|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
*kacpaw91, to nie tak ze ktos cos ma do Bruda czy Czekaja. Poprostu sa ta bardzo slabi pilkarze i ich promowanie na sile to dzialanie ze szkoda dla klubu. Brud to jest calkowita tragedia. Ten czlowiek ma zero techniki i zero madrosci taktycznej. To nie tak ze on nie nadaje sie do Wisly Krakow. On nienadaje sie do ekstraklasy! Czekaj az tak tragicznie nie wyglada, ale... ten gosc co mecz musi puscic takiego babola ze glowa mala, inaczej nie bylby soba. To nie jest material na solidnego ligowca. Co najwyzej na ligowca dla zespolow tej klasy co cracovia, gdzie pilkarze sami sobie gole strzelaja...
*Mam podobne zdanie co wolfy. Prawda jest taka ze zeby klub sie bilansowal (lub zarabial) to trzeba zainwestowac. U nas zarabia sie albo na pucharach, albo na sprzedawaniu konkretnych grajkow; Rybus, Lewandowski, Zurawski, itd. Problem w tym ze, bez inwestycji, ani jednego ani drugiego nie bedzie. Jedyne co bedzie to droga jakiegos Ruchu czu Zabrza. To znaczy bedzie sprowadzanie talentow z odzysku. Jasne, czasami sie trafi ktos do sprzedania za konkretne pieniadze (Sobiech), czasami trafia sie puchary (a raczej tylko eliminacje, vide ich przygoda sprzed dwoch lat), ale co z tego? W Ruchu i Gorniku bieda niezmiennie piszczy, klubowe kasy sie nie napelniaja... *A ja czym dalej w las, tym bardziej krytycznie patrze na Stana. Tak, tak, wiem co Ci pilkarze osiagneli w tamtym roku, i wiem ze wielokrotna zmiana trenerow nie pomaga. I wiem ze nie mial duzych srodkow finansowych. Tak, to wszystko prawda. Ale panowie, nie mozna zaprzeczyc ze pilkarze ktorych sciagnieto to, w wiekszosci, szrot niesamowity. 13 transferow... I poza malymi wyjatkami, wiekszosc tych transferow to nedza totalna. Dopiero teraz mozna widziec w pelnej krasie jak bardzo te nasze wzmocnienia na LM byly groteskowe. Lamey, Iliev, Jovanovic, Diaz, Nunez i Biton. To byl nasz zaciag na LM... ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
co Wy wszyscy chcecie od Maora?! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
yoda79
Cytat:
Podejrzewam ze jakby te 2 banki euro zainwestowali madrze, to do dzisiaj by sie bilansowali. A sukcesy mieli niezle.2x wiosna w pucharach i 1xMP. A tak jesli chodzi o o zagranice i nasza polke (mniej wiecej), to np. BATE lub Apoel sie bilansuja i odnosza sukcesy. Zaryzykowalbym stwierdzenie ze te dwa kluby to nawet zarabiaja... ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 15:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Żeby sam wygrywał mecze, jak wcześniej. Niestety większość ligi pokapała się już jak gra Maor - podwajają go plus grają ostro co w połączeniu z ogólną mizerią naszego zespołu daje taki efekt jaki widzimy. Żeby Melikson grał to co w tamtej rundzie potrzeba oprócz jego wyższej formy także kogoś z kim mógłby zagrać. A teraz z kim on pogra - Małecki nie może się odnaleźć po tej aferze, Iliev nie wytrzymuje już nawet 60 minut, Kirm jest tak daremny, że już nawet z ławki się nie podnosi a o Gargule szkoda w ogóle pisać. Melikson nawet w genialnej formie sam nam meczu nie wygra jak reszta zespołu jest w tak fatalnej dyspozycji. A teraz jest w średniej. Ciekawe czy znajdzie się w lecie kupiec na niego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież reszta też musi coś grać.
Akurat do niego żadnych pretensji nie można mieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Powiem co mi leży na sercu bo już nie mogę!
Najpierw co do wypowiedzi Bednarza. To prawda że zmiany nastąpić muszą i co do tego nikt nie ma wątpliwości. Ale jednak słowa typu: "Pozyskać dobrych zawodników w miarę tanio" w jego ustach wiarygodne nie są. Ani nie ma on kontaktów ani rozeznania rynku... Co innego sprawa wygląda ze Stanem i mam nadzieję że te "przymiarki" o których mówił Bednarz to jest robota Stana. Co do samych zawodników. Prawda jest taka że jeśli Wisła chce zarobić jakiekolwiek lepsze pieniądze to zawodników trzeba sprzedać za granicę. Na kim w tej chwili można najwięcej zarobić? Chyba mimo wszystko na Kirmie (Meliksona nie biorę pod uwagę bo liczę ze zostnie). Polskich klubów nie stać na wymagania finansowe które niektóre 'nasze gwiazdy" sobie zażyczą. Na tą chwilę dla mnie do wylotu są (nie liczę wypożyczonych Nuneza, Bitona i Diaza których bez problemu powinniśmy oddać): Kirm, Jaliens, Jirsak, Palijc, Lamey, Garguła Trochę było tutaj niepochlebnych wniosków dotyczących Meliksona. Każdy może mieć spadek formy. I do tego jeśli nie ma atmosfery w drużynie a tego z pewnością nie ma to nie oszukujmy się takie coś nie sprzyja dobrej grze w piłce. Jednak trzeba pamiętać że jest to zawodnik kluczowy dla Wisły i myślę że jeszcze raz to udowodni. Ktoś mówił coś na temat Ilieva - wg mnie to nie jest człowiek na 60min gry a np. na wejście z ławki na 15-20min na osłabionego rywala. Jest Brud, jest Czekaj dajmy im trochę czasu i zobaczmy co z nich "wyrośnie" jak się nie przydadzą to i tak prędzej czy później odejdą ale żebyśmy sobie potem w brodę nie pluli że zbyt łatwo pozwoliliśmy im odejść. Liczę na to że w lecie przyjdą zawodnicy głodni sukcesu dla których Wisła (nawet jeśli to ma być tylko dłuższy przystanek w dalszej karierze) to jednak klub w których mogą coś osiągnąć. Bo obecnie to ja widze zaangażowanie tylko u Probierza. Ale co z tego że on skacze przy tej linii, biega pokazuje a na boisku muły... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mało mało, ale drużyny też nie ma. Piłka to nadal sport zespołowy, a my rozstrząsamy kwestię pojedynczych grajków. Dobra, ten słaby, tamten słaby. Pewnie, ale czy taki Ruch, Korona mają super graczy na każdej pozycji ? Oni drużynowo nas biją na łeb, co tam Chorzów, PBB nas drużynowo niszczy,, chociaż piłkarzy mają indywidualnie dennych.
W Wiśle teraz nas nie ma ani chemii ani zgrania, ani widoków na przyszłość, by ta drużyna bez gruntownej przebudowy zaczęła grać lepiej. Oczywiście mówię tu o przebudowie za pieniądze i zrobionej spokojnie, z myślą o dobrej grze, a nie wejściu na wczoraj do grupy LM. Z takim podejściem trzeba skończyć. Mamy mało pieniędzy, a jak jużcoś mamy przepuszczamy przez palce bo brakuje spokoju i wizji budowy jaka miał np prezes (właściciel?) i trener APOELu. Na to się nie zwraca uwagi. Tylko jak w polityce, najlepiej nic nie robić znaleźć sobie kozła ofiarnego i w niego napieprzać. Najlepiej się obrazić na jedynego prawdziwego piłkarza w drużynie, bo przestał cham i "Żyd" nam mecze wygrywać. PS. Messi w Barcelonie 313/234 w Argentynie 55/19 robi różnicę nawet najlepszemu piłkarzowi Świata czy gra w poukładanej drużynie, czy w zbieraninie nawet świetnych piłkarzy, ale jednak zbieraninie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
w końcu ktoś wziął się za naszego talenta Bruda jest on uosobieniem szkolenia młodzieży przez Wisłę
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A tak btw. - pomyliłeś okienka. Szrot zaczęliśmy skupować w letnim, wtedy zakręcono kurek. Ci wymienieni przez Ciebie akurat byli w swoich poprzednich klubach cenieni i pozyskanie ich nie było łatwe. Jeżeli uważasz że Genkov i Melikson są ciency albo przepłaceni, to ja nie mam słów. Nie myl obecnej dyspozycji wynikłej z ciągłej zmiany trenerów (na coraz gorszych) oraz tego, że za Probierza gramy prymitywną i archaiczną piłkę z rzeczywistymi umiejętnościami zawodników.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2012 o godz. 20:15.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
To nie jego wina, że Bednarz próbuje sobie na jego plecach zrobić dobry PR. Ja Danielowi głównie współczuje tego, że prawdopodobnie złamał sobie u nas karierę. Ktoś powinien mu powiedzieć 3-4 lata temu, że on się do gry w Ekstraklasie zwyczajnie nie nadaje i dać mu szanse pograć w niższych ligach. Być może teraz miałby już kilkadziesiąt meczów za pasem i satysfakcje z tego, że realizuje się jako piłkarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najlepiej na dzieło/zlecenie.Iliev ostatnio ma słabszy okres ale chyba jeszcze nie przegrał swój kredyt zaufania, ilu ma harować za reszte darmozjadów co barany liczą na boisku w oczekiwaniu na koniec kontraktu? w ten sposób jedynie można stwarzać pozory że jest się drużyną, jak jest naprawdę widać na zegarze po meczach.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.04.2012 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy
Cytat:
Ot, zwykly ligowy grajek stanow srednich. Jesli chodzi o Meliksona, to tu juz sie zgadzam. Na nasze warunki bardzo konkretny gracz. Ze gra obecnie kiepsko? Kuzwa, a jak ma grac? Raz ze nie ma z kim (a pilka to sport zespolowy), dwa ze obecnie nasz "system" powoduje lot pilki nad glowa Meliksona...
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2012 o godz. 23:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Genkov? Obawiam się, że nie mniej dałby obecnej Wiśle taki Radovanović, który nie był napastnikiem na miarę Wisły. Genkov gra bo lepszego nie mamy. Informacje o powrocie Brożka są w tym wypadku bardzo pocieszające.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wszystko zalezy od kontraktow jakie maja pilkarze - Genkov moze strzelac gole ale i tak jest taka mozliwosc, ze go sie pozbeda bo za duzo zarabia. To samo jezeli chodzi o Pareike - mysle, ze zostanie jak sie zgodzi na obnizenie zarobkow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z Genkova nie mogą tak łatwo zrezygnować bo ma wysoki kontrakt i by się musiał znaleźć ktoś kto mu zapłaci tyle co my. Jest to zawodnik bez szybkości i o średniej technice, którego mocną stroną jest gra głową. Wg. mnie to trochę mało za tą kasę co mu płacimy. Jedynym wyjściem wydaje się tak jak piszesz obniżenie mu zarobków ale czy on się na to zgodzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przecież klub nie może od tak zerwać kontraktu z gościem który ma jeszcze 2,5 roku umowy.Pareiko to inna kwestia bo jemu kontrakt wygasa w czerwcu.Akurat moim zdaniem Genkov jest bardzo wszechstronnym i przydatnym zawodnikiem, jak trzeba nie będzie żydził by trafić do siatki.Najpierw żeby oceniać przydatność Genkova do Wisły to trzeba mu stwarzać jakieś okazje.Taki Biton to może i dobry był z niego egzekutor, strzelił z daleka jak znalazł miejsce ale jaka z niego przydatność jak pomoc po czole się kopie?Taka czerwona kartka chodząca po boisku, a jak już traci celownik to tylko się modlić żeby podania nie dostał.Genkow raczej taki wykańczacz akcji ale współpracuje i dobrze włącza się w pomoc, robi przewagę w walce o górne piłki.Biton to typowy grajek na drużynę dominującą która nie oddaje inicjatywy, a w obecnych latach to nie potrafimy jej trzymać 10 min całego spotkania i to w jakiejś mobile ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 05.04.2012 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Genkov to bardoz dobry zawodnik i obok Meliksona jeden z najlepszych transferow. Silny nie do przepchniecia swietnie odgrywajacy. Tylko on nie moze rozwinac skrzydel bo nie ma z kim. Jakby mu pilki wrzucal Zieniu czy Kosa to by bramek mial 3x tyle. Tylko u nas jest taki problem ze nie ma ani jednego zawodnika co dobrze dosrodkuje na glowe. Kazda dluga pilka ktora idzie mniej wiecej na niego jest dobrze odegrana do partnera jak nie zauwazacie tego to ja nie wiem czego oczekujecie od niego. Jakby mu koledzy stwarzali sytuacje a on je nagminnie marnowal jak swego czasu Brozek to rozumiem ze bylby problem. Ale koles na boisku daje wiecej z przodu niz cala reszta bo przynajmniej glupio pilki nie straci.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 05.04.2012 o godz. 11:54.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Najpierw zaczną rezygnować z tych niemal 'wiecznie' kontuzjowanych. A idąc tropem obniżania kontraktów wszystkim to niedługo by zostali tylko Brud i Czekaj
. Poza tym Genkov może nie strzela 20 bramek na sezon ale walczy na boisku i chce mu się grać w przeciwieństwie co do niektórych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Genkov to dobry piłkarz. Śmiałem się z tych, co jesienią nazywali go łamagą, gdy mu nie szło. No, ale jest druga strona medalu. To na pewno nie piłkarz, który pociągnie zespół, który stworzy sytuację z niczego. To piłkarz, który byłby silnym ogniwem dobrze działającego zespołu. Wtedy można by korzystać z jego umiejętności jako "target mana", bo zgranie przez niego piłki byłoby początkiem realizacji wypracowanego schematu. Dziś jest dzida na Genkowa, on czasem piłkę wygra... i co? Jeśli jest on jeden na połowie rywala, a wokół niego kilku obrońców przeciwnika, to ma minimalne szanse na zrobienie czegoś sensownego z piłką. Jeśli nawet w jego okolicach znajdzie się Melikson czy Iliew i uda się do niech zagrać, to i tak dalej akcja jest zupełnie improwizowana, czytaj chaotyczna.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak czytam niektóre wypociny ekspertów z tego pokoju to aż mi się płakać chce.. Gorzej niż forum na onecie <lol2>
Jeden chce korzyma, drugi się odważy napisać że melikson jest słaby a trzeci że genkov nie umie grać. no ja pierd*** Graliście w piłkę kiedyś ? Czy tylko w fife na konsoli ? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|