The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2012, 17:33
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ty naprawdę wierzysz w to że Hindusi za pomocą satelity i Echelonu zdobyli wiedzę na temat tego co wydarzyło się w Smoleńsku? . Przyznam że osobiście nie wierzę w wersję "czystego zamachu" ale pomysł że jacyś Hindusi mogą wiedzieć dokładnie co się wydarzyło tylko nie chcą tego ujawniać bo ich to szczypie wydaje mi się być znacznie bardziej egzotyczny niż hipoteza z helem czy śp. prezydentem zmuszającym pilota do lądowania.
Ale ja nie stawiam żadnych hipotez. Poza tym nie jacyś Hindusi tylko kraj, który będzie dominującą gospodarką na świecie, które jest mocarstwem atomym itd. Zresztą jak tego nie rozumiesz, jakie miejsce na świecie w polityce i gospodarce mają Indie to trud mój daremny abym Ci tłumaczył, czemu "jacyś" tam Hinusi zapewne wiedzą co się stało w Smoleńsku. Tak samo jak inne mocarstwa.

A szczypie ich to, bo Polska to żaden kraj. W ich przypadku żadna konkurencja ani sojusznik. Zwyczajny rynek zbytu, tak samo dla USA czy Chin z tym ,że USA traktują Polaków jako mięso armatnie. My nawet dla Portulagczyków jesteśmy rynkiem zbytu w sumie. W Twojej wypowiedzi symptomatyczne jest to iż strasznie bije z niej buta. Nie wiem za bardzo z czego ona wynika ?

W Smoleńsk wszyscy wplątują Rosjan, nie wiem czy słusznie czy nie. W sumie najłatwiej, mozna tak łopatologiczne podejść do sprawy. Głupie Kacapy rozwaliły pół generalicji i Prezydenta, który zapewne nie zostałby wybrany na II kadencje. User Ayala występują jako demaskator pewnych niecnych czynów, czego dowodem ma być wypowiedź udzielona w Sejmie przez Ryżego. Że wojna, że lepiej siedzieć cicho i w ogóle romantyczne rozerwanie duszy. A ja się pytam z kim wojna, z Rosją? kto niby miałby ją wypowiedzieć ? USA może, w imię czego, a może Niemcy czy Francuzi ogrzewający się w zimowe wieczory gazem z Nord Streamu ? A wiem, Włosi

Co do samej wojny. Strasznie w XXI wieku Ruskimi,że przyjadą i nas będą okupować jest niepoważne. Rosja sprzedaje nam gaz, najdrożej w Europie, ich firmy mają udziału w wierceniu łupków, a minister Ławrow bierze udział w odprawie polskich ambasadorów. To po kiego grzyba podobijać coś co przynosi dochód ? dla okupacji terenu, ok ale w jakim celu ruskie tanki miałyby stać w Warszawie? a może aby pić ich wóde albo przejść na prawosławie?

Jarosław zagrzewa lud do walki, aby na tragedii wygrać wybory. Też zajebista logika. Podwyżki cen energii, podwyżki podatków, rosnące bezrobocie, brak perspektyw dla młodych na cokolwiek, a mimo to PO wygrywa na II kadencje wybory. Ale nie, tym razem Jarosław za sprawą Smoleńska przekona lud aby głosowali na niego. ak to przekona ludzi na pewno. A może on zwyczajnie walczy o pamięc Brata i Bratowej ?

Co do samej katastrofy. To w szoku byłem gdy zobaczyłem reakcje ludzie na to wydarzenie. Brak emapatii całkowity, zwierzęce instynkty dały o sobie znać, uwidoczniły się schowane gdzieś tam głęboko w duszach.Wycieranie sobie mordy 96 ofiarami tamtej tragedii jest czymś tak normalnym, w sumie w złym tonie jest nie rzucić hasełka o brzozie czy odchodzeniu na drugi kręg. Zazwyczaj takimi hasełkami szafuje motloch zwyczajny, taki co czuje satysfakcję z czyjejś tragedii i wstęt z czyjegoś sukcesu. Bydło, zwierzęta, kurestwo, pelno tego dookoła. A tam zginęli ludzie, później politycy a dalej ich poglądy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.04.2012 o godz. 17:54.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów