|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Walka o Mistrzostwo coraz ciekawsza - aie i tak Mistrz bedzie bardzo slaby w tym sezonie. A wszyscy tak narzekali na tamten sezon
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ludzie...Szybka lekcja futbolu w wersji polskiej...
Filipiak odkupi licencje od Niecieczy i w przyszłym roku parchy grają dalej w Ekstraklasie! Jak myślicie po co Nieciecza mocno wsparta graczami Cracovii gra o awans, co? Stadionu nie ma, z Unią nie będzie żadnej fuzji, a stadionu nie wybudują w 2 miesiące! Po prostu zhandlują to miejsce parchom!!!!!!!!!!!!!! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
właśnie, że nie.. przegrywając w finale PP w LE gra kolejny zespół w lidze, tzn. 4 pozycja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
PS. Ja w meczach z TSP, ŁKS-em i Jagą mam nadzieje zobaczyć naszą młodzież( jaka by niebyła) w miejscu Gervazjów, Bitonów i całej reszty grajków których po sezonie pożegnamy
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 31.03.2012 o godz. 20:29.
![]() ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zajrzałem do ich internetowej synagogi.
Oto wpis jednego z cadyków: A moze 'leszeczek' ma dobry pomysl? Po fuzji ekipa Bruk-Betu gra jako Cracovia z Radolskim jako trenerem, ktory by sobie wybral jako wzmocnienia paru naszych zawodnikow (o ile by ich tak ocenil). Prezesem zostalaby pani Witkowska a nasz wychowanek Piotrek Wrzesniak bylby trenerem bramkarzy.Profesor zostalby prezesem honorowym, a Tabisz poszedlby w cholere z naszego klubu Czy to taka zla idea? ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Takie kalkulacje są zawsze ryzykowne- no bo jeśli będziemy z Legią w Finale PP, to teoretycznie (podkreślam teoretycznie) na rękę będzie dla nas Mistrzostwo dla Legii, bo wtedy mamy awans do pucharów pewny. A przecież Legii w walce o Mistrza kibicować nie będziemy? Ja tej ligi bym tak nie przekreślał definitywnie, bo jaką mamy gwarancję, że przejdziemy Ruch? Dopóki się da to o to 4 miejsce w lidze trzeba walczyć, praktycznie daje awans do pucharów i lepiej wygląda niż 8 prawda? A odnośnie sytuacji Cracovii: http://www.weszlo.com/news/9996-Crac...ny_Bez_nadziei
Ostatnio edytowane przez pikey : 31.03.2012 o godz. 20:45.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Po co jakieś dziwne rozkminy? Mamy rozdupcać wszystkich do końca, a zydów rozdupcyc dwa razy bardziej.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Jednak zdaję sobie sprawę, że w obecnej sytuacji/formie nie rozdypcymy wszystkich. Dlatego można wymagać chociaż tego minimum: -Absolutne minimum: ogranie żydów - minimum: żydy i PP ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ponadto każde miejsce wyżej w lidze jest premiowane wyższą kwotą pieniężną przez C+ na koniec sezonu. Jedno miejsce wyżej to coś koło 0,5 mln PLN. Więc 4 miejsca niżej to już 2 mln PLN. Dla nas to nie mało. Bo za 2 mln PLN można kilku/kilkunastu dobrych juniorów pościągać.
Jest więc o co walczyć. Tylko czy nasze zagraniczne szroty to rozumieją? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
A mnie osobiście wali czy w następnym sezonie żydki zagrają w ekstraklasie czy w 1 lidze..nie stanowią zagrożenia więc niech sobie grają i przegrywają na scenie ekstraklasy
przynajmniej jest z czego pośmiać. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Zacznij się interesować sprawami poza - boiskowymi. Mnie wali ich wynik sportowy - ale upadek klubu - trzymam kciuki. Spadek do niższych lig na pewno wpłynie na rzeszę wyznawców w supermarkecie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Parchy sie szczycą ze sa najstarszym klubem w Polsce ,ciekawe jakby sie to miało do kupienia licencji na grę w 2012 od wsi Nieciecza ![]() Po drugie ten Bruk Bet ma relatywnie sporo kasy , jesli stać ich na Ekstraklase ,wiec generalnie pieniadze od Filipiaka moga miec w dupie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
gdzie?! w Wiśle?
sam Bednarz powiedział w wywiadzie przed meczem, że siatkę skatów ograniczą, a osoba do koordynowania nimi też nie jest potrzebna... (już nawet oficjalnie to nazwali "redukcją niepotrzebnych kosztów"... zupełnie jak z bazą treningową) ... chyba, że mówisz o juniorach na kontraktach u Mandziary itp PS. Termalica Bruk-Bet Nieciecza Cracovia Comarch sportowe ognisko klubu zamiejscowego z siedzibą w Niecieczy
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 31.03.2012 o godz. 21:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tam w I lidze też się ciekawie dzieje, więc nie liczyłbym już teraz na filipiakową licencję od Niecieczy. Sytuacja jest na tyle ciekawa, że Cracovia może stać się od sierpnia Comarchem Bogdanką Górnikiem Łęczna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
w sumie jak dotychczas idealnie się się wyniki w dole tabeli ułożyły - powiem Wam szczerze, że teraz bardziej niż poczynania naszych piłkarzyn bardziej interesuje mnie, ba !, sprawia mi większą radość oglądanie jak żydostwo dostaje w....... za w.......em
I nie wiem, wg mnie to ta Nieciecza (mimo, że wygrali dziś w Szczecinie robiąc niemałą niespodziankę) nie będzie mimo wszystko chciała awansować do E-klasy, jak byk powtarza się casus Znicza Pruszków bodaj sprzed 2 sezonów - ide o zakład, że za kilka kolejek "nagle" zaczną masowo gubić punkty (Worcester, może zakładzik ? Będę już miał 2 piwka . Jeszcze co do nas - interesują mnie 2 rzeczy w tym momencie - zwycięstwo nad żydami i głośny ich spadek z ligi. I każdy kto nie jest tylko internetowo-telewizyjnym "fanem" footballu powinno na tym zależeć. I ten śmieszny klubik zgnije, niech .......nie na nim allah akbar, niech go k.urwa jego mać piekło pochłonie tfu ! Słowem niech spierdalają. no dobra, puchar Polski też jest ważny, ale patrząc na te żenujące popisy na prawdę trzeba by być niepoprawnym optymistą by wierzyć w nasz sukces. Aha,też już o tym rozmawiałem - jak miałbym mieć do wyboru mistrzostwo Legii które jednocześnie w PP daje nam LE to w dupie mam coś takiego. Trzymam kciuki za Ruch, ew. Korone. W końcu jaki mistrz, taka cała liga. EDIT: oczywiście, nie uwzględniłem Śląska, ale to oczywiście im w pierwszej kolejności życzę mistrza, przy czym to jest podobna sprawa jak z naszym zdobyciem PP - w obecnej sytuacji w Śląsku trzeba by być niepoprawnym optymistą by tego się spodziewać. Ale kto wie, może...oby !
Ostatnio edytowane przez Krav : 01.04.2012 o godz. 10:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać, tak długo Nasza Wisła Cracovię będzie lać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ruch?
chyba tylko gdyby Cracovia miała zdobyć tytuł... nadal liczę na przebudzenie Śląska ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Ale wolałbym się mylić) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Witam wydaje mi sie ze o mistrzostwie zadecyduja 2-3 nastepne kolejki. Wazny mecz dla ukladu tabeli za tydzien Legia- Ruch duzo moze sie juz wtedy wyjasnic. Co do spatkowiczow to Cracovia zdecydowanie leci nie widze szans na pozostanie w lidze no chyba ze zrobia jakis przekret z PZPN.
Polonii W ja tez nie lubie tak jak wy Cracovi ale w przypadku jej spadku szkoda byloby derbow a wam nie Pozdro |
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=Baldur80;1236277]
Polonii W ja tez nie lubie tak jak wy Cracovi ale w przypadku jej spadku szkoda byloby derbow a wam nie NAM NIE ! |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mnie by nie było szkoda gdyby w ogóle rozwiązali klub decyzją sądu i zaorali działki.
A jak czytam Wasze forum to też jesteś dziwnym przypadkiem bo 99% normalnych ludzi też życzy Groclinowi spadku do okręgówki. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mimo wszystko Legia nie gra nie wiadomo czego, Ruch imponuje mi zawziętością i wydaje mi się, że wywiozą komplet z Łazienkowskiej. Może nie 0:3, bo Legia na pewno coś strzeli.
Z żydami to nie do końca taka łatwa sprawa jest, od jakiegoś czasu mówiło się że jeśli już Nieciecza wywalczyłaby awans to w grę wchodzi fuzja np. z Sandecją, nei wiem na czym ostatecznie stanęło. Parchy po spadku ugrzęzną w 1 lidze na więcej niż sezon. Teraz o awans walczą 4 drużyny, a ze 3 mogą mieć chrapkę za rok na pudło. Tak czy siak życzę im wszystkiego najgorszego. Sram na to że nie będzie derbów. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
- prawa telewizyjne (C+) - przychody z dnia meczu (karnety, bilety + sprzedaż innychtowarów/usług) - umowy komercyjne (reklama i sponsoring) Do tego dochodzą ewentualne dochody z transferów i jeśli klub gra w pucharach europejskich, honoraria z UEFA. Prawie każdy z tych segmentów jest wróżeniem z fusów - zależy od wyników sportowych, jak i innych trudno uchwytnych zalezności. Przykładowo był trend,że wpływy z transmisji telewizyjnych w historycznym ujęciu ciągle rosły. Teraz mamy mieć EURO 2012 więc mogłoby się wydawać, że będzie boom na piłkę. Tymczasem ostatni kontakt Ekstraklasy S.A. z Canal + to o jakies 30% gorsze warunki. Podobnie z frekwencją - wystarczy jakiś protest czy ogólne klapnięcie i już prognozy biora w łeb. Tytularny sponsor ekstraklasy - teraz jest, wcześniej parę sezonów go nie było. Podobnie klienci komercyjni - tam umowy sa zazwyczaj bardzo krótkoterminowe. Taki np. Weglokoks w Ruchu - rozmowy toczyły się ponad rok, a weszli na razie na 3 miesiące (do końca sezonu). Co będzie dalej ? Bądź tu mądry i pisz wiersze. Jeszcze bardziej nieprzewidywalne są kwestie transferowe....Dlatego w realiach polskich klubów pikarskich - budżet tworzy się na bazie kosztów, które są znacznie łatwiejsze do uchwycenia i bardziej stabilne. Oczywiście próbuje się na to nakładać prognozę przychodów, żeby ten budżet się bilansował, ale rzadko kiedy w praktyce to się udaje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Ale jest jeszcze jeden scenariusz-Nieciecza gra na stadionie przy Kałuży.A parchy biorą kase z poddzierżawiania stadionu. Bo niby ktoi z miasta powie, że ta kasa należy się miastu, co?
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.04.2012 o godz. 12:24.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|