The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bunny
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2012, 22:31
1. nie umiemy dośrodkować z rożnego
2. "gramy" straszną padake licząc że melikson coś wykombinuje
3. nie da się zauważyć w grze żadnego wycwiczonego schematu
4. obrońcy nie umią wyprowadzać piłek do ataku
5. nie umiemy strzelać z dystansu
6. po raz kolejny nie umiemy wykorzystać przewagi liczebnej na swoją korzyść
podsumowując: żenada
wniosek: dać się zaaklimatyzować probierzowi; oczyścić po sezonie z tego szrotu
dobranoc
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.03.2012, 22:32
Wilk gdyby umiał jeszcze strzelać to byłby piłkarz kompletny. Facet w destrukcji robi kawał dobrej pożytecznej roboty ale te strzały z dystansu. "popłaczmy razem".
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Jesli przed tymmeczem byli jeszcze jacys fantasci co wierzyli w MP to chyba po dzisiejszym meczu ostatecznie sie z tych fantazji wyleczyli.

I polowa w naszym wykonaniu to dramat. II polowa troche lepsza ale i tak nie bylo sie czym zachwycac.
Gdy widze nasze strzaly z dystansu (zwlaszcza Wilka) to mnie ....ica strzela. Wlasciwie to nie sa strzaly tylko wy.......enie pilki w trybuny. By strzelic gola z 25-30 metrow to trzeba to UMIEC a nie liczyc na cud, ze wpadnie.
Tak jak ktos tu juz wspomnial. Jak obrona wyglada lepiej to drramat jest w ataku i na odwrot.
Ten mecz dobitnie pokazuje, ze Biton to jednowymiarowy napastnik. Przydatrny tylko wtedy gdy sa sytuacje strzeleckie. Jak ich nie ma to zespol gra w 10. Mimo tych bramek, ktore strzelil nie jest wart kasy jaka Wisla mialaby za niego zaplacic.
O wystepie naszych glownych "gwizd" czyli Paljicia, Nuneza czy Garguly nie ma co pisac. Zwyczajnie szkoda slow.

Ten mecz ostatecznie zamyka droge do MP. Moze i lepiej bo jeszcze Cupial bylby gotow uwierzyc, ze wszystko jest zajebiscie (choc pewnie i tak w to wierzy...).

PS. podczas tego meczu wyszlo prawdziwe buractwo bydla z Wielkopolski.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ejze, ale ta taktyka dzida i heja do przodu mi sie nie podoba! Wlasnie od takich taktyk potem przychodza Levadie i Karabachy... Slaby mecz, niby wyrownany, ale z drugiej strony to Lech mial 3 swietne sytuacje a my 1. W PP musi byc lepiej, bo ja nie wiem czy my przez lige sie zakwalifikujemy do pucharow...
W ostatnich 5 meczach mamy 1 zwyciestwo, 2 remisy i 2 porazki. Bilans godny druzyny ktora miala ambicje na gre w LM
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 09.03.2012, 22:34
Gramy jak drużyna, która walczy utrzymanie. Z przodu - kompletnie nic. Masa niedokładnych zagrań, niecelnych strzałów z dystansu (głównie Wilka). Wrzutki Nuneza ze stałych fragmentów gry to nieporozumienie - chłop chyba od tygodnia nic nie jadł; inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć tych anemicznych zagrań. Taktyka pt."dzida do przodu" - kolejne nieporozumienie; każda taka piłka oznaczała stratę. Na szczęście z tyłu zagraliśmy dobrze.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 09.03.2012, 22:34
Cofamy się w konstruowaniu akcji to późnego Skorży. Jak taktyką Probierza jest dzida na Bitona to ja już wolę klepanie Moskala. Ciężko się ogląda obecną Wisłę jeden Polak i jeden co umie grać, najlepszy w naszej drużynie niestety Pareiko.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.03.2012, 22:37
21 meczy i 20 zdobytych bramek czy to nie najgorszy sezon od lat
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.03.2012, 22:38
Wnioski:
1. Nie jest źle, irytuje tylko brak skuteczności.
2.Jaliens, Chavez, Jovanovic, Diaz - dwóch pierwszych bardzo dobrze, dwóch ostatnich dobrze. Bardzo podbudowuje mnie postawa obrony ostatnio.
3.Potrafiliśmy radzić sobie z kuchenkorzem w 1 połowie, w 2 już go bardzo ładnie cisnęliśmy, szkoda że jesteśmy tak cholernie nieskuteczni.
4.Wilk świetnie w destrukcji, ale cholera, po co tyle beznajdziejnych strzałów ?
5.Ceco w kontraście z Bitonem wypada o wiele korzystniej, brakowało go dzisiaj.
6.Brawo dla Sergieja, brawo szczególnie za sytuację w 1 minucie.
7.Illiev, Meleks - piłkarze bez których Wisła nie była by tu, gdzie jest.

i brak skuteczności, co powoli robi się chore.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 09.03.2012, 22:38
Strzały Wilka powinny być puszczane w Łapu-Capu
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.03.2012, 22:39
Mam nadzieję żę Legia wygra ligę, dostanie się do LM i kupi takich zawodników że odskoczy reszcie tabeli daleko...
wtedy się otworzą oczy działaczom takich klubów jak Wisła czy Lech...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.03.2012, 22:40
1. REmis sprawiedliwy, bo my mieliśmy więcej sytuacji, Lech miał znacznie klarowniejsze.
2. Od Probierza wara, bo po raz mieliśmy tyle strzałów co łącznie z Podbeskidziem, Górnikiem i Koroną.
3. Po dwa dobrał według mnie skład optymalnie (jak Melikson kontuzjowany to wpuścił go z Gargułą by razem poklepali) i nawet zmiany zrobiłw odpowiednim czasie.
4. Mamy mega słabych ofensywnych graczy. Paljic to poziom ŁKS-u, Kirm po pierwszych 30 minutach wyłączył się z gry zupełnie. Biton w porównaniu do Brożka to przepaść, Genkov od niego jest znacznie bardziej pożyteczny. Garguła to panienika. Iliev kiwa dla kiwania.
5. Brawa dla najlepszego gracza meczu Diaza który interwencją na koniec uratował nas przed porażką.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2012, 22:41
Nie da się walczyć o MP mając w składzie Paljića, Kirma... Wilk napierdala z 30 metra 15 metrów na bramką śmiechu warte, Nunez to samo. Gramy coś podobnego do Odry Wodzisław, żenujące widowisko.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2012, 22:41
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję żę Legia wygra ligę, dostanie się do LM i kupi takich zawodników że odskoczy reszcie tabeli daleko...
Ale pier*lish... Legia jest tak samo do ogrania jak każda inna śmieszna drużynka w tej lidze przez byle Koronę (równie śmieszną drużynkę). Wystarczy trochę sprytu i ambicji i deczko umiejętności. Jednym Wolskim Legia sobie może pykać ale w PP z Gryfem Wejherowo a nie w LM... Kim oni mają do LM się dostać Golem? Emerytami jak Novo czy kalekami jak Blanco?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.03.2012, 22:42
Trener tu najmniej winny wreszcie niech jaśnie Pan z Myślenic spojrzy na tych piłkarzyków o znów Gargulec .......i... według niego graliśmy z Cracovią czyżby wietrzył spadek z Ekstraklasy?
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.03.2012, 22:43
Heh co myślisz ze Legia nie zrobi transferów jak zdobędzie MP?

Obiektywnie to Legia robi najbardziej solidne transfery - nie kupuje jakichś ogórków, nie stać ją to zatrudnia emerytów ale ze sprawdzonych lig i mających jakieś zasługi i rekomendacje.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2012, 22:43
"Prawdziwy" Wiślak, zawsze z klubem na dobre i na złe ŻENADA.

PS. Walczymy o puchary - niestety tylko to nam zostało. Po burzy słońce wychodzi zza chmur i nad Krakowem zaświeci znów!
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 09.03.2012, 22:46
Czy Wy naprawdę się dziwicie, że nasza gra tak wygląda? Chyba nie wierzyliście, że po przyjściu Probierza jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wszystko się odmieni? Z resztą za Probierza Wisła pięknie grać nie będzie, czy skutecznie, też śmiem w to wątpić. Gra 2 napastnikami? Niektórzy z Was właśnie tego się domagali. Przecież pisałem, że możemy grać nawet 4 a i tak nic z tego nie będzie! Skoro nie potrafimy wymienić kilku szybszych podań na połowie przeciwnika, celnie uderzyć z dystansu, wyjść na pozycje to choćby nie wiem jaką taktyką byśmy grali i tak nic z tego nie będzie!
Nie wiem czy chcę aby Wisła się zakwalifikowała do jakichkolwiek pucharów. Z taką grą czeka nas powtórka z rozrywki i blamaż z jakimś Irtyszem lub Karabachem.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.03.2012, 22:46
Nigdzie i nigdy nie pisałem że jestem prawdziwym Wiślakiem. Jestem miłośnikiem piłki nożnej i dobrej gry.
Odpowiedz cytując
WSE
Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2012, 22:48
to wypierdalaj z tego forum baranie i wylewaj gdzie indziej swoje smuty
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2012, 22:48
Rozumiem Czyli równie dobrze możesz za 10 lat wylądować na Cracovii, gdy ta będzie grać ładny i skuteczny futbol (). Sam sobie wystawiłeś laurkę. To jest forum KIBICÓW Wisły Kraków, nie jakichś miłośników. Miłośnicy niech sobie oglądają Barcelonę.

Nie pozdrawiam.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.03.2012, 22:50
Na plus:

Jovanovic - zagrał najlepszy mecz we Wiśle i chyba drugi lub trzeci dobry...
Pareiko - wyjął nieprawdopodbny strzał z 4 metrów w 17 sekundzie...
Iliev - Wreszcie pożyteczny dla drużyny a nie gra pod siebie, jest w dobrej formie

Na minus:

Kirm - wiadomo
Paljic - koszmar, wiadomo
Nunez - ani nie broni ani nie atakuje... człowiek zupełnie bez sensu na boisku
Chavez - ze 4 głupkowate faule na Rudniewie
Garguła - dałby sobie już spokój z piłką bo kaleczy tą grę niemiłosiernie
Biton - był na boisku?
I cała reszta bezbarwna jak oprawa na meczach reprezentacji PZPN-u.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.03.2012, 22:53
Chavez robił co mógł wcale źle nie zagrał. Zagrali na 0 z tyłu czyli z tego ich można rozliczać. Mam nadzieje ze to ostatni mecz Kirma i Paljica w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2012, 22:54
Nigdzie i nigdy nie pisałem że jestem prawdziwym Wiślakiem. Jestem miłośnikiem piłki nożnej i dobrej gry.
wejdz na forum barcy ,tam ponoc ladnie graja i skoncz .......ic" miłośniku"
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.03.2012, 22:56
Zdajecie sobie sprawe, ze to byl trzeci mecz ligowy z rzedu na R22 bez strzelonej bramki. Jednak kolejny fakt jest wrecz szokujacy...

...Wisla w ostatnich szesciu meczach ligowych na R22 strzelila... JEDNA bramke!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.03.2012, 22:57
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Chavez robił co mógł wcale źle nie zagrał. Zagrali na 0 z tyłu czyli z tego ich można rozliczać. Mam nadzieje ze to ostatni mecz Kirma i Paljica w tym sezonie.
Ta i kto za niego ? Nie wiem może Cupiał kogoś kupił tylko mnie ominęło ?
Ja liczyłem że Małeckiego przywróca, ale raczej nici z tego. Czyli Kirm będzie grał, no jest jeden, który go może posadzić na ławie. Gotów ? Uwaga bomba... Dragan Paljic
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.03.2012 o godz. 23:00.
..
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Od: 06.2011

Stary 09.03.2012, 22:58
Choćby Guardiola przyszedł to z gówna nie zrobi niczego. 5/6 składu powinno wylecieć i zostać powinien Pareiko, Wilk i Melikson, ew. Q. Inni po prostu zatrzymali się na pewnym poziomie, ba, cofają się w rozwoju
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 09.03.2012, 23:00
"Rozumiem Czyli równie dobrze możesz za 10 lat wylądować na Cracovii, gdy ta będzie grać ładny i skuteczny futbol (). Sam sobie wystawiłeś laurkę. To jest forum KIBICÓW Wisły Kraków, nie jakichś miłośników. Miłośnicy niech sobie oglądają Barcelonę."

Barcę oczywiście że oglądam, a do tego Arsenal, Borussię, czasami Manchester United. Cracovię też czasami oglądam... czasami ŁKS nawet obejrzę jak mi sie nudzi i nie mam nic do roboty.

Co z tego że to forum Wisły? Przy rejestracji nie było wzmianki żę jak nie jestem kibicem Wisły to mam zakaz wstępu. Poza tym widziałem tu nawet zarejestrowanych kibiców Legii... ja nie jestem wcale żadnym kibicem.

WSE i mam nadzieję że dostaniesz bana.

"wejdz na forum barcy"
i co tam mogę sobie pogadać też o polskiej lidze? na takim forum barcy raczej się nie interesują nasza ekstraklasą, a ja się interesuję.
Ostatnio edytowane przez Hanys : 09.03.2012 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.03.2012, 23:02
A ja wciąż czekam na przebudzenie Jirsaka ;-)

---------------------------------------------------------------

Meleks ma nową taktykę po zwaleniu zagrania - chwyt za nogę, grymas na twarzy i nerwowe spoglądanie w różne strony. Po co to robi to nie wiem, przecież to normalne, że raz wychodzi, a raz nie i nie ma czego się wstydzić. Według mnie jest świetnym piłkarzem

---------------------------------------------------------------
Cytat:
WSE i mam nadzieję że dostaniesz bana.
Idź powiedz mamie, musi zrobić z tym porządek.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.03.2012, 23:04
Amica postawiła dzisiaj wysoko poprzeczke . W 1 połowie mieli przewage dzieki pomocy Stilić i Murawski to niestety 2 razy wyzszy poziom od duetu Wilk,Nunez. Wydawalo sie ze z przyjsciem Probierza poprawimy ofensywe ,tymczasem to obrona gra twardo i pewnie . Niestety grajkami pokroju Kirma , Paljica, Garguly , Jirsaka czy nawet Nuneza i Wilka ,mistrza sie nie da w tym roku zdobyc i boje sie ze na puchary moze byc za malo . Gdyby Wisła grała od początku sezonu choćby tak jak zagrała dziś czy z Lechią ,to na pewno nie było by kompromitujacych porazek na wlasnym stadionie ,ale niestety juz blizej niz dalej konca sezonu i nie ma czasu by wszystko naprawic.
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2012, 23:07
Kibicowsko:
szacun dla wronek , całą wioską przyjechali)
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów