|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy ktoś wie gdzie się podział Melikson? Jak dobrze widziałem to nie było go na boisku w Chorzowie .
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja widziałem jeszcze jedyną gwiazdę tej drużyny - Patryka Małeckiego!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Pitolisz panie Dzimi. W pierwszej połowie miał kilka świetnych podań do przodu, chyba meczu nie oglądałes skoro tego nie widziałeś.W drugiej zgasł,ale Maor jest najmnijeszym problemem, lepiej zajmij się innymi wirtuozami. Co taki gość jak Garguła robi jeszcze w Wiśle to nawet nie próbuje zrozumieć.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Melikson nie zagrał super, ale to on podał długą piłkę do Ilieva po której padła bramka i to on zagrywał piłkę do Genkova w pierwszej połowie po której Cvetan strzelał z główki.
Oczywiście zaliczył też całe mnóstwo strat i bezsensownego snucia się po boisku |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Czekaj szczególnie wczoraj grał asekuracyjnie co chwila piłka albo do tyłu albo do obrońcy obok. Szkoda że nie zadebiutował żaden z młodych, napewno by nie zagrali gorzej od naszego zagranicznego szrotu. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
"Akurat Brud wczoraj wyjątkowo oddał 2 czy 3 strzały."
Chyba szczały. Pierd..cie ma takie że miazga normalnie. Rozumiem. Młody. Jeszcze się nauczy. Jaja jakieś. 40-latki w amatorskich ligach potrafią lepiej uderzyć. W ogóle to jesteśmy takimi ogórami w ataku że aż zal patrzeć. Zero strzału, zero wrzutki, zero pomysłu. Zieniu wypada przy Nich jak Profesor. Obrona - kabarety - konkurs na najbardziej groteskowe kopnięcie w czoło. Przodują Diaz i Jaliens. Do tego nieprawdopodobna szybkość Nuneza. JEDEN Czarek na swoim poziomie, no i w sumie Cwetan robi co może. Choć prawdę mówiąc niewiele może. Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez mee : 04.04.2012 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Pytajmy dlaczego on gra? Jesli chodzi o Bruda to chyba jego strzały dają nam jasną odpowiedź co do jego kariery. Postawić gościa żeby przeszkadzał a jak się uda to poda celnie 2 razy... to żadna sztuka. To A-klasowiec może robić. Czekaj nie rokuje też optymistycznie, tyle błędów co on majstruje nie można tolerować w klubie który myśli o laurach. Prawdopodobieństwo że w kluczowym momencie stracimy przez niego bramkę jest tak wielkie że żaden klasowy klub nie podjął by takiego ryzyka. Trzeba spróbować innych młodych. Im szybciej się przekonamy że nic z nich nie bedzie tym lepiej. Ktoś kto jest dobry to bez problemu obroni sie umiejętnościami. Liczy sie przedewszystkim stabilność i powielanie tego co ma do zaoferowania a nie gra na farcie i bazowanie na dyspozycji dnia. Inaczej... Określamy co jest priorytetem, klub czy zawodnik. Jesli jest to klub to trzeba być czasami bezwglednym i szczerym do bolu. Jesli nie jesteś w stanie spełnić tego co oczekujemy to dowodzenia. To zawodnik ma być odpowiedni dla klubu a nie na odwrót. No chyba że wychowanie i dobro polskiej piłki, to rozumiem. Można się poświęcić , zmienimy nazwę na SMS i będziemy wylegarnia talentów. Niech idą w polskę i świat, z uśmiechem na ustach i dumnie nas reprezentuja szkółkę oraz "krakowską piłkę" - cokolwiek to znaczy...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.04.2012 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Gdyby Zieńczuk nie odszedł z Wisły, zapewne grałby dziś gorzej niż Kirm. W Wiśle od dawna piłkarze nie rozwijają się fizycznie ani technicznie, ani mentalnie. Mam wrażenie, że jest wręcz przeciwnie. Dlatego niestety problemem nie są tylko podstarzałe gwiazdki, którym kończą się kontrakty, ale także trener i jego sztab, cały system szkolenia, a właściwie jego brak, organizacja pionu sportowego, brak wsparcia psychologicznego dla piłkarzy, nieumiejętność tworzenia 'team spirit', zarządzanie, marketing. Jednym słowem, cała Wisła. Powtórzę się: jesteśmy w d.pie, a w dodatku wchodzimy tam coraz głębiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie ma sianka, nie ma granka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nikt nie będzie umierał za Probierza i Bednarza.
Szczególnie w całej tej otoczce gdy wszyscy spekulują o zapaści finansowej klubu a wyżej wymienieni sugerują kto to z zespołu nie wyleci. Myślę za to że znaleźliby się tacy co by umierali za Maskaanta i za Moskala... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
hmm... cóż i zmartchwychpowstał...
Dodam jeszcze do powyższego, że tego "szrotu", który tu tak "ładnie" określacie doda do swojego CV - mistrzostwo Polski i występy w pucharach i Lidze Europejskiej. Obiektywnie jest to in plus. Mimo waszych frustracji spowodowanych poziomem gry. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nikt za nikogo nie będzie umierał. Weżcie się w garść i nie powielajce głupot. Zapległości finansowe w postaci premii czy bonusów w futbolu europejskim to norma. W budżetach kopaczy brak wpływu jakiejś premi nie stanowi nagle gigantyczne uszczuplenie dochodówna tyle aby coś manifestować. Daleko szukać w Hiszpanii takie Levante,aby nie przywoływać przykładów Grecji czy Cypru.
Tutaj chodzi o zwyczjany brak umiejętności przy braku systemu którym mają grać. A to ,że mają zostać wywaleni tym bardziej powinno ich motywować do lepszej gry, bo kto kupi miernotę z zespołu środka tabeli polskiej ligi ? Tym bardziej, że są to wyjątkowi słabi kopacze i muszą czymś przekonać ewentualnego pracodawcę. Tak więc sami sobie strzelają do włąsnej bramki, mimo iż strzelać nie potrafią . Tak więc nie sądzę aby oni coś sami obmyślali i robii sobie na złość. Problemem Wisły nie są obcokrajowcy ale jakoś tych obcokrajowców. Powtarzam jeszcze raz, podpisaliśmy masę gości nie chcianym w innych klubach, zwyczajne spady. Umiejętności wielce mierne a ambicji za grosz. Trzeba kupować młodych wilków na głodzie gry, a nie jakieś niezrealizowane talenty z pustynnych terenów, tudziez przepędzanych ludzi z włansych pueblo. Do tego ich przepłacając. A to ,że nie będzie grać Chavez to wzmocnienie czy osłabienie ? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kontuzja Chaveza to zła nowina poniewaz trudniej go bedzie opchnąćtak jak spadek formy niektórych grajków na sprzedaz,ukazał sie komunikat na głównej lakoniczny fakty o których juz wiemy tylko ze potwierdzone przez Wisłę,czytając między wersami dochodzę do wniosku ze czeka nas teraz parę chudych lat bo boss rzucił kasą ale na to zebysmy nie utonęli całkowicie a nei odbudowali sie i atakowali pozycję mistrza w następnym sezonie niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, że napisali to co jest wiadome od dawien dawna. Skończą się debilne spekulacje.
Aby uspokoić nastroje. Czy wyobrażacie sobie Wisłe bez takich tuzów jal Kirm, Jirsak, Nunez, Chavez, Genkov, Jirsak, Diaz, Lamey, Kew, Garguła ? jak tak to też nie macie się co obawiać o naszą przyszość sportową. Bo finansową zabezpiecza ten "zły" Cupiał. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wiesz dlaczego zbieramy emerytów? Bo ich nam za darmo oddają! Kasa która miała iść na wzmocnienia poszła chu wie gdzie, to pozostał wariant oszczędnościowy. Naprawdę, każdy wie że opłaca się postawić na młodych zawodników którzy coś sobą prezentują, bo później klub na nich sporo zarobi - a to w ten sposób przecież udawało nam się wychodzić na plus. Problem w tym, że ktoś nagle stwierdził "można zrobić to taniej", a bez reinwestycji to zostajemy z Brudem i Czekajem. Na nich dużo nie zarobimy, w drugiej-trzeciej lidze raczej kokosów za piłkarzy nie płacą... Dlatego zresztą śmieszą mnie miejscowi geniusze .......ący o cięciu kosztów. Bez wyników sportowych lub inwestycji w konkretnych piłkarzy lub chociaż szkolenia i sprzedaży wychowanków klub się nie zbilansuje. No bo niby czym!? Kupimy Pazdana - OK. Ale my go nigdy z zyskiem nie sprzedamy, zwłaszcza jeśli będziemy się bujać między środkiem tabeli a strefą spadkową (a to naturalne miejsce dla zespołów z Pazdanem w składzie). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Ja pierd...a dlaczego ktoś ma chciec umierac za tego czy tamtego? Taki slogan jest nie tyle idiotyczny co śmieszny. Teraz już rozumiem dlaczego nas tak mało na R22. Padamy na froncie jak muchy...dezerterzy zasrani.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.04.2012 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Bez jeszcze paru tuzów typu Melikson czy Jaliens spokojnie sobie wyobrażam. Dla mnie jakościowo nie będzie żadnej różnicy. Pisałem o $ i naszych holenderskich menago i ich profi wcześniej, ale obrywałam tu po uszach. Cóż....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||||
wislakrakow.com napisał(a):
Podoba mi się także ten fragment: Cytat:
Wiesz dlaczego ich ściągnięto? Bo liczono na sukces na już. Młody gracz musi się ogrywać, to jest większa niewiadoma niż taki emeryt. Poza tym klub nie wyda Ci 1 mln euro na Kupisza (choć na miejscu klubu nawet taką kwotę bym wydał wiedząc, że przepłacam).
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 04.04.2012 o godz. 11:36.
|
||||
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wywiad z Bednarzem bezcenny. Wszystko do zaakceptowania. Sensownie, logicznie itd. ALE: do tego potrzeba spokoju dla trenera! W tym przypadku trenera Probierza. Mam nadzieję, że ta sytuacja finansowana nie pozwoli na zatrudnienie od czerwca Smudy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant zły nie był, ale po tym co powiedział po Derbach nie chcę go widzieć ; P
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
J.Bednarz napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Bruda może przesadzone słowa, ale co do Czekaja ma rację. Ja nie wiem co wy widzicie w Jaliensie, Bunozie, Chavezie, że są znacznie lepsi od Czekaja. Michał jest 4 lata młodszy od Bunozy, 8 lat od Chaveza i 14 lat od Jaliensa. Zarabia małe pieniądze, różnicy w grze na niekorzyść nie ma. Ma do tego dobre warunki fizyczne na stopera. Jest perspektywiczny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Nie wrzucalbym Bunozy do tego wora. Moim zdaniem gosc sie jeszcze rozwinie, ostatnio nie gra najgorzej. Zostawilbym go, bo nie sadze zeby mial kosmiczny kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Zarabia mało, jest cztery lata młodszy i ma dobre warunki fizyczne" - jakbym czytał początkowe opinie o Polczaku. W obu wypadkach zapomniano o drobnym mankamencie: obaj nie umieją grać na pozycji stopera. Taki drobny szczegół. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|