The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2012, 18:32
Jak zagrają z determinacją i wolą walki (a tylko tak można coś w tej lidze osiągnąć) to z pokonaniem ciepłych chłopców z Poznania nie powinno być problemu. Amica to zespół środka tabeli.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2012, 19:26
Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.03.2012, 19:27
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś jaką karę dostał Rudniev za pokazanie liniowemu środkowego palca w ostatnim ligowym meczu ?Pamiętam jaką nagonkę zrobili panowie z Canal + na Rafała Boguskiego przed meczem z Legia i koniec końców został zawieszony .Prym wiódł w nagonce najbardziej irytująca postać tej stacji czyli "ekspert" Wieszczycki .
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...e09c&_ticrsn=3

4 tys złotych kary.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.03.2012, 19:27
Cytat:
Na dzisiejszym posiedzeniu Komisji Ligi Ekstraklasy SA zadecydowano o ukaraniu Artjomsa Rudņevsa grzywną w wysokości 4 tys. zł.
W relacji telewizyjnej z meczu 19. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w którym Ruch Chorzów wygrał 3-0 z Lechem Poznań, zarejestrowano jak 24-letni łotewski napastnik pokazuje obraźliwy gest w kierunku sędziego asystenta lub trybun.

Poznański klub wszczął także swoje postępowanie w sprawie zachowania Rudņevsa.
Co ten biedak będzie jadł do końca miesiąca...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2012, 19:35
Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 05.03.2012, 19:53
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Teraz wyobraźmy sobie podobną sytuację ale w wykonaniu Małeckiego . Jestem pewien , że komisja ukarałaby go co najmniej zawieszeniem na dwa spotkana . Nie mówiąc już o nagonce ze strony "ekspertów" Canal + i warszawskich obiektywnych dziennikarzy z PS i innych szmatławców .
Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 05.03.2012, 19:57
Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.03.2012, 20:17
mihaq napisał(a):Wyświetl post
Tylko w gruncie rzeczy co to za różnica w czyją stronę ten gest był kierowany?
Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.03.2012, 21:10
soku napisał(a):Wyświetl post
Może umowią sie na jakis układ typu Wisła dostanie 3 pkt w lidze a Lech przejdzie dalej w PP
jak to prowokacja to marna, jak nie to chyba zwariowałeś.
Ostatnio edytowane przez Krav : 05.03.2012 o godz. 21:16.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.03.2012, 21:37
MCX napisał(a):Wyświetl post
Niewykluczone, ale warto przypomnieć, że w poprzednim sezonie to Traore z Lechii pokazał "fucka" i też dostał tylko karę pieniężną. W obu przypadkach argumentowano to w ten sam sposób - nie można w 100% stwierdzić, czy obraźliwy gest skierowany był w stronę sędziego czy trybun.
a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?

MCX napisał(a):Wyświetl post
Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.
ja to rozumiem... tylko że dla mnie powinna to być normalnie kara w postaci zawieszenia , a nie jakieś śmieszne 4 tys
Ostatnio edytowane przez Luu... : 05.03.2012 o godz. 21:49.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 05.03.2012, 21:42
Luu... napisał(a):Wyświetl post
a to nie jest tak, że jak piłkarz pokazuje coś w stronę kibiców , to czerwona kartka ?
Zachowania Rudnevsa nie zauważył ani arbiter główny, ani liniowy. W przeciwnym wypadku kartka na pewno by była, a tak musiała się zebrać Komisja Ligi.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 05.03.2012, 21:53
W Serie A Mexes z Milanu dostał dyskwalifikację na trzy mecze za uderzenie zawodnika Juventusu, czego w czasie meczu nie zauważył sędzia. Świeży przykład tego, że za wykroczenia karane czerwoną kartką można dyskwalifikować komisyjnie, po meczu (a nie tylko karą finansową). Zapytam o przepisy: czy za pokazanie fucka kibicom nie ma czerwonej kartki i określonej w regulaminie pauzy? Bo tak wnioskuję z uzasadnienia, że nie można określić czy Rudnev kazał się pier**lić kibicom czy liniowemu... Na marginesie dodam, że imo czerwień powinna być nawet gdyby wyciągnął środkowy palec do zawodnika własnej drużyny.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 05.03.2012, 22:03
Skoro karę pieniężną dostał wcześniej Traore to trudno żeby w przypadku Rudnevsa postąpiono inaczej.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Z resztą co za różnica czy z Rudnevsem czy bez? W piątek 2-0 dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2012, 22:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2012, 23:12
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Taka różnica że sędzia jest święty, a kibice no cóż... Chyba widać jaka jest opinia społeczna na nasz temat, przecież z meczu bez noża w plecach wrócić to cud
Nie zawieszono małego faszysty Rudniewa ( ) przez prostą zasadę - wiadomo, że popełnił przestępstwo, ale nie ma możliwości stwierdzenia kto był "ofiarą", a wtedy przysługuje minimalny wymiar kary.

Zastanawia mnie tylko dlaczego 4 tys. złotych? Nie powinno to być jakieś 100 stawek dziennych, czyli w przypadku Rudniewa jakieś 200 tys.?
.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 06.03.2012, 00:58
trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.03.2012, 12:02
Naprawdę chce Ci się marnować czas ?
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.03.2012, 12:07
pysio napisał(a):Wyświetl post
trzeba trzymać kciuki za praworządność w Amice i że klub ukaże Rudniewa np. odsunięciem ze składu na 1 lub 2 mecze..
Lech w przeciwieństwie do Wisły sam sobie w kolano nie bedzie strzelał
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
rbk
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 06.03.2012, 14:58
wie może ktoś ile biletów zostało sprzedanych jak do tej pory ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2012, 19:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To zawsze jest dylemat strategiczny - zaryzykować gdzie można wygrać ale i polec czy lepiej wziąć 1 punkt i zachować status quo - jak na wojnie. Ale tak prosto nie będzie. Może to być mecz do pierwszej bramki. Wątpię żeby była jakaś kanonada.

Wg mnie statystycznie przy wyrównanej klasie przeciwnika (tak jak w tym meczu) to jeśli jeden się broni a drugi się otwiera na ofensywę - to broniący się zespół ma 70% szans na zwycięstwo a atakujący tylko 30%. Jak oba się bronią albo oba atakują (otwarty mecz) po 50%. Łatwiej grać z kontry. No chyba że ma się przewagę techniczną/jakościową piłkarzy. Ale tutaj siły są raczej równe.
Ale można też grać na "małe przewagi". Stałe fragmenty, próby pressingu, a nuż Amica popełni jakiś błąd?

No a może Probierz tak zdopinguje naszych leni, ze zaatakujemy ich od 1 minuty. Ostry pressing i wronczanie pękną zagonieni na śmierć
A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.03.2012 o godz. 19:18.
..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2012, 20:58
tofik napisał(a):Wyświetl post
A propo przypomina mi się taki mecz z Amiką właśnie, jeszcze za Kasperczaka na SS. Wtedy wyszliśmy 4-4-2 i mecz to było ogólne badanie się zakończone na 0:0. Można było zauważyć, że brakowało nam aktora który swoim niekonwencjonalnym zagraniem przechyli szalę. Jeśli Rumak tak ustawi drużynę jak wtedy Zieliński będą szachy i tylko w Meliksonie nadzieja. Ale poczekajmy, nowy trener Wronek w końcu pracował z Bakero może mają podobne spojrzenie na futbol
Gdzieś przeczytałem, że to i tak Koniu ustawiał drużynę i przeprowadzał odprawy, więc jest szansa, że będą grali dokładnie to samo
.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.03.2012, 00:02
Trzeba grac szybko i do przodu

dosc zabawy,dosc piekna ,ma bys w koncu strzelanie bramek ,bo ilosc goli jaka dotychczas strzelislismy to wstyd

Probierz napewno cudow nie wymysli,ale z dobra defensywa i uwaznym kryciem jedynego zagrozenia ze strony Amiki czyli Rudnewa mysle ze jestesmy w stanie z nimi wygrac

U siebie w koncu musimy zaczac punktowac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Misiak
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 07.03.2012, 09:01
Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

liczę na przełamanie Artjoma i dwie brameczki .
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.03.2012, 09:49
Lech na to forum wchodzi też?jak Legie można przeboleć to może pyre wyibac?

i btw zebyście sie nie zesrali
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.03.2012, 10:18
Misiak napisał(a):Wyświetl post
Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

a ja liczę na przełamanie Genkova i mały hattrick
po co te prowokacje Poznaniaki? Zawsze w Krakowie dostawaliście straszny oklep, nie licząc dwóch-trzech sezonów z Lewandowskim
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.03.2012, 14:03
1000 lecha i 600 cracovii. pozwolicie zeby na naszym stadionie bylo slyszalne "Wisla to stara k.." ? mam nadzieje ze nie , dlatego WSZYSCY NA STADION !!!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.03.2012, 17:30
Jeżeli Probierzowi nie uda się na szybko poprawić naszej gry, w stosunku do tego co zaprezentowaliśmy z Lechią, to w ciemnych barwach to widzę.

I drugie podstawowe pytanie jest takie, na ile słabsza forma poznańskich w ostatnich meczach to rzeczywisty obraz ich możliwości a na ile było to zwalnianie trenera.

Do tego dochodzi ewentualna nieobecność Genkowa. Jak zagramy "na dzidę" to kto bedzie walczył o te górne piłki ? Probierz ma podobno jakiś plan. Zaczynam się bać.

Mecz niezwykle istotny zarówno w kontekście tabeli a także jako psychologiczna podbudowa przed dwumeczem o PP.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.03.2012, 17:49
Ja mam nadzieje,że na G będzie głośno,a nie tak jak ostatnio,że na górze sektora śpiewaliśmy w 10 osób.Tam potrzeba wg mnie kogoś do koordynacji,ale liczę że jutro motywacji starczy wszystkim i przekrzyczymy parchate pyry.Zajebiście ważny mecz pod każdym względem,jestem dobrej myśli mimo kontuzji i wierze ze Probierz naszym graczom zaszczepi walkę cały mecz i gryzienie trawy bez względu na wynik.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.03.2012, 17:53
Spierdalaj wronczaninie (?)
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.03.2012, 17:55
Misiak napisał(a):Wyświetl post
Przyjeżdzamy po 3 punkty

Wisła 0
Lech 3

chyba pomyliłeś strony pyrusie ; )
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów