The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2012, 23:40
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
o k... strzelał jak piłka na niego leciała, co miał zrobić? zastopować piłkę i poczekać na Gargułę albo Meliksona których na boisku jeszcze nie było
jak nie urok to sraczka
Jeśli pijesz do mnie to chodzi o sytuacje z drugiej płowy kiedy piłkarz z numerem 10 jaki Maor byli na boisku.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.03.2012, 23:41
papiwislak napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=T_nEX9m1H_A --awantura przedmeczowa...
Tobie się chyba w głowie coś awanturuje.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.03.2012, 23:41
Kopacze najgorsi w erze Cupiala. Bydło z wronek też najgorsze. Mecz tylko kibicowsko dobry. Nie chce mi się więcej gadać.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
dwukropekde
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 09.03.2012, 23:44
te piłkarzyki wyglądały jakby 1 raz im dali piłke do kopania
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 09.03.2012, 23:44
https://www.youtube.com/watch?v=LsyAphC-ZZs oprawa meczu///
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.03.2012, 23:47
A. Moim zdaniem Probierz dość sensownie to sobie wymyślił. Chodzi mi o ostrożną grę do 60 min a potem zryw i walka o pełną pulę. Niestety w tej układance jeden element zawiódł spektakularnie. Łukasz Garguła.
To on, wespół z Meliksonem mial wziac ciezar gry na siebie,wejsc na podmeczonego przeciwnika, rozprowadzac pilki, szukac prostopadlych podan, ciagle wywierac presje. Nie zrobil kompletnie nic. Przeszkadzał, tracił piłki, podawał do przeciwnika.
Przez 2 lata bylem zwolennikiem dawania mu kolejnych szans, jeszcze kilkanascie tygodni temu wydawalo sie, że stary Guła wrócił. Był przez moment, po czym znów zaczął sobie odpuszczać ostrą walkę i znów ma wszystko głęboko w swojej prowincjonalnej dupie. Już wolę ....a Paljica.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
olszaniec
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 09.03.2012, 23:49
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Roberto Carlos to to nie jest ale miał jedno dobre uderzenie po którym mógł paść gol, kilka świetnych podań w tym jedno do Bitona między dwóch obrońców, które nasz napastnik koncertowo spieprzył. Do tego przerwanie akcji bramkowej w ostatniej minucie. Na tle reszty zespołu to naprawdę dużo.
I to jest właśnie problem szukamy już na siłę celnych "zwykłych" zagrań żeby dorobić teorię świetnego meczu w wykonaniu Tego czy Tamtego. To świadczy o zajebiście, niestety, niskim poziomie kopaczy.
A strzał o którym wspominasz faktycznie mógł się podobać jednak w mojej ocenie nic wielkiego nie pokazał na tle mizery reszty drużyny,
pzdr!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2012, 23:49
Byłem na G, tam przez niemal cały czas był anty-doping w stronę parchatych oraz przerzutów, pełen repertuar (szczególnie Dyduch musiał się czuć przyjemnie). Chyba lepiej im pocisnąć zza pleksy, niż zza drugiej strony boiska. Zresztą z C też od czasu do czasu leciały anty-przyśpiewki, więc nie wiem czego chcesz, 90 minut gwizdów i jazda z k....?

Zresztą zachowanie gości (pewnie szczególnie lizodupców z Kałuży) było do przewidzenia, czyli rzucanie papierem toaletowym i innymi akcesoriami prawdziwego chuligana.

Co do meczu... meh. Nawet gdyby bilety były za 5 zł, to nie było by kompletu - po prostu nie przyjdzie 33 tysiące ludzi, bo oglądać taką padakę, jaką gramy od tylu miesięcy. Co najgorsze, gramy szczególnie beznadziejnie na R22

Za Moskala graliśmy krótkimi podaniami aż do 30m. od braki rywala, gdzie nie wiedzieliśmy co zrobić z piłką. Probierz chce osiągnąć prostymi sposobami - czyli stałymi fragmentami oraz prostopadłymi podaniami - dobry wynik. Bo z tymi zawodnikami nie ugra się nic innego, po prostu.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 09.03.2012 o godz. 23:56.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.03.2012, 23:50
dwukropekde napisał(a):Wyświetl post
te piłkarzyki wyglądały jakby 1 raz im dali piłke do kopania
Nie mamy mentalnosci zwyciezcow - przeciez Ci pilkarze zdobyli w tamtym sezonie Mistrzostwo Polski.
Odpowiedz cytując
FRANTIC
Member

Od: 08.2004

Stary 09.03.2012, 23:52
Piłkarsko Wisły nie ma, kiedy wrócą czasy kiedy u siebie będziemy wozić wszystkich, kiedy? Aż się płakać chce jak się to widzi, jak to jest możliwe że Wilk nie potrafi oddać jednego celnego strzału? Jest tragedia i nikt mi nie powie, że coś wyglądało dobrze.... Dobrze, że na trybunach poziom jest na Ligę Mistrzów i ludzie mają ochotę mimo wszystko jeszcze przychodzić bo dla piłkarzy to chyba ostatni desperaci
TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
Zizou1906
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2012, 23:54
Narzekać to wy potraficie,a najbardziej komentarze osób od godziny 22:20 do 23:00 którzy mecz oglądali w domach i mają najwięcej ALE !
Rozumie wasze pretensje ,ale z Wisła jest się na dobre i na złe i nie rozumie jak można przychodzić na stadion tylko ze względu na ich grę;|
Bawcie się dalej na forum w wieczne pretensje...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2012, 23:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy mentalnosci zwyciezcow - przeciez Ci pilkarze zdobyli w tamtym sezonie Mistrzostwo Polski.
oni je nie zdobyli tylko dostali od innych w prezencie i mysla ze zawsze tak bedzie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 09.03.2012, 23:55
Hanys napisał(a):Wyświetl post
"ps- Hanys idź na forum Legii, Lecha"

kiedyś próbowałem się zakotwiczyć na forum Lecha ale nie przyszedł mi kod aktywacyjny...
Moze zadzialal filtr "antydebilowy"?

Mecz mogl sie zakonczyc albo 0:0 albo pogromem jednej druzyny, z remisu chyba najbardziej sie cieszy gora tabeli.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.03.2012, 23:59
River napisał(a):Wyświetl post

PS. podczas tego meczu wyszlo prawdziwe buractwo bydla z Wielkopolski.
Kolego, chyba nie pamietasz poprzednich zdarzen Wyszlo juz dawno dawno temu.

A co do meczu to gra jak za poznego Maaskanta: jednostajnie, niedokladnie, malo dynamicznie, powoli.
Druzyna pod okiem Kazika lepiej grala w pilke choc rezultat byl podobny - tez remis.
Amica byla w przekroju mecza lepsza ale nie ich jakoscia gra, ktora tylko troche wieksza byla niz za Bakero ale z powodu naszej indolencji. Pilkarze niby walcza, niby sie staraja ale to sie nie kleilo nic. Wymienic kilka podan na polowie przeciwnika to byly wyjatki. Oprocz Pareiki i srodkowych obroncow pozostali zagrali slabo, a najslabiej Nunez z Kirmem.
DysoN
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.03.2012, 00:00
Panowie trochę spasujcie. Amica to nie Korona czy Zagłebie tak że trochę wyważcie wypowiedzi. Gdy remisowalismy na Hutniku nikt tak po drużynie nie jechał. Pewnie że grali w 10 ale bez przesady żeby ogłaszać że oto gra najgorsza drużyna czasów Cupaiła.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.03.2012, 00:00
Probierz zamiast Jirsaka powinien wpuścić Szewczyka. To chyba jedyne zastrzeżenie do Probierza, bo on tak ma słuszne alibi (chociaż Moskal też je miał i nikt się z tym nie liczył) - nie on dokonywał tych transferów. Przecież już wtedy Wisła grała z przewagą. Widać było w kilku sytuacjach, że po centrze brakowało zawodników w polu karnym. Pomocników już było kilku - Iliev, Melikson, czy Garguła. A tak ogólnie, to już wiele w ostatnich miesiącach było napisane, więc nie trzeba tego powtarzać po raz tysięczny. Słabi piłkarze z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.03.2012 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.03.2012, 00:01
Z tej maki chleba nie bedzie,zostawic jedyne solidne fundamenty jak Melikson ,Wilk,Chavez,Pareiko a reszte pogonic w lecie.
Mecz tak jak ktos pisał piłkarsko beznadziejny,Biton dzis jak dziecko we mgle....

Za to na energie czysto kibicowską mysle nie mozna bylo narzekać ,patrzac z perspektywy G3.
Zachowania gości można sie bylo spodziewac , latało chyba wszystko co moglo latac,od petard na poczatku po spłuczki od kibla,papier i bumerangi z metalowych przykrywek od koszy na śmieci.

Ktos tu pisal,ze nie bylo nas w ogole słychac -widocznie kwestia ustawienia mikrofonoow ,na zywo mysle ze az tak zle dzis nie bylo.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 10.03.2012, 00:04
Jedynie dlatego, że jestem kibicem Wisły, mam podskórną nadzieję, że coś zdziałamy w tym sezonie. Realnie patrząc. to od tak dawna sama gorycz! Chciałbym się miło zaskoczyć, ale obawiam się, że nie wygramy z amiką dwumeczu w Pucharze. Kiedy my ostatnio wygraliśmy jakiś dwumecz? Obecna drużyna Wisły nie nadaje się do gry w systemie pucharowym. A w lidze pewnie dojedziemy do końca w środku tabeli przeplatając remisy, porażki i wygrane. Jak bardzo pragnąłbym, aby coś ruszyło, zaiskrzyło.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.03.2012, 00:07
A ja powiem tak: nie graliśmy źle, patrząc z czysto sportowego punktu widzenia z Lechem mieliśmy prawo zremisować. Nie w meczu z Lechem czy Legią zaprzepaszcza się puchary czy mistrzostwo. Bezcenne punkty pojechały z Reymonta do Kielc, Zabrza, Gdańska, na Konwiktorską czy do Bielska - Białej.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:08
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Z tej maki chleba nie bedzie,zostawic jedyne solidne fundamenty jak Melikson ,Wilk,Chavez,Pareiko a reszte pogonic w lecie.
Mecz tak jak ktos pisał piłkarsko beznadziejny,Biton dzis jak dziecko we mgle....

Za to na energie czysto kibicowską mysle nie mozna bylo narzekać ,patrzac z perspektywy G3.
Zachowania gości można sie bylo spodziewac , latało chyba wszystko co moglo latac,od petard na poczatku po spłuczki od kibla,papier i bumerangi z metalowych przykrywek od koszy na śmieci.

Ktos tu pisal,ze nie bylo nas w ogole słychac -widocznie kwestia ustawienia mikrofonoow ,na zywo mysle ze az tak zle dzis nie bylo.
Prosze Cie. Bylo swietnie. Mowie to z perspektywy D24, ktore tez dzis naprawdę dawało radę. Cały stadion dziś na duży plus. Dawno nie było tak dobrze.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 00:11
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Probierz zamiast Jirsaka powinien wpuścić Szewczyka. To chyba jedyne zastrzeżenie do Probierza, bo on tak ma słuszne alibi (chociaż Moskal też je miał i nikt się z tym nie liczył) - nie on dokonywał tych transferów. Przecież już wtedy Wisła grała z przewagą. Widać było w kilku sytuacjach, że po centrze brakowało zawodników w polu karnym. Pomocników już było kilku - Iliev, Melikson, czy Garguła. A tak ogólnie, to już wiele w ostatnich miesiącach było napisane, więc nie trzeba tego powtarzać po raz tysięczny. Słabi piłkarze z zagranicy.
Czytam Twoje posty od dłuższego czasu i muszę przyznać, że masz fobię na punkcie piłkarzy z zagranicy. Może wpisuje się to w Twoją filozofię życiową, ale nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Prowadzisz jakąś głupkowatą krucjatę przeciwko cudzoziemcom, ale merytorycznie nie jesteś w stanie podjąć jakiejkolwiek dyskusji.

Wywal no kolego ze składu Wisły cudzoziemców i zaproponuj na ich miejsce graczy krajowych, których jesteśmy w stanie zakontraktować, albo których mamy w kadrze. Czy to nie Ty byłeś zwolennikiem Czekaja w wyjściowej jedenastce?

Piszesz żeby pisać, ale nie jesteś w stanie zaproponować żadnej alternatywy, więc daj sobie na wstrzymanie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 10.03.2012, 00:19
Paljić i Garguła to dla mnie najsłabsze ogniwa. Pierwszy dramatycznie odstaje piłkarsko, drugi mentalnie, a przecież oceniam ich na tle asów pokroju Kirma, Bitona czy Nuneza. Czekam na wywiad z Łukaszem Lwie Serce - "staraliśmy się, to tylko sport, gratuluję naszym przyjaciołom z Lecha, teraz liczy się dla nas kolejny mecz, nie zawsze się wygrywa, nie graliśmy źle, nie jesteśmy robotami, człowiek ma prawo do zmęczenia pod koniec sezonu, piłka to nie jest łatwy kawałek chleba, czasami trudno o pełną mobilizację, Lech się przecież cofnął, reflektory jakoś dziwnie świeciły, smok mnie w pewnym momencie zdekoncentrował, wyładowania na słońcu, pływy Bałtyku, na pewno pozostał niedosyt, mieliśmy swoje szanse, ciągle wierzymy w obronę tytułu"

Po cholerę było zwalniać Maaskanta? Po cholerę było zwalniać Moskala? Po cholerę było zwalniać Probierza? A nie, sorki, zagalopowałem się, Probierza wy.ebią latem.
Interesująca będzie rewolucja letnia. Do nazwisk kopaczy do wymiany chyba muszę dopisać Ilieva, bo motorykę to on ma na poziomie sklepowej u mnie na wsi i lepiej nie będzie.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:24
Łukasz Lwie Serce bardzo trafny.
To piłkarz zupełnie pozbawiony zadziorności, ambicji i woli zwycięstwa. Probierz chyba od razu to złapał. W Gdańsku ogony, dziś 30 min. W następnym meczu znów zacznie od ławki i mam nadzieję, że się z niej nie podniesie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 00:27
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Lwie Serce bardzo trafny.
To piłkarz zupełnie pozbawiony zadziorności, ambicji i woli zwycięstwa. Probierz chyba od razu to złapał. W Gdańsku ogony, dziś 30 min. W następnym meczu znów zacznie od ławki i mam nadzieję, że się z niej nie podniesie.
Ależ on musi grać. Jest w końcu Polakiem.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2012, 00:28
Łukasz Lwie Serce założę się że po dwumeczu z Lechem w Pucharze Polski powiem ze jest zmeczony, potrzeba mu kilka luzniejszych dni (oczywiscie bedzie zul gume)

....a czlowiek ma jeden z wyzszych kontraktow, a na wszystko ma wyjebane

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2012, 00:29
Typowej polskiej myśli szkoleniowej wystarczyło na jeden mecz i to z przeciętną w tym sezonie Lechią. Zero jakiegoś pomysłu, taktyki. Typwe rach,ciach do przodu. Tak jak pisałem po pierwszym meczu w tej rundzie, czwarte miejsce będzie naprawdę wynikiem bardzo ale to bardzo dobrym. Nie wiem czy nie na wyrost.

Zastanawiam się czy Probierz poprowadzi przygotowania do nowego sezonu czy wywalą go zaraz po pierwszym meczuw nowym sezonie.

Ktoś nazywa Meliksona fundamentem. Przecież on po tej rundzie odejdzie, to co Wy chcecie w oparciu o niego budować. Zresztą nie ma wokół kogo cokolwiek budować. Wilk jakby komuś przyszedł do głowy w tej roli to nie wiem czy jest to dobry pomysł, bo to bardzo przeciętny mimo wszystko piłkarz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2012, 00:31
ja tam zakładam że Probierz poleci gdzieś wrzesień/październik

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.03.2012, 00:33
Marszałek ma racje,cieszcie się z gry Meliksona bo to jego ostatni sezon w Wisełce,niestety albo stety dla niego on jest kilka klas wyżej niż ta liga,on ma jeszcze szanse na duży sukces w klubach grających rok w rok w Champions League

Co do gry bardzo źle to wygląda miejmy nadzieję że chociaż ten Puchar Polski padnie naszym łupem bo inaczej to będzie bardzo przykry rok dla kibiców Wisły

3 Zmiany trenerów o czymś świadczą,prezes Cupiał popełnia te same błędy,w wiśle nie ma stabilizacji,nie ma szkolenia,z marketingiem też nie najlepiej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 10.03.2012 o godz. 00:35.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 10.03.2012, 00:34
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Lwie Serce założę się że po dwumeczu z Lechem w Pucharze Polski powiem ze jest zmeczony, potrzeba mu kilka luzniejszych dni (oczywiscie bedzie zul gume)

....a czlowiek ma jeden z wyzszych kontraktow, a na wszystko ma wyjebane
Mam wrazenie, ze kasa nie ma nic do rzeczy. Ten typ tak ma. Unika odpowiedzialnosci, gra bez zadnego ryzyka, ucieka od ostrych starc, peka w bezposrednim kontakcie. Przy nim Boguski to enfant terrible polskich boisk. Garguła wypełnia definicję piłkarskiej cipy.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.03.2012, 00:34
Było dziś bardzo dobrze pod względem kibicowskim. Oczywiście odnoszę to do poprzednich meczy...i zawsze moze być lepiej.
Gra lepsza w drugiej połowie, oczywiście wynik rozczarował.

Już wiemy, ze możemy spokojnie kibicować Slaskowi odnośnie walki o MP.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów