The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2012, 10:28
Małecki nie może być poza prawem. Skoro sami piłkarze się wkurzali na Małeckiego i pomoże to oczyścić atmosferę w szatni, to Mały powinien odpokutować do końca sezonu poza zespołem. Nie może być tak ze bedzie robił co tylko chce i wszystko będzie mu wybaczone.

Co do grania "krakowska piłka vs kopanie do przodu" to sorry, ale w tym momencie potrzebujemy punktów a nie pięknych widowisk. Zresztą myślę, ze jesli uda sie strzelić bramke do przerwy przeciwko murującemu sie przeciwnikowi, to dalsza czesc meczu będzie dużo ladniejsza w naszym wykonaniu.

Liczę na 3 punkty z Lechem, nieważne w jakim stylu!

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.03.2012, 10:48
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
jesli chcemy myslec o wygrywaniu to Mały musi wrocic do skladu. No chyba ze wierzymy dalej w umiejetnosci Kirma :]
Czy w ostatnim meczu grał Małecki?
Czy w ostatnim meczu grał Kirm?
Czy wygraliśmy ostatni mecz?

Odpowiedź na te pytania powinna Ci delikatnie zwrócić uwagę na pewną nielogiczność twojego posta
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.03.2012, 10:51
Czy nastepny mecz tez gramy z przecietna w tym sezonie Lechia?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 05.03.2012, 10:55
Gramy z niemal tak samo przecietnym w tym sezonie Lechem
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.03.2012, 10:57
Jasne że nie, natomiast rozbawiło mnie samo sformułowanie. Zresztą jeśli wygramy kolejne mecze bez udziału Małeckiego, to i teza się posypie nieco, prawda? :]
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.03.2012, 11:10
Majwazniejsza cecha kary nie jest jej wymiar ale nieuchronność Malecki musi odpokutowac swoje winy. Zwolniono Moskala i prowicimy Malego. Przeciez to bedzie jasny sygnal do tego ze moze robic co mus sie zywnie podoba. Nie wyorbrazam sobie innego scenariusza niz dyskwalifikacja do konca sezonu. Koniec i kropka.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.03.2012, 11:10
Wisła jest tak samo przecietna jak Lech. Mamy taka mozliwosc rotacji skladem i zmiennikow ze mozemy jeszcze pol skladu odsunac od druzyny...
Nie jestem wielkim fanem "talentu" malego ale zespolowi ktory walczy jeszcze o MP przydalby sie taki zmiennik.
Tak jak gramy w tej chwili nie zdobedziemy MP. Ja mam w pamieci mecz Z Standardem Zaglebiem i Korona to ze Wisla wygrala z tak slabo Lechia to wcale nic nie znaczy. Pozdrawiam te osoby ktore uwazaja ze jak zmienilismy trenera i taktyke to zaczniemy wygrywac
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
jajnik22
Banita

Od: 08.2011

Stary 05.03.2012, 11:21
wystarczy ze lech uruchomi Rudnieva i wisla ma dupe zbita..
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2012, 11:31
Nie zgodze sie. Zmiana taktyki i trenera w obecnej sytuacji moze pomoc. Poprzedni system gry wprowadzany przez Maskaanta nieco podrasowany przez Moskala na Polska Lige i i na posiadanych wykonawcow byl poprostu zbyt ambitny.
Mamy 2 napastnikow, z ktorych jeden potrafi odgrywac tylem do bramki i nie ma ani szybkosci ani techniki a drugi zyje z podan i tylko wykancza akcje. Osobno w grze kombinacyjnej to sie nie sprawdza.
poza tym mamy 2 pilkarzy robiacych naprawde roznice Meliksona i Ilieva z tym ze ten drugi moze grac nieco wiecej niz 1 polowe. Jest jeszcze Jovanovic ktory od czasu do czasu blysnie ale nie zawsze. I to wszystko czym mozemy sie szczycic przed przeciwnikami.
Pozostali sa zawodnikami nie wybijajacymi sie zanadto nad innych grajacych w T-ME. Dodatkowo mamy wielka rotacje w obronie, no i ta formacja jest bardzo nie pewna. Pareiko tez obnizyl znaczaco loty.

Chcielismy grac utrzymujac sie przy pilce, krotkimi podaniami, nie wyszlo bo mamy dziurawa obrone i ani jednego kreatywnego napastnika oraz sredni srodek.

Ktos to juz pisał skonczyly sie czasy szermierki czas na chlopow z widlami. Do barcelony wrocic mozemy jak beda wykonawcy ale na to sie nie zapowiada.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.03.2012, 11:36
borys napisał(a):Wyświetl post
Gramy z niemal tak samo przecietnym w tym sezonie Lechem
Czyli to będzie mecz dwóch mocno przeciętnych zespołów.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.03.2012, 11:43
Zdecydowanie tak.

Moze mamy jedna przewage, z tego co pisali o Jose Marii Bakero to straszny opierdalacz byl i moze jestesmy lepiej fizycznie przygotowani.

A tak poza tym to oni maja Rudnieva/Stilica a my Meliksona/Ilieva a poza nimi tak jak pisalem nic ponad stan.
Odpowiedz cytując
goldyyy
Member

Od: 07.2009

Stary 05.03.2012, 12:13
borys napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie tak.

Moze mamy jedna przewage, z tego co pisali o Jose Marii Bakero to straszny opierdalacz byl i moze jestesmy lepiej fizycznie przygotowani.

A tak poza tym to oni maja Rudnieva/Stilica a my Meliksona/Ilieva a poza nimi tak jak pisalem nic ponad stan.
Sęk w tym, że na ten moment nie mamy Maora..
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2012, 12:39
Maor będzie na 200% gotów do piątku, także spokojnie panowie : )
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.03.2012, 12:46
Maor odnosze wrażenie, że jest myślami gdzieś indziej. Ale to tylko takie moje przewrażliwenie. Nie wiem.

Natomiast przychylam się do opinii borysa, że system gry wprowadzony przez Maaskanta i Moskala nie był do końca trafiony. Cechował się co prawda wysoką kulturą gry, myślą, ograniczenim do nimimum chaosu momentami, ale brakowało tego czegoś. A tym czymś byliby odpowiedni wykonawcy. Probierz z tego co widze to nie bawi się w jakieś konwenanse tylko byle do przodu, jak najmniej kombinacji i maja być punkty. Jest to styl improwizacyjno siłowy. Typowy jak na naszą ligę. I z tego co widzę obecni zawodnicy znakomicie się w tym odnajdują. I dlatego uważam ,że zwycięstwo z Poznaniem jest bardziej niż wysoce prawdopodobne. Oglądać się za bardzo tego nie będzie dało ale 3 punkty będą. I to się chyba w tym momencie liczy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.03.2012, 12:46
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Czy nastepny mecz tez gramy z przecietna w tym sezonie Lechia?
Przekonywanie o dużej przydatności piłkarskiej Małeckiego do zespołu traktować można co najwyżej jako kiepski żart. Dawał ostatnio drużynie jeszcze mniej niż Kirm, choć to wcale nie było łatwe.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2012, 13:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Maor odnosze wrażenie, że jest myślami gdzieś indziej. Ale to tylko takie moje przewrażliwenie. Nie wiem.

Natomiast przychylam się do opinii borysa, że system gry wprowadzony przez Maaskanta i Moskala nie był do końca trafiony. Cechował się co prawda wysoką kulturą gry, myślą, ograniczenim do nimimum chaosu momentami, ale brakowało tego czegoś. A tym czymś byliby odpowiedni wykonawcy. Probierz z tego co widze to nie bawi się w jakieś konwenanse tylko byle do przodu, jak najmniej kombinacji i maja być punkty. Jest to styl improwizacyjno siłowy. Typowy jak na naszą ligę. I z tego co widzę obecni zawodnicy znakomicie się w tym odnajdują. I dlatego uważam ,że zwycięstwo z Poznaniem jest bardziej niż wysoce prawdopodobne. Oglądać się za bardzo tego nie będzie dało ale 3 punkty będą. I to się chyba w tym momencie liczy.

Probierz po prostu oddał 10% posiadania piłki zyskując w zamian mocniejsze ataki (więcej strzałów i sytuacji).
Odkąd wprowadzono 451 jestem przeciw tej taktyce. Tak można grać jak się ma na skrzydłach Kosowskiego i Błaszczykowskiego i korzystny wynik.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2012, 13:28
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Przekonywanie o dużej przydatności piłkarskiej Małeckiego do zespołu traktować można co najwyżej jako kiepski żart. Dawał ostatnio drużynie jeszcze mniej niż Kirm, choć to wcale nie było łatwe.

W 442 Małecki może grać na swojej ulubionej pozycji czyli cofniętego napastnika. Co nie zmienia faktu iż już nie zagra dla Wisły.
Odpowiedz cytując
mobik88
Member

Stary 05.03.2012, 13:37
Witam,

Chciałbym powiedzieć że w obecnej formie Lecha było by porażką nie zdobycie 3 punktów na Reymonta. Musimy ten mecz wygrać.

Ktoś wie z pewnego źródła czy Maor Melikson trenuje z drużyną i będzie gotowy na mecz z Lechem?

P.S. Styl drużyny Moskala i posiadanie piłki przez Wisłę na razie zrobił na mnie większe wrażenie niż styl gry drużyny Probierza.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.03.2012, 13:38
jajnik22 napisał(a):Wyświetl post
wystarczy ze lech uruchomi Rudnieva i wisla ma dupe zbita..
Wystarczy, ze Wisla "wyłączy" Rudniewa i Lech ma dupe zbita.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2012, 13:41
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Styl drużyny Moskala i posiadanie piłki przez Wisłę na razie zrobił na mnie większe wrażenie niż styl gry drużyny Probierza.

A na mnie 3 pkt Probierza, i co z tych klepek i posiadania 70/30 jak dostalismy po dupie od Koronty u siebie
,
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.03.2012, 14:41
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A na mnie 3 pkt Probierza, i co z tych klepek i posiadania 70/30 jak dostalismy po dupie od Koronty u siebie
+1 Probierz zdobył już 42,86% dorobku punktowego Moskala.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.03.2012, 15:22
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post

A ja zmieniłem zdanie co do Małeckiego i się tego nie wstydzę. A zmieniłem tylko ze względu na Probierza.

Bo co to za kara dla naszej gwiazdy siedzieć w domu/knajpie i kasować 30 tyś. za nic czekając na webstera.

Na miejscu Probierza postarałbym się ( po rozmowie z Basałajem i drużyną ) o przywrócenie Małego. A potem pierwszy mecz ława, drugi ława trzeci 89 min na boisko. Jak mu korona nie spadnie z głowy to w następnym od 75 min i ocenić czy grał dobrze zespołowo? Jak tak- następne pół godziny w meczu, jak nie ława, ława, 89 min i tak do bólu.

Pozatym chciałbym zobaczyć jak warknie do Probierza.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 05.03.2012 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.03.2012, 15:49
Tarann napisał(a):Wyświetl post

Pozatym chciałbym zobaczyć jak warknie do Probierza.
warknąłby i tydzień później Probierza nie byłoby już w Wiśle! Patryk jest Bogiem, ikoną i legendą tego klubu i myślę, że takich Probierzy zjada na śniadanie!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.03.2012, 16:11
A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2012, 17:09
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
A może w sprawie Małeckiego TAKIE (życiowe) rozwiązanie
A na poważnie - nie ma mowy o jego powrocie moim zdaniem. Po pierwsze niewychowawcze, po drugie niepotrzebne. Przecież on ostatnio grał kichę jak ta lala.
Wyśmiewany przez część forumowiczów Kirm strzelił 3 gole , a Małeckiego nie znalazłem w klasyfikacji strzelców. To tak, żeby trochę na faktach się oprzeć.
chyba by kredyt musiał wziąć
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2012, 17:41
mobik88 napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Chciałbym powiedzieć że w obecnej formie Lecha było by porażką nie zdobycie 3 punktów na Reymonta. Musimy ten mecz wygrać.

Ktoś wie z pewnego źródła czy Maor Melikson trenuje z drużyną i będzie gotowy na mecz z Lechem?

Styl drużyny Wisły po 2 treningach z trenerem Probierzem....-Nie mam więcej pytań......
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2012, 17:49
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
To że przez 70% czasu byliśmy Spokojni o tyły. Umiejętność utrzymania się przy piłce to warunek osiągnięcia jako takiego poziomu. Bez tego to nie liga, a okręgówka. Wiadomo,że są mecze kiedy styl się nie liczy, ale na dłuższą metę nic tak nie ugramy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.03.2012, 17:52
Co do Małego to chyba dyskusja bardziej do tematu o naszych zawodnikach. Tym nie mniej - śmieszy mnie jak najwięksi obrońcy Kazka równocześnie są największymi zwolennikami przywrócenia Małego. Przecież to właśnie Mały swoim zachowaniem wbił przedostatni gwoźdź do trumny Kazka...

Co do tematu - bylibyśmy ostatnimi frajerami gdybyśmy nie pojechali u siebie jeszcze słabszego niż my wielkopolskiego tworu. Inna sprawa, że sfrajerowaliśmy się już nie raz w tym sezonie. Nie zmienia to faktu, że ten mecz trzeba najpierw wygrać w głowach żeby potem na boisku było łatwiej. Probierz raczej powinien im dać pozytywnego kopa mentalnego więc jestem raczej optymistą.

PS Podziwiam piewców pięknego stylu. Styl mam gdzieś liczą się punkty. Jak sobie będę chciał wirtuozów pooglądać to na pewno nie będę ich szukał na boiskach naszej ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.03.2012 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
soku
Member

Od: 09.2010

Stary 05.03.2012, 18:02
Może umowią sie na jakis układ typu Wisła dostanie 3 pkt w lidze a Lech przejdzie dalej w PP
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2012, 18:04
Gdyby Lech przyjechał z Bakero byłbym pewny zwycięstwa. A tak ciężko powiedzieć jak nowy trener ich ustawi .Równie dobrze może ich nastawić na krycie się za gardą i czekanie na błędy. Czyli podobny styk jaki preferuje Probierz i tutaj mam wątpliwości czy jak się spotkamy z taką drużyną nie padnie bezbramkowy remis.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów