The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2012, 15:31
No akurat pod względem marketingowym zatrudnienie Izraelczyków w drużynie było strzałem w dziesiątkę. Zainteresowanie kibiców w Izraelu meczami Wisły było na tyle duże ,że jedna ze stacji zdecydowała się na wykup licencji do transmisji wszystkich meczów ligowych Wisły. Mam nadzieję ,że przełoży się to na dodatkowe środki finansowe dla klubu z tytułu praw TV
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.03.2012, 09:04
http://wisla-krakow.przegladsportowy...222,1,727.html

wywiad z Basałajem, o Małeckim , o sytuacji w klubie , o szkoleniu piłkarzy, o karach za LE itp.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 12.03.2012 o godz. 09:07.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.03.2012, 10:18
borys napisał(a):Wyświetl post
Very funny Tak sie dzieje bo u nas co chwila kogos wywala, zatrudnia nowego, niesnaski w zespole.

Zgaduje ze po pietach drepcze nam Polonia Warszawa hmm ciekawe dlaczego
Akurat u nas była taka sinusoida... bo dużo pisało się też o Wiśle jak to jest super. Fachowcy z Holandii, jak ten Melikson pięknie gra itp. potem przyszły porażki, wywalanie, cud w Londynie itp.
Nie podpiąłbym tego raczej pod sukces działu marketingu.

Co do Basałaja nie oszukujmy się wywalanie go z klubu jest bezsensem, nie chcemy przecież żeby prezesem był ktoś pokroju Helera, Wilczka itp. raz że być może Cupiał jeszcze liczy się ze zdaniem Bogdana, dwa Basałaj zna się trochę na piłce. Niektórzy chyba mają krótką pamięć jak to wszystko wyglądało za innych prezesów. Za pewne kwestie na pewno można ganić Basałaja ale czasami jak się czyta to forum można dojść do wniosku że on jest winny wszystkiemu. Do zwykłych kibiców dociera jedynie skrawek wiedzy na temat tego co się dzieje w klubie i pewnie nie do końca wszystko wygląda tak jak przedstawiają tą media czy pewne osoby.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.03.2012 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.03.2012, 17:45
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aw_sportowych/ to oznacza ze SV odejdzie...
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.03.2012, 17:45
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aw_sportowych/

Jacek Bednarz wiceprezesem zarządu do spraw sportowych
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.03.2012, 17:46
I ****, znów się cofamy...
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2012, 17:47
A kto jest prezesem zarządu do spraw sportowych? Ja już się gubię lekko w tych personaliach klubowych na danych stanowiskach...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.03.2012, 17:52
Chyba się ....a przerzucę z chodzeniem na stadion na Garbarnię. Wisła oczywiście będzie w sercu na pierwszym miejscu ale karnet wy.......ę....

Ps - już to napisałem w innym temacie ale przez pomyłkę bo tu jest właściwy temat.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2012, 17:52
za kilka miesiecy pojdzie stanowisko wyzej
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2012, 17:55
Czy Cupiał nigdy nie wyciąga wniosków z błędów- poprzednie powroty Kasperczaka, Smudy, Kapki? Brakuje słów...
Ostatnio edytowane przez kornd : 12.03.2012 o godz. 17:57.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 12.03.2012, 17:56
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
za kilka miesiecy pojdzie stanowisko wyzej
oyczywiscie ze tak to bedzie prezes Wisly
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.03.2012, 17:56
Czekamy na podpisanie kolejnego Jirsaka, tak żeby budżet czasem nie miał lekko
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2012, 17:59
Cupiał po raz kolejny pokazuje, że nie nadaje się na właściciela klubu sportowego. Albo inaczej - klub sportowy przy nim nigdy nie osiągnie profesjonalnego i "europejskiego" poziomu. To go po prostu przerasta. Uwielbia bezmyślnymi posunięciami strzelać sobie samobóje. Odsunięcie Valcksa to jeden z najbardziej spektakularnych.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2012, 18:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Cupiał po raz kolejny pokazuje, że nie nadaje się na właściciela klubu sportowego. Albo inaczej - klub sportowy przy nim nigdy nie osiągnie profesjonalnego i "europejskiego" poziomu. To go po prostu przerasta. Uwielbia bezmyślnymi posunięciami strzelać sobie samobóje. Odsunięcie Valcksa to jeden z najbardziej spektakularnych.
Nie mozna miec pewnosci ze to decyzja Cupiała... rownie dobrze mogly Stan powiedziec... WYSTARCZY.
Nie oszukujmy sie dla niego praca w takich warunkach to jakis dramat... Przeciez to co sie tu wyprawia to nie ma nic wspolnego z profesjonalizmem.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.03.2012, 18:15
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Nie mozna miec pewnosci ze to decyzja Cupiała... rownie dobrze mogly Stan powiedziec... WYSTARCZY.
Nie oszukujmy sie dla niego praca w takich warunkach to jakis dramat... Przeciez to co sie tu wyprawia to nie ma nic wspolnego z profesjonalizmem.
Jeżeli to Stan ma dość (zresztą nie ma się co dziwić) to można przecież poszukać kogoś z DOŚWIADCZENIEM a nie naszych swojskich samouków.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2012, 18:15
Są i Stan, i Bednarz - wilk syty i owca cała. Myślę, że jeżeli ta dwójka będzie potrafiła się porozumieć, to może to wyjść na korzyść Wisełki.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.03.2012, 18:22
I ty w to wierzysz? Na 99.99% (bo w sumie niczego nie można być pewnym) Stan odejdzie.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.03.2012, 18:23
Na ciul nam Bednarz, dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2012, 18:25
@Reksio
Głęboko wierzę, że Stan zostanie, bo chyba boss nie jest aż takim idiotą żeby puścić z klubu takiego fachowca.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2012, 18:26
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Na ciul nam Bednarz, dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi...
Wchodzono juz nie raz, nie dwa... najgorsze jest to ze nikt sie tu nie uczy na bledach...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2012, 18:26
a kogo ten fachowiec nam sprowadził w zimowym okienku przypomnij mi..
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.03.2012, 18:28
Nie bądźcie ....a śmieszni, Stan nie zostanie co wy jeszcze Cupiała nie macie rozpracowanego po tylu latach?! Bednarz desperat wróciłby na klęczkach nawet jakby go Boguś kopał w tyłek dzień w dzień. Chłop żadnej poważnej pracy jako dyr sportowy nie dostał od momentu wylotu z Wisły bo jego jedynym atutem jest to że jet zdesperowany i skłonny zbierać cięgi i splunięcia i być parasolem ochronnym dla Cupiała. Wszystkie te pionki są po to żeby zbierać od kibiców za durną politykę właściciela, a on święty, złych pracowników wiecznie ma. Naprawdę trzeba być głupim albo zaślepionym by dalej to łykać jak pelikan.

Klub nie zrobi żadnego postępu z tym właścicielem i ja bym wam radził nie firmować tej szopki pieniędzmi lepiej na basket wydać albo na futsal TS Wisła a nie na ten folwark.
I .... moge dostać bana nawet.
..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.03.2012, 18:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a kogo ten fachowiec nam sprowadził w zimowym okienku przypomnij mi..

A ile ten fachowiec miał na wydanie w tymże zimowym okienku? Czy aby nie coś koło zera?

Edit:

Pierwszy raz chyba znalazłem się w sytuacji kiedy mam ochotę wy.......ić karnet i więcej się na R22 nie pojawiać a pamiętam jeszcze drugą ligę. Może jak paru innych zrobi to samo i ten stadion zaświeci prawdziwymi pustkami ( tak +- 2 k osób na meczu ) to wreszcie to .......nie, Cupiał się obudzi i może wreszcie coś pójdzie do przodu. Mnie nie chodzi nawet personalnie o Bednarza czy Valcks'a. Tu chodzi o schemat żałosnej opery mydlanej. Rzygać mi się już tą tandetą i prowizorką chce. 15 lat zmarnowane na szarpanie się o mistrza żałosnej ligi i patrzenie jak świat cywilizowany nam odjeżdża a dzicz nas dogania.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.03.2012 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2012, 18:31
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A ile ten fachowiec miał na wydanie w tymże zimowym okienku? Czy aby nie coś koło zera?
to powinien kogoś sprzedać i miałby.
Co to z niego za dyr. jak nie dał rady nikogo sprzedać ?

Ja .......e co ma być to będzie, co wy pierwszy rok na Wiśle jesteście?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.03.2012, 18:33
Nie zamierzam bronić Bednarza, nie mam o nim opinii, ale wszyscy są zaślepieni fachowością Valckxa, a prawda taka, że tylko sprowadził Meliksona na którym możemy sporo zarobić, pare transferów było niezłych a reszcie sprowadzonym dał gigantyczne pensje, które nie odpowiadają prezentowanym przez nich umiejetnością.

bb Stan
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.03.2012, 18:33
Dla mnie Bednarz od czasów Legii jest "łysym ch.ujem" i tak juz pozostanie. Nie mam jakichś złych odczuc z nim związanych ale tak mi się zakodował. Oczywiscie do łysych jako tych wybrakowanych nic nie mam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.03.2012, 18:39
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Nie zamierzam bronić Bednarza, nie mam o nim opinii, ale wszyscy są zaślepieni fachowością Valckxa, a prawda taka, że tylko sprowadził Meliksona na którym możemy sporo zarobić, pare transferów było niezłych a reszcie sprowadzonym dał gigantyczne pensje, które nie odpowiadają prezentowanym przez nich umiejetnością.

bb Stan
to się jeszcze okaże, ale wielkich pieniędzy bym się nie spodziewał

czy to pierwszy zwalniany trener/dyrektor sportowy/prezes ? nie ! wiec po co te kłótnie ? jak łysego za rok tu nie będzie i Probierza zresztą też ...
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2012, 18:40
No i ostatnia ostoja profesjonalizmu w Wiśle właśnie poszła kolokwialnie mówiąc się jebać - wracają testy grubasów z Afryki, wraca wydawanie grubej kasy bez głowy, wracają czasy zatrudniania zawodników wciśniętych przez managerów...czyli w klubie po staremu. W sumie się przyzwyczaiłem, ale po zatrudnieniu holendrów zaświtała taka mała iskierka nadziei, że Boss poszedł po rozum do głowy. A tu jak zwykle w pysk...ehhh, życie...

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.03.2012, 18:53
Ostatnio w kłamstwach i unikaniu odpowiedzi na pytania Basałaj wyje.bał nawet Jurczynskiego i osiągnął poziom HARD. Niewiele mu już brakuje by jak brat został "buc.em i impertynentem".
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.03.2012, 18:55
O takiej możliwości wspominałem wtedy kiedy Fakt podał tę informację. Jeżeli umowa ze Stanem zostanie przedłużona to jest to dość dobry krok. Bednarz też miał pewne plusy, ale Stan jest znacznie lepszy. Jeżeli Bednarz ma być pracownikiem Stana to nie jest to zły pomysł. Może być odpowiedzialny za rynek lokalny i naszych sąsiadów południowych. Jirsaka, czy Łobodzińskiego nie uznawałbym za porażkę Bednarza. Na Jirsaka nie stawiał trener, a po Łobodzińskim każdy miał prawo spodziewać się znacznie więcej. Także Kirm za te 400 tysięcy euro nie jest złym transferem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów