|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?feature...v=vbq9XSZJLNo#!
"W. - Nobel dla rodziny Wałęsy to jest, ....a, wielka sprawa. Dlatego chcę ją wygrać. Jak wygram, to dobrze. Mogę nie dostać bo teraz Kościół się w.......ił, z tym, że ja nie chcę z tym Kościołem przegrać, bo on jest mocny. Więc inaczej się ustawię. B. - Kościół jest ustawiony, jak mówiłeś, na lata. W. - Na wieki. B. - Na wieczność, ale my nie możemy się tak ustawiać. W. - To ustaw swojego syna. B. - Dlaczego ja? Ty ustawiłeś. W. - Cesarz Rzymu, którego pokonał Rusek z Konstantynopola, w 410 roku wygonił go. B. - Jak była bitwa pod Grunwaldem w 1410 roku? W. - Nie, w 410 roku wygonił go jakiś szpec z Konstantynopola. Nazywał się Wałensa. Dosłownie, z tym , że w Rzymie nie ma "ę" tylko "en" i on uciekł. Jeden brat uciekł do Francji, a drugi tutaj. Gdzieś na słowiany. B. - A trzeci na Włochy. W. - Nie. On rządził we Włoszech, on miał dwóch braci. B. - Acha. W. - Jego, nie wiem, czy tam zamordowali, bo to Grzegorz doszedł, to wygonili z tronu cesarskiego z Włoch. W tej książce tak było. B. - To był Wałensa? W. - Wałensa, nie "ę" tylko "en". Doszedłem do tego, że on uciekł tu gdzieś na Słowację, Czechosłowację, na Słowiany a drugi uciekł do Francji. My pochodzimy prawdopodobnie z tych, co uciekli tutaj. Tak jak ktoś kiedyś w religii uczył, że po jakimś czasie się odnawia, to prawdopodobnie los trafił na mnie. Na cwaniaka prostego itd. Mnie się udało bez większego przygotowania coś tam zrobić, ale nie chcę wychodzić przeciwko Kościołowi, więc muszę poczekać wieki, 100 lat, 200 lat. W związku z tym chcę ustawić swoją rodzinę, która dokończy naszego dzieła. Przykra sprawa, że mnie zrobili kontrkandytatem papieża."
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 15.04.2012 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tak się czasem zastanawiam, czy wislak68 produkując cytaty typu "Pawlaku podwyższającym ceny gazu w zamian za eksport jabłek do Rosji z winy ministra Jasińskiego" robi to z niewiedzy, czy może specjalnie?
Sądzę, że jest to jednak jedno i drugie. Robi to umyślnie, bo chce postawić się w lepszej sytuacji, a dodatkowo jest jak zwykle niedoinformowany i zmyśla jak najęty. Skoro "Pawlak" był wyłączony z dyskusji w jednym i w drugim przypadku (choć jasno było zaakcentowane, że wina co do obecnych cen gazu jest również po jego stronie) to jakim cudem nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej. Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz, ale ściemniaj dalej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Powtarzanie tych brednii już po samym wywiadzie p. Kurtyki jest czymś jeszcze gorszym, niż mógłbym sobie wyobrazić. Język polski nie dysponuje odpowiednim określeniem, które mogłoby Cię w adekwatny sposób obrazić. Porównanie dziennikarstwa Wildsteina do Lisa - nie wchodząc w polityczne szczegóły, to kolejny majstersztyk w Twoim wykonaniu. Wildstein nie pozwoliłby sobie na takie chamskie zagrywki na jakie pozwala sobie regularnie Lis... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||||
Czystka powiadasz.... Lisa kiedy zatrudniono w TVP? Żakowski kiedy miał program w TVP? Kogo zwolniono -poza komunistycznymi aparatczykami którzy powinni byli odejść w 1989r?
co do dokumentów to masz widzę niewielkie wymagania (pokaż mi na przestrzeni ostatnich 6-12 miesięcy ile było dokumentów o polskich patriotach? o Piłsudskim,Dmowskim, o generałach Sikorskim,Rozwadowskim,Klebergu,Kutrzebie,Fieldorf ie,Roweckim,Komorowskich (Borze )?o Pileckim,Łupaszce,Ogniu,Bartku,Warszycu, o kaźniach ubeckich,o żołnierzach wyklętych,o sędziach stalinowskich,o Katyniu,o Kresach-Lwowie,Wilnie,Stanisławowie, o XX leciu międzywojennym, o Solidarności Walczącej? rozumiem też że godziny to nie jest problem- kto to oglada o północy?- paru nocnych marków.O to chodzi?.Cóż wg.mnie ani tematy, ani ich ilość, ani godziny to nie powód to dumy czy nawet zadowoleniai mały edit- wajcha na chwilę przestawiona? Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.04.2012 o godz. 11:50.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.04.2012 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A niech się towarzystwo rzuca, ja nikomu nie bronię jeśli ma taką potrzebę dowartościowania się.
Przedstawiałem miesiąc, czy też miesiące temu fragmenty wskazujące na to, że podwyżka objęła nie tylko tą renegocjowaną umowę w latach 2005-2006, a wszystkie umowy z Rosjanami co potwierdziło wtedy samo PGNiG, ale skoro enty raz pozostają wątpliwości to więcej się na ten temat nie wypowiadam. Nie mam pełnej wiedzy na ten temat jak nikt z nas, a z dostępnych śmiertelnikowi środków pozostaje zwracanie się do konkretnych organów, aby uzyskać bardzej szczegółowe informacje dotyczące tego, jak ceny gazu były związane z negocjacją/renegocjacją umów, a w jakim z sytuacją rynkową (polityczną również) oraz kursem PLN. Chcesz się w to bawić to przez ten wg. Ciebie mityczny Instytut Sobieskiego spróbuję pozyskać jakąś informację.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.04.2012 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Im sie tak wydaje ,że mają monopol na patriotyzm , i to na nieszczescie to jest patriotyzm bym powiedział w "krzywym zwierciadle" . Patriotyzm polegajacy na izolacji ,ksenofobii , machaniu szabelką .Sadzę że z takimi "zawzietymi patriotami" u władzy doprowadzili by Polske ,do granic śmieszności ,kto wie czy nie do jakiegoś poważnego sporu gospodarczego czy nawet militarnego . Dla przykładu gdyby Kaczyński był premierem , i jako premier czyli reprezentant Polski wygadywał w Polsce i na arenie miedzynarodowej te wszystkie bzdury na temat smoleńska ,bezpośrednio nazywał Putina terrorysta czy bandytą , to sądze ,że Putin mógłby się wku*rwić i np. zakręcić Polsce gaz . Tyle by ta polityka przyniosła zero korzyści i same straty ,ale Kaczyński by sie obwiesił flagami Polski i rżnął by wielkiego patriote i męża stanu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i AS posrałby się ze strachu.Co ty byś biedaku wtedy zrobił? Właśnie o to chodzi ze Kaczyński bandytę nazwałby bandytom .Tak powinno być- a nie lizanie nieumytego tyłka tylko dlatego że ktoś trzyma w ręku gazowy kurek. Teraz tyłek liżą a i tak gaz mamy jeden z najdrozszych, idziemy na ustepstwa w sprawie gazociągu, ruchu bezwizowego, pomagamy prokuratorom rosyjskim a w zamian sobie kpią z nas. To jest dopiero śmieszność.Nikt sie z Polską nie liczy , nawet malutka Litwa się wypina
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.04.2012 o godz. 13:35.
![]()
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Litwa sie wypinała już za czasów rzadów PISu , i dziesiątki wizyt L.Kaczyńskiego na Litwie tego nie zmieniły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apraho, w przeszłości już pisałem ze 3, albo 4 razy w tym temacie jak wyglądała czystka w TVP, więc nie będą szczegółów przytaczał - można sprawdzić. A i owszem Żakowskiego i Lisa zatrudnił Urbański o czym też pisałem.
Natomiast co do dokumentów to sprowadzanie tego, że ich poziom nie jest obecnie wysoki do tego, że nie produkuje się dokumentów o patriotach pozostawię bez komentarza. Nie jest to żaden wyznacznik poziomu dokumentów, z których raczej wolę produkcje zagraniczne na światowym poziomie, których w ostatnim czasie na TVP było minimum kilkanaście. Z produkcji krajowych na pewno niektóre odcinki "Za kulisami PRL" były na poziomie mimo tego, że autorem był Walenciak, a PRL-owcom dano prawo głosu większe niż gdziekolwiek indziej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.04.2012 o godz. 14:11.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
ten cholerny PiS !! to ich wina ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie rób sensacji jak nie znasz faktów. dochody są ciut wieksze niż w zeszłym roku (pierwszy kwartał). Nieznaczni, ale zawsze. spadek na 21,6 to przez większe planowane dochody w 2012. druga sprawa, wazniejsza, to tak, że zawsze w pierwszym kwartale sa najwieksze obciazenia. zadna nowosc - tak jest od wielu lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Kto Ci człeku taką krzywdę zrobił ? ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
ps. Słabo się w tym roku starają, do 100 mld nie dociągną ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo tak właśnie manipuluje się ludźmi - założę się że w dzienniku lub gazecie polskiej będzie to wkrótce na jedynce. Na czerwono. Tylko już się ludziom nie powie że pierwszy kwartał to zawsze są największe obciązenia, a w kolejnym kwartale może już być nawet nadwyżka. Robić ludziom wode z mozgu, manipulowac to takie pisowskie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie powiedzą też ani słowa, że przytłaczająca większość inwestycji (szczególnie kolejowych i drogowych) to pic na wodę fotomontaż. A jeśli już powiedzą, to oczywiście winna będzie zima, potem wiosenne roztopy i deszcze, a nie ignorancja ekipy przy korycie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Hehehe boki zrywać
Ile wzrósł dług w zeszłym roku? Pomimo zagrabienia kasy z ofe. To niby nie manipulacja?![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
My tu gadu gadu a białoruska opozycja sonduje czy po upadku Łukaszenki Polska będzie zainteresowana konfederacją z Białorusią
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 17.04.2012 o godz. 11:17.
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Nie mam pełnej wiedzy na ten temat jak nikt z nas, a z dostępnych śmiertelnikowi środków pozostaje zwracanie się do konkretnych organów, aby uzyskać bardzej szczegółowe informacje dotyczące tego, jak ceny gazu były związane z negocjacją/renegocjacją umów, a w jakim z sytuacją rynkową (polityczną również) oraz kursem PLN " możesz formułować wnioski takie jak ten "..nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej.Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz" Czy masz jeszcze wątpliwości na jakiej podstawie formułuje swój wniosek o Twoim mitomaństwie
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że najbardziej prawdopodobnym źródłem tego "zainteresowania" jest sam Łukaszenka (i stojący za nim Ruscy) którzy juz nie raz stosowali podobne prowokacje tylko po to aby móc oskarżać opozycję o zdradę i chęć oddania Białorusi Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie można tego wykluczyć choć mam wątpliwości co do możliwości kontrolowania opozycyjnych stron internetowych przez Łukaszenkę
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forumowy królu mitomaństwa w takim razie nie widzę żadnego sensu, aby dowiadywać się czegokolwiek i pisać z Twoją osobą w tym temacie jeśli wciąż powtarzasz te same brednie. Nie dziwię się też, że Bobek90 po kilku dniach miał dość tych dysput z Tobą. Na tym kończę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No cóż, jeśli nie ma się argumentów to zawsze można rzucić jakimś bluzgiem czy inwektywą. Tudzież powołać się na autorytet Bobka od Palikota. Kończ Waść wstydu oszczędź.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wrzucasz jakiś mój cytacik i usiłujesz zarzucić mitomaństwo w tym względzie, że napisałem, że nie posiadam całkowitej pewności, że jest tak jak wcześniej napisałem? Doprawdy kuriozalna sytuacja. To tak jakby te dyskusje, które toczą się tu od kilku lat były oparte wyłącznie na w pełni wiarygodnych i rzeczowych argumentach
Przecież tu prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Żenadą jest to, że niby doświadczony człowiek mający więcej niż niż kilkanaście lat usiłuje każdą dyskusję sprowadzić do absurdu. Kto tu nie ma argumentów? Z tego co widzę od jakiegoś czasu skupiłeś się wyłącznie na atakach ad persona, odwracaniu kota ogonem, albo właśnie wyciąganiu takich cytacików. Ja tam nie mam zamiaru nic nikomu tu udowadniać, a na pewno nie człowiekowi, który rozmył temat niesamowicie i nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczekiwałbym że jeśli ktoś formułuje bardzo zdecydowane i jednoznaczne tezy takie jak te że to: minister Jasiński odpowiada za to że Pawlak zafundowal nam 20% podwyżkę gazu (w dodatku okraszając swoją wypowiedź zarzutami w rodzaju: celowej złośliwości, niedoinformowaniu, zmyślaniu , królu mitomaństwa czy bredni) to nie będzie zasłaniał się tym że: "prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością". Jeśli chcesz przez to powiedzieć że prawie każdy może sobie na to forum przyjść, naopowiadać jakichś bzdur (bo to tylko subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością) po czym zwyzywać od kłamców i mitomanów tych którzy zwracją uwagę na "subiektywność tych odczuć" to odpowiedz mi proszę: czy to właśnie taka postawa nie jest żenująca I wbrew temu co pszesz (nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat) własnie osiągnęliśmy konkluzję naszej kilkumiesięcznej dyskusji: na chwilę obecną nie masz wystarczających przesłanek aby formułować tezę obarczającą rząd PiS winą za podwyżki gazu które zafundował nam Pawlak. Ze swojej strony mogę zapewnić że jeśli uda Ci się pozyskać nowe informacje udowadniające Twoją hipotezę nie zabraknie mi determinacji aby przyznać Ci rację. Na chwilę obecną (przy dostepnym nam poziomie wiedzy) możemy tylko stwierdzić że na tym forum sprzedawałeś mit.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.04.2012 o godz. 13:30.
|
|
|