|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Powód: post wyżej
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 12.03.2012 o godz. 21:03.
|
||
|
|
Guest
|
|
Na Bitona i Diaza wydano 100 czy 150 tys euro za każdego. Wskaż mi młodego, strzelającego w Europie zach napastnika, którego można wykupić definitywnie za 150tys euro. Wskaż mi takiego w Polsce za te pieniądze. Za czapkę gruszek to sobie można pomarzyć o sukcesach i silnej pace na lata. Mimo to 3,5-4 bańki euro za eliminacje LM/LE wpadło (minus Mendziara oczywiście). A Bednarz by wystawił Kirma na PO bo oczywiście Lamey i Jovanovic mieliby przyjść po rozwaleniu Liteksu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wisła nawet już nie stoi w miejscu to jest cofnięcie się o kilka lat do tyłu. Zamiast budować boiska treningowe,kupować mniej graczy ale za większą sumę i z większych myśleniem to wraca stare ![]() BYŁ PLAN HOLEDNDERSKI CZY ON NIE DAŁ RADY WSZYSTKO ZACZĘŁO SIĘ WALIĆ W MOMENCIE NERWOWYCH RUCHÓW CUPIAŁA ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Marzeniem byłoby współdziałanie Bednarza i Valcksa. Jeden zajmuje się wyszukiwaniem graczy, a drugi podpisywaniem umów. Niestety znając Bossa "Łysy" w czerwcu zastąpi Staszka.
Na konto Bednarza należy także dopisać sprawę Adama Kokoszki i jego odejścia/ucieczki z Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Stan ma konkretną ofertę z Polski - wiadomo o jaki klub chodzi ale uzależnione jest to od zajęcia przez nich miejsca premiowanego awansem do pucharów.
To było pewne że po zwolnieniu Maaskanta odejdzie rownież dyrektor w kolejce czeka Basałaj, jego ma zastąpić ktoś z dwójki Kapka vel Rogala. Cupiał gratuluje decyzji - nie wiem kto normalny wybierze się obecnie na Reymonta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Merkury
O jaki klub chodzi? Kiedyś gdzieś ktoś mówił że Stana widziano z Wojciechowskim. Inni mówili o Legii. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przestancie pisac o konkretnej ofercie z Polski bo jeszcze zaraz ktos napisze ze tak naprawde to Stan jest .....m i sam sie na Wisle wyjebal a Bednarz to przyszedl tylko dlatego ze Wisla wyprzedza ruchy - nie chce zostac z reka w nocniku...
![]() Brak kasy na transfery, odstrzal czlowieka ktorego sam wybral - Maaskanta, brak realnego wplywu na wybor nowego trenera (zart z Moskalem i przyjscie Probierza). P.s. Wojciechowski moze i jest szalony ale wiedzac ze Stanowi konczy sie kontrakt i co sie dzieje w Wisle bierze go w ciemno. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zatrudnili Bednarza, może poczekajcie na efekty jego pracy, a nie napierdalajcie od razu ok ? Koniec Wisły itp, ile razy to już słyszeliśmy, przeważnie przed sezonem, w którym zdobywaliśmy Mistrza z konkretną przewagą Valcx jest tu mitologizowany - oczywiście dobry fachowiec - chwała za Meliksona i w sumie... tyle, bo Pareiko to efekt znajomości Frankowskiego, Jovanović to była okazja ze względu na dyskwalfikację w Serbii, Chavez przyszedł za Kasperczaka. Reszta transferów średnio trafiona, choć nikt z nas nie wie jakie tak naprawdę miał pole manewru jeżeli chodzi o finanse. Nie był ten Stan taki różowy jak się wydaje i zrozumcie, że może facet chce podjąć wyzwanie gdzie indziej popracował dwa lata tu, popracuje dwa lata gdzie indziej, dajcie mu żyć, nie wierzę, że w chcielibyście być przywiązani do jednej roboty (to nie Kaziu Moskal Wisła to jego miejsce pracy) bez możliwości zmiany, podjęcia nowych wyzwań. Zobaczymy co wykombinuje Bednarz, zobaczymy czy Valcx rzeczywiście odejdzie, ale nie wieszczmy koniec Wisły. Oczywiście Cupiał popełnia wciąż te same błędy, ale czy jest nim zatrudnienie Bednarza ? Bardziej tolerowawnie figurantów pokroju Bogdana B., który rano w wywiadzie mówi, że Bednarz to fakt medialny, a wieczorem go zatrudniają Ten człowiek to jakaś komedia, skończony darmozjad, niepotrafiacy wzorem Warty Poznań (!) wprowadzić tak prostej rzeczy jaką jest sprzedaż internetowa biletów. Mam nadzieję, że Weszło ma rację i zostanie wyjebany już w lecie ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co wy chcecie przecież to pełen profesjonalizm. Wiadomo że w czerwcu wyp..olą Stan to już Bednarza zatrudnili by ten wdrażał się w obecnie diałającą w Wiśle politykę klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pierwsze okienko z Holendrami gdy była kasa na Pareikę, Genkova i Meleksa dało nam mistrza.
Drugie gdy z kasiurą było gorzej dało nam w perspektywie ciekawą przygodę w pucharach, Trzecie gdy zakręcono kurek wywali nas poza podium. Nie ma sianka - nie ma granka. Przerażenie bierze gdy człowiek z boku na to patrzy. Z Cupiałem już nic nie osiągniemy. A tekst Basałaja że żeby mieć szkółkę nie trzeba budować boisk a wystarczy je wynajmować to najmocniejszy sygnał jak przy Reymonta i w Myślenicach się myśli krótkowzrocznie, nieodpowiedzialnie, nieperspektywicznie. Jak się dba o własną dupę i liże cztery litery naj-prezesowi. Najpierw cyrk z Maaskantem, potem Moskalem, a teraz Bednarz. Sorry ale jak mam teraz iść na mecz to będę się czuł jak małpa w zoo, jak pacynka. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak samo pomyślałem.
Ostatnio edytowane przez murray : 12.03.2012 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Ogłoszenie tej decyzji - zatrudnienie następcy Valckxa już teraz bo według mnie to niezaprzeczalny fakt mimo tego śmiesznego stanowiska które mu wymyślono. Według mnie to taka celowa chęć upokorzenia naszego dyrektora sportowego/Basałaja. Takie zwykłe prostactwo i chamstwo, które nie pierwszy raz ma miejsce. Robienie z kogoś szmaty na wyjście z klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pilch nie może zostać Prezesem Wisły z przyczyn prawnych vide łączenia stanowisk w obu spółkach. Art. 211 KSH
Ostatnio edytowane przez Merkury : 12.03.2012 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mistrzu, ja rozumiem że na forum może wypowiadać się każdy, bez względu na to czy umie dodać dwa do dwu, no ale bez jaj!
Pytanie: dlaczego Moskal od razu zapowiedział, że żadnych wzmocnień nie potrzebuje? No, pomyśl przez chwilę, na pewno dojdziesz do właściwej odpowiedzi ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
lorddavy chodziło zapewne o to, że w ogóle kasy nie dostał wtedy.
Widzę, że parę osób tu najeżdża na Genkowa - kto strzelał bramki wiosną które dały nam MP? Z tego co pamiętam to Bednarz też w pozostałych sezonach już nie miał kasy na transfery. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja wiem czy to taka okazja? Podobno 400tys Euro wydaliśmy na Serba.
Lamey przyszedł za darmo, i wiele od Niego nie odstaje, a w destrukcji jest nawet pewniejszy. Za mniejsze pieniądze przyszli do nas Mijajlović, Stolarczyk czy Dudka, wg mnie lepsi boczni obrońcy niż Marko. Wprawdzie to były inne czasy, ale jakaś tam zależność istnieje. Z drugiej strony porównując do Bunozy, który też podobno tyle kosztował, to rzeczywiście - była to okazja. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Najlepiej przeczytaj jeszcze raz mój post i dojdziesz do wniosku, że źle go zrozumiałeś. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Takich piłkarzy siłowych na walkę biorą, a potem się dziwicie, że taka Korona gra z nami jak równy z równym, kiedy Wy zrozumiecie, że technika się najbardziej liczy?Piłkarze zaawansowani technicznie robią różnice inni są tylko do tego żeby zap.....
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 12.03.2012 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co do zarabiania na piłkarzach: ile zyskaliśmy na Beto czy Łobodzińskim? Patrząc realnie - żeby móc coś zarobić, to trzeba najpierw mieć za co kupić. Biton tym się różni od Betona, że ten pierwszy uratował nam sezon (gdyby nie jego bramki, bujalibyśmy się nad strefą spadkową). I to jest raczej maks na co można liczyć jeżeli się nie ma pieniędzy, bo gracze tacy jak Błaszczykowski czy Lewandowski to są przypadki które trafiają się raz na kilka lat. Jak Cupiał chce zarabiać na promowaniu piłkarzy, to niech najpierw da pieniądze na ich zakup. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ło k****wa ,to jest dopiero światełko w tunelu na przyszłość. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
kapka gdyby chciał juz dawno byłby u nas prezesem ( ma ktos co do tego watpliwości ), ale po co mu to ?
woli byc szarą eminencją , a zarabiac na swoich machlojkach. Prezes kklubu ( szczegolnie w czołowych klubach) to stanowisko bardzo medialne , odpowiedzialne , a tego Kapka zdecydowanie nie potrzebuje . Na co mu rozgos czy niepotrzebna presja ? Jest jeden jedyny pozytyw zatrudnienia Bednarza . Lepiej że , człowieka z jakims tam doświadczeniem i powiedzmy ze w momencie z którym mozna cos planowac , niż zwolnic Valckxa w czerwcu i wtedy dopiero szukac dyrektora . Ile razy mielismy potworne bezkrólewie na tym stanowisku , gdzie piłkarzy sciagano z YT , a robiły to osoby nie znające się na piłce. Pytanie zreszta czy Valckx chciałby u nas jeszcze pracowac ? byc moze klub zabezpiecza się na taką ewentualność . Valckx w ofertach moze na pewno przebierac , zarabiac 3 razy wiecej na zachodzie i dysponowac 10 razy wiekszym ( jesli tylko ) budżetem na transfery niz w Wiśle . PS. Żeby nie było - dla mnie osobiscie Valckx powinien zostac , a Bednarz nie powinien miec juz w Wiśle miejsca . Pokazał juz na co go stać i jaką ma siłe przebicia w swoim poprzednim pobycie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.03.2012 o godz. 00:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tak jak pisze Tymon. Bednarz ma czas na przejecie obowiazkow. I tak dobrze ze ktos pomyslal, ze jak zatrudnia kogos na ostatnia chwile to nic nie zrobi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może Bednarz zastąpi Basałaja, a nie Stacha..Poczekamy,zobaczymy. Mimo wszystko sprowadzenie z powrotem Jacka Be, w jakiejkolwiek formie jest skrajną głupotą. Płacą mu teraz nie wiadomo za co.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bogdan Basałaj nie jest już prezesem Wisły Kraków
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ ![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
niech ktos porzoadnie wytlumaczy o co tutaj chodzi i jaka jest naprawde polityka w tej chwili
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006