The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2012, 08:28. [24 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 30 marca 2012, 20:30
Witam, za nami już 23 kolejki sezonu 2011/12.
Po 23 spotkaniach jeszcze aktualny mistrz Polski - Wisła Kraków zajmuje 6 pozycje z 33 punktami, tracą do lidera z Warszawy - 11 oczek.

Wisła w każdej kolejce wiosennej nie zachwyca, można wręcz powiedzieć że z meczu na mecz prezentuje się coraz słabiej, a jej wierni fani powoli zaczynają tracić cierpliwość do oglądania tak słabej Wisły.

Skupmy się na 24 kolejce, w której czeka nas ''hitowe'' spotkanie właśnie z liderem - Legią Warszawa, czy to naprawdę hitowe spotkanie? Patrząc na aktualną formę podopiecznych Michała Probierza, należy spodziewać się każdego scenariusza, od naszego zwycięstwa, przez remis, do porażki.

Poniżej przedstawiam pary 24 kolejki TM Ekstraklasy:

Piątek 30.03.2012:

18:00 GKS Bełchatów - Lechia Gdańsk
20:30 Wisła Kraków - Legia Warszawa

Sobota, 31.03.2012

13:30 Widzew Łódź - Ruch Chorzów
15:45 Podbeskidzie - ŁKS Łódź
18:00 Lech Poznań - Cracovia

Niedziela, 01.04.2012

14:30 Górnik Zabrze - Korona Kielce
17:00 Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław

Poniedziałek, 02.04.2012

18:30 Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok

Wiemy, już że w spotkaniu z Legią nie zobaczymy pauzujących za kartki - Gordona Bunozy oraz Juniora Diaz. Oznacza to, że trener Probierz ma niecały tydzień, na skompletowanie nowego bloku obronnego, na kogo tym razem postawi czy na lewą obronę wróci Dragan Palijć, czy na środku obrony zagra nieobecny w Chorzowie Kew Jaliens ?

Co trener Michał Probierz zaproponuje na piątkowy wieczór, jakim ustawieniem zagra Biała Gwiazda ?

Gdzie należy szukać szans na korzystny rezultat?

Czy ewentualna porażka z Legią, spowoduje że będziemy na ławce trenerskiej oglądać czwartego szkoleniowca w tym sezonie ?

A może Patryk Małecki mecz z Legią rozpocznie w pierwszym składzie?

Czy ktoś znajduje przed piątkowym mecze jakieś plusy w ogóle? Ja już się nie podejmuje znajdowania plusów na siłę. Jestem przygotowany na każdy wynik.

Zapraszam do dyskusji!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.03.2012, 08:30
mimo wszystko 1:0
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.03.2012, 08:39
Jezeli zagramy tak jak z Ruchem to ja nie wroze tutaj dobrego dla Nas wyniku. Ja rozumiem murawa w Chorzowie nie nalezała do najlepszych ale nic nie tlumaczy Naszej postawy. W piatek liczy sie tylko zwyciestwo bo Legia tez nic szczegolnego nie gra. Nie wazne ile bramek strzelimy bo najwazniejsze sa 3 punkty. Na wlasnym stadionie juz koniecznie nie mozemy tracic punktow.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.03.2012, 08:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś znajduje przed piątkowym mecze jakieś plusy w ogóle? Ja już się nie podejmuje znajdowania plusów na siłę. Jestem przygotowany na każdy wynik.

Zapraszam do dyskusji!
Przy własnej publiczności i zapowiadającej się sporej frekwencji, ciężej jest robić przekręty. Trudne zadanie przed naszymi piłkarzami i sędziami...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Barti : 26.03.2012 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 26.03.2012, 08:52
Barti napisał(a):Wyświetl post
Przy własnej publiczności i zapowiadającej się sporej frekwencji, ciężej jest robić przekręty. Trudne zadanie przed naszymi piłkarzami i sędziom...
Wczoraj potrafili ''wydymać'' przeszło 1000 osób, więc myślę że to nie będzie dla nich w piątek większy problem.
A po meczu liczyli chyba, że znowu usłyszą, że ''Nic się nie stało'' - przecież to tylko mecz, dopiero 6 na wiosnę! Statystki są dobre, nawet bardzo!
6 spotkań - 6 punktów, średnio 1 punkt na mecz, bramki 6-6 czyli też jest dobrze - Kopacze!! Cieszymy się razem z Wami!

Frekwencja? Hm, jeżeli ktoś jeszcze wczoraj się wahał czy iść po bilet na mecz to myślę, że po 90 minutach podjął decyzję. ( o mnie się nie martwice, ja tam karnet mam i na meczu będę) Chodzi o ludzi, którzy wiadomo jak chodzą i kiedy chodzą.
Spora frekwencja ? Tzn ile? 18 tys ?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2012, 08:53
Jezeli Bunoza dostał czerowna kartkę bezpośrednio, a nie jako wynik drugiej żółtej to chyba nie powinien pauzowac w następnym meczu jak Diaz?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.03.2012, 08:55
Barti napisał(a):Wyświetl post
Przy (...) zapowiadającej się sporej frekwencji,.
O tym właśnie nie jestem przekonany. Niby mecz sezonu ale podejrzewam że w tym tygodniu po wczorajszej grze już niewiele osób zdecyduje się na kupno biletu i stawienie się na Reymonta. Wydaje mi się że coraz więcej osób, nawet kibiców "od czasu do czasu" (bez negatywnych konotacji) ma dość tego jak wygląda drużyna jak i cały klub i rezygnuje z uczestnictwa w widowisku piłkarskim serwowanym nam na R22. Pozostaje tylko świetna atmosfera na trybunach i okazja żeby pokazać warszawiakom kto najlepiej dopinguje!
Niestety póki nie zaczniemy grać stabilnie i strzelać bramek to nawet wygrywanie meczy z Lechem w PP i Legią w lidze nie przyciągną na trybuny więcej ludzi.

EDIT

A jeśli przegramy w tak okropnym stylu jak wczoraj to mam nadzieje że C podejmie odpowiednie kroki i pokaże kopaczom i władzom klubu co myślimy o tej sytuacji!
Ostatnio edytowane przez bellic88 : 26.03.2012 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 26.03.2012, 08:57
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Jezeli Bunoza dostał czerowna kartkę bezpośrednio, a nie jako wynik drugiej żółtej to chyba nie powinien pauzowac w następnym meczu jak Diaz?
Za czerwoną jest pauza w następnym meczu.
Diaz pauzuje, bo to jego czwarta i piąta kartka w sezonie

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2012, 09:53
"W meczu z Legią musimy pokazać Wisłę, do której wszyscy są przyzwyczajeni" - powiedział Pareiko. Oby nie! Pracuję w wawie, wkoło prawie sami legioniści, nie chcę znosić szyderki po weekendzie

Jak będą walczyć i włożą 100% zaangażowania to nie przegramy meczu. Trochę sceptyczny jestem wobec gry 2 napastnikami, nie idzie nam to wcale. Nie było to ćwiczone zimą, nie potrafimy w takim ustawieniu tworzyć sytuacji.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2012, 09:57
W żadnym nie potrafimy bo mamy do dupy ofensywę.
..
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.03.2012, 10:27
Po kabaretowym występie w Chorzowie trudno oczekiwać, że z Legią może być inaczej. Myślę, że Wisła lepiej zagrała w przegranym 0:4 meczu przeciwko Gorclinowi Macieja Skorży. Być może nawet przebiła w swojej żenadzie, żenującą grę w pucharze azjatyckim (taki wstęp do europejskich) przeciwko Karabachowi Agdam w Baku gdzie było 3:0 do przerwy dla Azerów.

Liga się skończyła i zajęcia 5 miejsca czy 14. tak naprawdę ma jednak drugorzędne znaczenie. Oczywiście są jakieś tam premie ale to nic w porównaniu z możliwością wygrania PP. Jeśli Wisła wygra PP to pomimo zajęcia nawet 10. czy 14. miejsca w lidze i tak sezon uratuje. Zajęcie 5 miejsca w lidze i przegranie PP to będzie klęska. Widać jak upadła Lecho-Amica bez pucharów. A oni po przegranym sezonie utrzymali większość kadry. I to całkiem przyzwoitej kadry w porównaniu to tej, którą ma teraz Wisła.

Generalnie nie spodziewam się walki w tym meczu. Legia - podobnie jak Wisła - też jest raczej nastawiona na rozgrywanie sparingów więc samej walki za dużo nie będzie. Obie drużyny pewnie ograniczą się do jej pozorowania. Może to być nudne 0:0 jak w derbach Warszawy bez żadnego pozorowania. Legię remis pewnie zadowoli jeśli nie nałapie kartek ani kontuzji. No chyba, że Wolski się urwie obrońcom (a pewnie się urwie bo trudne to nie jest) to się skończy skromnym 0:1.

PS. Jeszcze może być tak, że przy dublecie Legii wystarczy być tylko finalistą PP żeby uratować sezon.

Frekwencja? Hm, jeżeli ktoś jeszcze wczoraj się wahał czy iść po bilet na mecz to myślę, że po 90 minutach podjął decyzję.
Do wczoraj się wahałem. Dziś to hmm... jakby mi dopłacili to bym może poszedł
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.03.2012 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.03.2012, 12:33
Możemy dostać ładny oklep - wystarczy, że Ljuboji zacznie się chcieć bardziej, o Wolskim nie mówię bo zapewne wkręci w ziemie naszych profesorów nadzieja w Pareice. Skoro nie mamy atutów w ofensywie proponuje trenerowi taktykę 1-7-2-1 w celu uniknięcia blamażu, na szpicy oczywiście jedyny ogarniający Melikson.

Z dedykacja dla piłkarzy: http://www.youtube.com/watch?v=xw_OEU2U4W8
Ostatnio edytowane przez silver03 : 26.03.2012 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 26.03.2012, 12:51
Bardziej niż nad wynikiem, zastanawiam się ile razy nas sędzia w tym meczu przekręci. Chociaż, jeśli nadal będziemy grać taką padakę, to może nawet nie będzie musiał...
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.03.2012, 12:54
Już raz bylismy w takiej sytuacji jak teraz. Przyjechał Bełchatów i nas zlał.
Nie widzę podstaw żeby teraz miało być inaczej.

Ale może mimo wszystko...
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.03.2012, 12:56
BZDURY. To że wczoraj zagrali taka padakę moim zdanie zawdzięczają w dużej mierze Probierzowi który chce wymyślić koło. Ja proponuję: Pareiko - Jovanović, Chavez, Czekaj, Lamey- Wilk, Jirsak, Iliev, Garguła, Melikson, - Genkov. I modlić się żeby Chavez lub Czekaj nie dostali czerwieni. Jak nie dostana to zlejemy Ległą, bo naprawdę nie mamy słabszej drużyny.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.03.2012, 13:01
mee napisał(a):Wyświetl post
BZDURY. To że wczoraj zagrali taka padakę moim zdanie zawdzięczają w dużej mierze Probierzowi który chce wymyślić koło.
Mała podpowiedź: w piątek również pan Probierz będzie naszym trenerem.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Stary 26.03.2012, 13:05
Niestety. Jedyna nadzieja że po takiej obsuwie jak w Chorzowie coś zmieni i przypadkiem wyjdzie taki skład .
Ostatnio edytowane przez mee : 26.03.2012 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 26.03.2012, 13:33
thechris napisał(a):Wyświetl post

Do wczoraj się wahałem. Dziś to hmm... jakby mi dopłacili to bym może poszedł

Wiem, trzeba będzie dopłacić, ale lepiej kup latarkę bo o 20:30 nad stawem jest ciemno, żebyś widział gdzie chleb łabędzią rzucasz, no chyba że będzie padał deszcz to w tym czasie na TVP2 leci ''Na dobre i złe'' ostatecznie TVN - Madagaskar II.

koniec OT.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.03.2012, 13:33
raindog napisał(a):Wyświetl post
Spoko, od nowego sezonu, Nową Polską Wisłę będzie trenował Smuda. ...także nie przejmujcie się Probierzem.
Jakby w tym momencie trenerem był Moskal to bym przyklasnął.
Ale po ostatnich zamieszaniach chyba Smuda odpadł
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.03.2012, 14:06
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Wisła wygra PP to pomimo zajęcia nawet 10. czy 14. miejsca w lidze i tak sezon uratuje.
Ale to tylko ze względów czysto estetycznych.Jakie my mamy szanse gdziekolwiek dojść po kolejnej rewolucji jaką zafunduje nam tym razem Bednarz?
Tak na prawdę to lepiej by było chyba nie grać w tych pucharach bo zawsze to jedna kompromitacja mniej.

A co do meczu - myślę że Legia wygra.Co prawda też gra padaczkę ale oni mają jasny cel do którego jednak człapią(coś jak my z zeszłym sezonie) , choć oczywiście może gdzieś coś komuś zejdzie i to nam się poszczęści.

Natomiast mimo wszystko zachęcam do pójścia na mecz choćby ze względów kibicowskich.Bilety tanie, pogoda pewnie dopisze - do tego jak dla mnie, nawet taką kopaninę lepiej ogląda się na stadionie, niż w tv
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.03.2012, 16:22
W żenującym sezonie 2006/2007 Wisła potrafiła się spiąć i ograć Legię 3:1. Wierzę i po cichu skłonny jestem nawet postawić, że i tym razem będzie podobnie. Sezon strasznie średni, do tego jeszcze atmosfera wokół klubu, transferów, itd. zwalnianie trenerów, dyrektorów sportowych, wietrzenie składu, powroty Małeckiego, za dużo tego złego. Optymistycznie jestem za powtórką wyniku z 2007 roku. 3:1 dla Wisły.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2012, 16:55
Wtedy przynajmniej było kilku graczy którym zależało i którzy mieli umiejętności. Np taki jegomość jak Błaszczykowski, Brożek (bez syndromu wkurzenia), solidny Zieńczuk, Paulista...
A teraz ? Jak te łajzy moga zagrozić Legii ? Przecież oni grają w piłka parzy, nie potrafią kilkoma sensownymi podaniami przemieścić akcji spod swojej bramki pod pole karne przeciwnika. Jedynym ich pomysłem jest daleki wykop Pareiko i (nieudana) walka o górną piłkę Genkowa. Przejęcie, dwa podania, dzida do przodu równoznaczna ze stratą. Oto Wisła Probierza.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2012 o godz. 17:01.
..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.03.2012, 17:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Natomiast mimo wszystko zachęcam do pójścia na mecz choćby ze względów kibicowskich.Bilety tanie, pogoda pewnie dopisze - do tego jak dla mnie, nawet taką kopaninę lepiej ogląda się na stadionie, niż w tv
Taką kopaninę da się oglądać TYLKO na stadionie. Jest atmosfera, człowiek nie skupia się na tej chujni tylko żyje meczem - całą otoczką. W tv to jest katorga - plus te powtórki po których człowieka aż oczy bolą.
Wyniku nie odważę się typować bo właściwie każdy jest możliwy włącznie z ustawianiem puchar za ligę itd.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 26.03.2012, 17:41
A ja uważam, ze pokonamy Legię, a motywacją dla większości naszych piłkarzy będzie słowo "skaut". Na takie mecze przyjeżdżają wysłannicy z wielu klubów z zachodniej czy wschodniej Europy i dla naszych asiorów będzie to ostatnia szansa na udowodnienie, że nie są kalekami piłkarskimi. Menedżerowie dodadzą swoje i zobaczymy zaangażowanie jakiego nie było nigdy co u poniektórych. Nie pamiętacie jak było 3-1 za Moskala czy 4-0 za Maaskanta
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 26.03.2012, 18:41
Zostane zgnojony na 1906 % ale napisze wam skład jaki chciałbym na mecz z Legią :

Pareiko - Jovanovic,Jaliens,Czekaj,Pajlic - Małecki,Wilk,Garguła,Szewczyk - Genkov, Melikson

Przy czym zaznaczam że Melikson jako napastnik....

Jednak pewnie wielu zmian nie będzie i zagramy :
Pareiko - Jovanovic,Chavez,Jaliens,Pajlic - Kirm,Wilk,Nunez,Melikson,Iliev - Genkov

Legia się przebudzi i spuści nam niezły łomot...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.03.2012, 18:59
Obawiam się, że będziemy się podświadomie albo i nie oszczędzać na PP z Ruchem i wyjdzie z tego najwyżej nędzny remis.
Szkoda, że musimy jeszcze grać tą ligę - tu może być tylko gorzej.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.03.2012, 19:38

Zapraszam do dyskusji!

Jak żydy spadną, to będzie można zaliczyć ten sezon do udanych.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Kamcio019
Member

Od: 12.2011

Stary 26.03.2012, 19:56
Ej a wiadomo cos czy bedzie jakaś oprawa
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.03.2012, 20:49
Mamy sezon eksperymentów - nie było dwóch meczów żebyśmy zagrali tym samym składem, więc wygląda to jak wygląda. Nie ma gry, nie ma zgrania, ci goście się nie rozumieją na boisku. Gra łamaga Kirm a Iliev siedzi na ławce z kolei Nunez zagra jeden dobry mecz na kolejne 4 chujowe. Obrona to rosyjska ruletka jeden mecz wzorowo, drugi - padaka... atak nie istnieje, bo nie ma piłek, a nie ma piłek dlatego, bo nie ma schematów, jak te piłki dogrywać/rozgrywać, bo nie ma kto tego robić, bo oprócz Wilka i Nuneza cały czas kto inny gra w linii pomocy itd. Za Moskala uparli się na rozgrywanie piłki od tyłu, choć wiadomo, że obrońcy tego nie potrafią, to za Probierza znowu uparli się na długie piłki do bramkarza przeciwnej druzyny, bądź w najlepszym wypadku na Genkova, który sam osamotniony 3 obrońców ma plecach, nie ma komu odegrać. Nie widze pozytywów przed meczem z Legią, żadnych argumentów czysto merytorycznych... jedynie wiara mnie napędza

Kamcio019 napisał(a):Wyświetl post
Ej a wiadomo cos czy bedzie jakaś oprawa

Szukaj w papierniczym albo w kiosku, bo nie wiem na co ci potrzebna, czy na zeszyt do szkoły, czy na jakiś obraz
Ostatnio edytowane przez palikot : 26.03.2012 o godz. 20:55.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2012, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=vEKasV1hWwU

Uch, oby w piątek wyszła chociaż jedna taka akcja...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów