prostej urodzonych na Kresach mieszka w województwach lubuskim i dolnośląskim. Posiadanie kresowych korzeni często deklarowali również mieszkańcy opolskiego i zachodniopomorskiego. Niemały odsetek osób mających krewnych urodzonych na dawnym wschodnim pograniczu ankieterzy odnotowali także w warmińsko-mazurskim i pomorskim. Wśród badanych mających przodków na Kresach więcej niż dwie piąte stanowią przedstawiciele pierwszego pokolenia, a więc ci, których przynajmniej jedno z rodziców urodziło się na tamtych terenach. Przodka urodzonego na pograniczu w pokoleniu dziadków miało 38% badanych, a blisko co dwudziesty (6%) to prawnuk lub prawnuczka kogoś z tych ziem. Wśród badanych deklarujących pochodzenie z Kresów 13% to osoby, które same urodziły się na tych terenach.

za : http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/-84
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 17.04.2012 o godz. 11:17.
wislak68
Senior Member

Stary 17.04.2012, 11:26
A niech się towarzystwo rzuca, ja nikomu nie bronię jeśli ma taką potrzebę dowartościowania się.

Przedstawiałem miesiąc, czy też miesiące temu fragmenty wskazujące na to, że podwyżka objęła nie tylko tą renegocjowaną umowę w latach 2005-2006, a wszystkie umowy z Rosjanami co potwierdziło wtedy samo PGNiG, ale skoro enty raz pozostają wątpliwości to więcej się na ten temat nie wypowiadam. Nie mam pełnej wiedzy na ten temat jak nikt z nas, a z dostępnych śmiertelnikowi środków pozostaje zwracanie się do konkretnych organów, aby uzyskać bardzej szczegółowe informacje dotyczące tego, jak ceny gazu były związane z negocjacją/renegocjacją umów, a w jakim z sytuacją rynkową (polityczną również) oraz kursem PLN. Chcesz się w to bawić to przez ten wg. Ciebie mityczny Instytut Sobieskiego spróbuję pozyskać jakąś informację.
A zatem jak w kontekście tego:
"Nie mam pełnej wiedzy na ten temat jak nikt z nas, a z dostępnych śmiertelnikowi środków pozostaje zwracanie się do konkretnych organów, aby uzyskać bardzej szczegółowe informacje dotyczące tego, jak ceny gazu były związane z negocjacją/renegocjacją umów, a w jakim z sytuacją rynkową (polityczną również) oraz kursem PLN " możesz formułować wnioski takie jak ten "..nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej.Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz"
Czy masz jeszcze wątpliwości na jakiej podstawie formułuje swój wniosek o Twoim mitomaństwie O zarzucanej mi: celowej złośliwości, niedoinformowaniu i zmyślaniu nie wspomne z pokory.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 11:28.
wislak68
Senior Member

Stary 17.04.2012, 11:34
My tu gadu gadu a białoruska opozycja sonduje czy po upadku Łukaszenki Polska będzie zainteresowana konfederacją z Białorusią

i jeszcze ciekawostka
Wydaje mi się że najbardziej prawdopodobnym źródłem tego "zainteresowania" jest sam Łukaszenka (i stojący za nim Ruscy) którzy juz nie raz stosowali podobne prowokacje tylko po to aby móc oskarżać opozycję o zdradę i chęć oddania Białorusi Polsce.
Arapaho
Senior Member

Stary 17.04.2012, 11:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że najbardziej prawdopodobnym źródłem tego "zainteresowania" jest sam Łukaszenka (i stojący za nim Ruscy) którzy juz nie raz stosowali podobne prowokacje tylko po to aby móc oskarżać opozycję o zdradę i chęć oddania Białorusi Polsce.
Nie można tego wykluczyć choć mam wątpliwości co do możliwości kontrolowania opozycyjnych stron internetowych przez Łukaszenkę
wislak68
Senior Member

Stary 17.04.2012, 11:46
Nie można tego wykluczyć choć mam wątpliwości co do możliwości kontrolowania opozycyjnych stron internetowych przez Łukaszenkę
Ciekawe czy masz takie same wątpliwości co do kontrolowania przez SB tzw: "opozycji demokratycznej" w Polsce przed 1980?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 12:49.
emj10
Senior Member

Stary 17.04.2012, 12:01
Forumowy królu mitomaństwa w takim razie nie widzę żadnego sensu, aby dowiadywać się czegokolwiek i pisać z Twoją osobą w tym temacie jeśli wciąż powtarzasz te same brednie. Nie dziwię się też, że Bobek90 po kilku dniach miał dość tych dysput z Tobą. Na tym kończę.
wislak68
Senior Member

Stary 17.04.2012, 12:39
Forumowy królu mitomaństwa w takim razie nie widzę żadnego sensu, aby dowiadywać się czegokolwiek i pisać z Twoją osobą w tym temacie jeśli wciąż powtarzasz te same brednie. Nie dziwię się też, że Bobek90 po kilku dniach miał dość tych dysput z Tobą. Na tym kończę.
No cóż, jeśli nie ma się argumentów to zawsze można rzucić jakimś bluzgiem czy inwektywą. Tudzież powołać się na autorytet Bobka od Palikota. Kończ Waść wstydu oszczędź.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 12:42.
emj10
Senior Member

Stary 17.04.2012, 12:56
Wrzucasz jakiś mój cytacik i usiłujesz zarzucić mitomaństwo w tym względzie, że napisałem, że nie posiadam całkowitej pewności, że jest tak jak wcześniej napisałem? Doprawdy kuriozalna sytuacja. To tak jakby te dyskusje, które toczą się tu od kilku lat były oparte wyłącznie na w pełni wiarygodnych i rzeczowych argumentach

Przecież tu prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Żenadą jest to, że niby doświadczony człowiek mający więcej niż niż kilkanaście lat usiłuje każdą dyskusję sprowadzić do absurdu. Kto tu nie ma argumentów? Z tego co widzę od jakiegoś czasu skupiłeś się wyłącznie na atakach ad persona, odwracaniu kota ogonem, albo właśnie wyciąganiu takich cytacików. Ja tam nie mam zamiaru nic nikomu tu udowadniać, a na pewno nie człowiekowi, który rozmył temat niesamowicie i nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat.
wislak68
Senior Member

Stary 17.04.2012, 13:14
Wrzucasz jakiś mój cytacik i usiłujesz zarzucić mitomaństwo w tym względzie, że napisałem, że nie posiadam całkowitej pewności, że jest tak jak wcześniej napisałem? Doprawdy kuriozalna sytuacja. To tak jakby te dyskusje, które toczą się tu od kilku lat były oparte wyłącznie na w pełni wiarygodnych i rzeczowych argumentach

Przecież tu prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Żenadą jest to, że niby doświadczony człowiek mający więcej niż niż kilkanaście lat usiłuje każdą dyskusję sprowadzić do absurdu. Kto tu nie ma argumentów? Z tego co widzę od jakiegoś czasu skupiłeś się wyłącznie na atakach ad persona, odwracaniu kota ogonem, albo właśnie wyciąganiu takich cytacików. Ja tam nie mam zamiaru nic nikomu tu udowadniać, a na pewno nie człowiekowi, który rozmył temat niesamowicie i nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat.
Czy przypadkiem nie miałeś już kończyć
Oczekiwałbym że jeśli ktoś formułuje bardzo zdecydowane i jednoznaczne tezy takie jak te że to: minister Jasiński odpowiada za to że Pawlak zafundowal nam 20% podwyżkę gazu (w dodatku okraszając swoją wypowiedź zarzutami w rodzaju: celowej złośliwości, niedoinformowaniu, zmyślaniu , królu mitomaństwa czy bredni) to nie będzie zasłaniał się tym że: "prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością". Jeśli chcesz przez to powiedzieć że prawie każdy może sobie na to forum przyjść, naopowiadać jakichś bzdur (bo to tylko subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością) po czym zwyzywać od kłamców i mitomanów tych którzy zwracją uwagę na "subiektywność tych odczuć" to odpowiedz mi proszę: czy to właśnie taka postawa nie jest żenująca A do absurdu sprowadzam nie każdą wypowiedź tylka taką która da sie do niej sprowadzić. Własnie po to aby wskazać niektóre spośród żenujących opinii wyrażanych na tym forum.
I wbrew temu co pszesz (nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat) własnie osiągnęliśmy konkluzję naszej kilkumiesięcznej dyskusji: na chwilę obecną nie masz wystarczających przesłanek aby formułować tezę obarczającą rząd PiS winą za podwyżki gazu które zafundował nam Pawlak. Ze swojej strony mogę zapewnić że jeśli uda Ci się pozyskać nowe informacje udowadniające Twoją hipotezę nie zabraknie mi determinacji aby przyznać Ci rację. Na chwilę obecną (przy dostepnym nam poziomie wiedzy) możemy tylko stwierdzić że na tym forum sprzedawałeś mit.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 13:30.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów