|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ale katastrofa moze byc tez gra w pucharach takim skladem - czyli cieniasami ktorzy przyjda do Wisly z karta na reku i inny szrot ktorego juz nikt nigdzie nie chce - oczywiscie mam nadzieje ze tak nie bedzie- ale gdy odejdzie Stan - a nasz nowy MegaFachowiec zacznie sprowadzac szrot z polski za darmo to nie wiem czy jest sens tych pucharow ....zwlaszcza ze nasz Komornik - hmmm tzn dla niektorych jeszcze Dobrodziej - wezmie kase z EWENTUALNYCH transferow i meczow pucharowych do wlasnej kieszeni .....wiem ze to brzmi zle i mam wielka nadzieje ze tak sie nie stanie ....choc z drugiej strony gdyby To okazalo sie prawda to nawet zbytnio by mnie to nie zaskoczylo - po tym cyrku jaki jest w naszym klubie i kpinach to mnie juz nic nie zaskoczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
z tego co pamiętam był temat Wasilewskiego i zażyczył sobie od nas 800 tys kontraktu + milion euro dla Anderlechtu za transfer .. o zarobkach Jelenia słyszałem że zarabia ok 2-2,5 miliona .. euro ! na sezon a przynajmniej tyle chciał, ale ręki sobie nie dam uciąć, podobno bardzo rozrzutny jest i nie zdziwie się jeśli 700 tys to on wydaje na ciuchy, które uwielbia kupować ..
ja osobiście chciałbym widzieć Makuszewskiego, Sobotę, Głowackiego, Piotrka Brożka ( ew. Lisowskiego ), Kazimierczaka, Olkowskiego + 2 gotówkowe transfery z zagranicy, ale odrazu do 1 składu i można zaczać budować skład na przyszłość .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do Sobiecha, biorąc pod uwagę, że jego sytuacja nie wygląda zbyt różowo a kontrakt kończy się za 2 lata można by spróbować chłopa wypożyczyć na sezon z jakąś rozsądną kwotą pierwokupu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co do Chrapka to w ostatni weekend zaliczył ładną asyste w meczu z GKS Katowice.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeleń to półinwalida, poza tym Lille go zrzuciło do rezerw - to daje do myślenia na temat jego aktualnej formy.
A minimum trzebaby położyć ze 400-500 tys kontraktu. Powroty z zagranicy owszem, ale nie zgranych, schorowanych graczy bo będzie tak jak np. ze zgranym Żurawiem.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.03.2012 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dokladnie, tak samo wyglada sytuacja z Glowackim.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Różnica jest spora bo Jelenia plecy mogą zacząć boleć w każdej w chwili, natomiast Głwacki to większość kontuzji robi sobie przez swoją ostrą grę, ten człowiek atakuje jak czołg i nie patrzy czy zabiera ze sobą napastnika. Nie jestem wstanie zliczyć ile razy miał porozcinaną glosę ale na pewno sporo tego było.
Naturalnie jestem za tym aby Głowa do nas wrócił ale przydałoby się jakoś ubezpieczyć na wypadek jego kontuzji. Widziałem jego mecz z dwa, trzy miesiące temu i uważam że ten piłkarz nie stracił swoich atutów którymi imponował w Wiśle. W przypadku powrotu Głowy przydałoby się a nawet wskazane by było pozbyć się Jaliensa. Głowa musiałby trochę zluzować, a rolę podostrzającego grę mógłby przejąc drugi stoper. Bardziej już niepokoi mnie sytuacja z Pawłem bo też chciałbym go w Wiśle jednak fakt że on nie będzie grał praktycznie cały rok w piłkę nie napawa optymizmem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.03.2012 o godz. 19:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tylko Głowacki od tego czasu nie gra tylko się leczy
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tedyy : 21.03.2012 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co myślicie o Stiliciu? Z końcem sezonu kończy mu się umowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Chaveza nie opłaca się sprzedawać, ma kontrakt jeszcze 4 lata i niech tu gra
Trzeba kupić defensywnego pomocnika, bocznych obrońców i napastnika. Uważam, że dobrze by bylo sprzedać Meliksona i kupić w to miejsce kogoś młodego. My niestety musimy na piłkarzach zarabiać a Melex ma już 28 lat, ostatni dzwonek żeby dostać za niego dobrą kasę. W dodatku nie zagramy w lidze mistrzów i nie ma go po co u nas trzymać jak ktoś da 3 miliony można za tą kasę kupić młodego co powinniśmy robić, przecież to nasza droga, wypromować i sprzedać. Gdyby była jakakolwiek oferta za Kirma, najlepiej z Chin to też sprzedać. Niech zostanie Małecki jeszcze sezone i to on z Ilievem nam jakieś tam skrzydła zapewnią, a kupić 2 młodziutkich skrzydłowych. W przyszłym sezonie tylko eliminacje ligi europy. Będzie się bardzo ciężko nawet do fazy grupowej przebić. Posprzedawać co się da i budować nową drużynę. Na przyszły sezon mamy silną bramkę, środkowych obrońców, Jovanovica, Wilka, Ilieva, Małeckiego, Genkova i to oni muszą spróbować powalczyć o mistrzostwo. Sprzedać Meliksona, Kirma (jak się uda gdzieś na Jasyr albo do Chin), dołożyć kasę z tegorocznych pucharów i by było 7 milionów na wydanie. Kupić paru młodych, do tego 2 wypożyczyć i będzie dobrze. Od bidy jak już nie będzie miał kto grać bo się na to zanosi to podpisać 1 roczne umowy z Paljicem i Jirsakiem. W każdym razie jak będzie dobra oferta z 3-4 miliony Euro to Meleksa bym sprzedał bo nie stać nas na odrzucanie takich pieniędzy za gracza 28 letniego. A za Kirma to nie będzie trudno znaleźć lepszego za to siano co byśmy za niego dostali.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 22.03.2012 o godz. 10:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
a Ja bym go widział u nas tak samo Wojtkowiaka ![]() Ustawienie ofensywne Melikson - Stilic , za plecami Wilk ubezpieczajacy mini Barca |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie do końca się zgodzę. Jeśli prześpimy przyszły sezon w europejskich pucharach, to może nam się to odbić czkawką w późniejszym terminie. Co do sprzedawania wszystkiego, co się da - da się sprzedać wszystkich, ale później nie będzie kim grać, więc tutaj mimo wszystko zachowałbym sporo rozwagi. Zwłaszcza, że nie wierzę w gwałtowny przypływ gotówki po sezonie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To jest idealny transfer ale oczywiście zaraz będzie problem ze z Lecha. Że płacze itp
Jak kazdy piłkarz... Tyle że druga linia zyskała by rozgrywającego, bo Melikson to ofensywny pomocnik/skrzydłowy a nie playmaker. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
podobno ma oferte z Dynama Zagrzeb a Chorwaci chyba kokosów nie płacą.Dla mnie to jest za wolny zawodnik na poważnych przeciwników.Pozatym naprawde dobrze grał tylko przez pierwsze pół roku (jesien 2008 roku) potem już było znacznie gorzej
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ciekawe za ile byłby do wyciągnięcia z Górnika Zabrze Olkowski? Ciekawy zawodnik (22 lata) przynajmniej na ławkę rezerwowych.
Ponadto przy grze dwoma napastnikami może przydałby nam się Piech? Czy jednak jakiś typowy łowca bramek... |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Stilic już kiedyś powiedział, że jak będzie miał odchodzić z lecha, to tylko do zagranicznego klubu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Sernas też tak powiedział, że z Widzewa pójdzie tylko za granicę. Stilic mógł tak powiedzieć jak był w szczycie formy, a jego menager miał biurko zasypane ofertami z zagranicy.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Stilić jest myslami w Bundeslidze. Zdecydowanie bardziej stawiał bym na Majewskiego z Nottingham. W końcu w ciągu 2 lat liznął poważnej piłki w Championship ale i zamknął sobie drogę do reprezentacji. Taki powrót wyszedł by mu na zdrowie a i Wisła miała by z niego pociechę.Zamiast Wojtkowiaka ,który myśli o zagranicy widział bym Sznaucera ,który prawdopodobnie wróci do kraju. Injac byłby dobrym zmiennikiem Sobolewskiego gdyby ten nie wrócił już do gry. Makuszewski któremu kończy się kontrakt w Jagiellonii jest zdecydowanie bardziej kreatywny niż Kirm. Pytanie tylko czy przy informacjach o pewnych zaległościach w wypłatach w Wiśle(co nigdy nie miało wczesniej miejsca) będą jakieś fundusze aby sprowadzić nowych piłkarzy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Majewski ma chyba jeszcze rok kontraktu, jakby mu zapłacić 300 tys. eurosów może by przyszedł. Pewnie sprzedaliby go za 600 tys. euro. Tylko ciekawe w jakiej jest formie.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Na zmiennika Wilka/Sobola sprowadziłbym Pazdana, któremu kończy się kontrakt.
Makuszewski (też wolny transfer) za Paljicia. Dwaj Polacy w wieku 22-24 lata na uzupełnienie składu, a kto wie - może i do pierwszej 11. Piech, któremu w lecie zostanie rok kontraktu z Ruchem - jeśli kwota nie byłaby wygórowana - to może warto? Jeśli Franek mówi, że to właśnie Piech i Jankowski powinni się znaleźć w kadrze, a nie np. Brożek, to trzeba się zastanowić. Co do Majewskiego to się zgadzam, bardzo lubię tego gościa, ale wątpię, czy interesowały go powrót do Polski...Nie po to robił krok naprzód, aby teraz zrobić krok w tył...To nie zmienia faktu, że mógłby zastąpić Meliksona. http://www.youtube.com/watch?v=hDm7TIM3ZW8 Zobaczcie podanie Radka w 0:58 filmiku...;o ,,Problemem" może być to, że Majewski gra tam regularnie i możliwe, że będzie chciał przedłużyć kontrakt. A jeśli nie, to odejść do innego klubu w Anglii.
Ostatnio edytowane przez Boruc : 22.03.2012 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kto to jest Makuszewski?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A co myślicie o Cywce i Janocie? Z ich kontraktami nie ma problemu, jeden gra w 2. lidze holenderskiej, a drugi w Championship. Z Polaków grających za granicą można jeszcze zobaczyć tych dwóch co grają w czeskiej Gambrinus Lidze. Im także kontrakty się kończą, boczni obrońcy. Nie wiem jaki poziom sportowy prezentują wymienieni zawodnicy, ale od takiej oceny jest nasza siatka skautingowa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|