The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2012, 12:13
Myślę że w ramach wykonywanej pracy przez najemników grających w Wiśle należało by wrócić do systemu Maaskanta czyli 8 godzinny pobyt w klubie. Lekki rozruch a potem prace porządkowe przy stadionie lekkoatletycznym i w miejscu gdzie była stacja LPG. Zbyt długie i częste przesiadywanie w CH Bonarka zle widocznie wpływa na forme niektórych. Przebywanie na świeżym powietrzu i sprzątanie i czyszczenie krzesełek moze by nie poprawiło formy Gargule ale byłby chociaż porządek. Nie widzę powodu dla ,którego nie można było by tego wykonać.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.04.2012, 12:15
Jesli wczoraj to było przyzwoicie to nie mam pytań.
Widzę że poprzeczka nisko zostaje zawieszona, jeszcze tylko 10...

Ten z Rakowa sie liczy? To tylko 9 ...a Bruda zapomnialem .
Jeszcze 8 i bójcie się chamy!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.04.2012 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.04.2012, 12:35
jezu, jezu wezcie sie wiekszosc rozbiegnijcie i puknijcie mocno glowka w sciane.k... jak rozwydrzone baby.wiekszosc chciala zwolnienia Maaskanta, jedynego po Petrescu fachowca w Wisle a teraz propaganda lansowana przez nasz klub dziala elegancko.copilkarze, ktorzy jako jedni z niewielu potrafii pokonac Apoel (piekne zamarkowanie strzalu z podaniem Nuneza bede pamietal lata) nagle zapomnieli jak sie gra?wezcie trzymajcie sie faktow i pogodzcie z tym, ze to Cupial rozd.... wszystko w pyl a PMSZ (dzida na afere do przodu) to juz nawet w polskiej lidze jest za malo. k.... a jak czytam, ze Basalaj z Valcksem doprowadzili nas do skraju bankructwa.no to w to to chyba tylko dzieci, slepi i idioci wierza.Cupial ciagnie kase z Wisly, ciekawi mnie tylko kiedy splacimi ten dlug i sie uwolnimi od Pana "dobrodzieja" , ktory znowu raczy nam pozyczyc kase na procent, zeby nas uratowac.takiej paranoi i schizofremii to juz dawno nie widzialem.media robia z wiekszoscia Was co chca a Wy jak takie mlode pelikany lykacie wszystko co Wam napisza.jeszcze kilka slow chcialem napisac o slynnych informatorach a w sumie to tylko o Maciosiu, bo do Zbymaka nic nie mzam, zreszta widac, ze ten 2gi juz dawno stracil jakiekolwiek informacje.Macios po tym gniocie co to go splodzil ostatnio to juz ostatecznie sie pograzyl, ale rozumiem, zeby nie wyjsc na klamczuszka pieknie obrocil kotka ogonem i wpisal sie w caly ten propagandowy nurt medialny naszego klubu.ja pamiec mam dobra i pamietam co wypisywal na temat holenderkiej pary, same ochy i achy, ale teraz dostal olsnienia (nowe informacje hehe) i tak pieknie to przedstawil, ze muszka nie siada....

P.S. A gdzie Ci krzykacze, co sie domagali mlodych Polakow.Maaskant sie nie pie.... i mowil jasno, ze sa za slabi na Wisle, bo sa jak widac na zalaczony obrazku

juz 8 razy to pisalem i powtorze jeszcze raz.juz czas, aby BC odebral co jego i sprzedal Wisle.mam nadzieje, ze tak jak obiecywal w dobre rece...tyle
Ostatnio edytowane przez nh79 : 04.04.2012 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2012, 13:02
@nh79
A po co komuś Cupialowski herb, licencja na grę w t-mobile , karty zawodników oraz obecny personel? Bo to może zaoferować Bc, a tak naprawdę to jest wszystko gowno warte
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.04.2012, 13:45
Jedno co mnie poirytowało w wypowiedzi Bednarza to ten fragment z kontuzjami . Pomijając ,że chodzi o Jaliensa i Czekaja czyli jednego znienawidzonego przez kibiców a drugiego wychowanka to jak można powiedzieć ,że jedną kontuzję rozumie - w końcu zwykłe skręcenie a drugą nie ( a przecież Jaliens przed tym mecze zanotował zaledwie jeden trening , widocznie Jego kontuzja nie została do końca zaleczona ) . Od stwierdzania jaka jest to kontuzja i czy zawodnik jest w stanie trenować i grać są lekarze którzy przeprowadzają badania a nie to co wydaje się Bednarzowi . Po drugie prawda jest taka ,że to Czekaj jest częściej kontuzjowany od Jaliensa , który to już mecz Michała który rozpoczyna w pierwszym składzie i nie jest w stanie go dograć do końca z powodu kontuzji ? ( a jeśli jesteśmy przy wiecznie kontuzjowanych to na pierwszy plan powinien wyjść Boguski .) Też wydał mi się śmieszny fragment w który Bednarz mówił jaki to Brud był jednym z lepszych w ostatnim meczu z Ruchem co jest kompletną nieprawdą , Czekaj dopóki grał też nie był wcale taki wyróżniający . Zresztą patrząc na rundę wiosenną to z czwórki Chavez , Jaliens , Bunoza , Czekaj to właśnie Michał sprawiał najsłabsze wrażenie i trener(Probierz) również to dostrzegł biorąc pod uwagę kogo wystawiał na środku jak jeszcze wszyscy byli zdrowi . Chavez na wiosnę prezentował się równie dobrze jak w pierwszym sezonie , ten nielubiany Kew w wiosennych kolejkach zanim doznał kontuzji też prezentował się dobrze i nie można było mieć do niego większych zastrzeżeń , Bunoza kiedy wskoczył do 11 pokazał się z bardzo dobrej strony aż do momentu kiedy dostał czerwień niestety i do tego doszła jeszcze kontuzja i dopiero wtedy Probierz sięgnął po 4 w hierarchii stopera Czekaja który z Legią wcale tak bezbłędnie nie zagrał , Ljuboja kilka razy minął go z dziecinną łatwością na szybkości przy czym w oczy rzucał się kompletny brak szybkości Michała , teraz Ruch i niestety kolejna kontuzja nie wynikająca ze starcia z rywalem . Nie zrozumcie mnie źle , nie chcę atakować Michała i wierzę że przyszłość należy do niego na stoperze w Wiśle pod warunkiem że nie będzie co chwile kontuzjowany ale skoro już Bednarz mówi coś o kontuzjach i zarzuca publicznie Jaliensowi pewne rzeczy to powinien być obiektywny i zobaczyć kto tak naprawdę zagra kilkadziesiąt minut i jest niezdolny do gry !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 04.04.2012 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.04.2012, 14:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wow, że tez nikt przed Tobą na to nie wpadł...
Wiesz dlaczego zbieramy emerytów? Bo ich nam za darmo oddają! Kasa która miała iść na wzmocnienia poszła chu wie gdzie, to pozostał wariant oszczędnościowy.

.
Panie Wolfy, zgodziłbym się z Panem z miłą chęcią, jednak z tego co wiem to niejaki Melikson, czy też Genkov coś nas kosztowali, mówie o pozyskaniu. To samo niejaki Chavez. Tak więc nie do końca masz Pan rację, bo gdyby nic nas nie kosztowali to podejrzewam,że wyszlibyśmy na zero sprzedając ich i teraz nie byłoby krzyku ani nerwowych ruchów.

Oddano nam szrot, za który jeszcze zapłaciliśmy!A i jeszcze w jednym nie mogę się zgodzić, emeryt to Novo Czy Ljuboja a nie Melikson, Genkov czy Chavez. To są zwyczajnie goście nigdzie nie chciani,bo są cieńcy i tyle. Gdbyśmy pozyskiwali emerytów, którzy coś potrafią i kiedyś gdzieś grali, byli rzeczywiście gasnącymi gwiazdami to ok. Same nazwiska by ludzi przyciągały na stadion. A nie te pokraki. Zanim ktoś wypali,że pozyskaliśmy Jaliensa z CV, no ok ale kto go kojarzył jako reprezentanta swego kraju,solidnego grajka ?

Z całego tego towarzystwa miernot, szkoda tylko Bitona oraz Pareiki, jakby miał odejść. Reszta niech podziękuje i sperdala.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.04.2012, 14:09
*kacpaw91, to nie tak ze ktos cos ma do Bruda czy Czekaja. Poprostu sa ta bardzo slabi pilkarze i ich promowanie na sile to dzialanie ze szkoda dla klubu. Brud to jest calkowita tragedia. Ten czlowiek ma zero techniki i zero madrosci taktycznej. To nie tak ze on nie nadaje sie do Wisly Krakow. On nienadaje sie do ekstraklasy! Czekaj az tak tragicznie nie wyglada, ale... ten gosc co mecz musi puscic takiego babola ze glowa mala, inaczej nie bylby soba. To nie jest material na solidnego ligowca. Co najwyzej na ligowca dla zespolow tej klasy co cracovia, gdzie pilkarze sami sobie gole strzelaja...

*Mam podobne zdanie co wolfy. Prawda jest taka ze zeby klub sie bilansowal (lub zarabial) to trzeba zainwestowac. U nas zarabia sie albo na pucharach, albo na sprzedawaniu konkretnych grajkow; Rybus, Lewandowski, Zurawski, itd. Problem w tym ze, bez inwestycji, ani jednego ani drugiego nie bedzie. Jedyne co bedzie to droga jakiegos Ruchu czu Zabrza. To znaczy bedzie sprowadzanie talentow z odzysku. Jasne, czasami sie trafi ktos do sprzedania za konkretne pieniadze (Sobiech), czasami trafia sie puchary (a raczej tylko eliminacje, vide ich przygoda sprzed dwoch lat), ale co z tego? W Ruchu i Gorniku bieda niezmiennie piszczy, klubowe kasy sie nie napelniaja...

*A ja czym dalej w las, tym bardziej krytycznie patrze na Stana. Tak, tak, wiem co Ci pilkarze osiagneli w tamtym roku, i wiem ze wielokrotna zmiana trenerow nie pomaga. I wiem ze nie mial duzych srodkow finansowych. Tak, to wszystko prawda. Ale panowie, nie mozna zaprzeczyc ze pilkarze ktorych sciagnieto to, w wiekszosci, szrot niesamowity. 13 transferow... I poza malymi wyjatkami, wiekszosc tych transferow to nedza totalna. Dopiero teraz mozna widziec w pelnej krasie jak bardzo te nasze wzmocnienia na LM byly groteskowe. Lamey, Iliev, Jovanovic, Diaz, Nunez i Biton. To byl nasz zaciag na LM...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.04.2012, 15:04
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

*Mam podobne zdanie co wolfy. Prawda jest taka ze zeby klub sie bilansowal (lub zarabial) to trzeba zainwestowac. U nas zarabia sie albo na pucharach, albo na sprzedawaniu konkretnych grajkow; Rybus, Lewandowski, Zurawski, itd. Problem w tym ze, bez inwestycji, ani jednego ani drugiego nie bedzie. Jedyne co bedzie to droga jakiegos Ruchu czu Zabrza. To znaczy bedzie sprowadzanie talentow z odzysku. Jasne, czasami sie trafi ktos do sprzedania za konkretne pieniadze (Sobiech), czasami trafia sie puchary (a raczej tylko eliminacje, vide ich przygoda sprzed dwoch lat), ale co z tego? W Ruchu i Gorniku bieda niezmiennie piszczy, klubowe kasy sie nie napelniaja...
No to pokażcie, którym klubom bilans się zgadza i odnoszą sukcesy. Bez sponsorów wykładających konkretną kasę to bajdurzenie dla dzieci. Szkoda, że BC nie sponsoruje a jedynie próbuje tylko zbilansować budżet. Z takim podejściem dobrodzieja daleko nie zajedziemy i tyle.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.04.2012, 15:10
Cytat:
Oddano nam szrot, za który jeszcze zapłaciliśmy!A i jeszcze w jednym nie mogę się zgodzić, emeryt to Novo Czy Ljuboja a nie Melikson, Genkov czy Chavez. To są zwyczajnie goście nigdzie nie chciani,bo są cieńcy i tyle. Gdbyśmy pozyskiwali emerytów, którzy coś potrafią i kiedyś gdzieś grali, byli rzeczywiście gasnącymi gwiazdami to ok. Same nazwiska by ludzi przyciągały na stadion. A nie te pokraki. Zanim ktoś wypali,że pozyskaliśmy Jaliensa z CV, no ok ale kto go kojarzył jako reprezentanta swego kraju,solidnego grajka ?
tyś jest kuurwa cienki, ale w glowie

co Wy wszyscy chcecie od Maora?!
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 04.04.2012, 15:37
yoda79
Cytat:
No to pokażcie, którym klubom bilans się zgadza i odnoszą sukcesy. Bez sponsorów wykładających konkretną kasę to bajdurzenie dla dzieci. Szkoda, że BC nie sponsoruje a jedynie próbuje tylko zbilansować budżet. Z takim podejściem dobrodzieja daleko nie zajedziemy i tyle.
Na przyklad Lech. Przez kilka lat sie bilansowal mimo ze Rutkowski nic nie dokladal. Ot, sprzedaz Lewandowskiego i Murawskiego, plus 2x 1/32 LE. Dopiero teraz maja problem, ale spowodowany dwoma czynnikami. Po pierwsze nie awansowali do pucharow (czyli to o czym mowie). Po drugie, ponad rok temu wyrzucili w bloto prawie 2 mln euro nie wzmocniajac odpowiednio zespolu (podwyzka dla Arboledy, sprowadzenie Murawskiego na emeryture i danie mu duzego kontraktu, Slusarski, Ubiparip...)
Podejrzewam ze jakby te 2 banki euro zainwestowali madrze, to do dzisiaj by sie bilansowali. A sukcesy mieli niezle.2x wiosna w pucharach i 1xMP.

A tak jesli chodzi o o zagranice i nasza polke (mniej wiecej), to np. BATE lub Apoel sie bilansuja i odnosza sukcesy. Zaryzykowalbym stwierdzenie ze te dwa kluby to nawet zarabiaja...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.04.2012, 15:42
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A nic takiego tylko by z szacunkiem podchodził do wykonywanej pracy.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.04.2012, 15:46

Żeby sam wygrywał mecze, jak wcześniej. Niestety większość ligi pokapała się już jak gra Maor - podwajają go plus grają ostro co w połączeniu z ogólną mizerią naszego zespołu daje taki efekt jaki widzimy. Żeby Melikson grał to co w tamtej rundzie potrzeba oprócz jego wyższej formy także kogoś z kim mógłby zagrać. A teraz z kim on pogra - Małecki nie może się odnaleźć po tej aferze, Iliev nie wytrzymuje już nawet 60 minut, Kirm jest tak daremny, że już nawet z ławki się nie podnosi a o Gargule szkoda w ogóle pisać. Melikson nawet w genialnej formie sam nam meczu nie wygra jak reszta zespołu jest w tak fatalnej dyspozycji. A teraz jest w średniej. Ciekawe czy znajdzie się w lecie kupiec na niego.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 04.04.2012, 15:56
Przecież reszta też musi coś grać.
Akurat do niego żadnych pretensji nie można mieć.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.04.2012, 16:07
Przecież reszta też musi coś grać.
Akurat do niego żadnych pretensji nie można mieć.

chyba jednak można.
12 meczy - 0 bramek - 2 asysty

ciut mało co ?
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 04.04.2012, 16:44
Powiem co mi leży na sercu bo już nie mogę!

Najpierw co do wypowiedzi Bednarza. To prawda że zmiany nastąpić muszą i co do tego nikt nie ma wątpliwości. Ale jednak słowa typu: "Pozyskać dobrych zawodników w miarę tanio" w jego ustach wiarygodne nie są. Ani nie ma on kontaktów ani rozeznania rynku... Co innego sprawa wygląda ze Stanem i mam nadzieję że te "przymiarki" o których mówił Bednarz to jest robota Stana.

Co do samych zawodników. Prawda jest taka że jeśli Wisła chce zarobić jakiekolwiek lepsze pieniądze to zawodników trzeba sprzedać za granicę. Na kim w tej chwili można najwięcej zarobić? Chyba mimo wszystko na Kirmie (Meliksona nie biorę pod uwagę bo liczę ze zostnie).

Polskich klubów nie stać na wymagania finansowe które niektóre 'nasze gwiazdy" sobie zażyczą.

Na tą chwilę dla mnie do wylotu są (nie liczę wypożyczonych Nuneza, Bitona i Diaza których bez problemu powinniśmy oddać): Kirm, Jaliens, Jirsak, Palijc, Lamey, Garguła

Trochę było tutaj niepochlebnych wniosków dotyczących Meliksona. Każdy może mieć spadek formy. I do tego jeśli nie ma atmosfery w drużynie a tego z pewnością nie ma to nie oszukujmy się takie coś nie sprzyja dobrej grze w piłce. Jednak trzeba pamiętać że jest to zawodnik kluczowy dla Wisły i myślę że jeszcze raz to udowodni.

Ktoś mówił coś na temat Ilieva - wg mnie to nie jest człowiek na 60min gry a np. na wejście z ławki na 15-20min na osłabionego rywala.

Jest Brud, jest Czekaj dajmy im trochę czasu i zobaczmy co z nich "wyrośnie" jak się nie przydadzą to i tak prędzej czy później odejdą ale żebyśmy sobie potem w brodę nie pluli że zbyt łatwo pozwoliliśmy im odejść.

Liczę na to że w lecie przyjdą zawodnicy głodni sukcesu dla których Wisła (nawet jeśli to ma być tylko dłuższy przystanek w dalszej karierze) to jednak klub w których mogą coś osiągnąć.

Bo obecnie to ja widze zaangażowanie tylko u Probierza. Ale co z tego że on skacze przy tej linii, biega pokazuje a na boisku muły...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.04.2012, 17:34
labtec napisał(a):Wyświetl post
chyba jednak można.
12 meczy - 0 bramek - 2 asysty

ciut mało co ?
Mało mało, ale drużyny też nie ma. Piłka to nadal sport zespołowy, a my rozstrząsamy kwestię pojedynczych grajków. Dobra, ten słaby, tamten słaby. Pewnie, ale czy taki Ruch, Korona mają super graczy na każdej pozycji ? Oni drużynowo nas biją na łeb, co tam Chorzów, PBB nas drużynowo niszczy,, chociaż piłkarzy mają indywidualnie dennych.
W Wiśle teraz nas nie ma ani chemii ani zgrania, ani widoków na przyszłość, by ta drużyna bez gruntownej przebudowy zaczęła grać lepiej.
Oczywiście mówię tu o przebudowie za pieniądze i zrobionej spokojnie, z myślą o dobrej grze, a nie wejściu na wczoraj do grupy LM. Z takim podejściem trzeba skończyć. Mamy mało pieniędzy, a jak jużcoś mamy przepuszczamy przez palce bo brakuje spokoju i wizji budowy jaka miał np prezes (właściciel?) i trener APOELu.

Na to się nie zwraca uwagi. Tylko jak w polityce, najlepiej nic nie robić znaleźć sobie kozła ofiarnego i w niego napieprzać. Najlepiej się obrazić na jedynego prawdziwego piłkarza w drużynie, bo przestał cham i "Żyd" nam mecze wygrywać.

PS. Messi w Barcelonie 313/234 w Argentynie 55/19 robi różnicę nawet najlepszemu piłkarzowi Świata czy gra w poukładanej drużynie, czy w zbieraninie nawet świetnych piłkarzy, ale jednak zbieraninie.
..
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.04.2012, 18:14
w końcu ktoś wziął się za naszego talenta Bruda jest on uosobieniem szkolenia młodzieży przez Wisłę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2012, 20:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Panie Wolfy, zgodziłbym się z Panem z miłą chęcią, jednak z tego co wiem to niejaki Melikson, czy też Genkov coś nas kosztowali, mówie o pozyskaniu. To samo niejaki Chavez.
Chavez kosztował nas mniej niż Bunoza.
A tak btw. - pomyliłeś okienka. Szrot zaczęliśmy skupować w letnim, wtedy zakręcono kurek. Ci wymienieni przez Ciebie akurat byli w swoich poprzednich klubach cenieni i pozyskanie ich nie było łatwe.
Jeżeli uważasz że Genkov i Melikson są ciency albo przepłaceni, to ja nie mam słów. Nie myl obecnej dyspozycji wynikłej z ciągłej zmiany trenerów (na coraz gorszych) oraz tego, że za Probierza gramy prymitywną i archaiczną piłkę z rzeczywistymi umiejętnościami zawodników.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2012 o godz. 20:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.04.2012, 20:19
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
w końcu ktoś wziął się za naszego talenta Bruda jest on uosobieniem szkolenia młodzieży przez Wisłę
Co konkretnie tak bardzo cię cieszy?

To nie jego wina, że Bednarz próbuje sobie na jego plecach zrobić dobry PR.

Ja Danielowi głównie współczuje tego, że prawdopodobnie złamał sobie u nas karierę. Ktoś powinien mu powiedzieć 3-4 lata temu, że on się do gry w Ekstraklasie zwyczajnie nie nadaje i dać mu szanse pograć w niższych ligach. Być może teraz miałby już kilkadziesiąt meczów za pasem i satysfakcje z tego, że realizuje się jako piłkarz.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.04.2012, 22:19
nemox007 napisał(a):Wyświetl post

Ktoś mówił coś na temat Ilieva - wg mnie to nie jest człowiek na 60min gry a np. na wejście z ławki na 15-20min na osłabionego rywala.
To moze podpiszmy z nim umowe na pol etatu a najlepiej to na 1/6 etatu skoro moze grac tylko 15 minut?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.04.2012, 23:24
Najlepiej na dzieło/zlecenie.Iliev ostatnio ma słabszy okres ale chyba jeszcze nie przegrał swój kredyt zaufania, ilu ma harować za reszte darmozjadów co barany liczą na boisku w oczekiwaniu na koniec kontraktu? w ten sposób jedynie można stwarzać pozory że jest się drużyną, jak jest naprawdę widać na zegarze po meczach.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.04.2012 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 04.04.2012, 23:32
wolfy
Cytat:
Jeżeli uważasz że Genkov i Melikson są ciency albo przepłaceni, to ja nie mam słów.
Akurat Genkov jest cienki. Praktycznie nigdzie poza slaba liga bulgarska nie blyszczal. W Rosji? Klapa. W Wisle? Hmm, niby gra. Ale wiesz, zaden to wyrozniajacy sie zawodnik.Nie zaryzykuje duzo mowiac ze Genkov tylko dlatego w tej Wisle gra bo... Wisla jest obecnie cienka. W Wisle pierwszego Kasperczaka to by co najwyzej o lawke mogl walczyc. W obecnym Lechu tez by nie gral. No dobra, teraz tak, bo graja 2 napastnikami. W Legii to by nawet lawki nie wachal. W Polonii tez by pewnie mial problem z graniem.
Ot, zwykly ligowy grajek stanow srednich.

Jesli chodzi o Meliksona, to tu juz sie zgadzam. Na nasze warunki bardzo konkretny gracz. Ze gra obecnie kiepsko? Kuzwa, a jak ma grac? Raz ze nie ma z kim (a pilka to sport zespolowy), dwa ze obecnie nasz "system" powoduje lot pilki nad glowa Meliksona...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.04.2012, 23:40
Genkov? Obawiam się, że nie mniej dałby obecnej Wiśle taki Radovanović, który nie był napastnikiem na miarę Wisły. Genkov gra bo lepszego nie mamy. Informacje o powrocie Brożka są w tym wypadku bardzo pocieszające.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.04.2012, 06:08
Wszystko zalezy od kontraktow jakie maja pilkarze - Genkov moze strzelac gole ale i tak jest taka mozliwosc, ze go sie pozbeda bo za duzo zarabia. To samo jezeli chodzi o Pareike - mysle, ze zostanie jak sie zgodzi na obnizenie zarobkow
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2012, 09:10
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zalezy od kontraktow jakie maja pilkarze - Genkov moze strzelac gole ale i tak jest taka mozliwosc, ze go sie pozbeda bo za duzo zarabia. To samo jezeli chodzi o Pareike - mysle, ze zostanie jak sie zgodzi na obnizenie zarobkow
Z Genkova nie mogą tak łatwo zrezygnować bo ma wysoki kontrakt i by się musiał znaleźć ktoś kto mu zapłaci tyle co my. Jest to zawodnik bez szybkości i o średniej technice, którego mocną stroną jest gra głową. Wg. mnie to trochę mało za tą kasę co mu płacimy. Jedynym wyjściem wydaje się tak jak piszesz obniżenie mu zarobków ale czy on się na to zgodzi?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.04.2012, 09:41
Przecież klub nie może od tak zerwać kontraktu z gościem który ma jeszcze 2,5 roku umowy.Pareiko to inna kwestia bo jemu kontrakt wygasa w czerwcu.Akurat moim zdaniem Genkov jest bardzo wszechstronnym i przydatnym zawodnikiem, jak trzeba nie będzie żydził by trafić do siatki.Najpierw żeby oceniać przydatność Genkova do Wisły to trzeba mu stwarzać jakieś okazje.Taki Biton to może i dobry był z niego egzekutor, strzelił z daleka jak znalazł miejsce ale jaka z niego przydatność jak pomoc po czole się kopie?Taka czerwona kartka chodząca po boisku, a jak już traci celownik to tylko się modlić żeby podania nie dostał.Genkow raczej taki wykańczacz akcji ale współpracuje i dobrze włącza się w pomoc, robi przewagę w walce o górne piłki.Biton to typowy grajek na drużynę dominującą która nie oddaje inicjatywy, a w obecnych latach to nie potrafimy jej trzymać 10 min całego spotkania i to w jakiejś mobile ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 05.04.2012 o godz. 09:52.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 05.04.2012, 11:49
Genkov to bardoz dobry zawodnik i obok Meliksona jeden z najlepszych transferow. Silny nie do przepchniecia swietnie odgrywajacy. Tylko on nie moze rozwinac skrzydel bo nie ma z kim. Jakby mu pilki wrzucal Zieniu czy Kosa to by bramek mial 3x tyle. Tylko u nas jest taki problem ze nie ma ani jednego zawodnika co dobrze dosrodkuje na glowe. Kazda dluga pilka ktora idzie mniej wiecej na niego jest dobrze odegrana do partnera jak nie zauwazacie tego to ja nie wiem czego oczekujecie od niego. Jakby mu koledzy stwarzali sytuacje a on je nagminnie marnowal jak swego czasu Brozek to rozumiem ze bylby problem. Ale koles na boisku daje wiecej z przodu niz cala reszta bo przynajmniej glupio pilki nie straci.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 05.04.2012 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
faraway
Member

Od: 04.2011

Stary 05.04.2012, 11:55
Najpierw zaczną rezygnować z tych niemal 'wiecznie' kontuzjowanych. A idąc tropem obniżania kontraktów wszystkim to niedługo by zostali tylko Brud i Czekaj. Poza tym Genkov może nie strzela 20 bramek na sezon ale walczy na boisku i chce mu się grać w przeciwieństwie co do niektórych.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2012, 12:15
Genkov to dobry piłkarz. Śmiałem się z tych, co jesienią nazywali go łamagą, gdy mu nie szło. No, ale jest druga strona medalu. To na pewno nie piłkarz, który pociągnie zespół, który stworzy sytuację z niczego. To piłkarz, który byłby silnym ogniwem dobrze działającego zespołu. Wtedy można by korzystać z jego umiejętności jako "target mana", bo zgranie przez niego piłki byłoby początkiem realizacji wypracowanego schematu. Dziś jest dzida na Genkowa, on czasem piłkę wygra... i co? Jeśli jest on jeden na połowie rywala, a wokół niego kilku obrońców przeciwnika, to ma minimalne szanse na zrobienie czegoś sensownego z piłką. Jeśli nawet w jego okolicach znajdzie się Melikson czy Iliew i uda się do niech zagrać, to i tak dalej akcja jest zupełnie improwizowana, czytaj chaotyczna.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Stary 05.04.2012, 12:54
jak czytam niektóre wypociny ekspertów z tego pokoju to aż mi się płakać chce.. Gorzej niż forum na onecie <lol2>
Jeden chce korzyma, drugi się odważy napisać że melikson jest słaby a trzeci że genkov nie umie grać. no ja pierd***
Graliście w piłkę kiedyś ? Czy tylko w fife na konsoli ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów