The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2012, 23:10
Hanys napisał(a):Wyświetl post
"Rozumiem Czyli równie dobrze możesz za 10 lat wylądować na Cracovii, gdy ta będzie grać ładny i skuteczny futbol (). Sam sobie wystawiłeś laurkę. To jest forum KIBICÓW Wisły Kraków, nie jakichś miłośników. Miłośnicy niech sobie oglądają Barcelonę."

Barcę oczywiście że oglądam, a do tego Arsenal, Borussię, czasami Manchester United. Cracovię też czasami oglądam... czasami ŁKS nawet obejrzę jak mi sie nudzi i nie mam nic do roboty.

Co z tego że to forum Wisły? Przy rejestracji nie było wzmianki żę jak nie jestem kibicem Wisły to mam zakaz wstępu. Poza tym widziałem tu nawet zarejestrowanych kibiców Legii... ja nie jestem wcale żadnym kibicem.

WSE i mam nadzieję że dostaniesz bana.

"wejdz na forum barcy"
i co tam mogę sobie pogadać też o polskiej lidze? na takim forum barcy raczej się nie interesują nasza ekstraklasą, a ja się interesuję.

Dziękuję, nic więcej nie mam do powiedzenia. Co za żenada

Tylko Wisła!
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.03.2012, 23:11
MÓWICIE o kompromitacji WISŁY .......dla mnie tak naprawdę to jest kompromitując CUPIAŁA jako właściciela .
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.03.2012, 23:11
Była rozmowa na forum SKWK że musi być doping na anty aby im pokazać naszą nienawiść do parchów. Tyle się pisze, że udawanie tych dobrych nie zdaje egzaminu. Przychodzi mecz parchy z lechem jadą po nas a my w kółko jakieś grzeczne piosenki i uprawiamy "domowe przedszkole " Mieliśmy pokazać lechowi, że jest Amiką a tu nic. Ci z nami jadą a my czterdzieści razy w kółko "tak się bawią ludzie..."
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.03.2012, 23:12
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Wilk gdyby umiał jeszcze strzelać to byłby piłkarz kompletny. Facet w destrukcji robi kawał dobrej pożytecznej roboty ale te strzały z dystansu. "popłaczmy razem".
Piłkarz kompletny? Ten gość oprócz zadziorności, ambicji i dobrego odbioru nie ma innych umiejętności piłkarskich.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.03.2012, 23:13
" Dziękuję, nic więcej nie mam do powiedzenia. Co za żenada "

przejąłem się tym i teraz się zamknę w sobie...
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.03.2012, 23:13
Chcę napisać coś pozytywnego i naprawdę nie wiem co. Może to, że nie przegraliśmy. Panowie Kirm, Paljić, Nunez niestety nie nadają się na grę w Wiśle, jak dla mnie powinni zwyczajnie odejść, nie odczulibyśmy kompletnie nic po ich nieobecności, klub by lekko odetchnął finansowo. Dużo pracy i darcia mordy przed Probierzem taka prawda.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.03.2012, 23:14
ej ty techikolor co masz tego chuja na emblemacie ty chyba nic nie kumasz. jesteś godnym spadlobiercą tego troglodyty
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2012, 23:14
1. Mam nadzieję, że po tym meczu Biton skończy płakać, że siedzi na ławce.
2. Gargułę trzeba wy.......ić dyscyplinarnie.
3. Obrona ok, ale Chavez mnie nie przekonuje, z Koroną i Lechią lepiej grał Bunoza. Mam nadzieję, że Chaveza gdzieś opchniemy po sezonie i problem sam się rozwiąże.
4. Kiro - chyba wraca do formy, na pewno jego najlepszy mecz na wiosnę, jeśli taka tendencja się utrzyma, to za niedługo powinien zagrać dobry mecz
5. Podobała mi się, bardzo, gra Ilieva w ataku. Jeśli gramy 4-4-2 to powinniśmy grać Iliev plus Genkov
6. Meleks jak nie chce grać, to niech nie gra, bo pożytku z takiego jego klepania i poprawiania piłki sześć razy nie ma.
7. Wilk super, ale strzały to mu wychodzą chyba tylko na Kałuży, Nunez ok, trzeba wziąć poprawkę na to, że chłopak grał dzisiaj na 4 pozycjach.
.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.03.2012, 23:15
k...a mać wyczyszczenie składu to jedyny ratunek dla ?Wisły z tymi partaczami ani Ferguson ani Guardiola nic by nie osiągnęli. Probierzowi dać kredyt zaufania. Chyba że znów będziemy zmieniać trenerów jak rękawiczki
ps- Hanys idź na forum Legii, Lecha-nikt tu z tobą nie polemizuje bo twoja merytoryka ma zerowy poziom. Jeśli wypowiadają się tu np kibice Legii są oni wyraźnie zdeklarowani i ich wypowiedzi są z reguły merytoryczne.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

To jest powtórka z sezonu 2006/07. Kilku trenerów i padaka przez cały sezon. Potem był jeden z najlepszych sezonów w lidze w historii, więc jakaś nadzieja jest.

Na teraz oglądać się tego nie da. Nikt nie gra dobrze, panuje totalny chaos i brak koncepcji. Jednego w....i Kirm, drugiego (mnie) Garguła, innego Paljic. A tak naprawdę w....iają wszyscy łącznie z Meliksonem, bo wszyscy są bez formy.

A trener jest mi w sumie obojętny. Najdalej za rok go nie będzie, więc co za różnica. Ale będzie za to Kapka i te same co od 15 lat boiska treningowe. I .....
:/
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
Była rozmowa na forum SKWK że musi być doping na anty aby im pokazać naszą nienawiść do parchów. Tyle się pisze, że udawanie tych dobrych nie zdaje egzaminu. Przychodzi mecz parchy z lechem jadą po nas a my w kółko jakieś grzeczne piosenki i uprawiamy "domowe przedszkole " Mieliśmy pokazać lechowi, że jest Amiką a tu nic. Ci z nami jadą a my czterdzieści razy w kółko "tak się bawią ludzie..."
No ....a dramat, tylko czekać jak osiedla zaczną padać a chuligani Amici zaczną seryjnie rozpierdalać rywali. A wystraczyło trochę anty!
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.03.2012, 23:17
Skrzydła Kirm- Paljić pokazują w jakiej dupie się znaleźliśmy. To nawet drużyny broniące się przed spadkiem mają lepszych skrzydłowych. Jeśli do tego dodać parę Nunez - Wilk znajdujemy odpowiedź na naszą niemoc w ofensywie. Wilk oprócz ambicji i determinacji pokazuje technikę na poziomie 2 ligi. O jego strzałach wolę już nie pisać. Za to Nunez to gracz kompletnie nieprzygotowany do gry w Europie. Swoimi bezmyślnymi zagraniami zawalił już dwumecz z Standardem a dziś pokazał, że nie potrafi nawet dośrodkować ze stojącej piłki. Mam nadzieję, że Probierz wymęczy z tymi pokrakami chociaż przepustkę do pucharów.
Jedyny pozytyw meczu to Junior Diaz, grający już od dłuższego czasu na naprawdę wysokim poziomie. Co z tego skoro jest tylko wypożyczony...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 09.03.2012 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.03.2012, 23:21
Quorth napisał(a):Wyświetl post
k...a mać wyczyszczenie składu to jedyny ratunek dla ?Wisły z tymi partaczami ani Ferguson ani Guardiola nic by nie osiągnęli.
W lecie troche szrotu odejdzie, przyjdzie nowy szrot bo na nikogo innego nas nie stac. Zmienia sie nazwiska a poziom dalej bedzie ten sam.
Cupial wielkiej kasy na transfery przeciez nie wylozy.

Quorth napisał(a):Wyświetl post
Probierzowi dać kredyt zaufania.
Oj, juz Cupial mu da... Pewnie teraz palac cygaro zastanawia sie (wraz ze Zdzichem) "kto po Probierzu?"
Odpowiedz cytując
Baldur80
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 09.03.2012, 23:22
Szkoda bo mialem nadzieje ze pojedziecie z pyrusami. Mecz byl ciekawy nawet bardzo ciekawy. Wydaje mi sie ze to czego brakuje Wisle to kilku graczy ktorzy byli by mocno zwiazani z klubem (Polacy) a nie stado wyrobnikow za kase.
Pozdro.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.03.2012, 23:24
Powinniśmy ten mecz wygrać. Z przebiegu spotkania tak wynikało.

Nie rozumiem jak to jest, że goście grają 20 lat w piłkę, nie pierwszy raz przychodzi im nacierać na zaparkowany autobus (od 60 minuty) i nie potrafią strzelić gola. Zadziwiające.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.03.2012, 23:24
"ps- Hanys idź na forum Legii, Lecha"

kiedyś próbowałem się zakotwiczyć na forum Lecha ale nie przyszedł mi kod aktywacyjny...

teraz by mi tam pisali że mam iśc na forum Legii albo Wisly, co za ironia

prawda jest taka że będe tu siedział i pisał sobie co chcę póki nie złamię regulaminu forum.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 09.03.2012, 23:25
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To jak taki przykładowo Wilk, nie odmawiając mu waleczności, jest słaby technicznie to jest po prostu coś strasznego.
Coś strasznego to jest nie widzieć , że Czarek Wilk jest ostoją naszej defensywy.

Podobno zespół buduje sie od obrony, no to obronę już mamy. Czas zbudować ofensywę, ściślej zespołową grę w ofensywie .

Co do meczu, to gdy na boisku byli Kirm i Palić to graliśmy gorzej bo w 9-tkę, później już gdy byli Melikson i Garguła było lepiej bo to rywal już musiał się bronić, aby w końcu grać w 10-tke. Mecz mogliśmy, a nawet powinniśmy wygrać, jednak wystarczy słabsza postawa Meliksona i w kreacji gry wyglądamy miernie. Cóż, pozostaje liczyć na powrót dawnego Meliksona, a w lecie na dobre transfery.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.03.2012, 23:28
W obecnej sytuacji nawet nie pociesza fakt, że ta liga jest zdolna do wszystkiego. Z każdym gubimy punkty, na dziś dzień zapomnijmy o grze w el. LE. Kuchenkorz jest teraz słaby jak nigdy, należało to bezwzględnie wykorzystać. Kończyli mecz w dziesiątkę, w sumie różnicy to nie zrobiło bramka nie padła. Teraz GKS potem Ruch łatwo nie będzie a punkty potrzebne jak nigdy.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.03.2012, 23:29

kiedyś próbowałem się zakotwiczyć na forum Lecha ale nie przyszedł mi kod aktywacyjny...

prawda jest taka że będe tu siedział i pisał sobie co chcę póki nie złamię regulaminu forum.
jak widzisz ładnej piłki nie gramy, wpadnij jak zaczniemy to pogadamy.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2012, 23:30
Wilk by się nie łapał do składu Korony. Ambicja, walczność tak ale technika zerowa, inteligencja boiskowa w ofensywie zerowa. Tylko faulować umie lepiej od Czekaja bo robi to nie na kartki lub na mniejszą ilość... Ot, cała różnica od Czekaja. Tak surowy piłkarsko zawodnik decyduje o obliczu Wisły i dlatego Wisła jest w środku tabeli.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.03.2012, 23:32
Mogłeś sobie darować,Legia nie raz w ten sam sposób się zachowała,to niestety kultura co po niektórych
Brawo dla kibiców Wisły,nie dali się sprowokować

Kibice Amiki Poznań są dokładnie tacy sami jak żydów z kałuży
90 minut wyzwisk na przeciwnika a jak co do czego to szybko ich nie ma

PS:Jak tak dalej pójdzie to możemy zapomnieć o pucharach
Mam nadzieję że Puchar Polski w tym roku będzie nasz bo w lidze z 20 golami w 21 meczach nie ma czego szukać

Tak swoją drogą życzę całemu Lechowi Poznań wszystkiego najgorszego
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 09.03.2012 o godz. 23:40.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 09.03.2012, 23:34
Cytat:
To jak taki przykładowo Wilk, nie odmawiając mu waleczności, jest słaby technicznie to jest po prostu coś strasznego.
To jest coś strasznego jak piłkarz którego rolą jest odbieranie piłki, zaczyna lutować ze średnio przygotowanych pozycji podczas gdy na boisku są tacy zawodnicy jak Jirsak, Melikson, Garguła, Biton. Rozumiem niech strzela po to aby nie było kontry, ale w momencie kiedy trzeba strzelić gola i jest kilku innych piłkarzy którzy mogą zrobić to lepiej, generalnie przygotować akcje. Nie kojarze Wika z bramek z dystansu ani jakiś super uderzeń dlatego uważam że nie powinien tego robić. Tutaj były chyba takie sytuacje ze 3,4.

Mimo ogromnego szacunku dla umiejetnosci strzelickich Dudu to z 2 napastników teraz dochodzę do wniosku że nasz defensywny napastnik daje więcej drużynie niż Biton.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.03.2012 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
olszaniec
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 09.03.2012, 23:34
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Jedyny pozytyw meczu to Junior Diaz, grający już od dłuższego czasu na naprawdę wysokim poziomie. Co z tego skoro jest tylko wypożyczony...
Uświadom mnie proszę w którym momencie Diaz zagrał dobrze? Bo wg mnie to gra bocznego obrońcy raczej tak wyglądać nie powinna, nie kojarzę żadnego ofensywnego wejścia Diaza ... żadnego.
Iliev to naprawdę znakomity zawodnik, jednak po minięciu jednego dwóch lechitów nie bardzo miał do kogo podać.
Najważniejsza sprawa to fakt że naszym piłka (ten okrągły przedmiot) ewidentnie przeszkadza w sprawnym poruszaniu się po murawie. Podania są jakieś flegmatyczne tak jakby zawodnicy byli "posrani" że czasem coś nie wyjdzie i w praktyce 80% zagrań jest totalnie przypadkowych.
Gdzie schematy gry skrzydłami? Boczny obrońca za plecy pomocnika dostaje piłkę wrzutka na NAPASTNIKA czy wycofanie przed pole karne STRZAŁ i coś się dzieje. Proste podstawowe zagrania, ale nie dla Naszych chłopaków ... Niestety. Oby ugrać jakieś puchary w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 09.03.2012, 23:35
http://www.youtube.com/watch?v=T_nEX9m1H_A --awantura przedmeczowa...
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2012, 23:36

niech kazdy jebnie mu ignora i bedzie wyautowany
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.03.2012, 23:36
o k... strzelał jak piłka na niego leciała, co miał zrobić? zastopować piłkę i poczekać na Gargułę albo Meliksona których na boisku jeszcze nie było
jak nie urok to sraczka
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.03.2012, 23:38
Probierz bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w tym meczu. Facet widać że żyje tym co robi. Przy stanie 0:0, w 60 min. robi zmianę żeby walczyć o zwycięstwo - widać że bardzo chce - zupełnie inaczej (przy całym szacunku dla Kazia) niż jego dwaj zachowawczy poprzednicy. Widzieliście jak przywołał do siebie Ilieva i coś mu klarował? Garguła swoim zachowaniem doprowadza mnie do szału. Wchodzi na boisko i wita się z jakimś palantem z Lecha, zamiast skupić się na grze. Po meczu z Koroną zrobił podobny kretyński numer. Co do gry no to cóż tutaj powiedzieć - gramy swoje.Wszystko już zostało napisane przy okazji poprzednich meczów. Obrona poprawna, za mało czystych sytuacji podbramkowych. A Probierz widać, że stara się lepić z tego co ma.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 09.03.2012, 23:38
Mecz kibicowsko był zajebisty. Dawno nie było takiej energii.
Piłkarsko bieda, ale tego można się było spodziewać, ta drużyna skończyła się dawno temu w Nikozji. Szkoda.

Dziś Biton odpowiedział dlaczego:
a) trenerzy stawiają na Genkova
b) go nie wykupimy

Trzeba bardzo serio potraktować Puchar Polski.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 09.03.2012 o godz. 23:49.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.03.2012, 23:39
milosz napisał(a):Wyświetl post
Coś strasznego to jest nie widzieć , że Czarek Wilk jest ostoją naszej defensywy.
Tu się zgodzę, kilka jego odbiorów było wysokiej klasy. Problem pojawia się, jak trzeba rozegrać albo strzelić, po prostu Wilk tego nie potrafi. Wg. mnie nie powinien brać udziału w akcjach ofensywnych zespołu bo tylko je partoli. To tak jakbyś Chavezowi kazał rozgrywać, gówno z tego będzie. Ja nie twierdzę, że Wilk to słaby piłkarz, tylko, że to nie jest rozgrywający jakiego nam potrzeba. To typowy przecinak, brakuje właśnie kogoś kogo by mógł asekurować.

olszaniec napisał(a):Wyświetl post
Uświadom mnie proszę w którym momencie Diaz zagrał dobrze? Bo wg mnie to gra bocznego obrońcy raczej tak wyglądać nie powinna, nie kojarzę żadnego ofensywnego wejścia Diaza ... żadnego.
Roberto Carlos to to nie jest ale miał jedno dobre uderzenie po którym mógł paść gol, kilka świetnych podań w tym jedno do Bitona między dwóch obrońców, które nasz napastnik koncertowo spieprzył. Do tego przerwanie akcji bramkowej w ostatniej minucie. Na tle reszty zespołu to naprawdę dużo.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 09.03.2012 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 09.03.2012, 23:39
Wilk, z całym szacunkiem do niego, przejął się chyba ostatnimi meczami Wisły , w którym strzałów było jak na lekarstwo..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów