|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Na płocie C wisi transparent 10.04.2010 - PAMIĘTAMY.
Brawo za akcję i uczczenie rocznicy Katastrofy Smoleńskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Rosyjscy prokuratorzy, którzy jako pierwsi dokonali oględzin miejsca katastrofy, w oficjalnym protokole nawet nie wpisali, że brzoza mogła mieć jakikolwiek wpływ na katastrofę. O drzewie w rosyjskich aktach śledczych nie ma ani słowa! Dokumenty te, które niedawno trafiły do Polski, właśnie zostały przetłumaczone. To dlatego polska prokuratura, która wspiera się ustaleniami Moskwy, ogłosiła podczas konferencji prasowej: nie ma dowodu na to, że to brzoza urwała skrzydło tupolewa. Jak byk jest napisane, że Ruscy nie wzięli pod uwagę żadnej brzozy tylko jak zawsze nasi POlacy tworzyli bajki o pancernej brzozie i gloryfikowali ją ... Polecam Ci wyjście na świeże powietrze, nabranie rozpędu i pier...... swoją pustą głowę w jakąś brzozę, zobaczymy co się stanie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Rozumiem, że masz w dupie badania i symulacje naukowe z których wynika, że brzoza nie mogła urwać skrzydła. Dla Ciebie bardziej wiarygodne są niczym nieuzasadnione słowa komisji Millera? Jak to co? Rozpadnie się na pierdylion kawałków...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.04.2012 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi natomiast o meritum to jestem w kropce. Napierw stawiasz dość dziwaczną tezę że "..od Amerykanów po Hindusów doskonale wiadomo co się tam wydarzyło feralnego dnia" po czym na zadane przeze mnie pytanie:"Ty naprawdę wierzysz w to że Hindusi za pomocą satelity i Echelonu zdobyli wiedzę na temat tego co wydarzyło się w Smoleńsku?" najperw stwierdzasz że: "ja nie stawiam żadnych hipotez" po czym w następnym zdaniu piszesz:"Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku" . W związku z tym nie wiem czy w końcu stawiasz jakieś hipotezy czy nie a jeśli "tak"to czy jedną z nich jest ta że Twoim zdaniem Hindusi (mam przynajmniej nadzieję że "jacyś Hindusi" to ci sami "których kraj będzie dominująca gospodarką na świecie") doskonale wiedzą co zdarzyło się feralnego dnia czy tego nie wiedzą PS: Jeśli chciałbyś sie dowiedzieć "z czego wynika buta wyrażona w moim poście" to prosiłbym o bardziej precyzyjne podanie przesłanek z których wyciągnąłeś ten wniosek. Być może wtedy uda mi się zidentyfikować w moim poście tę"butę" i znaleźć jej przyczynę. Na chwilę obecną mogę tylko stwierdzić że przesłanka w postaci "symptomatyczności wypowiedzi" brzmi wyjątkowo mało wiarygodnie. Mniej więcej tak samo mało wiarygodnie jak brzmiałoby moje stwierdzenie że z tonu Twojego posta wnoszę że w chwili jego pisania cierpiałeś na syndrom dnia wczorajszego.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.04.2012 o godz. 01:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy mógłbyś to uzasadnić (mam oczywiście na myśli merytoryczne uzasadnienie odwołujące się do konkretnych zapisów raportu które Twoim zdaniem uzasadniają wydawanie tak kategorycznych i jednoznacznych opinii)?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjeżdża na grób bardzo często. To tytułem wyjaśnienia.
Tytułem uwagi: jeśli nie zauważasz niestosowności tonu swoich wypowiedzi w tej sprawie to brakuje Ci już niedużo do tego aby w następnym podejściu wspólnie z pijaną żulią od Palikota układać na Krakowskim Przedmieściu krzyż z puszek po piwie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Nie jest też prawdą jakoby ci "niektórzy" twierdzili że jeśli: "samolot z prędkością 100 km/h przy... skrzydłem w brzozę o średnicy bodajże 66 cm to nic się mu nie stanie". Owi "niektórzy" na podstawie bardzo szczegółowych analiz matematycznych doszli do wniosku iż nie jest możliwe aby w przypadku zderzenia samolotu z brzozą doszło do uszkodzeń takich jak te które odniósł samolot prezydencki. I żeby było śmieszniej opinię tę zdaje się podzielać rosyjska prokuratura prowadząca tę sprawę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ja nie mogę , co za gość. Dlatego Rosja jest imperium od oceanu do oceanu, że wyobraź sobie, że ich wszystko interesuje.
![]()
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać, tak długo Nasza Wisła Cracovię będzie lać! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W jednym wątku piszą ,że Ruscy ustawiają rakiety czy to w obwodzie kaliningradzkim czy w innych miejscu Rosji ,tak ze gdyby zaatakowali Polske to pewnie po kilku godzinach ,poł kraju by rozwalili w piz*u ,a zaraz obok piszą ,że Rosja sie bała "wielkiego" Kaczyńskiego ,który po prostu pokrzyżował im wszystkie plany ,zniszczył cały koncept jak Rosja ma funkcjonować , i Ruscy z tej rozpaczy i bezradności musieli uknuć spisek i zabić prezydenta .
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/katastrofa...555,temat.html - wymyte wręcz wypucowane szczątki TU 154! pewnie żeby się lepiej badało w przyszłości wrak.
Ruscy plują nam w twarz a różne postacie - od rządu - przez dziennikarzyny tvn,polsatu czy wyborczej- po kilku użytkowników tego forum - mówią że oranżada leci z nieba.Gdzie się tacy rodzą? Szczególne przypadki inteligencji wtórnej. A potem się dziwić że jest w kraju jest jak jest. Słowo "logika" i "honor"jest dla niektórych nieodkryte ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bo po co mają rakietami jak mogą sobie zainstalować sługusa? Udało im się ? Więc nie udawaj. Kaczyński sługusem nie był i dawał przykład innym krajom. Poza tym od lat było wiadomo kto poleci na obchody 70 rocznicy zbrodni katyńskiej do Smoleńska. Trzeba tylko było zadbać żeby oddzielić wrogów od poddanych i dzięki rudemu ruskim się to udało.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Raport NIK odpowiedział wyraźnie w tej sprawie, samolot prezydencki wg.procedur, nawet przy ładnej pogodzie nie miał prawa lecieć do Smoleńska na lotnisko IV kategorii......Pytanie jest dlaczego poleciał |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak nasze "służby" dopuściły że podłożono dwie bomby w samolocie u nas w kraju ? Czy te samoloty jak stoją w hangarach nie powinny byc jakoś pilnowane ? Czy przed wylotem nie wykryto żadnych ładunków wybuchowych ? Czy to tylko zaniechania czy może.....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2012 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z ta brzoza to zaczynam miec wrazenie ze bylo tak: - Ty ....a ale rozwalilo samolot... - Ciekawe jak to sie stalo - No... patrz tam, brzoze ucieta, chyba skrzydlem - Faktycznie no moze to ona urwala skrzydlo - Moze urwala, moze moze.... na pewno urwala no bo jak inaczej? - No na pewno urwala, mowie ze musiala byc brzoza (pare miesiecy pozniej) - Ty ....a patrz, samolot wycial setki brzoz w lesie w Rosji i nic mu sie nie stalo - Noooo.... ale u nas to na pewno brzoza urwala - No to przeciez mowie ze na pewno brzoza. Brzoza! I tak mniej wiecej argumentacja brzozy wyglada. Jak sie na to lapiesz - winszuję. Sekta smolenska to sa ludzie ktorzy wierza w brzoze, w pijanego generala ktorego im bardziej nie bylo w kabinie tym bardziej w niej byl i "wywieral presje", w podchodzenie cztery razy i twierdzacy ze z drugiej strony jest mgla i hel choc nikt o tym nie mowi. Wspolczuje wam. Serio. A mi chodzilo przede wszystkim o narracja niejakiego pana Durczoka. Wstep do "reportazu" - Przyczyny wypadku wciaz budza kontrowersje. Z jednej strony mamy fakty i rzeczowe analizy, z drugiej mataczenie i hipotezy o mgle. Jedni opieraja sie na naukowych badaniach, drudzy snuja domysly bez dowodow. Wyjebane w kosmos tlumaczenie dla leminga. Zero konkretow ale odpowiednie wrazenie wywarte. Nie rpozmawiajacie z asem, zadaje durne pytania po co ktos mialby kogos zabijac. Nie twierdze ze byl zamach w Smolensku ale jesli ktos pyta dlaczego zabojcy Politkowskiej, Litwinienki czy jakichs tam czeczenskich kacykow mieliby sie bawic w zabijanie typa ktory osmieszyl ich w Gruzji, blokowal gazy lupkowe i nowa umowe na gaz ziemny to jest ewidentnie niespelna rozumu. Idz asie lepiej wielbic celebryte. Wybitnie tolerancyjnego, wysokich lotow, kulturalnego, o wyrafinowanym guscie, wspolczujacego i o subtelnym poczuciu dobrego humoru: http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
Ostatnio edytowane przez orzeu : 11.04.2012 o godz. 09:28.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W tych "naszych" służbach to niejeden kret pracował/pracuje nadal dla tych samych towarzyszy. Skoro agenci KGB, GRU wykonują wyroki na niewygodnych w USA, Wielkiej Brytanii czy tak jak niedawno w Katarze czy innych Emiratach (głośna sprawa) to cóż dopiero w Polsce, która ich tak bardzo interesuje od kilkuset już lat i która tak często ich wojska odwiedzały. Polski, której służby przez ostatnie kilkadziesiąt lat podlegały zwierzchnikowi w Moskwie a karierę robili ci co się w Moskwie podobali po obowiązkowym zresztą tam szkoleniu. Np. każda nominacja oficerska od stopnia półkownika w LWP musiała mieś akceptację w Moskwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jest takie powiedzenie, że jednemu wystarczy słowo aby zrozumiał a innemu całe zdanie nie pomoże. Z przykrością stwierdzam,że jesteś tym pierwszym przypadkiem.
Podałem merytoryczne argumenty, Ty się czepiasz słówka. Widać, ciężko odpowiedzieć merytorycznie, czas na domowe przedszkole. Jak nie widzisz zależności między Smoleńskiem a tym co podałem,to wybacz,ale nie czyń z tego zarzutu wobec mojej osoby. Uwagi o tym co i gdzie mogę pisać pozostawiam bez komentarza, bo idealnie wpisuje się to w ton twojej wypowiedzi. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
) ,i był pierwszym prezydentem ,który za główny cel swojej działalności obrał sobie walkę z premierem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
AS82, nie chce się wcinać, ale czy nie stosujesz zbytniego uproszczenia? to ,że ktoś prezentuje interesy niekoniecznie zbieżne w tym przypadku z Rosją czynią go od razu rusofobem ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.04.2012 o godz. 09:19.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Mamy tysiące urzędników, chyba 7 rodzajów służb specjalnych i mimo to samolot wylatuje na lotnisko, na które nie powinien w ogóle lecieć. Brawo, gdyby nie tragizm sytuacji to można by się nawet zdrowo pośmiać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To była państwowa wizyta Prezydenta, gdyby władza czyli premier i rząd byli normalni to wszystko byłoby sprawdzone i przygotowane na błysk. Tylko cudak skoro już sam pokazał sie z Putinem to resztę obowiązków olał. Jak mogło nie być BORu na płycie lotniska przed lądowaniem samolotu? Samolotu z Prezydentem i 95 innymi wysokimi rangą przedstawicielami Polski. Czym mieli z lotniska jechać na cmentarz? Podobno nie było tam nawet schodów do wysiadania z samolotu. A co do przedstawicieli wszystkich partii, co to zmienia? Był Komorowski jako Marszałek sejmu? Nie, dzień wcześniej wysłali panią Bochenek. Wiadomo ze każdy patriota chciał w tym dniu być w Katyniu zwłaszcza ci których bliskich tam zamordowano. Już to zapewniało odpowiednią selekcję. Reszta poleciała z Tuskiem. Nie wiadomo, wiadomo że pół godziny przed katastrofą i pół godziny po katastrofie mgły nie było. Wytłumacz mi lepiej kto i po co wymyślał bajeczkę o brzozie? Bo ta w przeciwieństwie do mgły na 1000% było fałszywa. I jeszcze naiwne pytanie. Gdzie są wszystkie fotele z tego samolotu? Co się z nimi stało? Bo to że ruscy nam wrak umyli to pewnie w związku z rocznicą, żeby ładnie wyglądał .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 09:30.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Drozd, po raz kolejny stwierdzam, że jesteś absolutnie nie do podrobienia. Szacun. Nie wiem co bierzesz, ale towar musi być naprawdę dobry . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To żeś chłopie błysnął argumentem. To jest Twoja odpowiedź na pytanie gdzie są fotele? Po raz kolejny wychodzisz na osła. Nic więcej.
Cytat:
Myślisz lemingu ze jak zaczniesz bredzić coś o "braniu" to co osiągniesz?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.04.2012 o godz. 10:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam dla Ciebie i dla kolegi serek.2 lepszą propozycję: znajdźcie sobie brzozę o średnicy 66 cm, wsiądźcie do samochodu, rozpędźcie się do 100km/h, a następnie w nią walnijcie. Zgodnie z teorią "ekspertów" p. Macierowicza powinno się Wam nic nie stać - po prostu odbijecie się od drzewa (możliwe są ewentualnie małe rysy na karoserii). Przysłużycie się Narodowi Polskiemu empirycznym udowodnieniem tezy o "kłamliwym charakterze tezy lansowanej przez Ruskich oraz polskich zdrajców o pancernej brzozie". Spróbujecie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Fajny i przyjemny artykuł Prof Wieczorkiewicza, który po części odnosi się do tematu:
http://niepoprawni.pl/blog/164/rewel...czekala-2-lata ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zamiast bredzić o jakichś fotelach odpowiedz mi, dlaczego samolot wiozący NAJWAŻNIEJSZE osoby w państwie w ogóle próbował lądować w warunkach, w których żadnemu pilotowi jakiekolwiek samolotu pasażerskiego czy nawet małej awionetki nie przyszło by to nawet do głowy? TO JEST MOŻLIWE TYLKO W POLSCE. Ryzykanctwo + totalne lekceważenie procedur bezpieczeństwa + nieprzygotowanie scenariuszy awaryjnych + stary samolot + presja czasu + niedoświadczeni piloci + absolutnie beznadziejna pogoda + beznadziejne lotnisko bez nowoczesnych systemów + chaos decyzyjny + typowy do Rosjan nieprofesjonalizm na lotnisku = KATASTROFA. Wszystkie inne wyjaśnienia to brednie i polityka. Swoją drogą ta tragedia dobrze wpisuje się polską tradycję - jedyną rzeczą, która nam dobrze wychodzi o wieków to piękne i widowiskowe umieranie. Od wojen i powstań poprzez Powstanie Warszawskie do Smoleńska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() A moze pojdziesz i spytasz pilotow innych samolotow jak sie czuli scinajac drzewa przy awaryjnym ladowaniu zamiast bredzic tu o samochodach? Cytat:
![]() Jestes zywym przykladem slusznosci teorii i milionie gwozdzi w milion desek. Bronic z zacietrzewieniem hipotez ktorych nie potrafi sie uzasadnic inaczej niz "bo tak", no naprawde, pogratulowac przekonania o wlasnej racji.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 11.04.2012 o godz. 10:32.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gałęzie czy pnie o grubości 66 cm? Może podasz jakiś cytat albo link, w którym jakiś pilot o tym opowiada?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Skoro prokuratura rosyjska, a następnie prokuratura polska stwierdza, że samolot nie zderzył się z brzozą to po jaką cholerę dalej snujesz hipotezy z cyklu czy Brzoza może ściąć skrzydło samolotu... Resztę włącznie z średnicą pnia brzozy pomijam - z ludźmi, którzy wszystko wiedzą rozmawiać nie sposób, a ty do takich jak widać z Twoich wypowiedzi należysz.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|