|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Makuszewski za Paljica? Przeciez MM to skrzydlowy a Paljic gra na lewej obronie!
Majewski? Dobry zawodnik, ale watpie ze chcialby wrocic do Polski. Niedawno gdzies czytalem, ze jakis inny klub z Championship chce go wypozyczyc, wiec dla mnie nie realny transfer/wypozyczenie. Pazdan, Cywka, Janota? Zdecydowanie nie! Wszyscy sa za slabi i na pewno nie lepsi niz Jaliens, Jirsak czy Kirm, bylyby to tylko uzupelnienie kadry, nic wiecej. Nie wiem czy on ma kolejna kontuzje, ale Janota caly czas jest tylko rezerwowym w drugiej lidze holenderskiej: http://www.ga-eagles.nl/site/wedstri...-eagles-1.html Sznaucner? Widzieliscie go przynajmniej raz na zywo? Chodzi mi o obecny lub ostatni sezon, ja nie i watpie ze on bylby wzmocnieniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
A kogoś z młodzieżówek widzicie u nas? Bo najczęściej przewijają się nazwiska minimum 23-letnich zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No to Makuszewski juz jest po mln. Eur. tyle w temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(westersyl pisał o Makuszewskim, ty go cytujesz i o Kupiszu) Obaj (Makuszewski i Kupisz) wg mnie przy tym co mamy w składzie przydaliby się Wiśle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Odnośnie Paljica do mnie doszła informacja że jeśli zgodzi się na obniżenie zarobków to dostanie dwuletni kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ta informacja o Paljiciu to oby to była tylko plotka. Z dwójki Paljić, Jirsak wolałbym, aby został ten drugi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli Makuszewskiemu się kontrakt kończy to jak najbardziej niech przychodzi, Nie ma się co obrażać na polski rynek, czasem kogoś można użytecznego wyłowić i myślę, że Makuszewski kimś takim może być.
A Paljicia i Jirsaka pogonić zdecydowanie, chyba najsłabsi piłkarze obecnie w kadrze Wisły. Ogólnie z grupy tych którym kończą się kontrakty zostawiłbym Pareikę i zastanowił nad przedłużeniem wypożyczenia Nuneza. Biton pewnie nie zostanie więc go nie licze, Sobol grał słabo przed kontuzjami, a po kontuzjach lepiej nie będzie. Trzeba konkretnego środkowego pomocnika.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.03.2012 o godz. 20:46.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
Może także Łukasz Garguła zostanie u nas na kolejny sezon, mam też nadzieję że uda się zatrzymać w drużynie Tomka Jirsaka - wtedy trzon naszej drużyny, która tak udanie zaprezentowała się w LE zostanie utrzymany. Obawiam się tylko, że Michael Lamey może chcieć odejść:( A tak serio to 10 tys zł miesięcznie kontraktu motywacyjnego może byłoby adekwatne do jego klasy sportowej. A najlepiej kopnąć w d.pę (nie tylko zresztą jego) i szukać innych-dużo lepszych na jego miejsce.
Ostatnio edytowane przez arti : 23.03.2012 o godz. 21:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niestety, ale tak.Piłkarz został pozyskany ze nieduże pieniądze z Wigier Suwałki w 2010 r. Był wtedy wyraźnie wyróżniającą się postacią w 2 lidze,a zanim trafił do Jagi miał za soba już testy m.in. w Cracovii. Co ciekawe jeszcze przed runda wiosenną miał być na własną prośbę wypożyczony do Widzewa, gdyż w Jagieloni nie dostawał zbyt wielu szans na grę. A szansy na grę nie dostawał, bo w pomocy musiały sobie pograć takie tuzy jak Cetković, Burkhardt,Seratlić czy nawet obrońca Pejović.
Ale zapoznawszy się z resztą wypada mi się zgodzić - najlepiej życzyć całej trójeczce (Jirsak, Garguła, Paljic) udanych występów, ale już oby jak najdalej od Wisły.Powód: Jirsak ;)
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 23.03.2012 o godz. 21:02.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ale jeśli ma kontrakt, jak mówią wyżej, do 30 czerwca 2012 to jeśli mu zaproponujemy dobre warunki to jagiellonia może rządać 20 mln ojro a i tak chłopak przejdzie do nas.
Oby tylko działacze nie przespali tego, zanim ktoś inny da mu lepszy kontrakt. Jak np z Lewandowskim było... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fajnie się czyta te nazwiska Makuszewski Cywka Kupisz Pazdan Białkowski itp itd niestety Wisła nie jest atrakcyjna bo nie mają pewnosci, że będa grali czasy sie zmieniły, kasy Polakom też jakiejś zachęcającej nie dadzą jak widac po Małeckim. Jedynie Pazdan Krakus były? kibic Wisły niemiałby wygórowanych wymagan finansowych byle by grać w Wiśle
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Jego przykład (i nie tylko jego) pokazuje, że należy interesować się każdym młodym, wyróżniającym się zawodnikiem z I ligi.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 23.03.2012 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Serio serio.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pazdan jest kibicem Wisły
Akurat kumpel z byłej pracy go dobrze zna i chłopak się nigdy nie ukrywał ze swoimi sympatiami klubowymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Osobiście, wolałbym by przyszły sezon był przejściowym, by drużyna kupiła 2-3 dobrych, obiecujących zawodników, przedłużyła kontrakty z niektórymi obecnymi piłkarzami i starała się wypełnić resztę składu rezerwami. Obawiam się, że ten pomysł nie przejdzie. Warto więc przeanalizować "stan posiadania". Na bramce mamy Pareikę i Jovanicia - tutaj pozycje tych piłkarzy są niepodważalne. Z Pareiko warto przedłużyć kontrakt, bo na to zasługuje. Zatem na pozycji bramkarza nie ma potrzeby wzmocnień. Na obronie zawodników mamy w miarę przyzwoitą ilość na chwilę obecną. Środek pola jak narazie nie powinien być zmieniany - Jaliens, Chavez, Czekaj i Bunoza to zawodnicy, którzy są solidnymi graczami jak na ligę polską. Wiele w tej części formacji nie powinniśmy zmieniać. Za to po sezonie kończy się kontrakt z Lameyem i Diazem. Z tymi zawodnikami prawdopodobnie się pożegnamy, jako boczni obrońcy pozostaną Jovanovic i Paljic(o ile z tym drugim przedłużą kontrakt), jednak warto byłoby pomyśleć o zakupach na lewą i prawą obronę. Zatem w obronie potrzebujemy 2 bocznych obrońców. Pojawia się pytanie, czy z Młodej Wisły nie można byłoby wypełnić składu jakimś piłkarzem? Myślę, że warto wprowadzać młodych ludzi do pierwszego składu, by tacy piłkarze nam potem nie uciekli. Inaczej samo utrzymywanie zespołu Młodej Wisły jest bez sensu. Myślę, że na gwałt w obronie potrzeba 1 bocznego obrońcy i jest to lewy obrońca, bowiem nie mamy żadnego nominalnego piłkarza na nowy sezon na tę pozycję. W pomocy środek pola jest do uzupełnienia. R. Sobolewski jest coraz starszy, wątpliwe by jego jakość rosła, należy spodziewać się tendencji spadkowej - pytanie czy warto z nim przedłużać kontrakt - pomimo zasług ostatnio długo leczy kontuzję i chyba nadszedł już czas by powiedzieć pas. Zatem do Wilka w środku pola potrzeba minimum jednego defensywnego pomocnika, bowiem Brud może wchodzić narazie tylko z ławki, pytanie, czy nie jest za późno by taki gracz jako 22-latek mógł się w jakiś sposób bardziej rozwinąć. Z Jirsakiem powinniśmy przedłużyć kontrakt, bo nie mamy innej ewentualności. Jirsak zawsze będzie dobry choćby na rezerwowego. Z Nunezem, jeśli to prawda o kwocie odstępnego, tj. 1 mln euro, prawdopodobnie nie przedłużą kontraktu, chyba że ktoś spuści z ceny, bo to może jest piłkarz z dobrymi warunkami fizycznymi, jest szybki, trudny do zatrzymania, moim zdaniem lepszy jako zawodnik ofensywny, aniżeli piłkarz który ma zadania w defensywie, minimum ktoś pomiędzy defensywnym a ofensywnym pomocnikiem, albo skrzydłowy. Należy jednak spodziewać się nie przedłużania kontraktu z Nunezem, zatem do kupienia w tej formacji mamy teoretycznie 2 piłkarzy - defensywnego pomocnika i drugiego defensywnego bądź kogoś w rodzaju Jirsaka. W środku pola powinniśmy dokonać dwóch solidnych wzmocnień. Moim zdaniem, ale to moje osobiste zdanie, jeśli nie sprzedamy jakiegoś skrzydłowego, to skrzydłowych mamy w miarę dużo - jest Iliev, jest Małecki, jest Kirm. Może tam grać też Melikson, ewentualnie Boguski. Pojawia się problem w ataku. Tutaj konieczny jest ktoś dla Genkova i musi być to piłkarz klasowy - na takiego zawodnika potrzeba wydać trochę pieniędzy, nie można na takiego oszczędzać. Warto wydać więcej, nawet trochę przepłacić by kogoś przyzwoitego mieć. Z Genkovem bywa różnie. Raz mu coś wyjdzie a raz nie. Zatem moim zdaniem tych transferów nie potrzeba aż tak dużo, nie ma konieczności robienia jakiejś rewolucji. Zresztą rewolucja nigdy nie wychodziła ludziom na dobre. Przykład? Obecny sezon Wisły - przed sezonem rewolucja w składzie, niektórzy zupełnie niepotrzebnie tudzież przypadkowo się pod Wawelem pojawili. Zatem mam nadzieję, że żadnych nagłych i niepotrzebnych ruchów personalnych w drużynie nie będzie. 4 transfery to optimum i ciężka praca Probierza nad wprowadzaniem młodych zawodników do pierwszej drużyny powinny razem dać jakiś efekt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mnie ciekawi, czy w MESA jest ktoś kogo warto byłoby ogrywać.
Na obóz pojechali Szewczyk i Uryga. Kilka razy na ławce znalazł się Stanek. Do Poznania na mecz PP pojechał Rojewski. Czy któryś z tych zawodników (pytam tych, którzy śledzą MESA) waszym zdaniem wart byłby wypróbowania w pierwszym zespole? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ciężko powiedzieć, bo raz, że MESA nie jest jakimś wielkim wyznacznikiem poziomu piłkarza (vide Rios co walił po czy bramki w meczu), a dwa, że naszym młodym za dobrze tam też nie idzie ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
dla mnie Szewczyk jest gotowy na Ekstraklase
znam dobrze chłopaka , widziałem go w sparingach (Ten Cup w Portugalii) oraz w kilku meczach MESY widział bym go ogrywającego sie w ataku z Genkovem ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Iliev - dobry zawodnik, ale ze słabą kondycją i ma już swoje lata Małecki - zostanie, czy odejdzie? Melikson - j.w Kirm - rezerwowy Boguski - po tylu kontuzjach nie wiem jak będzie wyglądał Moim zdaniem, tak jak już pisałem wcześniej, o Makuszewskiego musimy powalczyć. Jest ku temu wielka okazja! A jeśli nie Makuszewski, to...Łukasz Madej. Ponadto - na pozycję prawego obrońcy, również jako wolny transfer Piotr Celeban. Tutaj trzeba walczyć o tego gościa z Norymbergą. Na atak i środek pola, tu się zgadzam - trzeba wydać trochę gotówki, a przecież będziemy jakąś mieć. Będą wpływy z Europejskich Pucharów + ewentualnie za Meliksona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Łukasz Madej, może jeszcze Piotr Ćwielong, Tomasz Dawidowski i Sylwester Patejuk? Madej ma 30 lat, ludzie. Makuszewskiego rozumiem, też chętnie widziałbym go w Wiśle, ale Madej? :|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lisowski z Korony na lewą obrone bo po sezonie Palijc i Diaz pewnie odejdą.
Takich jak Makuszewski to trzeba szukac w niższych ligach , tak jak go Jaga wyszukała w Wigrach Suwałki.Teraz pewnie kosztuje kilkaset tysięcy € a Boguś już taki chętny do wydawania kasy nie jest
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.03.2012 o godz. 10:10.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|