|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Bye Bye Bakero
http://kiks24.pl/liga-polska/t-mobil...i-trenera.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MicK : 25.02.2012 o godz. 01:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Chłopie więcej szacunku dla rywali - gdyby nie Fornalik to ten klub biłby się z ŁKS o utrzymanie. Kadrowo słabszy od Lechii czy Lubina - a gdzie są Chorzowianie w tabeli? Oni sami odpuszczą puchary, bo ich na to nie stać. Zresztą ograli maltańczyków a odpadli z zespołem z Austrii co wstydem nie jest. Dla mnie Ruch (Fornalik) po raz kolejny jest czarnym koniem rozgrywek. Takiego Fornalika życzyłem Lechii kiedy zmieniali trenera w zeszłej rundzie. Niestety - woleli Janasa. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ja wiem ze fajnie by bylo gdyby przeciwne druzyny nadal trzymaly marnych trenerow ale coz, tak tez jednak po kilku wtopach idzie ktos po rozum do glowy.
Nadal obstaje przy tym, ze Lech ma jak na nasze warunki dobry sklad zlozony z zawodnikow, ktorzy nie zapomnieli jak sie gra w pilke. Efekt nowej miotly zadziala jak zwykle na poczatku. Zapalilo sie czerwone swiatelko i nic w tym dziwnego. Dla Lecha kolejny sezon bez pucharow bedzie oznaczal katastrofe. Zobaczymy kto u nich trenerem bedzie, i jak zaprezentuja sie w kolejnym meczu. Gratulacje dla Ruchu, trzeba przyznac ze grali bardzo fajna pilke. Nie radze smiac sie z Ruchu. Z taka polityka transferowa jaka maja to robia cos wielkiego. Radze sprawdzic kadre i zarobki a potem zaczac pisac Oni nie raz mieli spadac i "dawac ciala", a jednak trzymaja sie czuba tabeli i odbieraja kiedy chca i jak chca punkty "czołówce"...chwila, przeciez tak naprawde czołówka to wlasnie Ruch Zobaczymy co dzisiaj zaprezentuja Czarne Pizamy. Oby wtopili ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzisiejsza miażdżąca porażka z Ruchem Chorzów była kroplą, która przelała czarę goryczy napełniającą się od początku sezonu. Kibice stracili cierpliwość już dawno, teraz stracił ją także zarząd klubu, w efekcie czego dzisiaj Jose Maria Bakero oficjalnie przestał pełnić funkcję pierwszego szkoleniowca poznańskiego Lecha. - moge sie zalozyc, ze przyjdzie Probierz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Odpowiem Ci - opcja numer dwa i trzy. Lechii nie stać na wyciągniecię Fornalika! ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jeśli o mnie chodzi, chciałbym żeby tak jak Chorzów zagrała Jaga i takim wynikiem pożegnała pasiastą drużynę na Kałuży
A Bakero trochę mi szkoda - jeszcze wpadną na pomysł i dadzą teraz stery Rumakowi a po sezonie Probierzowi, i jeden z naszych głównych rywali wróci do gry![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do zydkow to calkiem mozliwe ze w dupe dostana od Jagi,bez Saidiegi to oni chu.ja zrobia
Bakero bylo wiadomo,ze predzej czy pozniej go wyjebia,szkoda ze tak wczesnie bo mogliby wiecej tych punktow potracic :(Ciezko bedzie tez z Polonią,skład maja bardzo solidny ,Cani w formie i Dwaliszwili z ktorego widac bedzie pozytek.... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jagiellonia to raczej tydzien temu gorzej zagrała niż Lechia wczoraj w Łodzi, wiec Pasy nie sa na takiej straconej pozycji. Pewnie będzie 0:0
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tych dobrych parenaście(paredzieści?) miesięcy, które naprzemiennie pracowali w Lechu i Polonii Bakero z Zielińskim tylko potwierdziły, jak wielki błąd zrobili prezesi Lecha zwalniając "Wuefistę". Tak go wszyscy wyśmiewali, a facet zrobił historyczny wynik w Lechu (MP) i teraz pnie się po ten sam cel w Polonii, gdzie nad sobą ma najbardziej niezrównoważonego emocjonalnie właściciela w lidze.
W sumie, nie interesuje mnie to kto zastąpi Bakero w Lechu, nawet jeśli będzie to Probierz, to pewne jest że po sezonie tam jest konieczna rewolucja w składzie - ewidentnie bowiem kopacze polecieli w chu.. i zagrali na zwolnienie Bakero. Zobaczycie, że dostaną nagle cudownego olśnienia i zaczną spinać dupę na kolejne mecze. Być może zabraknie im już czasu by nadgonić straty w lidze (bo liczę, że z nami dostaną sromotny w....... przy Reymonta), ale do Pucharu Polski na pewno mentalnie przygotują się należycie i czeka nas bardzo trudny dwumecz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od kiedy to kibice mają coś do gadania w takich sprawach? BTW A to niby czemu? Takie kokosy zarabia Fornalik w Chorzowie? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o mecz Ruchu z Lechem , to wynik nie jest dobry z dwóch powodów.
Po pierwsze do marcowego maratonu(meczów z nami) Lech zapewne przystąpi z nowym trenerem a nawet jeżeli nie , to brak Bakero i tak będzie wartością dodaną. Po drugie Ruch łapie wiatr w żagle w walce o puchary. Wiadomo , że Lech jest w formie jakiej jest , ale takie zwycięstwo powinno dodać chorzowianom jeszcze więcej wiary w siebie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 25.02.2012 o godz. 12:49.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
To samo tyczy się Skorży po którym wszyscy jechali po odpadnięciu z Levadią, a zapomnieli, że zdobył z Wisłą 2 MP i odchodząc zostawił drużynę na 1 miejscu w tabeli. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Jak mocne jest Zagłębie pokazuje właśnie Podbeskidzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|||
Doceniam gre Ruchu i prace Fornalika. Ale nie jest to zespol, ktory w pucharach moglby Polske godnie reprezentowac. Slaba organizacja klubu, fatalny stadion, niewielkie doswiadczenie w pucharach itp.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Traore jest poważnym zawodnikiem mając 1 bramkę zdobytą w sezonie? Obniżył znacząco loty po tym całym "zamieszaniu" z odejście do Legii oraz po wyjazdach na zgrupowanie reprezentacji co skutkuje tym, że moja łycha wydaje się być niezagrożona
![]() Traore cieniuje tak samo jak cała Lechia, która zdobyła w 19 spotkaniach całe 9 bramek (sic!). Na tą chwilę murowany kandydat do spadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przypominam, że po 10 kolejkach sezonu 2010/2011 Lech znajdował się w strefie spadkowej. Dlatego Zieliński wyleciał po drodze odpadając w fatalnym stylu w el. LM ze Spartą Praga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ktoś ogląda Podbeskidzie z Zagłębiem?
Nie bardzo rozumiem dlaczego w Zagłębiu zabrakło miejsca dla Abwo. Przecież to był w poprzedniej rundzie jedyny zawodnik, który wpadał u nich w oko, a w zeszłym tygodniu chyba też wszedł z ławki na końcówkę. Podbeskidzie zdaje się kolejne 3 punkty zaliczy a z Hapala to chyba nie jest wielki specjalista, przepracował z nimi całą przerwę zimową i Zagłębie dalej gra straszną padakę, tyle że teraz bez najlepszego zawodnika za to z jakimś szrotem ze Słowacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w Ruchu kto wielki gra? Tam poza Fornalikiem nie ma nawet porządnego 1 piłkarza
![]() Smutne to jest twoja znajomość kadr obu zespołów. Stawiam orzechy przeciw kasztanom że Fornalik z dokładnie tym składem jaki ma Lechia wprowadziłby gdańszczan do pierwszej 5. A Janas z tym "przemocnym"kadrowo Ruchem grałby o utrzymanie razem z ŁKS Sprawdź proszę kadry obu zespołów bo żal nawet z tobą dyskutować. Taki Benson zarabiał tyle w Lechii co wszyscy napastnicy razem wzięci w Chorzowie. Zresztą już pogoniono holenderskiego darmozjada z Gdańska. Nie znaczy to oczywiście że Lechia to bogacze, ale na tle Ruchu jak najbardziej. Wg mnie Ruch jest bogatszy tylko od ŁKS w naszej lidze. Na jego poziomie jest Górnik Zabrze, Korona i Podbeskidzie. Wszystkie inne zespoły biją chorzowian finansowo. To bida z nędzą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Ruchu nigdy się nie przelewało więc tam grają chłopy z charakterem, chęcią pokazania się i załapania do klubu w którym płacą .Zjednoczeni w biedzie
W takiej Wiśle naprzykład mają jak pączki w maśle, każdy zajebiście zarabia i ma status gwiazdorka. Oczywiście Fornalik robi w Ruchu kawał dobrej roboty, ale ciekawi mnie czy poradziłby sobie w klubie gdzie piłkarze mają podejście gwiazdorskie jak u nas i wychodzą człapać a nie walczyć.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2012 o godz. 15:37.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Komedia.
Druzyna składajaca sie z bramkarza, 1 piłkarza(Patejuk) i 9 wybieganych drwali ma 5 miejsce w tabeli Ponad Wisła, Lechem Naprawde na "ekstra"klase wielkie umiejetnosci nie sa potrzebne ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Na końcowy wynik meczu składa się kilkaset czynnyków . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No, niezłe jaja. Ubogie, ale ambitne Podbeskidzie odnosi drugie zwycięstwo wiosną, i na chwilę obecną jest wyżej w tabeli (29 pkt) od nas i poznaniaków. Co smutniejsze dla wiślackich napastników, drużyna z Bielska zdobyła tylko jedną bramkę mniej niż obecny mistrz Polski. Ale jeśli nie pokonuje się ostatniej drużyny w tabeli, to trudno być "na pudle". Ciekawy mecz się zapowiada za kilka kolejek między mistrzem a beniaminkiem, który w dodatku zwyciężył już w Krakowie i Warszawie
![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Patrząc całościowo na pobyt w Lechu to jednak można zapisać na jego plus.Przede wszystkim dokonał tego, co przez trzy lata nie udało się Smudzie.Zdobył MP, a do tego dorzucił awans do 1/16 LE w świetnym stylu. Jego drużyny nie grają ładnego futbolu, ale za to osiągają dobre wyniki.Ja osobiście uważam, że jest w czwórce najlepszych trenerów w Polsce(obok Lenczyka, Skorży i Probierza). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Charakter, walka i siła do biegana. I to wystarcza. Oczywiście nie warto próbować grać w piłkę, bo cię skontrują.
Puchary takie drużyny weryfikują, ale w lidze można rzeczywiście mieć dobre rezultaty.![]()
.
. |
|
|