The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2012, 00:39
Odnosnie Garguly najbardziej irytuja mnie dwie sprawy. Po pierwsze trudno pogodzic sie z tym, ze ktos tak marny i powolny (on nawet w stosunku do Lobo jest zolwiem) nieustannie dostaje szanse gry, a po drugie nie potrafie zrozumiec na jakiej podstawie dostaje wiekszosc stalych fragmentow gry do wykonywania, skoro ani nie ma porzadnego strzalu ani dosrodkowania ? Dwa razy w zyciu wstrzelil cos do bramki po jakims rykoszecie i utarlo sie, ze gosc jest specjalista od naparzania wolnych, a to ze wiekszosc jego zagran laduje w rekach bramkarza przeciwnikow, to jak widac dla trenerow malo istotny szczegol.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.03.2012, 00:39
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Było dziś bardzo dobrze pod względem kibicowskim. Oczywiście odnoszę to do poprzednich meczy...i zawsze moze być lepiej.
Gra lepsza w drugiej połowie, oczywiście wynik rozczarował.

Już wiemy, ze możemy spokojnie kibicować Slaskowi odnośnie walki o MP.
No to możesz się przygotować na podobne emocje, bo grają nie lepiej od nas.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.03.2012, 00:40
Naprawdę fajny mecz.

Tylko wynik i gra słaba.

W ciągu dwóch tygodni cofneliśmy się w rozwoju o kilka lat do póżnego Skorży.
Dzida i nieporadność.
Dziękujemy Ci Możdzeń za 1 punkt.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:45
Jest. Mowa trawa. Dajesz Łukasz.

Z przebiegu spotkania i po tym, że przez 30 minut graliśmy w przewadze - powinniśmy wygrać, tym bardziej, że graliśmy u siebie. Tak się nie stało, taki jest futbol, ale mam nadzieję, że kolejne mecze przyniosą nam punkty - powiedział po spotkaniu z Lechem Łukasz Garguła. - Trener wspominał, że Lech będzie niewiadomą. My chcieliśmy zagrać agresywnie, bardzo dobrze w obronie i pokusić się o bramki i zwycięstwo. Po wygranej w Gdańsku nasze morale wzrosło i liczyliśmy na wygraną - powiedział Garguła.

- Po zmianie trenera w szatni jest dyscyplina, trener przywiązuje wagę do każdego szczegółu. A także to, że jakość prezentowana na treningach - procentować będzie w meczach. Mogę obiecać, że Wisła będzie w każdym meczu dawała maksa. Koncentrujemy się na najbliższych spotkaniach, znów zagramy z Lechem i będziemy chcieli zwyciężyć
- zakończył pomocnik Wisły.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.03.2012, 00:47
Kibicowsko-to bylo to ,czuc bylo energie i cisnienie.Z tym ze Amika dopingowala zupelnie przecietnie,lepiej slyszalne bylo Podbeskidzie (bez napinki)

Sportowo-nie ma druzyny ,nie ma nic.Tak to jest jak sie ma dalekosiezne plany budowy druzyny wg Holendrow ,potem czar pryska jak mydlana banka,i no trzeba wrocic do tych z ktorych wczesniej sie śmiano..

A moglismy to przeciez wygrac,za czasow Brozkow to bysmy pyknęli takiego Kuchenkorza z 3:0 dzis nawet bramki nie potrafimy strzelic,ale w sumie to nie ma kto tego zrobic.

Szlag mnie trafia jak widze statystke a tam to ze u siebie w 6 meczach strzelilsmy 1 bramke !! K****wa mac.

Zastanawiam sie tez , kto wymyslil te 1.6 banki Euro za Bitona?on nawet nie jest wart polowy tej kwoty....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.03.2012 o godz. 00:52.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2012, 00:47
Gargula spakuj walizki i wracaj do Belchatowa, tam takie teksty mozesz opowiadac, ale nie w Wisle

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.03.2012, 00:52
willow napisał(a):Wyświetl post
Czytam Twoje posty od dłuższego czasu i muszę przyznać, że masz fobię na punkcie piłkarzy z zagranicy. Może wpisuje się to w Twoją filozofię życiową, ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Prowadzisz jakąś głupkowatą krucjatę przeciwko cudzoziemcom, ale merytorycznie nie jesteś w stanie podjąć jakiejkolwiek dyskusji.

Wywal no kolego ze składu Wisły cudzoziemców i zaproponuj na ich miejsce graczy krajowych, których jesteśmy w stanie zakontraktować, albo których mamy w kadrze. Czy to nie Ty byłeś zwolennikiem Czekaja w wyjściowej jedenastce?

Piszesz żeby pisać, ale nie jesteś w stanie zaproponować żadnej alternatywy, więc daj sobie na wstrzymanie.
Czekaj nie popisał się tylko w meczu z Koroną. Różnica między nim, a innymi jest taka, że ci oni dostali dużo więcej szans.

Gdybym miał fobię na zawodników z zagranicy, to czepiałbym się Pareiki, Meliksona, wcześniej Clebera, czy Marcelo i Uche (w przypadku Nigeryjczyka chodzi mi tylko o jego umiejętności piłkarskie). Krytykuję i oceniam obecny stan Wisły. Mnie nie robi różnicy, czy skrytykuję Polaka, Serba czy Holendra. Uwierz mi. Kiedyś Wisła była bardzo podobna do Bilbao. Wiem, że mnóstwo lat upłynęło, ale gdy patrzę na skład Wisły sprzed wielu lat ogarnia mnie smutek. Tacy zawodnicy jak: Reyman, Balcer, Woźniak, Gracz, Jurowicz, Kohut, Kawula, Monica, R.Budka, Kmiecik, Kapka, Nawałka, Iwan, Musiał, A.Szymanowski (w bardzo młodym wieku przeniósł się do Krakowa) i jeszcze bym z kilkunastu wymienił, byli z Krakowa, czy z okolic i są to legendy Naszego Klubu. To byłby mój ideał Wisły. Jakąś namiastkę dałoby się zrobić (np. trzech Krakusów w podstawowym składzie) i żeby nie było żadnej straty. Pytanie za sto punktów, o ilu wynalazkach z zagranicy będziesz pamiętał za trzydzieści lat i ilu z nich będzie nagradzanych przed meczem za zasługi za kilka/kilkanaście lat - jak na wczorajszym spotkaniu Kawula?

Kiedyś krytykowałem Brożków, czy Zieńczuka, a od pierwszych dni w Wiśle Łobodzińskiego, bo dla było mnie nieporozumieniem i skandalem, że zastąpił Kosowskiego. Teraz Polaków nie krytykuję, bo ich praktycznie nie ma. Ci, którzy są, to proszę bardzo: za co mam Wilka krytykować? Garguła gra jak gra, ale on jest po ciężkich kontuzjach, a mimo wszystko gra nie gorzej niż pewni ludzie spoza Polski. Choć z niego też bym po sezonie zrezygnował.

W Polsce jest sporo młodych piłkarzy i skoro taki Lewandowski, Szczęsny, czy Piszczek są cenieni za granicą, a byli kształtowani w naszym kraju, to znaczy, że trzeba szukać, bo talentów w Polsce nie brakuje. Skoro jeden z najlepszych klubów pod względem skautingu na świecie kupił bramkarza Lechii, a nie kogoś z innego regionu świata. Tylko mało komu chce się szukać. Już nawet taki Jóźwiak, czy ktoś inny z Legii (nie orientuję się w nazwiskach) znaleźli kilka talentów i na nich zarabiają.

Co do konkretnych wzmocnień z Polski, to oczywiście byłby problem ze sprowadzeniem kogoś robiącego różnicę - w naszych realiach finansowych. Przez to też, że jeszcze dziesięć lat temu młodzi Polacy mieli łatwiej w wybiciu się (Żurawski, Kosowski, Głowacki, Baszczyński w Naszym kontekście), a teraz w wielu klubach wolą sprowadzać szrot z zagranicy (Widzew, Lechia, Cracovia, itp.) i utalentowani Polacy mają gorzej, bo nie mają układów, a nie są gorsi. Gdyby ten temat dokładnie rozwinąć, byłaby niezła afera o charakterze karnym w wielu drużynach. Jednak skoro Legia potrafiła ściągnąć Żewłakowa, to my też mogliśmy. Co do piłkarzy nic nie wnoszących do gry z zagranicy (których u Nas nie brakuje), napiszę tak: chociażby taki Pazdan nie jest gorszy od Lameya, a zarabiałby dużo mniej, więc byłaby zaoszczędzona kwota na kogoś w stylu Maora. Skoro Lamey i Pazdan byliby rezerwowymi, więc nie byłoby różnicy. Czy Sobota byłby gorszy od Kirma? Czy Piech byłby gorszy od takiego Genkowa? W mojej ocenie nie. Zaoszczędzone pieniądze w ten sposób mogłyby pójść na niezłych z zawodników z zagranicy i przede wszystkim, którzy mieliby szczyt kariery przed sobą. W Wiśle od dawna jest jeden problem - sprowadza się w większości byle kogo, bo jaki Genkow, Kirm, Nunez, Bunoza, Jirsak, Jovanić i wielu innych miało papiery by się znaleźć w Wiśle? Skoro nie są to, nigdy nie byli i nie będą zawodnicy robiący różnicę, a kosztowali dosyć dużo.

Co do twierdzenia wielu użytkowników tego forum o powinności sprowadzania na potęgę zagranicznych piłkarzy, szkoleniowców, to napiszę jeszcze jedno zdanie: gdyby Probierz (wcześniej Moskal, Skorża, itp.) prowadził konferencje po niemiecku/angielsku/hiszpańsku zyskałby wśród tych kibiców spory szacunek. To są jakieś kompleksy, czy ogólne niedowartościowanie naszego kraju. Myślisz, że w Anglii, w Hiszpanii, czy w Holandii trenują tak, że Polscy trenerzy by nie wiedzieli o co chodzi?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.03.2012 o godz. 02:45.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.03.2012, 00:53
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
No to możesz się przygotować na podobne emocje, bo grają nie lepiej od nas.
Niestety masz racje
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.03.2012, 00:58
Spokojnie, wszystko idzie w dobrym kierunku. Probierz od razu cudów nie zrobi.

Chyba nikt nie chce zauważyć ale ostatnio słabo gra Melikson czy to w rewanżu ze Standardem czy dzisiaj.

Gra zbyt nonszalancko, dużo strat, niecelnych podań, niestety.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.03.2012, 01:07
-Goral- napisał(a):Wyświetl post

Chyba nikt nie chce zauważyć ale ostatnio słabo gra Melikson czy to w rewanżu ze Standardem czy dzisiaj.

a to Nas powinno cieszyć akurat, może nikt go nie kupi od Nas i zostanie jeszcze sezon
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.03.2012, 01:10
1. Kibicowsko - naprawdę świetnie. Dawno takiej mocy nie czułem. Cóż, rywal zobowiązuje.

2. Łukaszu Garguło - człowieku, miej honor i "ić stond". Nie mogę na Ciebie patrzeć. Twój nonszalancki sposób bycia, wieczna guma, fakt, że nie jesteś robotem i inne rzeczy w....iają mnie niemiłosiernie.

3. Dawidzie Bitonie, jaka Borussia? Chyba Bydgoszcz. Wieta już, czemu lepiej, jak gra Genkow?

4. Gervasio Nunezie, transatlantykiem won.

5. Panie Basałaju, jak tam, tęskno trochę za Patrykiem?

6. Panie Cupiale, chyba pora zmienić trenera. Nie sądzi Pan? Co tam, że piłkarze nasi to lebiegi i łamagi o mentalnym poziomie gąbek (oczywiście nie wszyscy). Trenera zmienić warto, ponoć Pasieka wolny. Może udałoby się Panu na pszczelarstwo przerzucić.

7. Użytkowniku o nicku "Hanys": spierdalaj! Twój prowokatorski sposób działania na tym forum przekracza wszelkie granice. Szkoda, że moderatorzy się Tobą nie zajmą, ale pewnie odwoływałbyś się do Strasburga (nie myl ze Strasburgerem).

Też zwróciłem uwagę na Meliksona. Zatem:
8. Maorze Meliksonie, ponoć jest już długa lista klubów chętnych, by Cię zatrudnić. Zacznijże w końcu grać dla drużyny, a nie reklamuj się. Powierz to marketingowi Wisły Kraków S.S.A. Od lata zagrasz w farerskiej ekstraklasie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2012, 01:10
Ciekawe, co powiedzą ci, co to już "życzą Śląskowi mistrza" jak Śląsk straci pkt z Kielcami a Legia z Bielskiem. ta liga jest tak po je ba na, że nic mnie w niej już chyba nie zdziwi. Dzisiejszy mecz, jak to w tym sezonie na R22 - przeciętnie i tyle. Chyba trza się cieszyć, że teraz dwa wyjazdy do dwóch drużyn grających piłką.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2012, 01:16
-Goral- napisał(a):Wyświetl post

Sygnalizowałem to wcześniej. Wynika to z tego ze on wie iz odejdzie i na tym sie skupia. W kazdym razie nie stanowi juz wartosci dodanej.

Z drugiej strony nie wiem na podstawie czego można go nieźle sprzedac. W pucharach w sumie nic nie grał a jak już to średnio się pokazał. W lidze to samo,no chyba ze te kilka spotkań zaraz po jego transferze. ale od tego czasu nie przypominam sobie aby cos dobrego chociaz zagrał ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.03.2012 o godz. 01:20.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.03.2012, 01:38
Pan Trener mnie rozdupcył dzisiaj na części.
Jeden zdrowy napastnik a ten to swoje 4-4-2. Ewidentnie chłop nie ogarnia 4-5-1, 4-3-3, 4-2-3-1 i innych wariantów.
Ale to jeszcze nic.
Na szpicy Biton, któremu trzeba piłe dograć na noge, a w pomocy... obaj ofensywni na ławce za to śa defensywni Wilk i Nunez . Jak dodamy do tego biegacza Kirma, któremu tez trzeba dograć to zostaje jedynie Iliev co gra. No to z czego mają być akcje?
Ano racja - rozgrywał w pierwszej połowie Diaz. I Paljic. Czas dzidy powrócił.
Chłopcy biegają żwawiej po boisku, ale co z tego jak przypominają drużynę spod bloku. Też wszyscy biegają.
Przyjeżdża taki Lech co trzy dostał od Ruchu i oni grają a my wybijamy piłkę na uwolnienie.
....a, gdyby nie Możdżeń to by znowu było jakie 0:1.

Ja .......e. Jak można w ciągu dwóch tygodni cofnąć taktycznie drużynę o dwa lata?
No w pyte. I niech nikt nie mówi że ten piłkarz to a ten tamto.
Jakoś się dało wcześniej ich poustawiać. A teraz ani ustawienia ani gry.

Jeżeli się nic nie zmieni to Legia nas pojedzie.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.03.2012, 01:51
River napisał(a):Wyświetl post
W lecie troche szrotu odejdzie, przyjdzie nowy szrot bo na nikogo innego nas nie stac. Zmienia sie nazwiska a poziom dalej bedzie ten sam.
Cupial wielkiej kasy na transfery przeciez nie wylozy.

Oj, juz Cupial mu da... Pewnie teraz palac cygaro zastanawia sie (wraz ze Zdzichem) "kto po Probierzu?"

jak to kto ? wiadomo ze Smuda od lipca
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.03.2012, 01:51
River napisał(a):Wyświetl post

PS. podczas tego meczu wyszlo prawdziwe buractwo bydla z Wielkopolski.
Nie pierwszy raz z resztą. Wieśniak zawsze będzie wieśniakiem:
http://www.youtube.com/watch?v=LVMQ_Rfs7Fo
Ostatnio edytowane przez piter116 : 10.03.2012 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.03.2012, 02:20
tak gadacie, jakbyśmy byli świeci
http://youtu.be/uQtCP2Xwsuw

Strasznie dużo gówniarstwa z jednej i z drugiej strony masakra. Doping dzisiaj zajebisty szczególnie w pierwszej połowie. Leszek cienizna totalna... Frekwencja na plus. W końcu ten stadion po raz drugi od bardzo dawna wyglądał jak trzeba.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.03.2012, 04:48
palikot napisał(a):Wyświetl post
tak gadacie, jakbyśmy byli świeci
http://youtu.be/uQtCP2Xwsuw

Strasznie dużo gówniarstwa z jednej i z drugiej strony masakra. Doping dzisiaj zajebisty szczególnie w pierwszej połowie. Leszek cienizna totalna... Frekwencja na plus. W końcu ten stadion po raz drugi od bardzo dawna wyglądał jak trzeba.
Ty o wczorajszym meczu piszesz?
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.03.2012, 06:10
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, oj tam ...

my już jesteśmy pojechani.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.03.2012, 07:06
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Pan Trener mnie rozdupcył dzisiaj na części.
Jeden zdrowy napastnik a ten to swoje 4-4-2. Ewidentnie chłop nie ogarnia 4-5-1, 4-3-3, 4-2-3-1 i innych wariantów.
Ale to jeszcze nic.
Na szpicy Biton, któremu trzeba piłe dograć na noge, a w pomocy... obaj ofensywni na ławce za to śa defensywni Wilk i Nunez . Jak dodamy do tego biegacza Kirma, któremu tez trzeba dograć to zostaje jedynie Iliev co gra. No to z czego mają być akcje?
Ano racja - rozgrywał w pierwszej połowie Diaz. I Paljic. Czas dzidy powrócił.
Chłopcy biegają żwawiej po boisku, ale co z tego jak przypominają drużynę spod bloku. Też wszyscy biegają.
Przyjeżdża taki Lech co trzy dostał od Ruchu i oni grają a my wybijamy piłkę na uwolnienie.
....a, gdyby nie Możdżeń to by znowu było jakie 0:1.

Ja .......e. Jak można w ciągu dwóch tygodni cofnąć taktycznie drużynę o dwa lata?
No w pyte. I niech nikt nie mówi że ten piłkarz to a ten tamto.
Jakoś się dało wcześniej ich poustawiać. A teraz ani ustawienia ani gry.

Wywnioskowałem z tego co piszesz, że oglądasz drużynę na treningach i wiesz kogo trzeba wstawiać do pierwszego składu. W ciągu dwóch tygodni powiadasz? A ja myślę że ta degrengolada postępuje od dawna. Nie strzelamy bramek, potrzebujemy wyników. Nie sądzisz że trzeba było coś zmienić żeby to naprawić? Zwolnijmy może kolejnego trenera bo Tobie chce się Barcelony na boisku i jakiejś wyrafinowanej taktyki. W zimie Wisła popełniła błąd nie wzmacniając składu i nie pozbywając się słabych elementów. To jest przyczyna całego zła. Potrzeba nam było przynajmniej dwóch, trzech zawodników do podstawowego składu. Teraz to niestety trzeba sklejać z tych elementów które mamy. Probierz przynajmniej coś robi, a przede wszystkim nie broni wyniku 0:0 i to, o zgrozo, u siebie (sic!) i to już jest duży postęp. Oceniać go możemy po zakończeniu sezonu, i ewentualnie - jak dostanie szansę - po zakończeniu przygotowywania nowej drużyny do kolejnego. Wtedy powiemy czy był słabym trenerem czy dobrym.
Ostatnio edytowane przez Barti : 10.03.2012 o godz. 07:21.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.03.2012, 07:19
Szkoda tego wyniku. Myślałem, że uda się wcisnąć chociaż jedną bramkę... ale widać, jak bardzo brakuje Małeckiego. Wczoraj z był bardzo potrzebny, a tak i klub stracił i on...szkoda.

Dobrze, że chociaż na trybunach nie wiało nudą
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 10.03.2012, 07:50
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
1. Kibicowsko - naprawdę świetnie. Dawno takiej mocy nie czułem. Cóż, rywal zobowiązuje.

2. Łukaszu Garguło - człowieku, miej honor i "ić stond". Nie mogę na Ciebie patrzeć. Twój nonszalancki sposób bycia, wieczna guma, fakt, że nie jesteś robotem i inne rzeczy w....iają mnie niemiłosiernie.

3. Dawidzie Bitonie, jaka Borussia? Chyba Bydgoszcz. Wieta już, czemu lepiej, jak gra Genkow?

4. Gervasio Nunezie, transatlantykiem won.

5. Panie Basałaju, jak tam, tęskno trochę za Patrykiem?

6. Panie Cupiale, chyba pora zmienić trenera. Nie sądzi Pan? Co tam, że piłkarze nasi to lebiegi i łamagi o mentalnym poziomie gąbek (oczywiście nie wszyscy). Trenera zmienić warto, ponoć Pasieka wolny. Może udałoby się Panu na pszczelarstwo przerzucić.

7. Użytkowniku o nicku "Hanys": spierdalaj! Twój prowokatorski sposób działania na tym forum przekracza wszelkie granice. Szkoda, że moderatorzy się Tobą nie zajmą, ale pewnie odwoływałbyś się do Strasburga (nie myl ze Strasburgerem).

Też zwróciłem uwagę na Meliksona. Zatem:
8. Maorze Meliksonie, ponoć jest już długa lista klubów chętnych, by Cię zatrudnić. Zacznijże w końcu grać dla drużyny, a nie reklamuj się. Powierz to marketingowi Wisły Kraków S.S.A. Od lata zagrasz w farerskiej ekstraklasie.
Człowieku opanuj się z tym Patrykiem i obrażaniem tych co mają inne zdanie
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 10.03.2012, 08:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A moglismy to przeciez wygrac,za czasow Brozkow to bysmy pyknęli takiego Kuchenkorza z 3:0 dzis nawet bramki nie potrafimy strzelic,ale w sumie to nie ma kto tego zrobic.
i to jest nasz problem, brak napastników.

A tym którzy chcieli kupować Bitona za 1.6 mln Euro , gratuluje poczucia humoru
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2012, 08:23
Kibicowsko Amica na tle takich ekip jak Górnik czy Ruch wypadła beznadziejnie słabo. Najlepszy był (wg. mnie Górnik potem Ruch). Na śląskie ekipy trzeba było sie dobrze sprężyć a na tą cieniznę ....
Mecz z Legia dla nas będzie już o nic (tzn. prestiż i nic wiecej) a nie o punkty. Zostają tylko derby i mam nadzieje, że kopacze zrozumieją, że nie jest to mecz jak kazdy inny. Ma być 0 pkt. dla garbatych, którzy mają, lecieć pietro niżej.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2012, 08:47
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Gargula spakuj walizki i wracaj do Belchatowa, tam takie teksty mozesz opowiadac, ale nie w Wisle
A co on znowu kuwa powiedział bo nie doczytałem?
Pewnie ze jak nie jest robotem to pewnie teraz nie jest pilkarzem...

Bełchatów czeka, Podbeskidzie myślę też, ale on zaraz będzie kontuzjowany i będziemy go mieć na zachowku jak Dawidowskiego...
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
zxcv1906zxcv
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 10.03.2012, 08:50
była spora szansa na gonienie czołówki, ale skończyło się jak zawsze. Nie można być mistrzem Polski z bilansem u siebie 5-1-5 ...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 09:20
Taktycznie wróciliśmy całkiem do epoki piłkarskiego średniowiecza.Takiego chaosu w grze i wychodzeniu na pozycje dawno nie było, mimo że w ostatnich miesiącach też nie mieliśmy się czym specjalnie chwalić jeśli chodzi o organizację gry. Z Lechem nikt nie wiedział gdzie się ustawiać, biegać, podawać, nie było żadnej współpracy między piłkarzami.

Taktyczny dramat najlepiej obrazuje sytuacja z okolic.70 min. kiedy Iliev urwał się rywalom na lewym skrzydle, zgubił krycie, ale nie miał kompletnie komu podać, bo w polu karnym znajdował się jedynie Biton, w asyście aż 4 poznaniaków. Reszta naszych piłkarzy, zamiast ruszyć tyłki i pofatygować się za akcją, za przeproszeniem, .......ila wszystko stojąc sobie radośnie przed szesnastka, poza grą. To było po prostu chore.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 09:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
Taktycznie wróciliśmy całkiem do epoki piłkarskiego średniowiecza.Takiego chaosu w grze i wychodzeniu na pozycje dawno nie było, mimo że w ostatnich miesiącach też nie mieliśmy się czym specjalnie chwalić jeśli chodzi o organizację gry. Z Lechem nikt nie wiedział gdzie się ustawiać, biegać, podawać, nie było żadnej współpracy między piłkarzami.

Taktyczny dramat najlepiej obrazuje sytuacja z okolic.70 min. kiedy Iliev urwał się rywalom na lewym skrzydle, zgubił krycie, ale nie miał kompletnie komu podać, bo w polu karnym znajdował się jedynie Biton, w asyście aż 4 poznaniaków. Reszta naszych piłkarzy, zamiast ruszyć tyłki i pofatygować się za akcją, za przeproszeniem, .......ila wszystko stojąc sobie radośnie przed szesnastka, poza grą. To było po prostu chore.
Niestety to prawda. Taktycznie epoka kamienia łupanego.
Nie tylko sytuacja przez Ciebie opisana to pokazuje.
Zasadniczo gra wyglądał jak u nas za młodych czasów na podwórku. Tam gdzie piłka, tam biegła cała drużyna.
Wielokrotnie zdarzało się, że kilku zawodników biegło do futbolówki, a cała reszta sektorów była nieobstawiona.
No i ta długa dzida do przodu.... mam deja vu z czasów Skorży...

Eh, ta polska myśl szkoleniowa...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2012, 09:41
Dziwne bo po meczu z Zagłębiem byłem optymistą, że wreszcie się będzie dało tą drużynę oglądać,
a wczoraj szczególnie w pierwszej połowie tradycyjna maaskantowa pyta - już nawet nie irytująca
tylko po prostu usypiająca.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 10.03.2012, 09:46
Markus napisał(a):Wyświetl post

System jest dobry tylko jest problem gdy wypada podstawowy napastnik Genkov. ,Iliev musiał cofać się do pomocy bo nie miał kto piłek dogrywać Kirm Paljić kaszana jak na pomocników a Melikson na ławce,system 4-4-2 jest dobry gdy ma się dwóch klasowych skrzydłowych a nam ich brakuje.

Jedyna nadzieja przywrócić Małeckiego i zagrać w przodzie: 4-2 Iliev Melikson Wilk Małecki Biton Genkov .
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów