The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2012, 19:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Oceniam Cię po Twojej wypowiedzi - rozumiem, że gdyby w tej katastrofie zginęli Twoi bliscy, to w rocznicę wyłączyłbyś się i medytował mimo dwóch lat kłamstw i "nicnierobienia" ze strony rządu? Ludzie mają dosyć tego syfu i to wyrażają.

ps. pozostałość postkomunistyczna? Czy Ty w ogóle wiesz co to postkomuna?

Nie kolego - różnica jest taka, że strona rządowa pieprzy trzy po trzy nie opierając się na badaniach, analizach czy opiniach ekspertów a druga strona swoje tezy popiera badaniami i analizami (zaznaczając jednocześnie, że aby badania były w 100% miarodajne trzeba by mieć wrak... stronie rządowej wrak nie potrzebny - przecież badali go Rosjanie ).

Ale i tak widzę u Ciebie poprawę - o ile sobie przypominam długo broniłeś stanowiska rządu, teraz zauważasz, że gadają głupoty
Nie mieszajmy roznych pojec,to ze sledztwo jest prowadzone nieudolnie to osobna sprawa.Rozumiem ze Ty rocznice smierci swoich bliskich spedzasz inaczej.Wiesz co,to jest poprostu gra polityczna,aby uzyskac na smierci brata.zapomnielismy juz ze 10.04 to tez rocznica Katynia?Tylko Smolensk zostal?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.04.2012, 20:02
Na płocie C wisi transparent 10.04.2010 - PAMIĘTAMY.

Brawo za akcję i uczczenie rocznicy Katastrofy Smoleńskiej.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 10.04.2012, 20:41
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego.
Na poprzedniej stronie:

Rosyjscy prokuratorzy, którzy jako pierwsi dokonali oględzin miejsca katastrofy, w oficjalnym protokole nawet nie wpisali, że brzoza mogła mieć jakikolwiek wpływ na katastrofę. O drzewie w rosyjskich aktach śledczych nie ma ani słowa! Dokumenty te, które niedawno trafiły do Polski, właśnie zostały przetłumaczone. To dlatego polska prokuratura, która wspiera się ustaleniami Moskwy, ogłosiła podczas konferencji prasowej: nie ma dowodu na to, że to brzoza urwała skrzydło tupolewa.

Jak byk jest napisane, że Ruscy nie wzięli pod uwagę żadnej brzozy tylko jak zawsze nasi POlacy tworzyli bajki o pancernej brzozie i gloryfikowali ją ...

Polecam Ci wyjście na świeże powietrze, nabranie rozpędu i pier...... swoją pustą głowę w jakąś brzozę, zobaczymy co się stanie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.04.2012, 22:56
Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego. No może oprócz dzisiejszej wypowiedzi JK, że "zostali zdradzeni o świcie przez Polaków-zdrajców realizujących rosyjskie interesy" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).
Jedynym pionkiem w tym opowiadaniu jesteś Ty.

Rozumiem, że masz w dupie badania i symulacje naukowe z których wynika, że brzoza nie mogła urwać skrzydła. Dla Ciebie bardziej wiarygodne są niczym nieuzasadnione słowa komisji Millera?

hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Polecam Ci wyjście na świeże powietrze, nabranie rozpędu i pier...... swoją pustą głowę w jakąś brzozę, zobaczymy co się stanie
Jak to co? Rozpadnie się na pierdylion kawałków...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.04.2012 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.04.2012, 00:31
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale ja nie stawiam żadnych hipotez. Poza tym nie jacyś Hindusi tylko kraj, który będzie dominującą gospodarką na świecie, które jest mocarstwem atomym itd. Zresztą jak tego nie rozumiesz, jakie miejsce na świecie w polityce i gospodarce mają Indie to trud mój daremny abym Ci tłumaczył, czemu "jacyś" tam Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku. Tak samo jak inne mocarstwa.

A szczypie ich to, bo Polska to żaden kraj. W ich przypadku żadna konkurencja ani sojusznik. Zwyczajny rynek zbytu, tak samo dla USA czy Chin z tym ,że USA traktują Polaków jako mięso armatnie. My nawet dla Portulagczyków jesteśmy rynkiem zbytu w sumie. W Twojej wypowiedzi symptomatyczne jest to iż strasznie bije z niej buta. Nie wiem za bardzo z czego ona wynika ?

W Smoleńsk wszyscy wplątują Rosjan, nie wiem czy słusznie czy nie. W sumie najłatwiej, mozna tak łopatologiczne podejść do sprawy. Głupie Kacapy rozwaliły pół generalicji i Prezydenta, który zapewne nie zostałby wybrany na II kadencje. User Ayala występują jako demaskator pewnych niecnych czynów, czego dowodem ma być wypowiedź udzielona w Sejmie przez Ryżego. Że wojna, że lepiej siedzieć cicho i w ogóle romantyczne rozerwanie duszy. A ja się pytam z kim wojna, z Rosją? kto niby miałby ją wypowiedzieć ? USA może, w imię czego, a może Niemcy czy Francuzi ogrzewający się w zimowe wieczory gazem z Nord Streamu ? A wiem, Włosi

Co do samej wojny. Strasznie w XXI wieku Ruskimi,że przyjadą i nas będą okupować jest niepoważne. Rosja sprzedaje nam gaz, najdrożej w Europie, ich firmy mają udziału w wierceniu łupków, a minister Ławrow bierze udział w odprawie polskich ambasadorów. To po kiego grzyba podobijać coś co przynosi dochód ? dla okupacji terenu, ok ale w jakim celu ruskie tanki miałyby stać w Warszawie? a może aby pić ich wóde albo przejść na prawosławie?

Jarosław zagrzewa lud do walki, aby na tragedii wygrać wybory. Też zajebista logika. Podwyżki cen energii, podwyżki podatków, rosnące bezrobocie, brak perspektyw dla młodych na cokolwiek, a mimo to PO wygrywa na II kadencje wybory. Ale nie, tym razem Jarosław za sprawą Smoleńska przekona lud aby głosowali na niego. ak to przekona ludzi na pewno. A może on zwyczajnie walczy o pamięc Brata i Bratowej ?

Co do samej katastrofy. To w szoku byłem gdy zobaczyłem reakcje ludzie na to wydarzenie. Brak emapatii całkowity, zwierzęce instynkty dały o sobie znać, uwidoczniły się schowane gdzieś tam głęboko w duszach.Wycieranie sobie mordy 96 ofiarami tamtej tragedii jest czymś tak normalnym, w sumie w złym tonie jest nie rzucić hasełka o brzozie czy odchodzeniu na drugi kręg. Zazwyczaj takimi hasełkami szafuje motloch zwyczajny, taki co czuje satysfakcję z czyjejś tragedii i wstęt z czyjegoś sukcesu. Bydło, zwierzęta, kurestwo, pelno tego dookoła. A tam zginęli ludzie, później politycy a dalej ich poglądy.
O ile dobrze rozumiem to admin postanowił wziąść sobie mój post za motto do swoich rozważań na temat przyszłości Indii, wojny z Rosją, zagrzewania do walki i empatii ludzi. Bardzo mi z tego powodu miło i oświaczam że nie będę sobie rościł tytułu do praw autorskich. Pozwolę sobie jednak zwrócić adminowi uwagę że miejsce na tego typu rozważania znajduje się w innym temacie. Dlatego żeby nie zaśmiecać odniosę się do tej części wypowiedzi krótkim żołnierskim zdaniem: bełkot nieśmiałego mężczyzny przechodzącego kryzys wieku średniego. Jeśli admin wyrazi chęć i ochotę aby przedyskutować tę opinię bardziej szczegółowo zapraszam do własciwego tematu.
Jeśli chodzi natomiast o meritum to jestem w kropce. Napierw stawiasz dość dziwaczną tezę że "..od Amerykanów po Hindusów doskonale wiadomo co się tam wydarzyło feralnego dnia" po czym na zadane przeze mnie pytanie:"Ty naprawdę wierzysz w to że Hindusi za pomocą satelity i Echelonu zdobyli wiedzę na temat tego co wydarzyło się w Smoleńsku?" najperw stwierdzasz że: "ja nie stawiam żadnych hipotez" po czym w następnym zdaniu piszesz:"Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku" . W związku z tym nie wiem czy w końcu stawiasz jakieś hipotezy czy nie a jeśli "tak"to czy jedną z nich jest ta że Twoim zdaniem Hindusi (mam przynajmniej nadzieję że "jacyś Hindusi" to ci sami "których kraj będzie dominująca gospodarką na świecie") doskonale wiedzą co zdarzyło się feralnego dnia czy tego nie wiedzą I tylko tego chciałem się od Ciebie na chwilę obecną dowiedzieć. Tak jak wspomniałem powyżej: jeśli masz ochotę porozmawiać sobie na temat przyszłości gospodarki Indii, jej statusu "mocarstwa atomowego" tudzież o wojnie z Rosją czy ludzkiej empatii zapraszam do własciwego tematu. Dla zachęty dodam że moje zdanie różni się dość zasadniczo od tego wyrażonego przez Ciebie
PS: Jeśli chciałbyś sie dowiedzieć "z czego wynika buta wyrażona w moim poście" to prosiłbym o bardziej precyzyjne podanie przesłanek z których wyciągnąłeś ten wniosek. Być może wtedy uda mi się zidentyfikować w moim poście tę"butę" i znaleźć jej przyczynę. Na chwilę obecną mogę tylko stwierdzić że przesłanka w postaci "symptomatyczności wypowiedzi" brzmi wyjątkowo mało wiarygodnie. Mniej więcej tak samo mało wiarygodnie jak brzmiałoby moje stwierdzenie że z tonu Twojego posta wnoszę że w chwili jego pisania cierpiałeś na syndrom dnia wczorajszego.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.04.2012 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.04.2012, 00:48
Baldur80 napisał(a):Wyświetl post
A raport Macierewicza uwazam za najgorszy jaki mogl powstac. Gosciu czyta za duzo fantastyki.
Czy mógłbyś to uzasadnić (mam oczywiście na myśli merytoryczne uzasadnienie odwołujące się do konkretnych zapisów raportu które Twoim zdaniem uzasadniają wydawanie tak kategorycznych i jednoznacznych opinii)?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.04.2012, 00:57
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Ile razy zagubiony Jarosław był u brata i bratowej na grobie?
Przyjeżdża na grób bardzo często. To tytułem wyjaśnienia.
Tytułem uwagi: jeśli nie zauważasz niestosowności tonu swoich wypowiedzi w tej sprawie to brakuje Ci już niedużo do tego aby w następnym podejściu wspólnie z pijaną żulią od Palikota układać na Krakowskim Przedmieściu krzyż z puszek po piwie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 11.04.2012, 01:22
Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało?
1. Jeśli zauważymy że ci "niektórzy" to profesorowie fizyki zajmujący się zawodowo katastrofami lotniczymi to mam nadzieję że nie obrazisz się jeśli zapytam jakie są Twoje kompetencje jeśli chodzi o ocenę technicznych warunków katastrof lotniczych?
2. Nie jest też prawdą jakoby ci "niektórzy" twierdzili że jeśli: "samolot z prędkością 100 km/h przy... skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm to nic się mu nie stanie". Owi "niektórzy" na podstawie bardzo szczegółowych analiz matematycznych doszli do wniosku iż nie jest możliwe aby w przypadku zderzenia samolotu z brzozą doszło do uszkodzeń takich jak te które odniósł samolot prezydencki. I żeby było śmieszniej opinię tę zdaje się podzielać rosyjska prokuratura prowadząca tę sprawę.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.04.2012, 07:32
" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).
Ja nie mogę , co za gość. Dlatego Rosja jest imperium od oceanu do oceanu, że wyobraź sobie, że ich wszystko interesuje.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.04.2012, 07:43
W jednym wątku piszą ,że Ruscy ustawiają rakiety czy to w obwodzie kaliningradzkim czy w innych miejscu Rosji ,tak ze gdyby zaatakowali Polske to pewnie po kilku godzinach ,poł kraju by rozwalili w piz*u ,a zaraz obok piszą ,że Rosja sie bała "wielkiego" Kaczyńskiego ,który po prostu pokrzyżował im wszystkie plany ,zniszczył cały koncept jak Rosja ma funkcjonować , i Ruscy z tej rozpaczy i bezradności musieli uknuć spisek i zabić prezydenta .
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.04.2012, 08:13
http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa...555,temat.html - wymyte wręcz wypucowane szczątki TU 154! pewnie żeby się lepiej badało w przyszłości wrak.
Ruscy plują nam w twarz a różne postacie - od rządu - przez dziennikarzyny tvn,polsatu czy wyborczej- po kilku użytkowników tego forum - mówią że oranżada leci z nieba.Gdzie się tacy rodzą? Szczególne przypadki inteligencji wtórnej. A potem się dziwić że jest w kraju jest jak jest. Słowo "logika" i "honor"jest dla niektórych nieodkryte
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.04.2012, 08:13
Bo po co mają rakietami jak mogą sobie zainstalować sługusa? Udało im się ? Więc nie udawaj. Kaczyński sługusem nie był i dawał przykład innym krajom. Poza tym od lat było wiadomo kto poleci na obchody 70 rocznicy zbrodni katyńskiej do Smoleńska. Trzeba tylko było zadbać żeby oddzielić wrogów od poddanych i dzięki rudemu ruskim się to udało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 08:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo po co mają rakietami jak mogą sobie zainstalować sługusa? Udało im się ? Więc nie udawaj. Kaczyński sługusem nie był i dawał przykład innym krajom. Poza tym od lat było wiadomo kto poleci na obchody 70 rocznicy zbrodni katyńskiej do Smoleńska. Trzeba tylko było zadbać żeby oddzielić wrogów od poddanych i dzięki rudemu ruskim się to udało.
a mgła była sztuczna czy prawdziwa ?
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.04.2012, 08:32
nie nie do końca bo przecież zgineli przedstawiciele wszystkich partii......
Raport NIK odpowiedział wyraźnie w tej sprawie, samolot prezydencki wg.procedur, nawet przy ładnej pogodzie nie miał prawa lecieć do Smoleńska na lotnisko IV kategorii......Pytanie jest dlaczego poleciał
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2012, 08:41
jak nasze "służby" dopuściły że podłożono dwie bomby w samolocie u nas w kraju ? Czy te samoloty jak stoją w hangarach nie powinny byc jakoś pilnowane ? Czy przed wylotem nie wykryto żadnych ładunków wybuchowych ? Czy to tylko zaniechania czy może.....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2012 o godz. 08:44.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.04.2012, 08:51
Też oglądałem. Masz na myśli to, że niektórzy twierdzą, że samolot z prędkością 100 km/h przy...bał skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm i nic się mu nie stało? W ogóle to na nic nie wpłynęło... Gdyby nie to, że to tragiczna rocznica śmierci 96 osób to powiedziałbym, że dawno nie słyszałem coś równie głupiego. No może oprócz dzisiejszej wypowiedzi JK, że "zostali zdradzeni o świcie przez Polaków-zdrajców realizujących rosyjskie interesy" (jakby takie pionki jak Polska, a zwłaszcza LK kogoś w Rosji interesowały).
Masz na mysli ta brzoze o ktorej Rosjanie w swoim raporcie zapomnieli bo im jakos umknela?
Z ta brzoza to zaczynam miec wrazenie ze bylo tak:
- Ty ....a ale rozwalilo samolot...
- Ciekawe jak to sie stalo
- No... patrz tam, brzoze ucieta, chyba skrzydlem
- Faktycznie no moze to ona urwala skrzydlo
- Moze urwala, moze moze.... na pewno urwala no bo jak inaczej?
- No na pewno urwala, mowie ze musiala byc brzoza
(pare miesiecy pozniej)
- Ty ....a patrz, samolot wycial setki brzoz w lesie w Rosji i nic mu sie nie stalo
- Noooo.... ale u nas to na pewno brzoza urwala
- No to przeciez mowie ze na pewno brzoza. Brzoza!

I tak mniej wiecej argumentacja brzozy wyglada. Jak sie na to lapiesz - winszuję. Sekta smolenska to sa ludzie ktorzy wierza w brzoze, w pijanego generala ktorego im bardziej nie bylo w kabinie tym bardziej w niej byl i "wywieral presje", w podchodzenie cztery razy i twierdzacy ze z drugiej strony jest mgla i hel choc nikt o tym nie mowi. Wspolczuje wam. Serio.

A mi chodzilo przede wszystkim o narracja niejakiego pana Durczoka. Wstep do "reportazu"
- Przyczyny wypadku wciaz budza kontrowersje. Z jednej strony mamy fakty i rzeczowe analizy, z drugiej mataczenie i hipotezy o mgle. Jedni opieraja sie na naukowych badaniach, drudzy snuja domysly bez dowodow.
Wyjebane w kosmos tlumaczenie dla leminga. Zero konkretow ale odpowiednie wrazenie wywarte.

Nie rpozmawiajacie z asem, zadaje durne pytania po co ktos mialby kogos zabijac. Nie twierdze ze byl zamach w Smolensku ale jesli ktos pyta dlaczego zabojcy Politkowskiej, Litwinienki czy jakichs tam czeczenskich kacykow mieliby sie bawic w zabijanie typa ktory osmieszyl ich w Gruzji, blokowal gazy lupkowe i nowa umowe na gaz ziemny to jest ewidentnie niespelna rozumu.

Idz asie lepiej wielbic celebryte. Wybitnie tolerancyjnego, wysokich lotow, kulturalnego, o wyrafinowanym guscie, wspolczujacego i o subtelnym poczuciu dobrego humoru:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Ostatnio edytowane przez orzeu : 11.04.2012 o godz. 09:28.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2012, 08:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak nasze "służby" dopuściły że podłożono dwie bomby w samolocie ? Czy te samoloty jak stoją w hangarach nie powinny byc jakoś pilnowane ? Czy przed wylotem nie wykryto żadnych ładunków wybuchowych ? Czy to tylko zaniechania czy może.....
W tych "naszych" służbach to niejeden kret pracował/pracuje nadal dla tych samych towarzyszy. Skoro agenci KGB, GRU wykonują wyroki na niewygodnych w USA, Wielkiej Brytanii czy tak jak niedawno w Katarze czy innych Emiratach (głośna sprawa) to cóż dopiero w Polsce, która ich tak bardzo interesuje od kilkuset już lat i która tak często ich wojska odwiedzały. Polski, której służby przez ostatnie kilkadziesiąt lat podlegały zwierzchnikowi w Moskwie a karierę robili ci co się w Moskwie podobali po obowiązkowym zresztą tam szkoleniu. Np. każda nominacja oficerska od stopnia półkownika w LWP musiała mieś akceptację w Moskwie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.04.2012, 09:05
Jest takie powiedzenie, że jednemu wystarczy słowo aby zrozumiał a innemu całe zdanie nie pomoże. Z przykrością stwierdzam,że jesteś tym pierwszym przypadkiem.

Podałem merytoryczne argumenty, Ty się czepiasz słówka. Widać, ciężko odpowiedzieć merytorycznie, czas na domowe przedszkole. Jak nie widzisz zależności między Smoleńskiem a tym co podałem,to wybacz,ale nie czyń z tego zarzutu wobec mojej osoby. Uwagi o tym co i gdzie mogę pisać pozostawiam bez komentarza, bo idealnie wpisuje się to w ton twojej wypowiedzi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 11.04.2012, 09:12
orzeu napisał(a):Wyświetl post

Nie rpozmawiajacie z asem, zadaje durne pytania po co ktos mialby kogos zabijac. Nie twierdze ze byl zamach w Smolensku ale jesli ktos pyta dlaczego zabojcy Politkowskiej, Litwinienki czy jakichs tam czeczenskich kacykow mieliby sie bawic w zabijanie typa ktory osmieszyl ich w Gruzji, blokowal gazy lupkowe i nowa umowe na gaz ziemny to jest ewidentnie niespelna rozumu.

Idz asie lepiej wielbic celebryte. Wybitnie tolerancyjnego, wysokich lotow, kulturalnego, o wyrafinowanym guscie, wspolczujacego i o subtelnym poczuciu dobrego humoru:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
To że ty nie tweirdzisz ,że to był zamach ,tak naprawde nie ma żadnego znaczenia, gorzej że tak twierdzi J.Kaczyński i z całą swoją świtą epatuje tym od 2 lat społeczeństwo . Politkowska pisząc niewygodną prawde w gazecie czy Czeczeńcy dokonujący zamachów to jest jednak realny problem dla Kremla ,bo w sposób otwarty i bezpośredni destabilizują sytuacje władz Rosji czy szkodzą społeczeństwu Rosji . Natomiast to ,że w Polsce jest jakiś prezydent ,którego główną cechą jest to ,że jest rusofobem ,nie jest jeszcze powodem ,żeby go w spektakularny sposób zabijać . Cała ta historia z Gruzją ( Ruscy z tego co wiem i tak dopieli swego czyli zajeli Osetie i Abchazje) , z rzekomym bojem o jakies kontrakty gazowe i gaz łupkowy to czysta fanstasmagoria tworzona na rzecz "L.Kaczyński prezydent tysiąclecia" . Prawda jest taka ,że L.Kaczyński miał 20% poparcia wśród społeczeństwa ( o ile sondaże nie były tworzone na życzenie Kremla ) ,i był pierwszym prezydentem ,który za główny cel swojej działalności obrał sobie walkę z premierem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.04.2012, 09:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W tych "naszych" służbach to niejeden kret pracował/pracuje nadal dla tych samych towarzyszy. Skoro agenci KGB, GRU wykonują wyroki na niewygodnych w USA, Wielkiej Brytanii czy tak jak niedawno w Katarze czy innych Emiratach (głośna sprawa) to cóż dopiero w Polsce, która ich tak bardzo interesuje od kilkuset już lat i która tak często ich wojska odwiedzały. Polski, której służby przez ostatnie kilkadziesiąt lat podlegały zwierzchnikowi w Moskwie a karierę robili ci co się w Moskwie podobali po obowiązkowym zresztą tam szkoleniu. Np. każda nominacja oficerska od stopnia półkownika w LWP musiała mieś akceptację w Moskwie.
Polecam książkę Cenckiewicza, "Długie ramię Moskwy", nieźle napisana z bardzo obszerną bibliografią. Tak na marginesie.

AS82, nie chce się wcinać, ale czy nie stosujesz zbytniego uproszczenia? to ,że ktoś prezentuje interesy niekoniecznie zbieżne w tym przypadku z Rosją czynią go od razu rusofobem ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.04.2012 o godz. 09:19.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2012, 09:15
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Raport NIK odpowiedział wyraźnie w tej sprawie, samolot prezydencki wg.procedur, nawet przy ładnej pogodzie nie miał prawa lecieć do Smoleńska na lotnisko IV kategorii......Pytanie jest dlaczego poleciał
Takich kwiatków jest więcej i niekoniecznie muszą one świadczyć o zamachu ale z pewnością są one dowodem na to, że III RP to amatorskie państwo, które jest mniej profesjonalne niż niektóre kraje afrykańskie.
Mamy tysiące urzędników, chyba 7 rodzajów służb specjalnych i mimo to samolot wylatuje na lotnisko, na które nie powinien w ogóle lecieć. Brawo, gdyby nie tragizm sytuacji to można by się nawet zdrowo pośmiać.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2012, 09:18
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Bo zawsze latali, a informacja o nieprawidłowościach na lotnisku dotarła do kancelarii prezydenta 12 IV, dwa dni po katastrofie. Dotarła oczywiście od strony rządowej której przesłali ją rosjanie. Nie wiadomo jak długo leżała u cudaka.

To była państwowa wizyta Prezydenta, gdyby władza czyli premier i rząd byli normalni to wszystko byłoby sprawdzone i przygotowane na błysk. Tylko cudak skoro już sam pokazał sie z Putinem to resztę obowiązków olał. Jak mogło nie być BORu na płycie lotniska przed lądowaniem samolotu? Samolotu z Prezydentem i 95 innymi wysokimi rangą przedstawicielami Polski. Czym mieli z lotniska jechać na cmentarz? Podobno nie było tam nawet schodów do wysiadania z samolotu.

A co do przedstawicieli wszystkich partii, co to zmienia? Był Komorowski jako Marszałek sejmu? Nie, dzień wcześniej wysłali panią Bochenek. Wiadomo ze każdy patriota chciał w tym dniu być w Katyniu zwłaszcza ci których bliskich tam zamordowano. Już to zapewniało odpowiednią selekcję. Reszta poleciała z Tuskiem.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
a mgła była sztuczna czy prawdziwa ?
Nie wiadomo, wiadomo że pół godziny przed katastrofą i pół godziny po katastrofie mgły nie było.

Wytłumacz mi lepiej kto i po co wymyślał bajeczkę o brzozie? Bo ta w przeciwieństwie do mgły na 1000% było fałszywa.

I jeszcze naiwne pytanie. Gdzie są wszystkie fotele z tego samolotu? Co się z nimi stało?

Bo to że ruscy nam wrak umyli to pewnie w związku z rocznicą, żeby ładnie wyglądał .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 09:30.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2012, 09:58
Bo zawsze latali, a informacja o nieprawidłowościach na lotnisku dotarła do kancelarii prezydenta 12 IV, dwa dni po katastrofie. Dotarła oczywiście od strony rządowej której przesłali ją rosjanie. Nie wiadomo jak długo leżała u cudaka.

To była państwowa wizyta Prezydenta, gdyby władza czyli premier i rząd byli normalni to wszystko byłoby sprawdzone i przygotowane na błysk. Tylko cudak skoro już sam pokazał sie z Putinem to resztę obowiązków olał. Jak mogło nie być BORu na płycie lotniska przed lądowaniem samolotu? Samolotu z Prezydentem i 95 innymi wysokimi rangą przedstawicielami Polski. Czym mieli z lotniska jechać na cmentarz? Podobno nie było tam nawet schodów do wysiadania z samolotu.

A co do przedstawicieli wszystkich partii, co to zmienia? Był Komorowski jako Marszałek sejmu? Nie, dzień wcześniej wysłali panią Bochenek. Wiadomo ze każdy patriota chciał w tym dniu być w Katyniu zwłaszcza ci których bliskich tam zamordowano. Już to zapewniało odpowiednią selekcję. Reszta poleciała z Tuskiem.

Nie wiadomo, wiadomo że pół godziny przed katastrofą i pół godziny po katastrofie mgły nie było.

Wytłumacz mi lepiej kto i po co wymyślał bajeczkę o brzozie? Bo ta w przeciwieństwie do mgły na 1000% było fałszywa.

I jeszcze naiwne pytanie. Gdzie są wszystkie fotele z tego samolotu? Co się z nimi stało?

Bo to że ruscy nam wrak umyli to pewnie w związku z rocznicą, żeby ładnie wyglądał .

Drozd, po raz kolejny stwierdzam, że jesteś absolutnie nie do podrobienia. Szacun. Nie wiem co bierzesz, ale towar musi być naprawdę dobry .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:04
To żeś chłopie błysnął argumentem. To jest Twoja odpowiedź na pytanie gdzie są fotele? Po raz kolejny wychodzisz na osła. Nic więcej.

Cytat:
Pierwszy sygnał, że lotnisko Smoleńsk-Siewiernyj nie zapewnia bezpieczeństwa polskiej delegacji, miał miejsce 11 marca 2010 r. Jeden z urzędników Kancelarii Prezydenta dowiedział się od Rosjan, że lotnisko smoleńskie nie jest gotowe na przyjęcie delegacji prezydenckiej. Taką uwagę zawarł w mailu skierowanym do jednego ze swoich kolegów i to stało się podstawą do żądania wysłania na lotnisko Smoleńsk-Siewiernyj grup roboczych, by sprawdziły na miejscu, jak jest w rzeczywistości. Wynikało to także z faktu, że według nieoficjalnych doniesień to lotnisko jest wyłączone z normalnego ruchu lotniczego ze względu na brak odpowiednich służb oraz urządzeń gwarantujących bezpieczeństwo.

Takie grupy robocze trzykrotnie były przygotowywane przez MSZ i organizatora wizyty w marcu 2010 r. i były trzykrotnie odwoływane.

Ostatnia informacja na ten temat, jaką posiadamy, z 23 marca 2010 r., pochodzi od ambasadora Rosji Władimira Grinina, który przekazuje MSZ, że nie może on zagwarantować, że lotnisko może przyjmować samoloty w dniach 7–10 kwietnia.

Spóźniona informacja

Zastanawiające, że notatka z tą informacją dotarła do Kancelarii Prezydenta dopiero 12 kwietnia, po katastrofie. Nie wiadomo, dlaczego – czy z powodu zaniedbania, czy też może celowego działania. To powinno wyjaśnić śledztwo. Tymczasem ta sprawa w ogóle nie została uwzględniona przez prokuratorów wojskowych badających sprawę katastrofy smoleńskiej.
http://autorzygazetypolskiej.salon24...ed-prokuratura

Myślisz lemingu ze jak zaczniesz bredzić coś o "braniu" to co osiągniesz?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 10:11.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:06
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Na poprzedniej stronie:

Ja mam dla Ciebie i dla kolegi serek.2 lepszą propozycję: znajdźcie sobie brzozę o średnicy 66 cm, wsiądźcie do samochodu, rozpędźcie się do 100km/h, a następnie w nią walnijcie. Zgodnie z teorią "ekspertów" p. Macierowicza powinno się Wam nic nie stać - po prostu odbijecie się od drzewa (możliwe są ewentualnie małe rysy na karoserii). Przysłużycie się Narodowi Polskiemu empirycznym udowodnieniem tezy o "kłamliwym charakterze tezy lansowanej przez Ruskich oraz polskich zdrajców o pancernej brzozie". Spróbujecie?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.04.2012, 10:09
Fajny i przyjemny artykuł Prof Wieczorkiewicza, który po części odnosi się do tematu:

http://niepoprawni.pl/blog/164/rewel...czekala-2-lata

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:28
To żeś chłopie błysnął argumentem. To jest Twoja odpowiedź na pytanie gdzie są fotele? Po raz kolejny wychodzisz na osła. Nic więcej.

http://autorzygazetypolskiej.salon24...ed-prokuratura

Myślisz lemingu ze jak zaczniesz bredzić coś o "braniu" to co osiągniesz?
Sorry, ale "Gazeta Polska" nie jest dla mnie żadnym autorytetem, a tym bardziej źródłem wiarygodnych informacji. Poza tym na tym samym lotnisku kilka dni wcześniej lądował Tusk - nie piszą o tym, bo nie pasuje do teorii spiskowej?

Zamiast bredzić o jakichś fotelach odpowiedz mi, dlaczego samolot wiozący NAJWAŻNIEJSZE osoby w państwie w ogóle próbował lądować w warunkach, w których żadnemu pilotowi jakiekolwiek samolotu pasażerskiego czy nawet małej awionetki nie przyszło by to nawet do głowy? TO JEST MOŻLIWE TYLKO W POLSCE.

Ryzykanctwo + totalne lekceważenie procedur bezpieczeństwa + nieprzygotowanie scenariuszy awaryjnych + stary samolot + presja czasu + niedoświadczeni piloci + absolutnie beznadziejna pogoda + beznadziejne lotnisko bez nowoczesnych systemów + chaos decyzyjny + typowy do Rosjan nieprofesjonalizm na lotnisku = KATASTROFA.

Wszystkie inne wyjaśnienia to brednie i polityka.

Swoją drogą ta tragedia dobrze wpisuje się polską tradycję - jedyną rzeczą, która nam dobrze wychodzi o wieków to piękne i widowiskowe umieranie. Od wojen i powstań poprzez Powstanie Warszawskie do Smoleńska.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:29
Ja mam dla Ciebie i dla kolegi serek.2 lepszą propozycję: znajdźcie sobie brzozę o średnicy 66 cm, wsiądźcie do samochodu, rozpędźcie się do 100km/h, a następnie w nią walnijcie. Zgodnie z teorią "ekspertów" p. Macierowicza powinno się Wam nic nie stać - po prostu odbijecie się od drzewa (możliwe są ewentualnie małe rysy na karoserii). Przysłużycie się Narodowi Polskiemu empirycznym udowodnieniem tezy o "kłamliwym charakterze tezy lansowanej przez Ruskich oraz polskich zdrajców o pancernej brzozie". Spróbujecie?
Kolejny kolarz z peletonu zawital do tematu
A moze pojdziesz i spytasz pilotow innych samolotow jak sie czuli scinajac drzewa przy awaryjnym ladowaniu zamiast bredzic tu o samochodach?

Cytat:
Ryzykanctwo + totalne lekceważenie procedur bezpieczeństwa + nieprzygotowanie scenariuszy awaryjnych + stary samolot + presja czasu + niedoświadczeni piloci + absolutnie beznadziejna pogoda + beznadziejne lotnisko bez nowoczesnych systemów + chaos decyzyjny + typowy do Rosjan nieprofesjonalizm na lotnisku = KATASTROFA.

Wszystkie inne wyjaśnienia to brednie i polityka.

Jestes zywym przykladem slusznosci teorii i milionie gwozdzi w milion desek. Bronic z zacietrzewieniem hipotez ktorych nie potrafi sie uzasadnic inaczej niz "bo tak", no naprawde, pogratulowac przekonania o wlasnej racji.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 11.04.2012 o godz. 10:32.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Stary 11.04.2012, 10:34
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Kolejny kolarz z peletonu zawital do tematu
A moze pojdziesz i spytasz pilotow innych samolotow jak sie czuli scinajac drzewa przy awaryjnym ladowaniu zamiast bredzic tu o samochodach?
Gałęzie czy pnie o grubości 66 cm? Może podasz jakiś cytat albo link, w którym jakiś pilot o tym opowiada?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.04.2012, 10:54
Gałęzie czy pnie o grubości 66 cm? Może podasz jakiś cytat albo link, w którym jakiś pilot o tym opowiada?
Sorry za wtręt kolego, ale czy Ty jesteś z deka ograniczony ?
Skoro prokuratura rosyjska, a następnie prokuratura polska stwierdza, że samolot nie zderzył się z brzozą to po jaką cholerę dalej snujesz hipotezy z cyklu czy Brzoza może ściąć skrzydło samolotu...

Resztę włącznie z średnicą pnia brzozy pomijam - z ludźmi, którzy wszystko wiedzą rozmawiać nie sposób, a ty do takich jak widać z Twoich wypowiedzi należysz....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów