The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2012, 18:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to powinien kogoś sprzedać i miałby.
Co to z niego za dyr. jak nie dał rady nikogo sprzedać ?

Ja .......e co ma być to będzie, co wy pierwszy rok na Wiśle jesteście?

Sprzedać to mógł co najwyżej loże vip.

Właśnie przez to, że jestem na Wiśle od bardzo dawna chyba zaczyna u mnie zwyciężać rozum, który mówi: nie dorzucaj się do tego obwoźnego cyrku ludzi mających w dupie Wisłę i czekających tylko na twoje ileś tam złotych za karnet.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
O takiej możliwości wspominałem wtedy kiedy Fakt podał tę informację. Jeżeli umowa ze Stanem zostanie przedłużona to jest to dość dobry krok. Bednarz też miał pewne plusy, ale Stan jest znacznie lepszy. Jeżeli Bednarz ma być pracownikiem Stana to nie jest to zły pomysł. Może być odpowiedzialny za rynek lokalny i naszych sąsiadów południowych. Jirsaka, czy Łobodzińskiego nie uznawałbym za porażkę Bednarza. Na Jirsaka nie stawiał trener, a po Łobodzińskim każdy miał prawo spodziewać się znacznie więcej. Także Kirm za te 400 tysięcy euro nie jest złym transferem.
Świetny krok, już widzę entuzjazm Valcks'a do bycia podwładnym Bendarza. Jakby moim zwierzchnikiem zrobili Maćka z Klanu to też bym skakał z radości. Takie małe wyjaśnienie bo chyba nie wszyscy ogarniają: wiceprezes to generalnie wyżej niż dyrektor.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.03.2012 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2012, 18:55
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio w kłamstwach i unikaniu odpowiedzi na pytania Basałaj wyje.bał nawet Jurczynskiego
Basałaj nie dementuje- Basałaj zaprzecza
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.03.2012, 18:58
Tu by sie przydała totalna rozpierducha , ale nie na stadionie tylko pod budynkiem klubowym . Normalnie to są kpiny, z szumnych zapowiedzi B.B o wielkiej budowie wielkiej Wisły zostało wielkie g...no.Normalnie proponowałbym zbojkotować mecze na jakiś czas , ale i tak to nic nie da bo oni mają już nas od dłuższego czasu w du...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2012, 19:21
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Świetny krok, już widzę entuzjazm Valcks'a do bycia podwładnym Bendarza. Jakby moim zwierzchnikiem zrobili Maćka z Klanu to też bym skakał z radości. Takie małe wyjaśnienie bo chyba nie wszyscy ogarniają: wiceprezes to generalnie wyżej niż dyrektor.
Napisałem Basałaj jako pracownik Stana. I taką teraz ma pozycję. Nie odwrotnie.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2012, 19:24
Oj tam oj tam.

To pewnie przedwczesny primaaprilis, przecież prezes basałaj nie robiłby z gęby cholewy w dzisiejszym wywiadzie dla Przeglądu Sportowego...

basałaj pa ta taj
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.03.2012, 19:24
Ostatnio w kłamstwach i unikaniu odpowiedzi na pytania Basałaj wyje.bał nawet Jurczynskiego i osiągnął poziom HARD. Niewiele mu już brakuje by jak brat został "buc.em i impertynentem".
I teraz warto przypomnieć sobie sytuację z Olo Moskalewiczem...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.03.2012, 19:27
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
O takiej możliwości wspominałem wtedy kiedy Fakt podał tę informację. Jeżeli umowa ze Stanem zostanie przedłużona to jest to dość dobry krok. Bednarz też miał pewne plusy, ale Stan jest znacznie lepszy. Jeżeli Bednarz ma być pracownikiem Stana to nie jest to zły pomysł. Może być odpowiedzialny za rynek lokalny i naszych sąsiadów południowych. Jirsaka, czy Łobodzińskiego nie uznawałbym za porażkę Bednarza. Na Jirsaka nie stawiał trener, a po Łobodzińskim każdy miał prawo spodziewać się znacznie więcej. Także Kirm za te 400 tysięcy euro nie jest złym transferem.
Cytat:
W ostatnich dniach media informowały o możliwym powrocie Jacka Bednarza do Wisły. Miał on zastąpić w roli dyrektora sportowego pełniącego tę rolę obecnie Stana Valckxa. Okazuje się, że został jego przełożonym, gdyż funkcja wiceprezesa znajduje się wyżej w strukturze klubu niż dyrektora.
za stroną wislakrakow.com
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2012, 19:29
Luu... napisał(a):Wyświetl post
za stroną wislakrakow.com
No racja, mój błąd.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 12.03.2012, 19:37
Cytat:
Przyjście Bednarza do Wisły prawdopodobnie oznacza, że z klubem w czerwcu pożegna się dotychczasowy dyrektor sportowy - Stan Valckx. Holendrowi skończy się wówczas kontrakt z krakowskim klubem i - według naszych informacji - nie jest zainteresowany jego przedłużeniem.
za interia.pl

bednarz nie miał na jedzenie i już teraz dali mu posadę, a co. a Valckx ? no cóż do czerwca i bajo, to już było wiadome po odejściu Maskaanta
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.03.2012, 19:43
Juz widze zapelnione trybuny na R22...
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2012, 19:50
Najpierw wywalają Łysego bo się nie sprawdził, ale po 2 latach trzeba dać mu drugą szansę. Nie ma innych kandydatów na polskim rynku? A jeszcze wspomnę o Kapce, który chodził od klubu do klubu (Łks, Zagłębie i Kszo- w każdym niezbyt długo), ale w końcu wrócił jak bumerang do naszego klubu. Może ktoś mi wytłumaczyć po jaką cholerę Cupiał bawi się w takie 'powroty'?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2012, 19:55
riv napisał(a):Wyświetl post
No i ostatnia ostoja profesjonalizmu w Wiśle właśnie poszła kolokwialnie mówiąc się jebać - wracają testy grubasów z Afryki, wraca wydawanie grubej kasy bez głowy, wracają czasy zatrudniania zawodników wciśniętych przez managerów...czyli w klubie po staremu.
Hahaha to się uśmiałem. A to one odeszły? Coś słabą masz pamięć, ostatni grubas to Bokuhari a był jeszcze Branco ten to pocieszny dopiero. Teraz mamy demona prędkości Lameya i napastnika, który nie strzela goli Genkova. A wszystkie te kaleki mega przepłacone. Ja tu wielkiej różnicy między Stanem a Bednarzem nie widzę. Ten średni i ten średni.
Odpowiedz cytując
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 12.03.2012, 20:00
Dla mnie Bednarz od czasów Legii jest "łysym ch.ujem" i tak juz pozostanie. Nie mam jakichś złych odczuc z nim związanych ale tak mi się zakodował. Oczywiscie do łysych jako tych wybrakowanych nic nie mam.
Jak zobaczyłem newsa o Bednarzu, to od razu mi się skojarzył z Gigantem i ksywką, którą operował w stosunku do niego za poprzedniej kadencji łysego w Wiśle Łysy ch.j strickes back )))))))))))))))))

Odnośnie Stana Valckxa mam mieszane uczucia - nie wiem naprawdę czy zakończenie z nim współpracy, to będzie odpowiedni ruch na tym etapie, czy może jeszcze należałoby jeden sezon mu dac szansę ? Tak naprawdę jego polityka jest trudna do ocenienia, bo nie dysponował przez te 1,5 roku odpowiednimi środkami i wolną ręką w podejmowaniu decyzji... A z pustego wiadomo - i Salomon nie naleje....
Znalazł Maskanta, który z jednej strony zdobył mistrza, ale w stylu takim sobie i w sezonie, kiedy nie było konkurenta realnego -bo cała czołówka się kopała po czołach prędzej czy później. Z drugiej strony im dalej w las, tym gorzej - styl gry wręcz tragiczny dla kibiców Wisły przyzwyczajonych do ofensywnej gry, zwłaszcza z ligowa konkurencją.
Transfery ? Zostawia raczej po sobie zgliszcza - bo drużyna jest do budowania od podstaw, a fundamenty pod to są słabe.
Transfery ? Zaczął kiepsko (Branko, Bukhari). Później miał najlepszą rundę pod tym względem (strzał w 10-kę z Meliksonem, Genkov i Pareiko, którzy zbyt perspektywiczni nie byli i kaliber dużo niższy - ale w rundzie wiosennej mieli swój ewidentny wkład w zdobyciu mistrzostwa). Sivakov się przydał - ale wypożyczenie na rundę było bez sensu - jeśli z góry szanse na wykup były mizerne. Już lepiej było stawiać na Wilka czy Gargułę. Jaliens to była pomyłka, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek i kwotę kontraktu (nie zmienia tego faktu parę ostatnio lepszych meczów). Z tej mąki już chleba nie będzie.
Po zdobyciu MP z transferami była już równia pochyła. Tragiczny Lamey (dobrze, że tylko na rok). Bezsensowne powtórki z rozrywki z Sivakowa - w postaci Bitona, a także Nuneza. Działania nastawione na krótkotrwały efekt - jednak wobec jego braku, stanowiące prawdziwy problem w temacie konstrukcji drużyny. Jovanovic nie kosztował fortuny, kontrakt długoterminowy - może jeszcze coś z niego bedzie, ale póki co rewelacji nie ma .... Na ten sezon co najmniej lepszy pewnie byłby Baszczu - który dodatkowo mógłby załatać inne dziury w defensywie. Sprowadenie spowrotem Diaza, zamiast prawdziwego lewego obrońcy, w dodatku na podobnej zasadzie co Bitona i Nuneza, to moim zdaniem prawdziwy sabotaż.
Natomiast ostatnia przerwa zimowa i impotencja transferowa, przy widocznej nawet dla ślepca konieczności załatania kilku ogromnych dziur kadrowych, to już gruby skandal. Jeśli to było narzucone przez górę czy Basałaja,to Valckx powinien się podać do dymisji i powiedzieć to wprost. Jeśli wybrał drogę opowiadania bajek ("mamy wystarczająco mocny skład na MP") żeby spokojnie dotrwac do końca kontraktu, to nie żal mi jego odejścia, bo znaczy to tylko, ze nie ma żadnej siły przebicia - a figuranci z wysokim kontraktem nie są w tym klubie potrzebni.
Bednarz Ameryki nie odkryje, ale jest osobą zorientowana w realiach polskiej piłki, w dodatku sprawdził juz sie w Wiśle w roli strażaka. Czy wyciągnie wnioski ze swoich błędów popełnionych poprzednim razem ? OBY!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2012, 20:04
Może Bednarz nie będzie tak zły, biorąc pod uwagę to co się teraz dzieje w klubie. Może przywróci on trochę "polskości" w drużynie.

Ale swoją drogą, co znaczą układy. Hop siup i ciepła posadka z niezłą pensją. Też bym tak chciał. Tyle, że prułbym sobie flaki dla Wisły...
What's new?

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.03.2012, 20:13
Ja pier.... znowu Wisła wraca do tego burdelu,Stan odejdzie i wróci Polska Wisła z Matusiakami,Łobodzińskimi i innymi super gwiazdami Ekstraklasy,może i prezes Cupiał zna się na pieniądzach ale na prowadzeniu klubu to chyba nie albo słucha się jakiś leśnych dziadków typu Smuda

Do samego Jacka Bednarza nic nie mam ale jego efekty pracy były widoczne in minus,sorry za samego Marcelo chwalić go nie zamierzam

PS: STAN VALCKX 1906% poparcia
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 12.03.2012 o godz. 20:15.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.03.2012, 20:16
Ludzie ....a obudźcie się !

Jeśli Stan miałby do wydania kwotę za którą mógłby załatwić dobrego zawodnika to Wisła miałaby już 10 pkt przewagi nad Legią. ....a przecież na ten wasz wieczny malkontentyzm to słów brakuje.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.03.2012, 20:18
Przynajmnie Bednarz nie przyszedł na dyrektora sportowego czyli istnieje szansa, ze przedłuzymy umowe ze Staszkiem.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 12.03.2012, 20:19
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Hahaha to się uśmiałem. A to one odeszły? Coś słabą masz pamięć, ostatni grubas to Bokuhari a był jeszcze Branco ten to pocieszny dopiero. Teraz mamy demona prędkości Lameya i napastnika, który nie strzela goli Genkova. A wszystkie te kaleki mega przepłacone. Ja tu wielkiej różnicy między Stanem a Bednarzem nie widzę. Ten średni i ten średni.
Testowany za Valckxa był tylko Branco, natomiast za Bednarza było prawidzwe eldorado, goście co nie łapali się do 2 ligi stanowej w Brazylii czy 2 ligi chińskiej. Bednarz był przeciwnikiem skatingu, dopiero Skorża po odjeściu Bednarza musiał wziąść za jego tworzenie, a za Vlackxa został on znacznie rozdubowany. Wątpie żeby za Bednarza skating nadal był rozwijany, bo przecież menadźerowie takie fajne filmiki robią i podsyłają super CV, więc po co zatrudniać skautów i płacić im.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.03.2012, 20:20
No ....wwwwwamaĆ
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:22
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przynajmnie Bednarz nie przyszedł na dyrektora sportowego czyli istnieje szansa, ze przedłuzymy umowe ze Staszkiem.

Ja mam wrażenie że to specjalnie dostał taką niby funkcje a w czerwcu zostanie dyrektorem sportowym,ot takie zagranie żeby kibice i media się wyciszyli
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:25
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie że to specjalnie dostał taką niby funkcje a w czerwcu zostanie dyrektorem sportowym,ot takie zagranie żeby kibice i media się wyciszyli
To akurat jest chyba oczywiste. Przecież chyba nie myślicie że Stan będzie się godził na bycie podwładnym takiego ciulika za przeproszeniem

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:27
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ....a obudźcie się !

Jeśli Stan miałby do wydania kwotę za którą mógłby załatwić dobrego zawodnika to Wisła miałaby już 10 pkt przewagi nad Legią. ....a przecież na ten wasz wieczny malkontentyzm to słów brakuje.

A co ty jasnowidz? Obudź się, kiedy Stan będzie miał do wydania tą kwotę o której mówisz? Odpowiem ci - NIGDY. Gówno zrobił w ostatnim okienku, a teraz myślisz, że mu dadzą miliony? Znowu będzie to samo - brak kasy na transfery bo nikogo nie sprzedamy. Zmiana na tym stanowisku nic nie zmieni - nic. Czy dyrektorem będzie wasz holenderski mag czy inny Bednarz bez kasy obaj gówno zrobią. Więc nie wiem nad czym tak lamentujecie. Zluzujcie.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:29
Proszę Cie a Ty żyjesz w innym świecie? Stan przynajmniej umiał ukręcić bicz z przysłowiowego gówna. Dał nam ....a 1/16 LE ! Za taki wkład jaki on miał to nawet śmieszne nie jest !
A i tak nikogo nie sprzedamy bo oprócz Meliksona nie mamy żadnego (!) wartościowego grajka. A Cupiał prędzej czy później pójdzie po rozum do głowy. Środek tabeli w tym sezonie, jeśli się nic nie zmieni to w przyszłym powtórka z rozrywki.
No i kolejne odcinki komedii - "Wisła szuka bramkarza"
....a mać!

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.03.2012, 20:34
mitmichael napisał(a):Wyświetl post

Nieeee, przyszedł "tylko" na wiceprezesa ds sportowych. Czy już ....a nie da się jaśniej napisać że zostaje zwierzchnikiem Valckx'a ergo Valckx dostaje z liścia w twarz?

Tu nie chodzi o Valckx'a, Bednarza czy innych najemników. Tu chodzi o schemat w naszym klubie. Czas mija, inni się uczą a my nie ruszamy się do przodu nawet o milimetr.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.03.2012, 20:35
Bednarz jaki był i jest każdy widzi. Zatrudnienie tego dewianta to krok a nawet dwa wstecz. Dziwi mnie tylko strasznie krótka pamięć Cupiała bo mnie do tej pory zęby bolą jak przypomne sobie występy choćby wspaniałego Łobo czy Beto a których on sam zasponsorował. Co do Valckxa to pomyślcie - czy taki facet, obyty i majgany w futbolu na wyższym poziomie z rozległymi kontaktami i możliwościami chciałby kolejne pare lat gnić w naszej zapyziałej lidze żeby co drugie okienko boss rzucił mu 200 tys i oczekiwał super transferów?

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.03.2012, 20:36
Cupiał ma kibiców Wisły za debili BRAWO
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:36
Reserve napisał(a):Wyświetl post
A i tak nikogo nie sprzedamy bo oprócz Meliksona nie mamy żadnego (!) wartościowego grajka.
Nawet sam to przyznajesz. Czyli Stan nie sprowadził nikogo wartościowego oprócz Roara . Taka jest niestety smutna prawda- nasz skład jest do dupy. Polityka transferowa ostatnich lat to jedno wielkie nieporozumienie. Dlatego nie będę tęsknił za tym panem.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 12.03.2012, 20:38
Sory dla mnie Iliev czy Biton są 100 razy lepsi niż Matusiak czy Beton przepraszam Beto
Stan bez pieniędzy sprowadził 100 razy lepszych grajków niż Bednarz,który sprowadził tylko Marcelo bo reszta to raczej nie byli piłkarze klasowi a wręcz pionki.
Zaryzykuje stwierdzenie że na trybunach R22 znalazłoby się więcej lepszych graczy niż tych talentów Jacka Bednarza
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 12.03.2012 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.03.2012, 20:42
To co Panowie i Panie? PETYCJA?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.03.2012, 20:43
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nawet sam to przyznajesz. Czyli Stan nie sprowadził nikogo wartościowego oprócz Roara . Taka jest niestety smutna prawda- nasz skład jest do dupy. Polityka transferowa ostatnich lat to jedno wielkie nieporozumienie. Dlatego nie będę tęsknił za tym panem.
To jaka wedługo Ciiebie jest dobra polityka transferowa? Jak oceniasz LEgii (o akademiii nie pisz) Czy oni nie sprowadzili również graczy na tu i teraz ? Starszych, doświadczonych którzy teoretycznie powinni sie sprawdzic i sprawdzili?

U nas Lamey Jaliens Iliev, kto mógł przewidzieć, że nei będą jednak gwiazdami? (w mojej opinii nalezy te transfery ocenić pozytywnie)

Mądre głowy może mi powiedzać skąd wziął się u nas Wilk To słaby transfer bez perspektyw? Znacie lepszego nastepcę Sobola w naszej lidze? Kto sprowadził Czarka?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów