The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2012, 18:10
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że za Probierza nie będzie gorzej niż było ale jednak jeszcze gorzej być mogło(...)
Ale czemu? Wyjaśnij mi to proszę. Ciągle czytam o tym, że Probierz jest Polskim Guardiolą, zupełnie nie wiem czemu. Bo jest łysy? To trener, taki sam jak wszyscy inni polscy specjaliści. Gra wygląda słabo (dzida do przodu i liczymy, że bramka się sama strzeli - ja tak gra w lidze amatorów, ale nie dostaje ze to 300 tys €), punkty uciekają. Pierwszy trener w tym sezonie przynajmniej zbierał jakieś cenne punkty, a drugi grał ładny futbol - teraz widzę dno i to było oczywiste od samego początku.

Przejrzyjcie na oczy, nasza myśl szkoleniowa jest dramatycznie słaba.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.03.2012, 18:11
Żenada jak s....ysyn,mieli zachecic dzis ludzi,zeby polecieli w tygodniu po bilety to zamiast tego graja piłkę porownywalną obecnie z pasiakami i Łks.

I jak tu sie dziwic ze bilety sie nie sprzedaja ? Cud,ze te 3 klocki sie sprzedały.

Połowa tych pajaców do wyjebania od kopa w lecie. Albo sypniemy groszem po sezonie ,sprowadzimy wartosciowych zawodnikow i bedziemy grali efektywną i efektowną piłkę, albo bedzie to samo co teraz -bagno,frekwencja na poziomie 14 tysiecy i środek tabeli.

Karny-z kapelusza,czerwona kartka słuszna.Bunoza tez niech sie galerianka nauczy,ze jak jest ostatnim obroncą,moze kogos wypychac ciałem,z bara ale nie ....a mać ręką stale trzymac przez 10 sekund.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

A hahaha no w końcu może ktoś przyjdzie po rozum do głowy i zacznie płacić piłkarzom po 10 tys zł za miesiąc , skoro jest naprawdę dużo uzdolnionych polaków, i z chęcią by zagrali za te pieniądze, i wątpię czy by zajęli gorsze miejsce od 8, a ten Melex niech już się schowa bo mnie już boli słuchanie jaką on to nie jest gwiazdą skoro nawet nie okiwa jednego zawodnika i nie poda dobrze piłki do piłkarza Wisły, powiem tyle WYPIERDALAĆ zagraniczni!!! Bierzecie taką kasę za którą każdy polak by zapierdalał jak głupi a wy chuja robicie!!! Kupować piłkarzy z mentalnością z charakterem zwycięzcy a jest takich trochę w Polsce, nawet jak zdobędziemy PP to ja bym wy.......ił tych piłkarzy na zbity ryj! Jedyni którzy się nadają to Małecki, Wilk, Jovanovic, Pareiko, Genkov...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Hehe, wygląda, że dla niektórych jakby koszulkę Małeckiego zawiesić na bramce to już zasługi Patryczka rosną - nic nie zrobił. Tyle go było widać co i resztę - jedna z koszulek czerwonych.
Spokojnie nie jestem jakimś fanatykiem Małego,to moja subiektywna opinia,jak ci się nie podoba to zachowaj dla siebie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Było pana trenera Probierza sprowadzać za Kazia? Taktyka dno, piłkarze może denni (przynajmniej kilku) ale przede wszystkim nie wiedzieli co grać. Widać to było po Meliksonie i Iliewie i Gargule. Nagle stracili umiejętności?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 25.03.2012, 18:12
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Ale czemu? Wyjaśnij mi to proszę. Ciągle czytam o tym, że Probierz jest Polskim Guardiolą, zupełnie nie wiem czemu. Bo jest łysy? To trener, taki sam jak wszyscy inni polscy specjaliści. Gra wygląda słabo (dzida do przodu i liczymy, że bramka się sama strzeli - ja tak gra w lidze amatorów, ale nie dostaje ze to 300 tys €), punkty uciekają. Pierwszy trener w tym sezonie przynajmniej zbierał jakieś cenne punkty, a drugi grał ładny futbol - teraz widzę dno i to było oczywiste od samego początku.

Przejrzyjcie na oczy, nasza myśl szkoleniowa jest dramatycznie słaba.
Dlaczego?Bo myślałem że już za Moskala było źle ale jednak się pomyliłem
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

problemem Wisły jest gra na metrze krótkimi podaniami na wysokości jaj.Nie potrafimy wykorzystać całej długości boiska i prostej gry do przodu

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Sędziowie moderują wyniki. Ten dzisiejszy błazen z sędziowania zrobił szopkę. Zieńczuk kopie w nogę Wilka i pada. Gdyby było odwrotnie (w polu karnym Ruchu) to pewnie Wilk dostałby jeszcze żółtą kartkę. Tydzień temu nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki w Bełchatowie. Dzisiaj załatwiono nas powtórnie. Ciekawe co wykręcą za tydzień ? To już nie jest gra to jest cyrk. Scenariusz ustalono już wcześniej a teraz tylko takie Marciniaki czuwają aby się spełnił.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2012, 18:13
no nie .......cie o stylu za Kazia bo na poczatku to jeszcze jakoś wyglądało a potem było tylko gorzej
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 25.03.2012, 18:15
Skupmy się na plusach:
-Pareiko

dziękuję.

Według mnie dawanie Meliksona na skrzydło to głupota, on jest środkowym pomocnikiem. Nie lepiej dać ustawienie 4-1-2-1-2, na tym jednym defensywnym Wilka i na ofensywnym Meliksona?
Odpowiedz cytując
Hell
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 25.03.2012, 18:15
Niestety gra naszych zawodników była ... do .. d ... marnizna na całej linii .....niestety grajki z zagranicy nie dają rady ... przeca to poziom 4 ligi ... postawmy na młodych Polaków .... tylko Pareiko zagrał tak jak trzeba ... i nie ma się co złościć na sędziego ..... Ku...a jesteśmy cieniasy i tyle .... polityka zagranicznych graczy niestety odpada ... owszem można 2 -3 zatrudnić ... ale wydaje mi się że w Krakowie jest dużo uzdolnionej młodzieży ....... Postawmy na młodzież .....
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.03.2012, 18:17
Probierz przyszedł po to aby wygrać Puchar Polski.

Osobiście wolę zdobycie Pucharu Polski i 14. miejsce w lidze niż odpadnięcie w półfinale i zajęcie gówno dającej 5 lokaty w tabeli...

Więc Probierza oceniajcie za grę w PP a nie w lidze po liga się skończyła dla Wisły parę kolejek temu.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Zohan napisał(a):Wyświetl post
Skupmy się na plusach:
-Pareiko

dziękuję.

dodał bym do plusów to że Diaz nie zagra z Legią.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Hell napisał(a):Wyświetl post
Niestety gra naszych zawodników była ... do .. d ... marnizna na całej linii .....niestety grajki z zagranicy nie dają rady ... przeca to poziom 4 ligi ... postawmy na młodych Polaków .... tylko Pareiko zagrał tak jak trzeba ... i nie ma się co złościć na sędziego ..... Ku...a jesteśmy cieniasy i tyle .... polityka zagranicznych graczy niestety odpada ... owszem można 2 -3 zatrudnić ... ale wydaje mi się że w Krakowie jest dużo uzdolnionej młodzieży ....... Postawmy na młodzież .....

Dokładnie wydaje ci się Skąd masz taką pewność że nasza młodzież taka dobra?Patrząc na wyniki w młodej ekstraklasie to nie jest różowo,postawili na Czekaj i co gra tak rewelacyjnie

Wisła ma inny problem,brak jakiegokolwiek pomysłu z budowaniem tej drużyny
To jest zlepek wszystkiego naraz,stoimy w miejscu
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Stary 25.03.2012, 18:19
medyk napisał(a):Wyświetl post
dodał bym do plusów to że Diaz nie zagra z Legią.
I wtedy zagra Paljic lub Nunez na jego miejscu.
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 25.03.2012, 18:20
Mistrz Polski? Wstyd i żenada.
Odpowiedz cytując
ermik
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 25.03.2012, 18:21
Nie mogę zrozumieć gry Wisły Kraków, a szczególnie gry formacji obronnej. Dlaczego oni nie grają linią, nie wychodzą do przodu tylko zawsze jakiś matoł zostaje w tyle. W rezultacie nastawiamy sie na szybkie kontry i sytuacje dwóch na jednego. Marzy mi się linia obrony z Głowackim, Cleberem- jak oni fajnie trzymali linię.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.03.2012, 18:22
Wisła to my.

Czas to pokazać piłkarzykom.

Nie da się ich oglądać, krew mnie zalewa jak widze Gargułe, którego sprintującego nie widziałem nigdy, Bitona, który schodząc z boiska ma wyjebane na cały świat, a nawet jak idzie sie kłócić z sędzią to nie okazuje emocji, jakby mial to w dupie. Nie mogę patrzeć na Nuneza-zaraz dostane czerwoną, Bunoze czy Diaza.

Nie wierzę w to, że ci piłkarze nie umieją już kopać w piłkę. Rok temu umieli, jako tako grali ze Standardem u nas, całkiem ładnie z Twente, o zeszlym sezonie nie wspominając. A teraz? TERAZ IM SIĘ PO PROSTU ....A NIE CHCE.

MAJĄ WYJEBANE NA WYNIKI. I TO JEST PRAWDA.

Teraz pewnie wsiadają uśmiechnięci do autobusu z słuchawkami ajfona w uszach i piszą smsy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2012, 18:23
U nas jest też problem komunikacji pomiędzy Chavezem a Diazem i Pareiko było to chyba w pierwszej połowie tak być nie może!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

ermik napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę zrozumieć gry Wisły Kraków, a szczególnie gry formacji obronnej. Dlaczego oni nie grają linią, nie wychodzą do przodu tylko zawsze jakiś matoł zostaje w tyle. W rezultacie nastawiamy sie na szybkie kontry i sytuacje dwóch na jednego. Marzy mi się linia obrony z Głowackim, Cleberem- jak oni fajnie trzymali linię.
To samo zauważyłem,wszyscy przeciwko nam stosują wysoki pressing a my jak te matoły stoimy z tyłu
Kiedyś to Wisła stosowała taki pressing że przeciwnik nie wychodził z połowy dziś jest na odwrót

Taktyka Wisły: Wykop Pareiki i czekanie na cud w postaci walki Genkova z 3 obrońcami
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Sędziowie moderują wyniki. Ten dzisiejszy błazen z sędziowania zrobił szopkę. Zieńczuk kopie w nogę Wilka i pada. Gdyby było odwrotnie (w polu karnym Ruchu) to pewnie Wilk dostałby jeszcze żółtą kartkę. Tydzień temu nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki w Bełchatowie. Dzisiaj załatwiono nas powtórnie. Ciekawe co wykręcą za tydzień ? To już nie jest gra to jest cyrk. Scenariusz ustalono już wcześniej a teraz tylko takie Marciniaki czuwają aby się spełnił.
Sędziowanie sędziowaniem i zgodzę się z Tobą ale nasi nie grali dzisiaj NIC! Totalne zero! Wygrali po 1:0 z Lechem i myśleli że mecz z Ruchem wygrają samym faktem że przyjechali do Chorzowa... Gdyby nie karny z kapelusza to przy genialnej dyspozycji Pareiki moglibyśmy cudem wywieść remis, a tak... no cóż...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.03.2012, 18:24
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Sam otwórz oczy, nie zmieniaj tematu i nie pieprz o placzach. Karnego nie było , czerwona kartka niesłuszna, podobnie jak większość innych, zółtych które otrzymaliśmy. Stronniczość sędziego JAK ZA DAWNYCH, DOBRYCH CZASÓW W WODZISŁAWIU LUB WRONKACH.

Jak nie zauwazyles to sam sie zastanow nad swoim wzrokiem. A i nie zawsze wygrywa lepszy, czasami wygrywa słabszy jak chociazby Lech ze Sląskiem.
Ty na powaznie czy zartujesz
Mozesz na 5 minut sciagnac klapki z oczow i pzrestac widziec tylko swoja wielka Wisłe
To nie te czasy...
Czerwona kartka ewidentna poniewaz gosc mija Bunoze ktory go trzyma caly czas...
Karny ewidentny tak samo.
Kazda zolta kartka ewidentna .
Ja rozumiem Twoje rozgoryczenie niczym 15-latka ale takie sa fakty sedzia nie zrobil nam dzisiaj zadnej krzywdy...
Krzywda sama dla siebie sa pilkarze...

PS.Byslismy lespi od Ruchu Ku... prosze Cie...przestan...
I nie odpisuj juz bo nie bede sie wdawal w polemike z kims kto mysli jak dziecko skrzywdzone...
PS2.
Strzały: 18-5
Strzały celne: 8-1
PS 3.
Zamilcz!
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 25.03.2012 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.03.2012, 18:25
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Daruj sobie gówniarzu takie teksty,Małecki zrobił przez te parę minut więcej niż jego koledzy z pomocy przez cały mecz,nie wiem jak Kirm może grać w 1 składzie takiego klubu
To, że wymieniłeś jednym tchem Pareikę i Małeckiego jako godnych pochwały świadczy o twojej hipokryzji. Chwalisz za ambicję Małeckiego? A Wilk, Bunoza, Diaz nie zostawili na boisku serducha? Brakło umiejętności ale Małecki też nie pokazał nawet ułamka tych mizernych, które ma.

Sam daruj sobie takie głodne kawałki nie ja tutaj jestem prowokatorem.

btw. tym gówniarzem to mnie skomplementowałeś aż się uśmiechnąłem choć samopoczucie mam beznadziejne, bo Ruch pokazał gdzie jesteśmy obecnie.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.03.2012, 18:26
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jaki był pomysł taktyczny na ten mecz?
Bo zakładam, że musiał być.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Stary 25.03.2012, 18:28
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Karny ewidentny tak samo.
Na jakiej zasadzie ewidentny? Bo przewrócił się aktorsko ledwo dotykając uda Wilka?
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Stary 25.03.2012, 18:28
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jaki był pomysł taktyczny na ten mecz?
Bo zakładam, że musiał być.
Na dzisiejszy mecz pomysł był taki że przyjeżdżamy, biegamy i wracamy...
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.03.2012, 18:29
Garguła jest widoczny tylko po końcowym gwizdku jak przybija piątki z wszystkimi piłkarzami drużyny przeciwnej. Osiągnęliśmy dno dna. Szkoda to nawet komentować.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

O ile czewroną kartkę trzeba zrozumieć bo wychodził na czystą pozycję, o tyle karnego absolutnie nie było to Zieniu kopnął w noge Wilka i nie ma dyskusji- karny z kapelusza
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

BigLeb napisał(a):Wyświetl post
To, że wymieniłeś jednym tchem Pareikę i Małeckiego jako godnych pochwały świadczy o twojej hipokryzji. Chwalisz za ambicję Małeckiego? A Wilk, Bunoza, Diaz nie zostawili na boisku serducha? Brakło umiejętności ale Małecki też nie pokazał nawet ułamka tych mizernych, które ma.

btw. tym gówniarzem to mnie skomplementowałeś aż się uśmiechnąłem choć samopoczucie mam beznadziejne, bo Ruch pokazał gdzie jesteśmy obecnie.
A właśnie Małecki chciał coś zrobić, ale z nim teraz jak po kontuzji, weź nie graj w piłkę przez ponad miesiąc. Wilk może i walczył, to fakt, Bunoza też, ale Diazowi zbyt bardzo się nie chciało...

PS. Pomyślałem sobie, że fajny był by powrót Zieńczuka do Wisły.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

BigLeb napisał(a):Wyświetl post

Nie dogadamy się więc nie będę twoich postów komentował,tak widziałem dokładnie mecz wszedł Małecki i biegał ile sił.

Też mam zepsuty humor przez Wisłę(przez tych kilku grajków uważających się za jej graczy) więc sorry
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów